Şimdi Ara

HDTV--HDTV ready (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
14.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 720p > 1080i

    Buradaki icelemede yeni bir öneri yapmışlar.1080i nin adının 540i , 720p nin adının 1440p olmasını öneriyorlar.

    Burada anlatmak istedikleri aslında çok basit. p yayınlar 60fps'de , i yayınlar ise 30fps'de çalışır bu yüzden 720p>1080i demişler.Aslında dedikleri birilerine doğru gelir, diğerlerine yanlış.Zaten yapılan incelemelerin çoğu kalite olarak kesin bir fark söyleyemiyor.Bu yüzden gerçek HDTV 720p ve 1080i beraberdir.Ama şu anda ne alınmalı derseniz 720p tabanlı TV almalısınız.Çünkü Avrupa'nın ve Türkiye'nin yayın politikası bu yönde olacak.

    Uzun vadede ise 1080p en iyisi olarak yayınlar başlanacak.Ama 1080p yi beklemek gereksiz, çünkü 1080p yayınların maliyetleri şu aşamada yüksek olduğundan, özellikle Türkiye'de bu tarz yayınların çıkması ya da bu çözünürlükte medyaların piyasaya girmesi uzun zaman alabilir.Playstation3'te (Japonya'da Mart ayında piyasaya çıkması bekleniyor,Türkiye için kesin bir tarih yok) tam HD desteği var:720i,1080i,720p,1080p.Ama 1080p oyunların çıkması da zaman alabilir.

    Kısacası sizin TV'niz hangi yayına göre üretilmişse o yayın sizin TV'niz için en iyisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rancor -- 27 Aralık 2005 22:46:42 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bal974
    Hala babama gidip televizyonu inceleyemedim
    kısmetse cmt günü gideceğim ve bir güzel inceleyeceğim...


    Bal974 ne oldu ? Senden ses seda çıkmaz oldu ! TV'yi alacağım muhtemelen ama bir görüş bekliyorum.

    Arkadaşlar sonuçta ben de öyle kör alıcı değilim. Internetten araştırdım, LCD, Plasma ve DLP'lerle kaşılaştırdım ve inanın 3LCD'nin görüntü kalitesini hiç biri yakalayamıyor ! Gerçekten öyle... Gidin yan yana bir DLP, Plasma ve 3LD bulun izleyin. Ben tesadüfen Teknosa'ların birinde gördüm ve yarım saat izledim. Sony daha net görüntü veriyordu, DLP sonra geliyor, Plasma ve LCD ise en sonda yer alıyordu. İşte o yüzden 50" 3LCD'yi almaya karar verdim ama PC bağlayıp oyun da oynamayı düşünüyorum. Yurt dışından birisi görüntünün kötü olduğunu söylüyor. Deneyen var mı ? Görüntü nasıl acaba !

    Bu arada Samsung'un DLP'leri de güzel ancak bence şu sehpalı ve 50"'lik modeli haricindekiler kötü. 50" olan ise muhteşem ama maalesef fiyatı da muhteşem




  • merhaba arkadaşlar KDF-E50A11E televizyonu fiyatını uygun görerek aldım kredı kartına uzun vade yaptılar tv kurdum goltmaster rısıvır bağladım açtım ne oldu bir bilseniz ilk defa böyle bişeyle karşılaştım üstüm döndü midem bi acayıp oldu tafsiyem size kesinlikle tv yi kumandadan açın ve en az altı metreden bakın tevenın iki metre yakınındayken fan sesi duyuluyor arkasını incelediğimde sanki ararabanın kalöriferini ikinci devreye alınmış gibi sıcak hava üflüyor yani kalorifer yakmaya gerek yok rısıvırı skatla bağladım el kitabına dij uydu alıcısı sadece HDMI IN 6 soketine bağlanır diyor kutusundan kablo cıkmıyor haberiniz olsun .



    yukarıda sana cevap gibi bir örnek var hakan..istersen dikkate al..ama sana tekrar tekrar sölüyorum..ne izledin bilemem ama hd görüntü izlediysen daha fazla kontrastlı tv sana çok daha iyi gelir..dlplerde de kontrast oranu modele göre değişiyor...ama eve gidip taktığında normal yayın izlemek isterdiğinde problem yaşama vcd izler gibi olma şansın çok yüksek..bizim tvlerde bile çokta az olsa oluyor çünkü..dlp die bapırmamın sebebi içindeki görüntünün çipten küçük aynalarca kırılmadan verilmesi..texas instruments sitesinden okuyabilirsin...karar senin..örnekler yukarıda bende kullanıcıyım sana örneğim..normal tv ve dvd yayınlarıdan dlpden iyi görüntü alamassın buna emin ol..ama hd yayında tüm bu büyük tvler aynıdır..sadece kontrast oranı yüksek olanlar daha parlak ve net görünür..
    karar senin bilgi bizden..şimdiden hayırlısı olsun derim..alınca fikirlerini bekliyoruz..bak 2 arkadaş dlp aldı..
    rancor ve quatt..onlar hepsi memnun..umarım sende olursun alıcağın tv ile..
    syg,




  • arkadşalr yeni bir lcd tv almayı planlıyorum philps'in 32" LCD HD hazır düz TV Digital Crystal Clear
    32PF5320/10 modeli sizce nasıldır.Fiyat olarak 2.900 ytl bunun üstünede çıkamam zaten lütfen yardım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amdepox
    yukarıda sana cevap gibi bir örnek var hakan..istersen dikkate al..ama sana tekrar tekrar sölüyorum..ne izledin bilemem ama hd görüntü izlediysen daha fazla kontrastlı tv sana çok daha iyi gelir..dlplerde de kontrast oranu modele göre değişiyor...ama eve gidip taktığında normal yayın izlemek isterdiğinde problem yaşama vcd izler gibi olma şansın çok yüksek..


    Ama bu örnekte sadece yakında izleyince kötü oldum diyor ! Elle tutulur, görüntünün kötü olduğu ile ilgili tek satır yok ! Ben Doğubank'ta Sony'i 1 metreden izledim evet o zaman kötü ama o kadar yakından izleyince diğer TV'ler ÇOK daha kötü görüntü veriyor. Ben evde yaklaşık 3.5-4 metreden izleyeceğim.

    Artı dediğim gibi Teknosa'da Samsung DLP ile yan yana izledim, ekranda HD değil standart bir DVD vardı. Ve Sony kesinlikle daha iyi, daha pürüzsüz görüntü veriyordu. Üstelik yan görüş açısı da LCD'ler kadar yüksekti.

    Fan sesine gelince, TV'nin hemen yanında, üzerinde 7 fan olan bir PC çalışıyor Dolayısıyla TV'nin fan sesini duymam mümkün değil . Kaldı ki PC kapalı bile olsa 4 metreden de ses filan gelmez.

    Dün bir kez daha Samsung DLP'leri izledim. Evet görüntüleri gerçekten çok iyi ama o sırada ekranda HD görüntü vardı. Ama Sony ile karşılaştırınca Sony daha iyi görünüyor !

    Sonuçta vereceğim para aynı, her ikisini de seçebilirim. Ancak DLP'nin ekrana verdiği şekillerin köşelerinde ortaya çıkan Kırmızı-Yeşil-Mavi renkler görüntü kalitesini düşürüyor ki 3LCD teknolojisi özellikle bu konuda çok başarılı, bu sorunu ortadan kaldırmış ! Ancak evet, DLP'lerde parlaklık daha yüksek !

    Kısacası, DLP'nin 3LCD'ye göre üstün yönlerini bana NET olarak ifade edecek bir yazı, kaynak, doküman gösterebilirseniz fikrim her an değişebilir




  • bence hdtv uyumlu her ne alacaksanız bekleyin çünkü avrupa 2006da dvbs den dvb-s2 ve h264 (mpeg4 diyede biliniyor) kodlamasına geçiyor.Bu şekilde tek bir transponder üzerinde 3 hd kanal yayınlayarak tasarruf sağlıyorlar ayrıntılar için bu ayki chip e bi göz atmanızı tavsiye ederim.HDTV yayınları ve standartları ile ilgili ilginç bir yazı var
  • amdepox arkadaşım philips ürünlerinde panelin polonya ya da bulgaristan menşeili olup montajının Türkiye'de yapıldığını söylüyorsun..bu her model için geçerli mi..
  • yanlış yamış olabilirim..philips tr de üretilmio glb..ama tr piyasasına bildiğim kadarı ile bulgar ve polonya imalatları giriyor..bu yüzden de sorun çıkıyor..

    vestel,beko,arçelik gibi firmalar burda montaj yapıyor...çok büyük iddiam yok ama çevremde o kadar çok sorunlu arçelik ve özellikle vestel varki..bakın receiver alırken bilgisine çok güvendiğim bir dosttan aldım..adamda 32" vestel lcd vardı..bende tv alıcaktım o aralar..bana ne alırsam al vestel alma demişti..
    bende karalamak istemem ama trye güzel mal vermi bu adamlar arkadaşlar..iyi malı ihraç ediolar..çünkü tr tüketicisi çok bilinçsiz..daha önce evinize teknik servis gelmiştir..onlar bile tam bomba...

    hakkan sen hangi teknosada dlp gördün ben cidden merak ediyorum oda ayrı konu..dlp tvler sadece enplus ve samsung bayilerinde var..anadolu grubu sadece kendi mazalarında satıyor bu tvleri..modelini örenip verirsen sana daha ayrıntılı bilgi veririm..ayrıca görüş açısı kötü dediğinden gerçek dlp izlemediğin analaşılıyor..ben benim tvye neredeyse 5 derece açı ile bakıyorum yinede görüntü net..normal projeksiyon izlemiş olma şansın olabilir mi? onlarda da çünkü tüketiciyi kandırmak için 1080i hd readt tv falan yazıo..neyse bu olay çığrından çıktı..bundan sonra kimseye bişi sölemicem..yardımcı olamya çalıştık kimse dinlemi..dinleyen 2 kişi oldu onlarda çok memnun..

    ingilizcesi olanlar girsin okusun..her marka sony hariç dlp teknoılojisinin dünyada tv bazında en mükemmel görüntü veren son teknoloji olduğunu yazıyor..bu ürünü sony,philips ve panasonic hariç tüm üreticiler çıkarıyor..çünkü görüntü kaynağı olan çip texas instruments adlı amerikan firmasınca satılıyor..ve yazdıklarım bunlardan parça almadıkları için bu ürün karalanıyor..dünyada şu anda en iyi tv üreticisi toshiba..bunun ötesi yok..kullandığınız çoğu markaya parçayı toshiba veriyor..onlar bile dlp üretiyorsa ötesi yok..

    Benden bu kadar..ben yardımcı olmaya çalıştım..Forum ana haberlerinde bile dlpleri öven 5-6 haber vardı..bende ilk orda okumuştum ve o günden bu yana araştırdım..şu anda en iyisi dlpler arkadaşlar..bi sürü forum sitesi adı verdim..girin okuyun yabancılarla konuşun..adamlar yıllardır kullanıyor..son kararınızı verin..

    artık ne alırsanız alın işallah eski teknolojiye dünyanın parasını vermessiniz..en aşşa 720p alın hdmi girişi olsun..son sözüm bu..bunlar yoksa alıcağınız tvde 84 ekran crtden daha kalitesiz bi tv aldığınızı bilin yeter..
    benden bu kadar..

    YARDIMCI OLABİLDİYSEM NE ALA
    hepinize saygılar..




  • panasonikte dlp üretiyormuş..
    incelemek isteyenler


    www.dlp.com
  • quote:

    Orjinalden alıntı: amdepox
    hakkan sen hangi teknosada dlp gördün ben cidden merak ediyorum oda ayrı konu..dlp tvler sadece enplus ve samsung bayilerinde var..modelini örenip verirsen sana daha ayrıntılı bilgi veririm..ayrıca görüş açısı kötü dediğinden gerçek dlp izlemediğin analaşılıyor..ben benim tvye neredeyse 5 derece açı ile bakıyorum yinede görüntü net..normal projeksiyon izlemiş olma şansın olabilir mi? onlarda da çünkü tüketiciyi kandırmak için 1080i hd readt tv falan yazıo..neyse bu olay çığrından çıktı..bundan sonra kimseye bişi sölemicem..yardımcı olamya çalıştık kimse dinlemi..dinleyen 2 kişi oldu onlarda çok memnun..


    Birincisi ben bu konuda tarafsızım. Dediğim gibi her iki TV de aynı fiyat. Ancak sitelerden araştırdığım, bağımsız incelemeler ve kendi görüşlerimle yazıyorum bunları. Önceki mesajımda da yazdığım gibi DLP'lerin 3LCD'lerden üstün olduğu tarafları NET olarak gösterebilecek bir yazı filan varsa buraya koyun da farkı görelim. Yoksa kişisel tercihler benim için yönlendirici değil maalesef !

    O sitelerde yazanlara ise hiç aldırış etmiyorum. Çünkü 3LCD sahipleri ve Sony de bu teknolojinin DAHA YENİ ve DLP'dan daha üstün olduğunu söylüyor ve hatta bazı bulgularla ispat ediyorlar ki DLP'yi savunanlar bile bunların bir kısmını kabul etmiş durumda.

    İzlediğim kesinlikle Samsung DLP idi, öyle olduğuna eminim ki özellikle gidip defalarca kontrol ettim artı yabancı sitelerde de dediği gibi DLP'lerin izleme açısı 3LCD'lere göre daha düşük !

    Benim için asıl önemli olan DIGITURK veya Kablo TV'deki görüntü kalitesi. Her iki TV'yi de aynı şekilde bağlantı yapılmış TV görüntüsüyle izlemek lazım. Asıl karar bence orada verilebilir.

    Bu arada bilginiz olsun Sony, 720i modundaki HDTV'yi desteklemek için 1280 x 720 çözünürlüğünde zaten.

    Haa TV olarak da o iyi bu iyi demeyin. Çünkü ülkemizdeki en kral TV bile ABD ve Avrupada ancak orta seviyede. Adamların eh işte dedikleri modeller burada 10.000 YTL'lerde. Ve ilginçtir SAGEM marka TV'lerin görüntü kalitesi ise istisnasız herkesin ve tüm dergilerin de ortak kararıyla KUSURSUZ !




  • dediğin gibi sagemler harikaymış..avforumda herkes sagem dio başka bişi demiyor..
    artık iddia etmiyorum zaten..ben memnun sende memnun olduktan sonra sorun yok..umarım yeni alacaklara
    faydamız olmuştur..beni tek kıl eden o tvde gerçekten projeksiyon olması..yani mevcut projeksiyonların yeni versiyonu olmasu lcd eklenerek..zaten dlp götüntüsünde bende inceledim onu..sonuçta sen izlemişsin daha iyi diosun ben test etmedim bişi diyemem ama lcd plazma ve dlp vede slim crt yan yana izledim dlp daha iyiydi..

    neyse sonuçta insanlar ne alırsa alsın hdmi girişli alsında sonra başları ağrımsın..720p olsun ne olursa olsun..
    geçen gün nfsmw dlpde oynadım...hdmi giriş ile pc üzerinden...dumur dumur dumuru oldum..çok güzel..ps3'ü düşünemiyorum...benim bu 3 yıllık pcde böle ise yeni konsollarda ne olur allah kerim..
    syg,
  • LCD projeksiyon TV'lerin en kötü ve DLP projeksiyondan aşağı özelliği hızlı geçişlerdeki kalitesizlik.Senin dediğin gökkuşağı efekti hassas gözler için ben o efekti 5 gün sonra (o da forumlarda duyduğumuz için) farkettim.Ayrıca DLP'nin lamba ömrünü devrim niteliğinde uzattığı bilinen bir gerçek.Al incele:DLP.com vs.vs.
    DLP'nin bilgisayar bağlantısı ise tartışma götürmez.DLP hakkında bi kaç yazı daha yazmıştım bir daha söyleyeyim.Şu an için DLP'den öte TV yok.Ama illa 3lcd alıcam diyosan sen bilirsin.
    PES 5'in 1280*720(720p) çözünürlük desteği olduğu için inanılmaz oluyo.Bilgisayardan tabii.




  • 720p filmler çıktı:
    Testere , Saw 720p yaklaşık 11 GB 3 normal DVD.

    Yüzüklerin Efendisi:Kralın Dönüşü , LotR:Return of the King Extended Edition 196dk mıydı neydi,kesilmiş görüntülerin filme eklenmiş uzun versiyonu.Bu bayaa uzun 28 GB Hdd varsa istersen tüm dvd'yi kopyalayıp filmi birleştirebiliyosun ama bu filmi birleştirmek tam 103 saat aldı athlon 2.4'le.Ayrıca bayaa boş yer lazım.

    Hero,crouching tiger hidden dragon,house of flying daggers,indiana jones serisi vs.vs.vs

    Burda anlatmak istediğim HD-DVD medyaların sunduğu depolama kapasitesi 720p ile uyumlu ve uzun vadede 1080p'lere geçilmeyecek.1080i yayınlı dvd'ler de var tabii.Eğer bu DVD'ler ile ilgileniyosanız yardımcı olabilirim.
  • rancor abi sen nerde buldun bu hd-dvdleri..tanıdığın bayi mi getirtti..bende almak isterim valla..mümkümse mailim sende var..yada pm bekliyorum..
    geçen 2 gb ingiltere hollanda euro 2004 karşılaşmasının hd görüntülerini indirdi..fb maçının devre arasında pc ile bizim dlpde izledim..fb maçını digi veriodu 720p ile aradaki farkı sana anlatamam..ya işallah bu 2006 kupasını hd izleriz..dehşet güzel oluyor anlatmam sana..

    biz varya cidden tv izlemiyoruz..
    syg,
  • arkadaşlar selam
    Dün philips 32PF5320/10 marka lcd tv aldım 82 ekran.32" Evde digiturke bağladım ve yakından baktığm zaman tüplü 70 ekran arçelik tv me göre görüntü biraz bozuk gibi nedendir yoksa bu tv lerin özelliğimidir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rancor
    LCD projeksiyon TV'lerin en kötü ve DLP projeksiyondan aşağı özelliği hızlı geçişlerdeki kalitesizlik.Senin dediğin gökkuşağı efekti hassas gözler için ben o efekti 5 gün sonra (o da forumlarda duyduğumuz için) farkettim.Ayrıca DLP'nin lamba ömrünü devrim niteliğinde uzattığı bilinen bir gerçek.Al incele:DLP.com vs.vs.
    DLP'nin bilgisayar bağlantısı ise tartışma götürmez.DLP hakkında bi kaç yazı daha yazmıştım bir daha söyleyeyim.Şu an için DLP'den öte TV yok.Ama illa 3lcd alıcam diyosan sen bilirsin.
    PES 5'in 1280*720(720p) çözünürlük desteği olduğu için inanılmaz oluyo.Bilgisayardan tabii.


    Bakın arkadaşlar bir şey iyi veya kötü derken bir İSPAT edin. 3LCD Projeksiyon kötü diyorsun, neye göre kötü, nesi kötü ? Sana göre kötüyse bana göre de en iyi ! Ki benim okuduğum forumlarda da 3LCD, DLP'den DAHA YENİ bir teknoloji dolayısıyla daha iyi diyorlar, buna ne diyeceksin ! İstediğini diyebilirsin yeter ki Reklam amaçlı olmayan TEKNİK bir yazı olsun ispatın !

    Lamba ömrü ikisinde de farazi ve belirsiz ancak bence dert değil çünkü TV ile yedek bir lamba da alacağım olay bitecek

    Bilgisayardan DLP'ye 1280 x 720'ye hangi ekran kartıyla bağladın ? Eğer ATI 1800XL filan değilse çok iyi görüntü almaman lazım çünkü ekran çözünürlükler uymuyor ! Ve eğer PC'de 1280 x 768 yapıp da aldığın görüntüye iyi diyorsan... burada sessiz kalmam daha doğru olur çünk böyle bağlayan ve bu işi bilen herkes görüntü rezalet demiş !

    Hatta yabancı forumlarda adamlar bu konuda çok dertli. Tek çözüm ATI ve Nvidia'nın yeni kartlarındaki AVIVA gibi HD görüntü veren mod'lar ki bunlar da ancak 200 $'dan başlayan ekran kartlarında var !

    Kısacası 3LCD kötü olabilir ama bana İSPAT edin yeter ki...
    (www.dlp.com'a baktım orası tümüyle reklam amaçlı ve açıkcası beni ikna edemedi !)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakkan



    Bilgisayardan DLP'ye 1280 x 720'ye hangi ekran kartıyla bağladın ? Eğer ATI 1800XL filan değilse çok iyi görüntü almaman lazım çünkü ekran çözünürlükler uymuyor ! Ve eğer PC'de 1280 x 768 yapıp da aldığın görüntüye iyi diyorsan... burada sessiz kalmam daha doğru olur çünk böyle bağlayan ve bu işi bilen herkes görüntü rezalet demiş !

    Hatta yabancı forumlarda adamlar bu konuda çok dertli. Tek çözüm ATI ve Nvidia'nın yeni kartlarındaki AVIVA gibi HD görüntü veren mod'lar ki bunlar da ancak 200 $'dan başlayan ekran kartlarında var !




    yanlışın var.6600gt kartım var.1280*720 dlpde mükemmel çalışıyor.zaten bilgisayarı takınca otomatik algılıyor direk kendi alıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakkan

    quote:

    Orjinalden alıntı: bal974
    Hala babama gidip televizyonu inceleyemedim
    kısmetse cmt günü gideceğim ve bir güzel inceleyeceğim...


    Bal974 ne oldu ? Senden ses seda çıkmaz oldu ! TV'yi alacağım muhtemelen ama bir görüş bekliyorum.

    Arkadaşlar sonuçta ben de öyle kör alıcı değilim. Internetten araştırdım, LCD, Plasma ve DLP'lerle kaşılaştırdım ve inanın 3LCD'nin görüntü kalitesini hiç biri yakalayamıyor ! Gerçekten öyle... Gidin yan yana bir DLP, Plasma ve 3LD bulun izleyin. Ben tesadüfen Teknosa'ların birinde gördüm ve yarım saat izledim. Sony daha net görüntü veriyordu, DLP sonra geliyor, Plasma ve LCD ise en sonda yer alıyordu. İşte o yüzden 50" 3LCD'yi almaya karar verdim ama PC bağlayıp oyun da oynamayı düşünüyorum. Yurt dışından birisi görüntünün kötü olduğunu söylüyor. Deneyen var mı ? Görüntü nasıl acaba !

    Bu arada Samsung'un DLP'leri de güzel ancak bence şu sehpalı ve 50"'lik modeli haricindekiler kötü. 50" olan ise muhteşem ama maalesef fiyatı da muhteşem


    Buraya yazmaya vakit bulamamışım, daha doğrusu bu topiği unutmuşum... özür...

    Televizyon çok güzel, ben çok beğendim, gören herkes de bunun projeksiyon bir tv olduğuna inanamıyor.
    Görüntü iyi, renkler harika. Siyah renklerde de çok başarılı, yazılanlara bakarak çekinmiştim, ama gerçekten iyi.
    İzleme açıları da kullanımda bir sıkıntı yaratmıyor, oldukça başarılı

    Televizyona digiturk takılı ve görüntü iyi, sanki belgesellerde daha bir zevk veriyor. 14:9 oranında seyrediyoruz genelde. üstten ve alttan az bir kesinti oluyor ama kabul edilebilir. Akıllı modu sevemedim bir türlü, insanların boyu azcık kısalıyor ve tombullaşıyor. Alışırız ileride ona da...

    Digital tuner olayı digital receiver olarak algılanmamalı. farklı bir şey. ama kesinlikle digital receiver falan değil.

    Fan sesi olayına gelince, televizyonun arkasındaki bağlantı yerlerine bakayım derken farkettim. fan gürül gürül çalışıyor, ama seyrederken kesinlikle duymuyorsun.

    Sevmediğim bir yönü, ses çıkışı. Ses çıkışını kablo ile alıp amfi'ye verince ses yüksekliği, televizyonun sesinin konumuna çok bağlı. Halbuki önceki samsung'ta öyle değildi. sesi sadece bir kademe açıyordum, bütün sesi amfiye gönderirdi ve amfiden bütün ses kontrolü bende olurdu, 51+ hoparlörlere dağıtırdım. Ama sony'de 5+1'den ses duymam için tv'nin sesini de epeyce açmam gerekiyor bu sefer de 5+1+2(tvnin hoparlörleri) oluyor.

    Ama görüntü çok güzel ve seyretmesi çok keyifli. 3,5 metre gibi bir mesafeden seyrediliyor ve mide bulantısı etkisi yok.

    Seçerken zor karar vermiştik, Samsung'un DLP'si de çok güzel. Genel olarak televizyonlarda Samsung markasını çok beğenmeme ve güvenmeme rağmen Sony'yi daha çok beğendik.

    Ben bu televizyonu tavsiye ederim. ben memnun kaldım, beklentilerimi fazlasıyla karşılıyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: bal974



    Sevmediğim bir yönü, ses çıkışı. Ses çıkışını kablo ile alıp amfi'ye verince ses yüksekliği, televizyonun sesinin konumuna çok bağlı. Halbuki önceki samsung'ta öyle değildi. sesi sadece bir kademe açıyordum, bütün sesi amfiye gönderirdi ve amfiden bütün ses kontrolü bende olurdu, 51+ hoparlörlere dağıtırdım. Ama sony'de 5+1'den ses duymam için tv'nin sesini de epeyce açmam gerekiyor bu sefer de 5+1+2(tvnin hoparlörleri) oluyor.






    benim eski sonyde tv hoparlorunu kapatma seçenegi vardı menuden.
    büyük bir ihtimal bu tvdede vardır.birde oyle deneyin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakkan
    Bakın arkadaşlar bir şey iyi veya kötü derken bir İSPAT edin. 3LCD Projeksiyon kötü diyorsun, neye göre kötü, nesi kötü ? Sana göre kötüyse bana göre de en iyi ! Ki benim okuduğum forumlarda da 3LCD, DLP'den DAHA YENİ bir teknoloji dolayısıyla daha iyi diyorlar, buna ne diyeceksin ! İstediğini diyebilirsin yeter ki Reklam amaçlı olmayan TEKNİK bir yazı olsun ispatın !

    Lamba ömrü ikisinde de farazi ve belirsiz ancak bence dert değil çünkü TV ile yedek bir lamba da alacağım olay bitecek

    Bilgisayardan DLP'ye 1280 x 720'ye hangi ekran kartıyla bağladın ? Eğer ATI 1800XL filan değilse çok iyi görüntü almaman lazım çünkü ekran çözünürlükler uymuyor ! Ve eğer PC'de 1280 x 768 yapıp da aldığın görüntüye iyi diyorsan... burada sessiz kalmam daha doğru olur çünk böyle bağlayan ve bu işi bilen herkes görüntü rezalet demiş !

    Hatta yabancı forumlarda adamlar bu konuda çok dertli. Tek çözüm ATI ve Nvidia'nın yeni kartlarındaki AVIVA gibi HD görüntü veren mod'lar ki bunlar da ancak 200 $'dan başlayan ekran kartlarında var !

    3LCD sony'nin lamba ömrü ve lamba fiyatı ne kadar?DLP'nin lamba ömrü açısından çok büyük avantaj sağladığını biliyorum.Biraz araştır bulacaksın zaten forumda bir yerlerde var.3LCD daha yeni olabilir ama bunun nedeni sony ve bazı uzakdoğu şirketlerinin DLP sistemine geçip telif hakkı ödememek istememelerinin sonucunda üretilmiş bir teknoloji.Bilgisayar uygulamalarında 3LCD'nin performansının çok merak ediyorum doğrusu.

    Bilgisayara bağlama konusunda ise kuzenin 500$lık (modelini tam hatırlamıyorum) ve 6600gt arasında fark yok.Denedik.D-sub girişi var televizyonun arkasında.Eski külüstür Celeron900 Savage2000 32MB ekran kartımla ise 800*600 görüntü veriyor.Laptop' ımla ise ati mobility radeon 9600 yine 720p izleyebiliyorum.

    PES 5(ps2 de winning eleven 9) ' in KENDİ AYARLARINDA 1280*720 çözünürlük desteği var.Yeni çıkan oyunlarda artık bu çözünürlük kullanılmaya başlanıyor.Bilgisayarı bağlar bağlamaz zaten televizyon 1280*720 açılıyor monitör ayarlarına girdiğimde ise SAMSUNG DLP diye tanıyor.Görüntü inanılmaz PS3 'te HD oyun çıkacak diye beklemeye gerek yok.4 tanede usb kol aldın mı benim gibi her akşam mecbur 5-6 maç yapıyozEkran çözünürlüğü native 1280*720 nasıl uymuyor anlamadım????Zaten D-sub var diyorum öyle s-video gibi görüntüyü yaymıyor,normal bir bilgisayar monitörü gibi.HD film izlerken ise dvi-hdmi kullanıyorum ama ben fark göremiyorum benim gözler mi bozuk nedir?Bilgisayardan bağladığım için aslında dvi-hdmi bağlantısı eğer d-sub varsa gereksiz oluyor otomatikman.Ayrıca daha ucuza geliyor.Bir de bu işi bilen ve tv ye bağlayan ve görüntü rezalet oluyor diyenler kim acaba???Resimlerini koyucam nasıl olduğunu anlaman için.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.