Şimdi Ara

HDD yi geri kurtarılamayacak şekilde nasıl sileriz??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
17.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merak ettiğim şu, aranızda hiç elektron mikroskobu ile medya incelemesi yapan yada gören var mı? Şu manyetik izler nemenem bir şey acaba?
  • If an LLF is done on a disk with data on it already, the data is permanently erased
    Eğer üzerinde data olan bir Disk üzerinde LLF format işlemi yapılmışsa bu disk üzerindeki veriler kalıcı / sürekli olarak silenecektir.

    Diğerinide sen yazarsan sevinirim.

    Her neyse benim söylemek istediğim çok basit birşey aslında. Harddiskimiz üzerindeki verileri sadece Low Level Format gibi basit bir işlem ile geri getirilemeyecek şekilde çok basit bir şekilde silebiliyoruz. Burdan çıkan sonuç bumudur. Ben bu kadar basit birşey olacağını sanmıyorum vede ihtimal vermiyorum. Ayrıca hala merak ettiğim bir konu madem LLF herşeyi hallediyor. Bu tür veri yoketme yazılımlarında "Zero-Fill" seçeneklerinde neden şifreleme algoritmaları kullanılmış. Hatta bazı programların ücretsiz versiyonlarında uzun süren yüksek korumalı şifreleme algoritmaları kullanılamıyor. Soru gayet basit, madem LLF bu işi KESİN olarak halledebiliyor bu adamlar ücret karşılığı bu programları nasıl satabiliyor.

    Kolay gelsin...




  • @ mesuthaksoy, anlaşılan o ki müthiş bir bilgi birikimin var ve eminim çok şey biliyorsun. Tebrik ederim seni cidden.
    Açıklıyamıyacağım sebeplerden dolayı iddiaya girmek istemiyorum ama ben olsam hiç bir konuda bu kadar kesin konuşmazdım, olmaz olmaz çünkü..
    Aslında emniyet camiasına bir pc kazandırmak istedrim lâkin, neyse..
  • @AMFİBİ , emniyet camiasına pc kazandırma isteğini anlıyorum. Ancak bana llf dan bir diski nasıl kurtaracağını açıklarmıdın ?? ( gerçi açıklayamam demişsin ya nesye)

    Arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim. Aynı şeyden bahsediyoruz değilmi ?? Low level format. Normal format değil, partition silmekte değil. Fdisk yapmakta değil. Bütün bunlar dataların yazılıp silindiği sektörler üzerinde gerçekleşiyor. Low level format bu sektörleri sıfırdan oluşturuyor.
    Şimdi ben alacam bir Metallica kaseti onun üzerinde çok güçlü bir mıknatıs gezdirecem ve sonra siz diyorsunuz ki, ver kaseti sana tekrar Seek and Destroy dinleteyim. Yapmayın gözünüzü seveyim. Bahsedilen killdisk tarzı programlar sectorlerin içine sadece sıfırları yazıp silerek eski dataların en az iz bırakarak silinmesini sağlıyor. LLF da ise bahsedilen sectorler siliniyor ve tekrar oluşturuluyor. Mesutun verdiği linkteki eski tartışmada kaynak filanda belirtmiştik.

    HDD yapısını bilmeden yorum yapmayın diyeceğim ama kırılanlar üzülenler olacak. ( Standart kullanıcı seviyesi değil tabi). Benim LLF atacağım bir diskten veri kurtaran bir vatandaş olursa daha öncede dediğim gibi tüm mal varlığımı hibe ederim. İster emniyette olsun isterse ODTU de. Ayrıca piyasada Emniyet ve Ordu mensublarından çok çok çok daha tecrübeli ve bilgili adamlar var. Oralarda çalışanları bilgisayar ilahları olarak görmeyin.

    Anlaşılan biz derdimizi anlatamayız sizlerde bizi anlamazsınız. Daha da yazacak bir şeyim yok. Ancak şunu atlamak istemem. LLF sonrası data kurtarılamaz derken kast ettiğim elbetteki HDD üreticileri yada benzer yüksek teknolojiye sahip şirketler-kurumlar değil. Bunlardan Türkiye de yok. Ayrıca onlarında kurtarma işlemini gerçekleştirebileceklerinden emin değilim. Ancak konunun temeline dönecek olursak, eğer diskinizi birine satacaksanız verecekseniz yada verilerinizin bir şekilde okunmamasını istiyorsanız LLF tam çözümdür. Tabi diskinizde Obamaya suikast planları yada nükleer bombaların yerleştirileceği şehir listeleri filan varsa siz en iyisi Diskin kapağını açıp olduğu gibi Sülfirik Asit içine atın.




  • @, Soru gayet basit, madem LLF bu işi KESİN olarak halledebiliyor bu adamlar ücret karşılığı bu programları nasıl satabiliyor ??

    Arkadaşım kesin silmek istediğin bir klasör var diyelim. Sırf bunun için diske LLF mı atacaksın ?? Maalesef LLF diskin tamamına uygulanıyor. Ayrıca dediğin kadarda basit bir işlem değil. Tam aksine diskin en temel birimleriyle oynuyorsun. Durum bu iken o programların satılması doğal. Ayrıca bahsettiğin programlar eğer becerebilseler algoritmayla filan uğraşmadan sectorlerle (LLF gibi) bu işi halledecekler ama dediğim gibi bunun için tüm diski uçurmaları lazım. Bu yüzden onu yapmıyorlar. Sadece verinizin olduğu sectorlere senin belirttiğin kadar okuma yazma işlemi uyguluyorlar. Durum budur. Sence hangisi daha güvenli.
  • Clarion
    Bence arkadaşların kaçırdığı bir husus var.
    ramerturk 'un bahsettiği sıfırların yazılması olayı falan low level format değil zaten.
    3 çeşit format var arkadaşlar.
    Birincisi high level format.Bildiğimiz standart format (quick ya da normal)
    Bu formatta veriler tekrar recover edilebiliyor.
    İkincisi mid-level format.Bu format işte Ramerturk un bahsettiği.Bu formatta sıfırlar yazılarak veriler sıfırlanıyor.İşte bu format hakkında bir iddiam yk,veriler kurtarılır,kurtarılmaz diye.
    Bir de üzerinde inatla durduğum low level format varki plakaları sıfırlıyor.
    Yani aradaki nüansı kaçırmamak lazım
  • Kardeşim benim. İddan olsun, olmalıda. Çünkü benimde bu konuyla ilgili iddam sürüyor. LLF atacağım bir diskten data kurtaran vatandaşa bütçem yettiğince istediğini alırım. Ama yapamaz, olmaz. ( Olabilecek dediğim yerleri yukarıda yazdım)

    Artık uzatmanın da mantığı yok. Söyleyeceğimizi söyledik.

    " İnanan durur bakar, inanmayan bırakır kaçar" Dilber Hala gibi oldu
  • Yazılanları merak ve ozenle okudum bilginize saygım sonsuz .
    Azbiraz araştırdım ve bende senelerdir kullandığım 2 adet diskimi ksıtlı bütceler söz konusu oldugu için yenisini alamayacagıma göre su sartlarda bakım yapayım istedim.
    Fakat Low Level Format Konusunda nasıl yapılacagını anlatır bir şey maalesef bulamadım buldugum tek şey herkes birbinden aşırmış diye düşündüğüm bir komut olan
    ''High level format eski msdos sürümlerimizde FORMAT C:/S/V şeklinde '' diye bir acıkıklama.
    Lütfen Low Level Format ı dos ta nasıl ve hangi komutla yapacagımı anlatırsanız sewnirim.
    Teşekkürler...




  • İnanın beynim döndü konu zaten beni aşıyorda işte merak yaparmıyım bilemiyorum
    bu ve buna benzer ''Lowlevel format için : Start Boot Cd- Hard Disk Tools -More..-Maxtor Powermax-Maxllf.Exe adımlarını izleyin''
    komutlar var ama benım hdd samsung ozaman neyapıcam birde Hiren BOOt cd den orneklerwar adam yapmısda bize onu kullanmasımı kalıyor herkes bişiler tarif etmiş
    2010 ona masraflı gırmek ıstemıyorum :) 2hdd war bırı 40 lık bırı 80 lık yapıcak bişi yoksanırım olece kullanmaya dewam teşekkurler yinede..
  • slothful

    Neden low level format istiyorsunuz?Riskli bir işlemdir?
  • walla mıllet gulmesın dıye ozel attım mesajı burayı mesgul etmıyım dıye
  • Gülünecek bir mevzu yok.Herkes burada kafasındaki bir soruyu sorabilir.
    Konuya gelince;

    Samsung hddye nasıl Low level format atılır?

    http://www.samsung.com/global/business/hdd/support/utilities/Support_SUTIL.html
  • eski bir konu imiş ama genede yazayım.
    şu yöntem işe yarar mı arkadaşlar bilemiyorum.iddiam olamaz bu konuda.ancak recuva ile getiremedim tekrar.

    yaptığım şu idi:
    evvela bir klasör şifreleme proğramı kurdum.sonra masaüstünde bir yerde bir klasör açtım içine şarkı,filim,metin belgesi,resim, ne tür dosya var ise hepsinden bol bol kopyalayıp yağıştırdım
    sonra bu klasör içindekileri bir başka klasör içinde onlarca kez kopyalayıp çoğalttım.
    buütün bunların büyüklüğü nerde ise 8-10 GB yer kapladı.
    sonra erinmeden bütün bu dosyaları uzun süren sabır sonucunda şifreledim.
    ve sonra bunları sildim.geri dönüşüm kutusundan tekar yerlerine iade ettim.yalnız klasör halinde değil içlerindeki şifreli olanları öyle sildim.defalarca sil-yükle yaptım.
    sonra format atarken NFST dosya biçimini tekrar yeniden biçimlendir dedim.ve sonra bütün sürücüleri birleştirdim.tek parça haline getirdim.(gerçi sonra tekrar ayırmıştım...)
    sonra recuva ile aradığımda pek bişi bulamadım.bulduklarımda ise işe yaramazdı.mesela müzik olarak yazılan bir dosyadan video çıkabiliyordu...o da yarım yamalak bişi idi.

    bilemiyorum bu işe yarar mı idi.




  • bu arada bugunlerde killdisk moda
  • samsun işe yaradı sanırımbilgi wermek için aradım ilkini becerince ikincisinde hiren ile neyeyımdedım ama aynı şeymi hirenla yapmaka kendı orjnal sıtesındekı adımalrı ızleyerek yapama bilemedim yınede sagolun killdisk işe yaramıyor buarada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy


    slothful

    Low level format atılımı ile ilgili forumda gerekli konular mevcut..Bir göz atarsanız sorunuza cevap alabilirsiniz

    http://forum.donanimhaber.com/searchpro.asp?phrase=low+level+format&criteria=AND&sortMethod=d&timeframe=%3E&timefilter=0&author=&forumid=ALL&topicreply=both&message=both&language=single&top=1000&minRank=0&submitbutton=+Tamam+

    Şimdi Hortlatıcam ama sizin yorumlarınızı okudum epey bilgili arkadaşlar var burada ben Maxblast5 ile wipe disk yaptım ve buna çoğu kişi LLF demiş doğrumudur yoksa bir yanılmaca mı yani maxblast 4 ile yada 5 ile yaptığımız bu işlem LLF değil mi? değil ise bu işlemi yapmak için bir boot cd si var mıdır. ?
    bu nu yaptım;http://forum.donanimhaber.com/m_27998767/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atreides52

    quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy


    slothful

    Low level format atılımı ile ilgili forumda gerekli konular mevcut..Bir göz atarsanız sorunuza cevap alabilirsiniz

    http://forum.donanimhaber.com/searchpro.asp?phrase=low+level+format&criteria=AND&sortMethod=d&timeframe=%3E&timefilter=0&author=&forumid=ALL&topicreply=both&message=both&language=single&top=1000&minRank=0&submitbutton=+Tamam+

    Şimdi Hortlatıcam ama sizin yorumlarınızı okudum epey bilgili arkadaşlar var burada ben Maxblast5 ile wipe disk yaptım ve buna çoğu kişi LLF demiş doğrumudur yoksa bir yanılmaca mı yani maxblast 4 ile yada 5 ile yaptığımız bu işlem LLF değil mi? değil ise bu işlemi yapmak için bir boot cd si var mıdır. ?
    bu nu yaptım;http://forum.donanimhaber.com/m_27998767/tm.htm

    işlemi doğru yaptı iseniz maxblast taki wipe disc işlemi LLF dir.Sıkınıtı yok yani




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Atreides52

    quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy


    slothful

    Low level format atılımı ile ilgili forumda gerekli konular mevcut..Bir göz atarsanız sorunuza cevap alabilirsiniz

    http://forum.donanimhaber.com/searchpro.asp?phrase=low+level+format&criteria=AND&sortMethod=d&timeframe=%3E&timefilter=0&author=&forumid=ALL&topicreply=both&message=both&language=single&top=1000&minRank=0&submitbutton=+Tamam+

    Şimdi Hortlatıcam ama sizin yorumlarınızı okudum epey bilgili arkadaşlar var burada ben Maxblast5 ile wipe disk yaptım ve buna çoğu kişi LLF demiş doğrumudur yoksa bir yanılmaca mı yani maxblast 4 ile yada 5 ile yaptığımız bu işlem LLF değil mi? değil ise bu işlemi yapmak için bir boot cd si var mıdır. ?
    bu nu yaptım;http://forum.donanimhaber.com/m_27998767/tm.htm

    işlemi doğru yaptı iseniz maxblast taki wipe disc işlemi LLF dir.Sıkınıtı yok yani

    evet kontrol ettim öyle imiş, teşekkür ederim




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.