Şimdi Ara

Hem avuç içi bilgisayar hem de mobil oyun konsolu; Pandora (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
15.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Confusion


    quote:

    Orjinalden alıntı: MÜŞAVİR


    quote:

    Orjinalden alıntı: fx57
    en önemlisi proje ortakları arasında bir Türk firmasının da olması


    Getir-Götür işlerinimi yaptı acaba bizimkiler.



    bu nasıl bir yaklaşımdır!!!!!!!!!!!!!!! bu YÜCE MİLLETİN evlatları adam değil mi???? bi işe yaramıyorlar mı???

    usta seninde yıldızlar bi yeşil oluyo bi bk rengi,anlamadım gitt vallaha




  • Çok güzel birşey olmuş. Ama hakkında bilgi biraz az
  • İyi iş çıkarmışlar ama ne kadar iyi gözüksede biraz eski ve kullanıcı kitlesinin isteklerine yetersiz gibi duruyor. PSP'nin fiyatını düşünürseniz özellikle, bu aygıta yaklaşmazsınız bile...

    Biraz daha fazlasını istiyorsanız Sony P serisi telefonlar yada Nokia N serisinin üst telefonlarını gösterebiliriz. OpenGL ve 600mhz olmasada en aşağı 200mhz hızına sahip modifikasyona uğramış ARM işlemciler...

    Mesela Sony P990i yada P1 kullanan varmı aranızda acaba? Bu "pandora" onların yanında biraz sönük kalıyor gibi, hemde P990i'nin 2005te üretildiğini düşünürseniz... İlgilenenler için:

    http://www.uruninceleme.com/incelemedetay.aspx?Id=45

    http://www.glbenchmark.com/result.jsp

    Bu telefonlar için yapılmış birkaç oyun:

    http://www.gameloft.com/mobile-games/asphalt-4-elite-racing/

    http://www.gameloft.com/mobile-games/assassins-creed-hd/

    http://www.gameloft.com/mobile-games/brothers-in-arms-art-of-war/

    http://www.gameloft.com/mobile-games/death-race/

    Özellikle asphalt 4'ün grafik kalitesi bakımından PC'deki NFS 2'ye oldukça yakın olduğunu söylemeliyim, hatta NFS 2 döneminde olmayan motion-blur gibi opengl efektleri bile kullanılmış bu oyunda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 5 Ekim 2008; 3:29:16 >




  • Çok sayıda uygulamanın içinde office ve acrobat reader gibi programları destekliyorsa belki(gerçi ekran dezavantajı var) onun dışında sadece oyun ve yazışma programları için 550ytl çok yazık olur buna. 10 saat pil ömrü şahane ama.
  • bu işte bir bit yeniği var. yurtdışındaki diğer satış sitelerine baktım devamı gelmeyen linkler çok basit hazırlanmış şark kurnazlığı

    sanırım bir proje ile üretilen ve elde bulunan 3000 adeti satıp kısa günün karı hesabı. tabi bu haberi donanim haberden tenzih ederim
  • böyle bir ürüne değer verceğime x e değer verip y yi bulurum
  • Pandora projesinin ilk aşamasında eski modellemesiyle yapılmış bir video:

    Pandora Kısa Tanıtım Videosu (Teaser)

    Yeni modelleme ile benzer bir video gelecek.
  • böyle bir ürüne değer verceğime x e değer verip y yi bulurum

  • ben hala şu olayın yapılması taraftarıyım. ATİ tabanlı grafik Cell tabanlı işlemci li linux işletim sistemli dizüstü bilgisayar. İster bunun büyüklüğünde ister asus eepc büyüklüğünde. Şerefsizim diyorum yok satar yok.
  • Pandoranın kutusu bu muymuş bende bişey zannettim...
  • ürün hakkında tek gerçek bence tasarımının berbat olduğu
  • İsimlendirme pek uygun değil kutuyu açıp dünyanın sonunu hazrılamayalım
  • Ürünü alıp denemeden ya da araştırmadan yorum yapanlar cidden komik olmuş. Bu arada gerçekten çok sağlam bir UMPC/El Konsolu karması cihaz geliyor bence. Kesinlikle ve kesinlikle almayı düşünüyorum. Pandora için optimize edilmemiş Quake 2 bile oynanabiliyor sistemde ki Doom 3'ün de çalıştırılabileceği, geliştiriciler tarafından söylenen birşey. Tabii kaliteye fazla kafanızı takmazsanız. Ayrıca yolda giderken Diablo serisi, Fallout serisi ve diğer eski PC/PlayStation/Diğer zamane konsollarının oyunlarını oynayabilmek gerçekten çok zevkli olacak. Bu arada ürünü 2005'de çıkmış ürünlerle kıyaslayanlar bile var ki gerçekten komik birşey. PSP'nin homebrew desteği tamam belki güzel ve fiyatı da gayet uygun (300 YTL civarında ancak garantisiz). Ancak yeri geldiğinde bazı PlayStation oyunlarını bile düzgün oynatamayan ayrıca L2-R2 ve ikinci bir Analog Stick yoksunu PSP ile (max 333 MHZ'de çalışan işlemci ve bu hızda max 4-5 saatlik pil ömrü) işlem/grafik/ses kalitesi olarak kendinden üstün ve 10 saat pil ömrü vaadeden bir UMPC/El Konsolu karması aleti karşılaştırmak gerçekten çok komik. PSP'ye Linux yükleyip Firefox 3 çalıştırarak internete giremezsiniz mesela. Ya da oyun oynarken USB Gamepad bağlamak gibi bir lüksünüz yoktur (yapılabildiğine dair bir kaç video YouTube'da mevcut olsa da Sony'nin bir girişimi olmadığından dolayı fazla dikkat değer gelmiyor bana). Ancak bunların hepsini böyle bir ürünle yapabilecek olmak gerçekten heyecan verici.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blacktric -- 5 Ekim 2008; 20:58:45 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blacktric

    Ürünü alıp denemeden ya da araştırmadan yorum yapanlar cidden komik olmuş. Bu arada gerçekten çok sağlam bir UMPC/El Konsolu karması cihaz geliyor bence. Kesinlikle ve kesinlikle almayı düşünüyorum. Pandora için optimize edilmemiş Quake 2 bile oynanabiliyor sistemde ki Doom 3'ün de çalıştırılabileceği, geliştiriciler tarafından söylenen birşey. Tabii kaliteye fazla kafanızı takmazsanız. Ayrıca yolda giderken Diablo serisi, Fallout serisi ve diğer eski PC/PlayStation/Diğer zamane konsollarının oyunlarını oynayabilmek gerçekten çok zevkli olacak. Bu arada ürünü 2005'de çıkmış ürünlerle kıyaslayanlar bile var ki gerçekten komik birşey. PSP'nin homebrew desteği tamam belki güzel ve fiyatı da gayet uygun (300 YTL civarında ancak garantisiz). Ancak yeri geldiğinde bazı PlayStation oyunlarını bile düzgün oynatamayan ayrıca L2-R2 ve ikinci bir Analog Stick yoksunu PSP ile (max 333 MHZ'de çalışan işlemci ve bu hızda max 4-5 saatlik pil ömrü) işlem/grafik/ses kalitesi olarak kendinden üstün ve 10 saat pil ömrü vaadeden bir UMPC/El Konsolu karması aleti karşılaştırmak gerçekten çok komik. PSP'ye Linux yükleyip Firefox 3 çalıştırarak internete giremezsiniz mesela. Ya da oyun oynarken USB Gamepad bağlamak gibi bir lüksünüz yoktur (yapılabildiğine dair bir kaç video YouTube'da mevcut olsa da Sony'nin bir girişimi olmadığından dolayı fazla dikkat değer gelmiyor bana). Ancak bunların hepsini böyle bir ürünle yapabilecek olmak gerçekten heyecan verici.




    Fallout, Diablo çalıştıracak demişsiniz. Ağırdan gelin biraz. Bu kadar cahilce yorum yapılmaz.

    Quake2 hatta Doom3 çalışabilir bu doğru, zira OpenGl API si kullanan oyunlar.


    Belki bu ürünü görmedim kullanmadım ama Arm çekirdeğini ve yapabileceği, çalıştırabileceği şeyleri bilirim çok şükür.


    Bu sistemde DirectX arabirimine sahip bir oyunu çalıştırabilmek imkansıza yakındır. Dolayısıyla Diablo, Fallout yalan olur.


    Ha çok eski Dos oyunları ve 4. nesil ve gerisindeki (PS1 öncesi) konsolların çoğu oyununu emülatorler aracılığı ile çalıştıracaktır. Ama bunu PSP ilede yapabilirsiniz.



    Evet daha az para vererek PSP alıp daha iyi bir oyun deneyimine sahip olabilirsiniz. Ama doğru Fireforx ile internete bağlanamazsınız. Yanlız bu aletle bağlansanız ne olacak o ekran çözünürlüğü neye yeter.



    Birde ürün o kadar kazık ki. O ürünün fiyatına satılan Asus EEE PC ler var. Hem yukarıda saydığımız her türlü oyunu emülatorle çalıştırabilir. 2004 ve öncesi çoğu PC oyununu rahatça çalıştırır.Sizin alet Diablo2 yi oynatmaz ama bu aletler oynatır. Ayrıca daha büyük ekrana sahip üstüne üstlük. İnternet ve PC deneyimleride daha başarılı. X86 çekirdeği sayesinde Windows dahil bir çok proıgramı kullanabilir.


    Kimse bilmeden konuşmuyor. Bu alet tam anlamıyla net bir kazık. Şu ürünlerle kıyaslayın.


    Asus EEE PC 512 mb ram+ 4 Gb HDD + 7" ekran + Linux 233 dolar+ KDV



    http://www.ekonomikticaret.com/Product.aspx?_pId=2217012&_catId=1509


    Aynı ürünün Xp ile satılan modeli 255 dolar+ KDV

    http://www.exa.com.tr/asus/tasinabilir_bilgisayarlar/asus_eee-323-6006.html



    Buda süper bir Netbook. Acer üretimi. 9" ekran ve süper özellikler. 433 + KDV

    http://www.karfoshop.com/asp/show_stock.asp?product=LU-S020A-081




    PSP ya da Bu ürünler. O aleti mantıksız kılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naga Sadow -- 5 Ekim 2008; 21:50:33 >




  • Kusura bakmayın ama bir EEE PC'yi cebinize sığdıramıyorsunuz bildiğim kadarı ile. Ayrıca evet Diablo, Fallout vs açıklamalarında yanılmış olabilirim belki ancak bu cahil olduğum anlamına da gelmiyor. Dediğim gibi satın alınan PSP'de klavye yok veyahut Gamepad kullanılamıyor. Linkini verdiğiniz netbook ların boyutları ise böyle bir ürüne göre gayet büyük. Ayrıca söylenildiği gibi ürün bir UMPC/El Konsolu karışımı. Bir netbook değil. Karşılaştırılacaksa illaki de PSP/DS ya da UMPC'ler ile karşılaştırılmalıdır. Evet fiyatı gerçekten tuzlu. Ancak bunun Türkiye'de garantili olarak satılan hali olduğunu da belirtmekte yarar var. Sonuçta garantili PSP'ler de aynı fiyattan gidiyor. KDV, ÖTV ve gümrük vergilerini çıkarttığımızda yine elimizde fiyatı 400 YTL civarında olan bir UMPC kalacaktır. Yani bir şekilde Türkiye'den değil de başka bir yerden ve dolar fiyatıyla alınırsa gayet güzel bir yardımcı olacağı kanısındayım. Her ne kadar cahil de olsam.




  • güzel bişeye benzio fakat fiyatı da çok güzel bu alete bu kadar para verilmez bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blacktric

    Kusura bakmayın ama bir EEE PC'yi cebinize sığdıramıyorsunuz bildiğim kadarı ile. Ayrıca evet Diablo, Fallout vs açıklamalarında yanılmış olabilirim belki ancak bu cahil olduğum anlamına da gelmiyor. Dediğim gibi satın alınan PSP'de klavye yok veyahut Gamepad kullanılamıyor. Linkini verdiğiniz netbook ların boyutları ise böyle bir ürüne göre gayet büyük. Ayrıca söylenildiği gibi ürün bir UMPC/El Konsolu karışımı. Bir netbook değil. Karşılaştırılacaksa illaki de PSP/DS ya da UMPC'ler ile karşılaştırılmalıdır. Evet fiyatı gerçekten tuzlu. Ancak bunun Türkiye'de garantili olarak satılan hali olduğunu da belirtmekte yarar var. Sonuçta garantili PSP'ler de aynı fiyattan gidiyor. KDV, ÖTV ve gümrük vergilerini çıkarttığımızda yine elimizde fiyatı 400 YTL civarında olan bir UMPC kalacaktır. Yani bir şekilde Türkiye'den değil de başka bir yerden ve dolar fiyatıyla alınırsa gayet güzel bir yardımcı olacağı kanısındayım. Her ne kadar cahil de olsam.

    Bence bu ürün GP2X ve GP2X Wiz ile karşılaştırılmalıdır.




  • eee pc mi alsam diyordum heralde bundan bi tane alıcam
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jr_alpha

    eee pc mi alsam diyordum heralde bundan bi tane alıcam

    dostum bu laptop...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Kumandan

    Ubuntu üzerinde DX desteği zaten imkansız, OpenGL destekli tüm oyunlara yeterli gelecekmi ? bellek miktarın konusunda bir bilgide yok sanırım.

    Ama Türk'lerin adı karışması ayrı bir gurur veriyor insana. Yalnız biraz kaba olmuş sanki :)

    ekleme: Pandora şahane bir isim olmuş


    Ubuntu üstünde bırak Dx'i, oyunlar dahil pek çok Windows uygulamasını çalıştırabilirsiniz.

    http://www.winehq.org/

    Açık kaynak dünyasını küçümsemeyin




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.