Şimdi Ara

HDTV--HDTV ready (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
14.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1280x720

  • SAMSUNG SP46L6HX televizyonunun fiyatı nedir bilen var mı arkadaşlar?ben Fethiye den katılıyorum tüm ürünleri inceleme ve bizzat izleme şansına pek sahip değiliz.ama sizin gibi arkadaşların sayesinde bilgi ufkumuz, karar verme ve sonuca ulaşma yetimiz artıyor.hepinize teşekkürler.
  • 1920x1080

    bunlar benim loptop un ayar görüntüleri,
    burada yazdığınız şeylere dikkat etmenizi rica ediyorum arladaşlar.
    benim henüz hdtv gösterebilen bir görünü cihazım yok ama bu konuda araştırma
    yapıyorum.Benim gibi burayı okuyan ve fikir sahibi olmaya çalışan insanlara
    çok güzel bilgiler aktarıyorsunuz ama lütfen kesin emin olmadığınız konularda ısrarcı
    olup birbirimizi kırmayalım.
    bence her türlü teknolijiyi enine boyuna tartışalım ve hep beraber öğrenelim.




    bu arada benim bilgisayar yeni değil bir yıllık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalman -- 26 Aralık 2005 20:49:38 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakkan
    Ve bu çözünürlüğü bildiğim kadarıyla hiçbir ekran kartı desteklemiyor. En fazla PC'den 1280 x 768 yapar TV'ye verirsin görüntüyü ve ancak kayıplı olarak görüntü kalitesinden de fedakarlık ederek alırsın video'yu. Çünkü PC 1280 x 768 verir ancak TV'de 1280 x 720 nokta vardır
    Ancak, önceki yazımda yazdığım gibi 1800XL gibi bir ekran kartından HD görüntü vererek kusursuz görüntü elde edebilirsin ! Çünkü o zaman 720p çıktısı verir PC...

    Ben İSPAT et diyorum sen yok makine kötü yok öyle böyle deyip dolanıp duruyor ama bana TEKNİK olarak üstünlüğü ispat edecek tek bir yazı, resim sunamıyorsun !
    3LCD de görüntü tam oturmuyo yazmışsın , kendi ağzınla ispatını yazmışsın.

    quote:

    1280x720 hdmi ile bağladığımda digital görüntü ile pc aynen karşınızda oluyor...


    Evet görüntü alıyorsun ben alamıyorsun demedim ki ancak sanırım PC'den alınan HD bir görüntü görmemişsin ki aldığın görüntüyü iyi sanıyorsun ! LCD Monitörlerde bile iyi görüntü alamazsın bu çözünürlükte ki TV'den mi alacaksın allah aşkına ! Yani PC'den 1280 x 768 görüntü alır TV'ye bunu verirsin bu da TV'de görüntü kaybı ve kalite kaybı yaratır...

    quote:

    ayrıca SP50L7HX elsa ödüllü bir tvdir..bunu bilmeyen araştırsın..laf atmasın..adamlar dünyanın en kaliteli tvsi seçmiş katogorisinde..


    Evet ben ona birşey demedim ki. Zaten 7 milyarlık fiyatıyla eğer akşama kadar para basmıyorsan kesinlikle gereksiz bir TV derim. Yarı fiyatına alacağınız Sony 3LCD'den de aynı kaliteyi alırsınız ! Tamam haydi aynı olmadı %1 kadar daha kötü görüntü aldın YARI FİYATINA !

    quote:

    Orjinalden alıntı: amdepox
    ...fotoraf makinam iyi olmadığı için görüntüler kötü..


    Burada TV'nin görüntüsü nasıl pek anlaşılmıyor arkadaşım. Zaten resimler kötü diye kendin söylemişsin, şimdi söyle bana bu kötü resimlerle ben nasıl inanayım sana ?
    Ben sana nasıl inanayım peki?!

    Hem merak etme kimse ben iyi dedim diye gidip Sony almaz. Gider, gözleriyle görür kararını verir, bu kadar üzme kendini sen

    Doğru diyosun inşallah kimse sen dedin diye yanlış bi şey almaz...
    Lütfen bilmediğimiz konular hakkında yorum yapmayalım.Ben bu sitedeki paylaşım ortamında çok şey öğrendim belki de bazı bilgileri bende verdim , ama bilmediğim konularda sanıyorum kelimesini kullanarak kesin tespitlere ulaşmadım.hakkan , bazılarını istemeden de olsa yanlış bilgilendirmen bizim şu ana kadar yazdığımız KESİN GERÇEKlere ters düşüyorsa o zaman ses çıkarırım.Yorum farkı olabilir, sen sony yi beğendim yaz , buna kimse bi şey demez ama işte bazı teknik konularda bilgilerin kesinliğinden emin olmadan ekran kartı desteklemez , o çözünürlüğe çıkamazsın gibi bizi yalancı pozisyonuna düşüren açıklamalarında ise verilen tepkileri hak ettiğini düşünüyorum.Herkese iyi günler...




  • sp46l6hx tvnin fiyatını netten örenemezsiniz..samsung net üzerinden fiyat bilgisi vermiyor die biliyorum kesin konuşmayım..bazı sitelerde yazan 5-6 milyarlık fiyatlar ise eski..en son 4milyara ben aldım 3.5 alan ark var..
    bu nedenle samsung türkiyenin sistesini ziyaret edin..orda çağrı merkezi teli var..ordan hem fiyat hem stok hemde en yakın bayi bilgisini alırsınız..ama sakın telde çıkan kızlara teknik şeyler sormayın saçmalıolar

    ben bikaç soru sormuştum bilirler die yazık kaldılar öle..neyse hakkanın tv hakkında yabancı siteleri okudum..orda da kesin bi kanı yok..kimse tvsine laf söletmio..dlp kullananlar dlp 3lcd kullananlar 3lcd dio..bizde de durum aynı sonuçta..hakkana kızma nedenim bilmeden bizi karalaması..ama burası kişisel tartışma alanı değil..kapatıyoruz konuyu..isteyen istediği tercihi yapar..

    kabulls arkdaşım sen nasıl bilgi istiyorsun bilemiyorum ama baya bi bilgi yazdık açıkçası..daha fazlası için yardıma hazırız..ama almadan herkes tvsini incelesin arkdaşlar..çünkü çok para..

    ama yine ve yeniden tekrarlıyorum..
    hdmi girşi olsun ve en aşşa çözünürlüğü 720p olsun..yeni hddvdler ve blueray dvdler en aşşa bu standartta gelicek..ayrıca xbox360 ve ps3 de 720p ve 1080p destkli..1080p bulamassınız çünkü çok pahalı ve trde yok..
    size ps3 hd görüntüsü tavsiyesi isterseniz gametrailers.com adresinden killzone2 yi hd olarak izleyin..60mb falandı..işte o izlediğiniz görüntü tvde olucak arkadaşlar..hemde 117 ekran..ben daha ne diyim..yada googleda "wmv" yazın windowsun hd clipleri çıkıcak...inanılmaz güzel klipler..bazılar 300mb falan ama 20mb 80 mb civarıda dosyalar var..gelecekte sizi ne beklediğini görün..
    syg,




  • Enbaşta şunu ifade edeyim. Benim derdim şunu bilirim, bu iyidir havası atmak değil. Ama mesela 3LCD veya DLP diye tutturup kalan her şeyi kötülemek hiç değil ! Amacım sadece DLP diye tutturanlara onun da kusursuz olmadığını, dünyada 3LCD, LCD ve Plasma gibi alternatifler de olduğunu ispat etmek. İkincisi de bende 3LCD bir SONY TV YOK ! Olmayacak da. Çünkü Plasma veya LCD TV alacağım kısmetse.

    Bu konuda hemfikir olalım ve devam edelim...

    quote:

    Orjinalden alıntı: amdepox
    şu gündden itibaren senin tvni araştırıcam..bakalım neler bulucaz..


    Yaa bende 3LCD Sony yok kiii. Almadım daha zaten almaktan da vazgeçtim. Plasma veya LCD TV alacağım kısmetse...

    quote:

    Orjinalden alıntı: kabullls
    1280x720



    Ben bu çözünürlük yoktur demedim STANDART değildir dedim. Ne dediğimi anlamak için Laptop'unun çözünürlüğünü bu rakama getir ekrana bak... İYİCE bak. Sonra da 1024 x 768 yapıp tekrar bak. Aradaki görüntü kalite farkını gördüğünde ne demek istediğimi umarım o zaman anlayacaksın

    Zaten aradaki farkı görmek için hassas gözlere sahip olmak gerekmiyor ama bakalım fark yoktur diyenler bunu test edip görebilecek mi !

    quote:

    Orjinalden alıntı: rancor
    hakkan , bazılarını istemeden de olsa yanlış bilgilendirmen bizim şu ana kadar yazdığımız KESİN GERÇEKlere ters düşüyorsa o zaman ses çıkarırım.Yorum farkı olabilir, sen sony yi beğendim yaz , buna kimse bi şey demez ama işte bazı teknik konularda bilgilerin kesinliğinden emin olmadan ekran kartı desteklemez , o çözünürlüğe çıkamazsın gibi bizi yalancı pozisyonuna düşüren açıklamalarında ise verilen tepkileri hak ettiğini düşünüyorum.Herkese iyi günler...


    Yanlış mı ? Arkadaşım yanlış olan birşey yok, 1280 x 720'de PC'sinde KUSURSUZ görüntü alabilen varsa lütfen bir zahmet resmini çekip buraya yollasın. Eğer yapamıyorsa ben aksini ispat edecek resimler göndereceğim kimin haklı olduğunu orada göreceğiz hep beraber. OK ?

    PC ve DLP/3LCD TV sahibi sahibi yüzlerce kişi TV'lerinden adam gibi görüntü alamıyor, olayı Samsung ve Sony'e şikayet edecek noktaya getiriyorlar ve hala yanlış bilgilendirme mi yapıyorum yani ! Buyrun ispatı; (isteyene daha yüzlerce örnek de gönderebilirim !)

    __________________________________________________
    i am using a ASUS Extreme AX850PRO grapics card
    DVI to vga lead
    1024 x 769
    full 2
    pic was only fair on pc things but when i started playing QT HD CLIPS with VLC player they were sh_it hot as good as on my other pc
    ___________________________________________________
    I tested 3 cards with a DVI-HDMI adaptor (9800 pro, x800xt and nvidia 5950) none of which gave a decent picture. Infact the clearest I've seen is vga at 800/600 res, it looks like you really need a DVI-D capable card and the image from the cards I tested seem to be using an analogue signal.
    ___________________________________________________
    PC
    Athlon 64 3200, Geforce 6800gt(latest official drivers) 256mb inno3d, dx9c,
    Wouldnt take 1280 x 720 so went for 1280 x768 and a result. pixel v pixel , played around positioning and i.m away.
    ___________________________________________________
    Buyrun, bu da o anlata anlata bitiremediğiniz Samsung DLP için yapılmış bir test ve sonucu için yazılanlar:

    This TV claims to be HD-Ready, yet clearly fails the test of being able to display a 1280x720 picture using the display's native 1280x720 resolution. Note that the same problem occurs on the SP50L7HX DLP TV as well. This will become a more significant problem when Sky launch their Hi-Def service next month, since the Sky+HD service will most likely use a EIA/CEA-861B compliant signal over HDMI.

    Ben daha ne diyeyim. Adam test etmiş yazmış işte...

    Ben Sony daha iyidir demiyorum, ben her ikisini de izledim TV alacam olsan Sony alırdım diyorum sadece. Artı olarak PC 1280 x 720'yi düzgün görüntüleyemez, çok kaliteli görüntü veremez, verebilmesi için ATI'nin yeni çıkardığı AVIVO'yu kullanmak gerekiyor diyorum. Gidip AVIVO nedir diye araştıracağınıza 'ama bu çözünürlük var diyorsunuz' ! Tabii ATI işi gücü olmayanlarla doluydu ki ürettikleri kartlar bu çözünürlüğü verirken canları sıkıldığı için AVIVO çözümünü ürettiler !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkan -- 27 Aralık 2005 10:20:51 >




  • - Bilgisayardan DLP'ye 1280 x 720'ye hangi ekran kartıyla bağladın ? Eğer ATI 1800XL filan değilse çok iyi görüntü almaman lazım çünkü ekran çözünürlükler uymuyor
    - Ve bu çözünürlüğü bildiğim kadarıyla hiçbir ekran kartı desteklemiyor


    ben basit olarak söyle anladım ilk önce pc ler 720p ve 1080i görüntü veremez diyordun
    şimdi ise standar değildir kalitesizdir diyorsun ok.peki biz 720p veya 1080i görüntüyü
    pc monitöründe değil tv ye verdiğimiz zaman neden standart olamıyor,burayı anlayamadım
    ekran kartı 720p veriyor ve tv 720p gösteriyor bunda standart olmayan ne?
    birde çözünürlük uymuyor demişsin daha nasıl uyacak anlayamadım.
  • ek birşey daha pc monitör ü 4:3 dür burda bahsedilen hdtv ler 16:9 dur
    720p yi monitor tabiki desteklemez,eğer 16:9 değilse...

    - Ben bu çözünürlük yoktur demedim STANDART değildir dedim. Ne dediğimi anlamak için Laptop'unun çözünürlüğünü bu rakama getir ekrana bak... İYİCE bak. Sonra da 1024 x 768 yapıp tekrar bak. Aradaki görüntü kalite farkını gördüğünde ne demek istediğimi umarım o zaman anlayacaksın

    çok mantıklı bi yöntem mi kalite farkını anlamak için! ve sen kaliteyi pc ekranında test ediyorsun
    burada bahsedilen tv ekranı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dijitalman -- 27 Aralık 2005 11:20:37 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kabullls
    ben basit olarak söyle anladım ilk önce pc ler 720p ve 1080i görüntü veremez diyordun
    şimdi ise standar değildir kalitesizdir diyorsun ok.peki biz 720p veya 1080i görüntüyü
    pc monitöründe değil tv ye verdiğimiz zaman neden standart olamıyor,burayı anlayamadım
    ekran kartı 720p veriyor ve tv 720p gösteriyor bunda standart olmayan ne?
    birde çözünürlük uymuyor demişsin daha nasıl uyacak anlayamadım.


    Eğer ATI X1800XL ile HD MODUNDA, yani AVIVO kullanarak 720p modunda görüntü aktarırsan görüntü KUSUZSUZ oluyor. Ancak eğer mesela arkadaşın Laptop'ındaki ekran kartından 1280 x 720 çözünürlüğe geçip de görüntü aktarırsan aşağıdaki mesajda yazdığı türde sorunlar yaşanıyor demek istedim sadece.

    Yani yine görüntü alabiliyorsun ancak AVIVO ile aldığın görüntü ile bu görüntü arasında dağlar kadar fark oluyor. Keşke her zaman düzgün alabilsek de ben de gidip 400 $'lık ekran kartı almak zorunda kalmasam !

    quote:


    samsung dlp cloudy picture
    I got the 507W. Recently hitched it up to a computer, and found text clarity to vary across the screen. Moving the same box of text from one part to another, some places it is crystal clear, and other places it is cloudy, for lack of a better word. Has anyone experienced this? I'm thinking it might be something on the lamp or color wheel? I don't know what else there is to go wrong. Comments and suggestions appreciated.




  • hala emin olmadığın konularda ısrarla bu böyledir şu şöyldir gibi yazılar
    yazıyorsun,görüntü mükemmeldir diyorsun neye göre, kime göre,mükemmeldir
    yok öylebirşey.
    herşey iyi güzel oldu şimdi;
    sadece yabancı bi forumda yazılan bi yazıdaki gibi sorunlar yaşanıyor oldu şimdide.
    acaba türkçe si nedir bu yazının
    ve sen sadece bu yazıyı örnek alıp bir sürü iddiada bulunuyorsun.
  • Hangi TV'yi Seçmeli ?

    Üstteki linkte bu konular hakkında fazla bilgisi olmayanlar için "hangi tv benim için en iyisidir" tarzı ufak bi flash animasyon var.Ekran boyutunuzu seçmekte yardımcı olabilir.

    hakkan sen diyosun ki AViVO olmazsa olmaz HDTV için öyle mi?AViVO kullanmayan bir ekran kartı HD 'de tam performans yakalayamaz mı diyorsun?Nvidia'nın da HD için çözümleri var ve bunlar AViVO da dahil yazılımsal çözümler.Ben film almışım 720p evde izliyorum cam gibi , AViVO olsa ne fark eder???Eskiden de çıktı bu gibi yazılımsal resim iyileştirme teknolojileri ama hepsi resimle oynadığı için iddia ettikleri gibi şahane performans veremediler.Varsa AViVO' HD movie buraya resim koyda bakalım ok?Görüntü KUSURSUZ oluyor ne demek?

    --- Ben bu çözünürlük yoktur demedim STANDART değildir dedim. Ne dediğimi anlamak için Laptop'unun çözünürlüğünü bu rakama getir ekrana bak... İYİCE bak. Sonra da 1024 x 768 yapıp tekrar bak. Aradaki görüntü kalite farkını gördüğünde ne demek istediğimi umarım o zaman anlayacaksın ---

    1024*768 niye yapıyorum yaa???TV zaten native 1280*720 zaten 1024*768 istesende açamazsın ama sen TV'yi diil'de monitörü deniyosan o ayrı

    Zaten televizyonun arkasında D-sub girişi yani normal monitör girişi de var.Ne fayda sağlıyo dersen görüntüyü normal 4:3 TV gibi şişmanlaştırmadan doğru oranda yayıyo.S-video bağlamadım ama bağlayan olursa dediğim şişmanlama olacaktır.Bunların da dışında dvi-hdmi var ki en iyisi bu , ne biliim ne yazsam olmuyo kardeş...




  • quote:

    samsung dlp cloudy picture
    I got the 507W. Recently hitched it up to a computer, and found text clarity to vary across the screen. Moving the same box of text from one part to another, some places it is crystal clear, and other places it is cloudy, for lack of a better word. Has anyone experienced this? I'm thinking it might be something on the lamp or color wheel? I don't know what else there is to go wrong. Comments and suggestions appreciated.


    Hangi forumdan aldıysan bu yazıyı yardımcı olayım bari.Samsung DLP'nin hangimodeli bilmiyorum ama önce kumandasından önce menü tuşuna bassın ordan "Netlik" ayarları var galiba PC kısmındaydı ayarların.Ordan bir kereliğine ayarlarını yapsın cloud çıkanlar keskinliyo , yani sorun çözülüyo.Sorun diil zaten bu ayar.

    ---This TV claims to be HD-Ready, yet clearly fails the test of being able to display a 1280x720 picture using the display's native 1280x720 resolution. Note that the same problem occurs on the SP50L7HX DLP TV as well. This will become a more significant problem when Sky launch their Hi-Def service next month, since the Sky+HD service will most likely use a EIA/CEA-861B compliant signal over HDMI.---

    Bu testi nasıl yapmış bilmiyorum ama 1280*720 görüntü göstermiyo mu yani samsung DLP'ler?!?!?!?Yanlışı var bu testi yapan arkadaşın ya da ver nerden aldığını bu testi bakalım.Bir de şunu belirtmek istiyorum:
    DLP TV'lerin çözürlüğü sabittir.Yani benimkinin mesela 720p(1280*720).Bilgisayara ilk aktardığınız zaman çok ufak boşluklar kalabiliyo ekranın kenarlarında.Bunun nedeni lambadan verilen ışığın aynadan kırılarak ekrana yansıması ve yansıma yüzeyinin sabit olmasıdır.Bunu kumandanın üstündeki ufak bir ayarla bir kereye mahsus ayarlıyorsunuz ve bir daha bağladığınızda bu sorun ortadan kalkıyor.LCD ve plazma'larda görüntü ekranda oluşur , DLP'lerde chipten geçerek son görüntü mika maddesinden yapılan ekrana yansıtılır.Son olarak DLP'lerin dış yüzeyini temizlerken kuru bir bezle ya da renkli uzun kıllı toz bezleri kullanılmalıdır.Çok gerekliyse az nemli bezle silinebilir.Temizlik dersi veriyoz işe bak




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kabullls
    hala emin olmadığın konularda ısrarla bu böyledir şu şöyldir gibi yazılar
    yazıyorsun,görüntü mükemmeldir diyorsun neye göre, kime göre,mükemmeldir
    ve sen sadece bu yazıyı örnek alıp bir sürü iddiada bulunuyorsun.


    İddia filan değil ki bunlar ! Yaşanan olaylar işte, yazısıyla, sorunuyla, ispatıyla ortada, daha fazla ne gerekiyor anlamadım . Adam sorun yaşamış yazmış... Yazan adam da bizim gibi ömründe 3-5 TV görmüş adam filan değil şu an evinde 2-3 tane Plasma ve Projeksiyon HDTV olan biri, işi bilen biri yani.

    quote:

    Orjinalden alıntı: rancor
    hakkan sen diyosun ki AViVO olmazsa olmaz HDTV için öyle mi?AViVO kullanmayan bir ekran kartı HD 'de tam performans yakalayamaz mı diyorsun?Nvidia'nın da HD için çözümleri var ve bunlar AViVO da dahil yazılımsal çözümler. Varsa AViVO' HD movie buraya resim koyda bakalım ok?Görüntü KUSURSUZ oluyor ne demek?


    Elbette AVIVO olmazsa olmaz değil ama diyorum ki ATI ve orada çalışan mühendisler o kadar aptal ki, böyle yazılımsal bir çözüm varken gidip milyonlarca dolar harcadılar ve DONANIM çözümü ürettiler yani öyle mi ? Eğer bu sana mantıklı geliyorsa diyecek birşeyim yok.

    Yalnız şunu düşün; sen, ben, buradakilerin çoğu 3-5 TV'de 3-5 sistemde görüyor bunları, gördüklerinin de en iyisine tamam son nokta budur diyor. Ama Miami'de gezdiğim BestBuy'da ekrandaki 1080i HDTV görüntüleri... gerçekten farksızdı. Lafın kısası, aldığın görüntü SANA GÖRE iyi olabilir ama eminim AVIVO çözümüne göre kesinlikle daha kalitesiz olacaktır !

    quote:

    Orjinalden alıntı: rancor
    Hangi forumdan aldıysan bu yazıyı yardımcı olayım bari.Samsung DLP'nin hangimodeli bilmiyorum ama önce kumandasından önce menü tuşuna bassın ordan "Netlik" ayarları var galiba PC kısmındaydı ayarların.Ordan bir kereliğine ayarlarını yapsın cloud çıkanlar keskinliyo , yani sorun çözülüyo.Sorun diil zaten bu ayar.


    Valla olabilir arkadaşım, adam bilmiyordur sorun yaşıyordur. Bir yorum yapamayacağım. Ama bu konu üzerine bir sayfa olduğunu söyleyeyim, link'ini de veriyorum aşağıda bir göz at istersen...

    http://gray.homeip.net/sp46.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkan -- 27 Aralık 2005 17:52:50 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakkan
    Ama Miami'de gezdiğim BestBuy'da ekrandaki 1080i HDTV görüntüleri... gerçekten farksızdı.


    Valla ben de görmeden 1080i daha iyidir diyodum ama matematiksel olarak ama şu an eminim 720p>1080i inceleme burda
    Yayın standartları konularında en çok araştırma yapanlardan biriyimdir sanırım forumda ve bu konular hakkında bu topic'in 2. sayfasının en üstünde ufak bir yazım var onu oku istersen ama onda da düzeltme yapacağım çünkü artık kararım değişti.1080i yüksek çözünürlüklü ama hareketli sahnelerde yapısından dolayı 720p'nin çok gerisinde kalıyor ve sadece Amerika'da kullanılacak gibi gözüküyor.Şu anda sadece Amerika'nın kullandığı NTSC sistemi gibi.Ben daha önce 1080i'nin yüksek çözünürlük sayesinde 720p'den eksik kalan yönlerini kapatabileceğini düşünüyordum ama şimdi fikrim değişti çünkü elimde HD filmler olduğunu söylemiştim ve hem 720p hem de 1080i filmleri izleyince farkı anladım.Ama bendeki 46L6 720p tabanlı ve fark bu yüzden oluştu.Ama 1080i tabanlı olsa da 720p'den iyi görüntü veremez.Şunu anlatmak istiyorum , -*-50" arası 720p en iyisidir.Daha büyük ekranlar için 1080p en iyisidir.Ama şu anda 1080p Türkiye'de yok.1080i ise ara geçiş dönemi standartıdır ve Türkiye gibi Avrupa'da da geleceğin standartı olması resmi açıklamara göre mümkün değildir.51" ve üstü için 1080p çok iyi olur.720p'de alınabilir çünkü 1080p standartının gelmesi çok zaman alacaktır,yine açıklamalara göre.Ama 50" ve altı için ise 1080i şu an alınabilir ama beklenmesi çoook daha mantıklıdır.
    Bu arada şu an evimde 720p ve 1080i filmler var yaklaşık 80GB full filmler,amerika'ya gitmeye gerek yok yani.




  • rancor sendeki hd filmleri nasıl edinebiliriz?
    mail attım cevap alamadım...
    saygılar...
  • arkadaşlar Türkiyede 1080p yok diyorsunuz.Philips 37PF9830 ve 423PF9830 modellerinin yanında 1920x1080p diye yazıyor.Kataloğunda da Ürün özellikleri bölümünde "LCD Gerçek HD ekran 1920x1080p
    Bu ekranda,Gerçek HD (Yüksek Çözünürlük)adı verilen bir çözünürlük özelliği bulunmaktadır.Teknolojinin son ü r ü n ü L C D e kran teknolojisi ile 1920 x1080p'lik tam yüksek çözünürlüklü geniş ekran
    çözünürlüğe sahiptir.Bu HD yayınının iletebileceği enyüksek çözünürlüktür.HD giriş sinyalinin tüm
    formatlarında mümkün olan en iyi görüntü kalitesini sağlar.Optimum parlaklık ve üstün renklerle parlak
    titreşimsiz progressive scan görüntüleri sağlar.Canlı ve keskin resimler size zengin bir izleme deneyimi
    sunacaktır."deniliyor.Gerçekten bu televizyonların 1080p özellikli olduğu anlamına mı geliyor.?




  • 423PF9830 bu modeli nette bulamadım ama Philips 37PF9830 modeli evet 1080p'dir.
    Ama şimdi işler bu noktada karışıyor.Birinin bo mudeli alıp test etmesi lazım ki daha kaliteli mi anlayalım.Çünkü bu televizyonla izlenecek digitürk'ü ,kablolu tv'yi hayal etmek istemiyorum.Native çözünürlüğü 1920*1080 'se gerçekten bunla normal TV izlenmez.Zaten dünyada 1080p medya YOK.Kısa klipleri saymazsan tabii.Bu tv'yi alıp digitürk izleyeceksiniz mesela.21" Pc monitöründe 640*480 fifa nasıl oynanırsa maçlar da öyle izlenir haberiniz ola.Zaten 1080p medyaların olmamalarının sebebi film boyutlarının inanılmaz büyüklüklerde olması,çekim aşamasında (Hollywood bile tartışıyo hangi formatta çekelim diye) masrafları çok fazla ve bu yüzden fazla destekçisi yok ve en önemlisi bu videoları izlemek için 3.5ghz işlemcili pc'ler 256mb ramli ekran kartları (malum 1920*1080) gerekli ve bu diskler bile piyasada yok ve ayrıca oynatıcıları da yok işin garibi daha 720p,1080i filmler yeni çıktı.Ben bekleyin derim AB tv komisyonu (ebu muydu neydi)1080p'yi uzun vadede kullanılabilir buluyo ve kısa vadede 720p öneriyo.Ayrıca beklemeniz için başka bir neden:gerçek hd kalitesini almak için en aşşa 42" lazım kimse kusra bakmasın.Bu 42" gerçeği var çünkü bu boyutların altı için bu çözünürlükler fazla bile denilebilir.hatta 94 ekran bu lcd 1080p çağın gereksizce ötesinde ve fiyat olarakta can yakar 8-9 civarı.Bir tek ps3 ve x-box bakımından avantajlı görülebilir ama daha 1080p oyunlar bile yok.720p alınır , 1080p için ise daha çok erken...




  • merhaba,

    aylardır dlp konusunu araştırıyorum topic i baştan sona okudum ve bende bi şeyler yazmak istedim. İzleninlerim şunlar, sony 3lcd çok güzel tv teknoloji+dizayn vs. ama sony x-black benzeri bi bozguna daha uğramış ne yazık ki. Siyah fona geçen bi film izlediğim de ekran görünmüyordu nerdeyse ve acayip rahatsız oldum, ama siyah olmayan görüntülerde (ilkin bilişim fuarında görüp, hayran kalıp aynı gün nette araştırmıştım) gayet iyi. Samsung DLP ise onda da dvd izledim; parlaklık muhteşem bu tv yi demo ederken dizlerinizi hafif çökün; o açıdan bakarken (oturduğunuz açıya yakın) inanılmaz bi görüntü var, ayrıca pc bağlantısı ile ilgili bi test gördüm o da çok başarılı idi. Lambasını bende sorum dedikleri gibi 200 dolar. Sagem e gelince çok bahsedildi onu da 20 gün önce görmüştüm nette sagem.com a girince görürsünüz o tv lerde DLP ve bi artısı var; ek donanımları.




  • ya aslında almışklen 1080p alınır..ama çok pahalı ise değmez..rancor çok güzel açıklamış..çok pahalı bir iş bu film yapımcıları için..zaten şu andaki film fragmanları eminim üstünde oynanmış görüntüler..ama hdwmv ve discovery kanalın çekimleri ayrıca marka tanıtım hd videoları (teknosalarda ve diğer mağzalarda izledikleriniz değil çünkü onlar normal dvd görüntüsü) harika..inanılmaz..zaten benim boktan pcim filmleri çok rahat oynatırken dediğim diğer görüntüleri takıla takıla oynatıyor..ayrıca filmlerin fps ve frekans aralığıda çok önemli..

    yeni 1 tane hd film yok..hep eskiler..su andawww.dlp.com a girin orda gerçek hd filmlerin 3 adet olduğunu görüceksiniz..onlarda zaten şu anda dlp sinemalarda oynatılıyor..bakın dlp sinema diyorum..adamlar artık bu işin sinemasını açıolar biz ne tartışıyoruz..

    ben şunu tekrarlamak istiyorum..rancor çok güzel sölemiş..aldığını tv iste 1080p iste 10000p desteklesin..trde hd yayın olmadıkça veya hdfilmler yaygınlaşmadıkça hd yayın üzerinde tartışmamız sadece hobi gibi kalıcak..
    çünkü analog uydudan alınan görüntüler çok yetersiz..lig tv crtlerde çok güzel gibi..ama alıcağınız büyük ekranlarda çok kötü olucaktır..işte bu nedenle dlp diyoruz..çünkü crtye en yakın görüntü dlpde..ama olay hd yayın olunca bence tüm tvler iyi olucaktır..tabi 720p olanlardan bahsediyorum...ama normal türk kanalalarını rahat izlemek ve fiyat perf amacı ile dlp bence gerçekten iyi bir seçim...ben kabloluda izlemedim..bende uydu var..kablolu için yorum yapamam..
    syg,




  • quote:

    Orjinalden alıntı: rancor
    Bu arada şu an evimde 720p ve 1080i filmler var yaklaşık 80GB full filmler,amerika'ya gitmeye gerek yok yani.


    ABD'ye gitmeye gerek yok dersen, benim gibi herkes sana o filmleri nasıl edinebileceğini sorar ama

    quote:

    Orjinalden alıntı: rancor
    423PF9830 bu modeli nette bulamadım ama Philips 37PF9830 modeli evet 1080p'dir.


    İlk modelde yazım hatası olmuş o yüzden bulamadın aslında 42PF9830 olacaktı ve o TV de gerçek HDTV'dir yani 1080p destekler ama fiyatı 12.000 YTL kadardır maalesef

    Ancak rancor bu TV'lerde neden Digitürk kötü olsun anlamadım. Tersine çok daha iyi olmalı. Çünkü 852 x 480 gibi standart çözünürlükteki bir Plasma TV'deki görüntü ile 1024 x 1024 olan arasında çok fark var ve ikinci model çok daha iyi görüntü veriyor. Aynı mantıkla bu TV'lerde de görüntünün ÇOK İYİ, çok net olması gerekmez mi ?

    quote:

    Orjinalden alıntı: shaq t
    sony 3lcd siyah fona geçen bi film izlediğim de ekran görünmüyordu nerdeyse ve acayip rahatsız oldum, ama siyah olmayan görüntülerde (ilkin bilişim fuarında görüp, hayran kalıp aynı gün nette araştırmıştım) gayet iyi.


    Eğer bu filmi satıcılardan birinde izlediysen oradaki görüntülere çok itibar etme derim. Çünkü maalesef adamlar o kadar kötü kablo bağlantısı yapıyor ve TV'leri o kadar kötü ayarlıyor ki çook daha eski model bir Plazma en yeni model LCD'lerden çok daha güzel görüntü veriyormuş gibi görünebiliyor. Bunun özellikle söylüyorum çünkü Sony özellikle siyah tonlarında bu 3LCD modellerinde çok iddialı ! Plasma desen haklısın ama 3LCD'ler siyah tonlarında çok iyi gerçekten. Ama iyinin iyisi vardır ona birşey diyemem...




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.