Şimdi Ara

Hayatın anlamı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
2.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayatın anlamını buldum keşfettim diyen var mı merak ediyorum??



  • Senin yüklediğin anlamdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slitheen

    Senin yüklediğin anlamdir.
    @corpus luteum :) o herkesin hayata yüklediği [kendi] anlam(ı)dır, Hayat'ın anlamı yaşamın sırrı.. özü ne.. bu hayat niye var? ne için var? nasıl var? gibi sorulara cevap bulabilmiş biri olmalı..
  • Doğdun, büyüdün, üredin, öldün. Bu kadar. Ancak biz insan olarak beynimiz diğer canlılara nazaran gelişmiş olduğu için farklı farklı çeşitler de çıkabilir ortaya. Kimi hayatın anlamı kadınlar der, kimi bilim der, kimi felsefe, kimi psikoloji, kimi matematik, kimi bilgisayar oyunları, kimi eğitim cart curt tonla şey var. Özünde hayatın anlamının ilk dört kelime olduğunu düşünüyorum.
  • İnsanlar sadece 2 türlüdür: İyi ve kötü. Özgür irademizle doğruyu bulup seçimimizi 1.den yana kullanmaktır insanın varoluş amacı ( bence ).
  • Hayatın anlamı yaratıcıyla bağındır.Önce bu bağı kendine yaratıcıyı ispatlamakla kurarsın.100 trilyon tane hücremin her birine sürekli besin ve oksijen taşıyıp atık maddeleri onlardan toplayan dolaşım sistemimi oluşturan 40 bin km uzunluğundaki damar sistemim kendi kendine oluşamaz dersin.Bunun gibi milyonlarca ispatla yaratıcıyı keşfedersin.Sonra yaratıcının sana rehber olarak indirdiği kutsal kitabı okumaya başlarsın.Sonra yaratıcının sana benim çizdiğim sınırın dışına çıkmayın diye emrettiğini okursun.Sonra kitapta o sınırlarının neler olduğunu okuyup sınırlar dahilinde yaşamaya çalışırsın.Kitapta sana 70 yerde namaz kıl dediğini keşfedip namaza başlarsın ve namazın seni Allah'tan uzaklaştıracak ve günaha teşvik edecek her türlü dünyevi ortamdan uzaklaştırdığını ve sana sürekli vazifeni hatırlattığını farkedip ibadetlerini aksatmazsın.Kuranı okurken yaratıcının cezadan çok merhametten bahsettiğini , ne kadar bağışlayıcı olduğunu , ondan korkmaktan çok sevgi duyman gerektiğini keşfedersin.Dünyevi hayatın sebep olduğu korku , endişe , suçluluk gibi kavramların üst bilinç ve bilinç altının arasına ördüğü duvar yüzünden yaşadığın mutsuzluktan kurtulur ve huzura kavuşursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yüzyıllardır filozoflar bu soru üzerinde düşünüyor dhden biri çıkıp bulsa ne manyak olur
  • Bence bizi mutlu eden her sey hayatn anlamidir. Ve bu anlm görecelidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayat bir elektrik kablosu içerisinde aynı hususiyete sahip gibi gözüken iki elektrondan birinin eksi diğerinin artı kutba sahip olduğunu görmeden bilmektir.

    tezat oluşturmayan tamamlayıcılık(artı eksinin zıttı değildir) ile tezatı kabul edip ehil hale getirmek isteyen anlayışa(artı eksinin eşi de değildir diyerek) bir doğru boyunca yön verme işi(artı eksi ile birlikte ışığı oluşturandır) demek de amacıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 12 Ağustos 2014; 8:36:33 >
  • Ben keşfettim anlatırım bi ara
  • Bir sonraki nesli oluşturma...
  • Olabildiğin kadar başarılı olmaktır. Girdiğin her alanda en iyisi olmaktır. Hayat bit şeylerden feda edip meyvesini sonradan almaktır. Hayat kısa anlık zevklerden uzak ve uzun süreli mutluluk ve huzur sağlayacak işlerle uğraşmaktır. Boş durmamaktır. Her anını değerlendirmektir.
    Herkes yaşıyor doğuyor büyüyor ve ölüyor. Bunun istisnası yok. Sana verilen zaman içerisinde yapabileceğin en iyisini yapmaktır.
    Söylediklerimi ister ahirete yor ister dünyevi başarılara yor. İkisi için de geçerlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İslam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkesin bu dünyaya bakışı farklıdır. İnsan kadar hayatı yaşama konsepti vardır. Her insan bu konuda düşündüğü gibi yaşar ve bunu anlayışla karşılamak gerekir. Benim hayat felsefem yaradanım ile aramda olan bağdır
  • Muhtemelen hiç öğrenemeyeceğiz. İnsanlık da yok olana kadar bebeklikten kurtulamayacak; çevremizi tanımaya çalışıp duracağız.
  • Hayatın anlamı yok.yaşam döngüsündeki bir parçasın o kadar.
    Hayatın tadını çıkarmaya bak.
  • Yoktur, olamaz. Biz insan oldukça olamaz. Çünkü insanın varlığı ve düşünce sistemi, her şeyi yok sayabilir ve her şeyi kurabilir. Kendi içinde bir tanrı gibidir. Yeterince soru sorarsan bir süre sonra asla bir cevap olamayacağını ve sadece sorularla yetinmen gerektiğini fark edersin bence. Cevap vermek, sadece sürekli büyümekte olan bir çelişkiyi kestirip atarak kafa rahatlığına ulaşmaya çalışma durumunda mümkün olabilir. İnsan, etrafındaki her şeye istediği anlamı yükler. Anlamı kendisi yüklediği sürece nasıl bir şey anlamlı olabilir ki? Ancak başka bir irade tarafından anlam yüklenmesi gerekir ki bu da bir insan beyni için kırılabilir ve sorgulanabilir bir olgudur. Onun için bir anlam olması mümkün değil. Sadece evrim sürecinde (eğer evrimi kabul edersek) hayatta kalma dürtüleri ön plana çıkanlar bir sonraki nesle genlerini aktarabildikleri için, bedensel olarak bir şey, bir fonksiyon şu anki gerçeklikten kopmamızı engelliyor. Onun için devam ettikçe ediyoruz. En iyisi vakit geçirmek için onun bunun anlam sandığı şeylerin peşinden koşmak diyeceğim de bir süreden sonra bu da pek mümkün olmuyor.




  • Var olus amacimiz neden var oldugumuzu sorgulamak, aramaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4:04...

  • Hayatın amacı şu veya bu olamaz . O zaman hayatın amacının amacı nedir sorusunu sordurur ve sonsuza kadar gider. varlığın başlangıcı öğrenmeye çalışmak gibi birşey. Tanrı olduğunu varsaydığımızda istedi ve oldu. Ama niye istedi sorusunu sorarsınız o zamanda
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.