Şimdi Ara

Hatasiz boyasiz araba dururken, hatali boyali araba aldim. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
7
Favori
17.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
172 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yurt dışında 2. El aracı onarmak, boyatmak aracın değerini artırırken, ülkemizde fiyatını düşürüyor oluşu çok garip geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesele "Satarken değer kaybetmesin" zihniyetinin yanlışlığı zaten. Bu yüzden Yurt dışında millet'in alım gücü bizden kat kat ilerdeyken bile adam hala Opel Kadett ne bileyim 1996 Model BMW'ye biniyor.

    Ben Aracımı bu benim Eşşeğim olacak diye aldım ve bu şekilde de kullanıyorum.

    Kullanılmayacak hale gelesiye kadar da kullanacağım
  • gerilim ve korku hat safhada
    puanım 8/10
  • hocam yazdıklarınızı çoğu kişi yaşıyordur fakat bu kadar kasmaya gerek yok bence olacağı varsa her türlü oluyor zaten.

    rahat olamayanlar daha ucuz,daha uygun,daha az üzüleceği araç alıp binseler en azından psikolojileri rahatlar
  • Bende uzunca bir dönem arabalarımın üzerine titremiştim ilk 4 arabamın biraz azaldı şimdi. 3-4 Ayda 1 yıkanıyor araba iç dış yıkama yılda 1 falan bakımdan bakıma uğraşıyorum ama çizilince falan üzülüyorum tabi.

    Benim imrendiğim nokta hiç ama hiç önemsememek benim babam öyledir umrunda olmaz arabası. Umarım birgün öyle biri olurum çünkü arabayla ilgili birşeye kafayı taktığımda kendime gerçek anlamda acıyorum.
  • allah çocuklarınızla kaza bela vermeden binmeyi nasip etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet arabaya bir şey olacak diye aklını kaybediyor. Kendisine dönüp baksa psikolojik hasar geri dönüşü mümkün olmayacak durumda!
  • Arabamı alalı 4 yıl oldu geçenler de yol bilgisayarını gösteren yerde bildiğin örümcek ağ örmüş ortasında takılıyordu, 4 yılda 10 defa yıkamadım iç dış en son 6 ay önce kaza yaptığımda yıkamışlar , silecek suyum 10 gündür yok üşeniyorum koymuyorum, ön yan koltuğun zemini boş sigara pakedi ve redbull şişesi dolu, çocuğum 1 yaşında arka koltukta ayakkabıyla ayakta yolculuk yapıyor, bagajima baklava şerbeti aktı geçen yıl gazete serdim yapıştı kaldı, bardakliklarda 2 tane küllük var birisi ışıklı geceleri iyi oluyor. Mal lan bu benimle kabre mi girecek araba bir araç ama bizim insanımızın evinin bir ferdi adeta haa shellden başka yakıt almam mobil esp1 den başka motor yağ koymam aracıma o konuda çok titizimdir :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakiramaseksi -- 16 Nisan 2019; 14:29:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır da alsan ikinci el de alsan nihayetinde aldığın bir "araç". Hayatın amacı değil.

    Çizilir de kırılır da bozulur da. Canımız sağolsun diyip geçmeli, maddi şeylere fazla kafa yormamalı.
  • Bir uzmanın bu forumdaki kişileri tedavi etmesi lazım.
  • 15 yıldır şirket aracim var hic boyle dertlerim yok 3 yilda bir yenilenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darılma gücenme ama sende amma pismişsin be abicim. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 16 Nisan 2019; 16:31:3 >
  • PERENAL. kullanıcısına yanıt
    Amin kardeş cümlemize
  • newrophat kullanıcısına yanıt
    Benim anladığım sizin durumunuz aileden iyi

    Sizin için o kadar büyük sıkıntı değil araba ama insanlar 1-2 yillik maaşlarını arabaya veriyor bundan dolayı mecburen umursuyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • izlediğiniz yol yanlış, neden?

    Başınıza gelebilecek aksiliklerin tümü aracım kaportası ile ve içi ile ilgili bir durum. Arabalarda asıl önemli sorun mekanik olan çalışır aksamdır.
    Sıfır araba alıp kaportası çizilir, çocuklar yemek döker diye, geçmişi belli olmayan ikinci el boyalı araba almak akıl karı değil.

    Bir çok araç tramer kaydı yapılmadan otosanayide kayıtsız olarak tamir ettiriliyor. Siz istediğiniz kadar tramer kaydını sorgulayın, göremezsiniz.
    Ve otosanayide ki ustanın bilgisine ve insafına kalmış şekilde yan sanayi parçalar takılarak tamir ettiriliyor, boyatılıyor.
    Bahsetmiş olduğum riske girmektense girmektense sıfır araç almak daha mantıklı.

    Ayrıca bahsetmiş olduğunuz şikayetler her araba için geçerli. Araba alırken çizilme kaza riski herzaman vardır.
    İkinci el araba aldığınızda zaten bu çizikler araçta var olmuş oluyor. E o zaman çizikli araba alıyorsunuz da , sıfır araba aldığınızda çizilmesinden neden korkuyorsunuz?
    Önemli olan kaporta değil, mekanik aksam ve çalışır parçaların sorunsuz olması çok daha önemlidir.

    Zaten ince çizikleri pasta cila ile çok rahat hallediyorlar. Senede bir kere 300-350 tl ye pasta cila yaptırınca sorun kalmaz.

    İkinci el araç aldığınız arabanın sahibi arabaya; yan sanayi balata, amortisor, buji, frendiski v.s. taktıysa gerisini siz düşünün.




  • Çok saçma düşünceler var. Boyanmış çamurluk değişmiş falan filan nolmuş yani bir kapının değişmesi nasıl bir sorun olabilir anlam veremiyorum? Yurtdışında böyle şeyleri sorun etmezler aman arabama birşey olmasın deyip sürmeyen adamlar insanlar var komikler gülüyorum bunlara sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba, genel bir kavramdır bahsettiğimiz somut varlığın asıl karşılığı dilimizde otomobildir. genel adı ise araçtır.

    Araç kelimesinin TDK'deki karşılığı:

    quote:

    Bir iş yapmakta veya sonuçlandırmakta gücünden yararlanılan nesne


    malesef benim de sizin gibi arkadaşlarım var, insanın para verip aldığı şeye özen göstermesi normal ve güzel bir şey ancak bunun için kalp kırgınlıkları yaşamak/yaşatmak veya gereksiz efor ve enerji sarfetmek doğru değil bence.
  • Şu ortamda bu ekonomiyle bence taş çatlasın 50 bin lirlık hatta 40 bin tllik arac yeter yav alt tarafı araba milyarlrca verip sokağa bırakıyorsun sonra biri gelir çizer neme lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proprietor

    Benim anladığım sizin durumunuz aileden iyi

    Sizin için o kadar büyük sıkıntı değil araba ama insanlar 1-2 yillik maaşlarını arabaya veriyor bundan dolayı mecburen umursuyorlar
    aileden iyi olduğu kanaatine nasıl vardınız bilmiyorum ama ilk okul 3. sınıftan beri eczaneden nalbura restauranttan tesisatçıya kadar çıraklık yaptım, üniversite dahil hem okudum hem çalıştım , yaz tatillerinde Marmaris gibi yerde yaşamamıza rağmen akşamları arkadaşımla beraber 2+1 3+1 daire boyadım gündüzleri su saati musluk tesisat tamiri yaptım. mal mülk sahibi olurken ailemden 1 lira destek görmedim şimdide çok birşey görmüyoruz zaten mesele o değil, 2 tane üniversite bitirdim şimdi batsam çıksam işsiz güçsüz kalsam bile elimde aç kalmayacak kadar mesleğim tecrübem var, ülkece yatmaya şikayet etmeye alışkın olduğumuz için 18 yaşında kendi parasıyla araba alınca aile desteği baba parası akla geliyor haliyle ama her zaman öyle olmuyor işte.

    memleketin en büyük sıkıntısı herkes çocuğum doktor mühendis olsun istiyor, sonra iş yok güç yok diyorlar , bakın vaktinde bizi okumazsan seni sanayiye çırak veririz diye zorla okula yönlendirirken şimdi sanayideki ustanın kazandığı parayı doktor bile kazanamıyor. okumak güzelde bu memlekete ustada işçide lazım herkeste doktor mühendis olacak kapasitede değil, o yüzden en güzeli iyi kötü demeden çocukları elinde bir meslek edindirecek şekilde hem okutup hemde boş zamanlarında çalışmasını sağlamak. zaten o yaşlarda kendi parasını kazanıyor olmanın verdiği öz güveni verecek başka hiçbir güç yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arabayı takıntı haline getirenler sarı mersedes filmini arada bir izlesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanx1 -- 16 Nisan 2019; 20:4:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.