Şimdi Ara

Harley Davidson Sorunu ve Motorcu Yaşam tarzı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Selamlar!
    Başta şunu belirtmek isterim ki kimseye ve hiçbir şirkete bir düşmanlığım yok ama eleştiri getirmek durumundayım.

    -Genel bir görüş varki motosikletler var ve bir de harley davidson var. Bunun yanısıra Fiyat pahalılığı var ve motorcu olmak da var.
    -HD motorlar ülkemizde aşırı aşırı pahalı. Evet, bunu hakediyor diyenler olacak diyenlere karşın ben de haketmiyor diyeceğim. Çünkü bu motorun geldiği yer Amerika'da fiyatlar ve genel algı bu şekilde değil. Amerikada ciddi anlamda ucuz. Evet dolar pahalı vs. vergiler var ama buna rağmen bunun üzerine HD Turkiye fiyatları ciddi anlamda uçuk... Fiyatlar konusunda ayarlama yapabilecekleri halde mümkün olduğunca elit kesime satıyorlar ve pahalı satıyorlar...
    -diğer bir sorun ise HD motorları sanki elit kesimin motorları gibi algılanıyor. bir ihtimal bu nedenle de fiyatlar bu kadar pahalı olabilir.
    -oysa bir de motorcu ruhu diye birşey var. Motorcu olmak özgürlüğe düşkün olmaktır. Adaletsizliğe karşı da isyancıdır. Kimi zaman tek takılıp gazı açmaktır kimi zaman topluluk ruhuyla yollara düşmektir. Oysa HD sahibi elit diye adlandırılan kesim motorları tatil beldelerine paketleyip sahilde 10dk gazlayıp sürüşü bitiren kesimdir. (genelledim).
    Bu harley ruhu hatta motorcu ruhu değildir. Harley ruhu, partilere motorla gidip pro yakıp geri dönmek değildir. Diğer motorcular gibi gaza basıp gideceğin uzun mesafelere aralarda durup dinlenip sürmektir.

    -varmak istediğim konu şu: H-D motorlarından en kötüleri sportster serisi bile 45-50.oooTL Bunlar nasıl Rakamlar? Satıştan sorumlular kendilerine bunu nasıl yakıştırıp ''biz harleyciyiz-biz motorcuyuz'' diyorlar?
    -Genç motorcular, özgürlükçüler nasıl Harley Davidson'a binebilir bu şekilde? Nasıl yaygınlaşır ve güçlenir harley ruhu? bir avuç elit motorcuların elitliklerini H-D ile göstermesiyle mi? Zar zor imkan bulup Iron 883 alan genç arkadaşlarım var, küfür ediyorlar, hoşnut değiller bu fiyatlardan ve servisinin de bu kadar yolucu olduğundan...

    O zaman harley almayı düşünen gençler almasınlar. sadece belli kesim binsin harley'e kendi başlarına...
    ya da H-D Turkiye, satışlarını en uygun şekilde ayarlasın... Gençleri kazansın, hem de kendileri de kazansın. Biz motorcular da bimer'e ÖTV nin motorlarda kaldırılması ya da en azından azaltılması hakkında öneri yazalım!

    dediğim kimi kimseye en ufak kötü duygu beslemiyorum. Dost bildiğini söyler acı da olsa. Daha güzel, daha mutlu olabilmek için... Birleşip gerekli yerlere yazılar yazalım, konuşalım... esimizi duyuralım. Mutlu olalım, sorunları beraber çözelim!!!
    Saygılar, sevgiler!







  • Eleştirilerinde haklısın. Ama gözünde o kadar da büyütme HD kullananlar elit özgürlükçü motorcu falan değiller. Etrafa hava atan egoları tavan yapmış kafasına kask yerine nazi tası takan işsiz güçsüz zengin çapulcular bence. Sözüm gerçekten motorun hakkettiği yaşam kültüründe olanlara değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sons Of Anarchy izleyip konu mu açtın
  • Sadece Türkiye'de degil HD kullanan herkes dunyanin her tarafinda bole. Mesela ben 5 yildir Thailand'da yasiyorum ve burada her yil bike week oluyor, Thailanda komsu ulkelerden (HD kullanicilari) gelenler olduklari yerden motorlari paketleyip burda karsiliyorlar ki bu motorcu ruhunu on plana koymaz. Asil ulke ulke gezenler enduro'culardir. HD'nin en ucuz olan motoru 883 zaten bir street motorudur oda uzun yola gelmez yorar!
    HD motorlari neden Türkiye'de pahali diye soracak olursan kalitesi ve satis politikasindan kaynaklidir ve bu yuzden bakimi ve onarimi pahalidir. Her HD motorunun mudahilini diger japon rakiplerinde bulabiliriz o yuzden HD kullanmak zevk haricinde PARA gerektirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir aksesuar eklenmemiş, selesi bile resimde görüldüğü gibi olan Iron 883'ün ABD'de liste fiyatı 6800 dolar civarında. Taksitle almaya kalkınca (ABD'de başka türlü almazlar) 8950 dolar civarına fırlıyor. Diyelim 9000 dolar. Yani hesaplamaya 27000 liradan başladık. Nakliye, %18 KDV, %38 ÖTV, %10 gümrük haraçları, belediye bilmemnesi, göz kirası, distribütör/ithalatçı kârı, bayi kârı filan derken bu meblağın 2,5 ila 3 arasında bir çarpan ile çarpılması çok normal.

    Benzer şekilde, BMW motosikletlerin fiyat listesi de 42500 liradan başlıyor. Başlangıç için 1600cc motor almayı düşünenler en az 127000 lirayı gözden çıkartmak zorunda. Merak ettim, neden BMW sizi bu şekilde rahatsız etmiyor?

    Şimdi gelelim pazarlama ve fiyatlama politikalarına.

    Genellikle distribütörler fiyatı düşük tutup fazla satış yapmaya sıcak bakmazlar. Her ürün ve her pazar için bunun bir dengesi vardır. Fazla satmaya kalkarsanız belki epeyce hayır dua alırsınız, ama iki-üç yıl sonra ana firma gelip sizin kârınızı aracısız kazanmayı düşünebilir. Ayrıca, ucuzcularla uğraşmanın ne büyük bir eziyet olduğunu, uğraşanlar bilir.

    Netice? Hiç bir zaman bir Harley Davidson sahibi olamayacaksınız, enerjinizi daha kazançlı konulara odaklamanız en doğrusu olur...




  • tüm motor tipleri arasında hoşuma gitmeyen ve asla kullanmayacağım tek motor. 1000 cc üstü motor var alet gitmiyor. sırf gösteriş için yapılmış. harleycilere şu videoyu armağan ediyorum:

  • Harley davidson markasına bağlamak yerine bunu chopper bobber modeller olarak düşünsen böyle sinirlenmene ve sitem etmene hiç gerek kalmayacak oysaki harley davidson a binmek yerine kapitalizm kölesi olmayıp bahsettiğin isyancı ruhunu kendi chopper modelini toplayarak daha net oturtursun insanlara he illa diyosanki ben hd ile isyancı olacam oda senin bileceğin iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ne diyeyim herkes de haklı. Bu sadece harley davidson için geçerli değil tabi. Bu ve benzeri tüm durumlar için geçerli. amacım kamuoyu oluşturmak. Enerjimin bir kısmını bunun için harcıyorum. Harleyci değilim ama harley davidson motorum olmasını isterim. Birşeye bağlanmam. Sadece motorlara binmeyi çok severim. Ortak sorunlarımız var ise yardımlaşıp paylaşıp destekleşip dayanışma içinde olmak isterim. İnsanların desteği çok önemli. Motor severler olarak güçlüyüz sayımız çok ve çoğu şeyi başarabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekoriko E kullanıcısına yanıt
    Dayanışma güç birliktelikten beklentiniz nedir? Çok kavrayamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklentim şu: şirketlerin serbest piyasayı bahane göstererek uyguladıkları yüksek fiyatları dile getirmek. Gerekirse satın almayarak tepki göstermek olabilir. Ayrıca motosikletler için de uygulanan yüksek vergilerin ( kdv + ötv ) düzenlenmesi için gerekli yerlere dilekçe yazmak olabilir. Eğer çok fazla talep var ise ve ısrarcı olursak sesimizi duyarlar. Eğer boşverirsek daha çok uzun yıllar istediğimiz motorları alamayız :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekoriko E kullanıcısına yanıt
    Çok bişey beklemeyin, bu tarz istekler öyle imza toplayıp dilekçe vererek olmuyor, konan bir verginin kaldırıldığı veya düşürüldüğü de görülmemiştir. Malın alışı belli satışı belli, sen istediğin motoru istediğin fiyata alabileceğin bir dünya yok maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her aracın her ürünün bazı küt markaları vardır. bu markalar en pahalısıdır, elit kesime hitap eder ve en kalitelisi , en iyisi olduğu savunulur. mesela telefon için iphone böyledir. bunlar değişmez hd öyle ve öyle kalır iphone öyle ve öyle kalır. oysaki bunların anavatanına gitsen hatta çok uzaklara gitmeye gerek yok ülkemizden çıksak yeter fiyatlarda ciddi bir düşüş ve elitlik kavramının olmadığı görülür.
  • Belki savaş sonrası bi kültürü temsil ediyordu harleyler ama şimdi tek şeyi ifade ediyor : para.Chopper diyince nedense milletin aklına hemen HD geliyor.Kapitalizm saolsun.Güzel makinalar laf yok ama çooook pahalı.O ruhu yaşamak içinde bence Harleylere gerek yok.
    https://www.youtube.com/watch?v=n7bTP0zvkCA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: linkin_park20


    tüm motor tipleri arasında hoşuma gitmeyen ve asla kullanmayacağım tek motor. 1000 cc üstü motor var alet gitmiyor. sırf gösteriş için yapılmış. harleycilere şu videoyu armağan ediyorum:



    Aynen. South Park'ın bu bölümü ve Cnbc-e'nin müthiş çevirileri sağ olsun, bu tür ses çıkaran motor duyunca içimden "şorololar" diyorum.




  • en düşük serinin bir modeli amerika'da $8.949 - 30 ağustos 2016 kuru ile 26.500TL vergiler falan dahil. dolar kuru da şuan zaten çok yüksek (iron 883). üstelik mağazada indirim de yapıyorlar.
    Türkye de ise bu motor 46.400TL.(14.058 Avro ).

    Road King Türkiye'de 33.748Avro yani 111.500TL amerika'da $18.999 yani 56.300TL.
    Şimdi bu fiyatları görüp de sessiz kalmak neden? Şimdiye kadar bu fiyatlar belirgin şekilde protesto edildi mi? İnsanların sesi duyurudu mu? Change.org ile değil de ıslak imza ile ya da bimer yoluyla görüşlerimizi ve isteklerimizi anlatan dilekçeler yazıldı mı? 10-15 kişinin çabası ile olmaz. bu konular dile gelince yapamazsınız, böyle şeylerin olduğu görülmemiştir, olacak iş değil diyenler hep olmuştur ama olacaktır... Buna rağmen denemenin kime ne zararı var? Yasak iş mi yapıyoruz? kanun dışı iş mi yapıyoruz? kesinlikle HAYIR. İnsanlar, insanlar için vardır. Devletler de insanlar için vardır. Bazı şeyleri değiştirmek hiç de zor değil fakat insanların ön yargısını ve saplantısını kırmak zordur ama imkansız değildir :) Dostça ve kardeşçe yaklaşım içinde olalım yeterli. :))




  • ekoriko E kullanıcısına yanıt
    Amerika fiyatları ile kıyaslama yapamazsınız. Orada bir mustang gt500 $65,000 iken Türkiye'de mustang almaya kalksanız en az $150,000 bayılmanız lazım. Akaryakıt fiyatlarını söylemeye gerek yok Amerikada $0.65 burada $1.5. Bu aradaki fark satıcının cebine girmiyor siz de biliyorsunuz. Korkunç bir vergi yükü var. Sözüm ona deprem vergisi diye geçici olarak toplanacak olan vergi kalıcı hale geldiği yetmiyormuş gibi oranları da iyice uçtu, evet bu verginin adı ÖTV. ÖTV nin kaldırılması veya düşürülmesi yönünde bir kanun çıkartmaları lazım o da çok zor; çünkü en büyük gelir kaynağı bu vergiler. Borçlanmak veya enflasyonu arttırmak yerine vergi toplamak daha kolay bir yöntem oldu. Dostça ve kardeşçe yaklaşımlarla hiçbiryere varılmıyor, acı gerçeklerin farkında olalım. Makul ve mantıklı hareketler destek bulur ama sadece motosiklet kullanıcılarının limitli katılımıyla olacak iş değil. Denemenin bir zararı yok ama göreceksin ki 10 -15 kişi işte. Çok spesifik bir istek bu. Ama madem ciddisin hukuki destek almanda yarar var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.