Şimdi Ara

halojen çanağa kaliteli led far takmak gözü alır mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
5
Favori
21.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Tamam o olur dediğime gelir demek bunlar giriş sınıfı ucız versiyonlar bakmadım ben hep üst seviye performans ürünlerine bakdığım için.. Hepsinde luxeon chipset var zaten.. Luxeon chip sette kendi içinde ayrılıyor..

    Yalnız şu var x-treme ultinion serisi ile size yolladığım üst posttaki aliexpress tcx zy ampüllerin chipsetleri aynıdır.. Zes chipsetler dir.. Lumileds firmsının performans chipsetleri dir..

    Yani o fiyatlara yazık dediğiniz aliexpress deki ürüne üstünde philips logosu oldumu 170-200 dolara satılıyor..

    Sizin yolladığınız o giriş sınıfı ürünler normal lumileds chipsetli benim aliexpress de yolladığım ürünler aynı ayar değil. Ben size xtreme ultinion ayarında ki ürünleri gösterdim..

    Sizin bu 90 dolarlık ürünün ayarında ki olanlar aliexpres de sanırım 150 tl ye. Falan bulunur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 30 Mart 2020; 18:2:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında hata bende ben hiç bir ürünün giriş sınıfına bakmadığım için hep en üst en iyi versiyonlarına bakıyorum.. Kıyaslamalarımıda ona göre yapıyorum...

    Ben konunun en başından beri extreme ultion olarak konuşdum kıyaslamalarıda ona göre koydum sizler standart ultiondan bahsediyormuşsunuz orda diyalogda kopukluk olmuş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur.
    Edit: Standart ultinonda değil hocam biz ultinon essentialdan bahsediyoruz. Baz versiyon ultinin essential orta seviye olanı ultinon en üst seviye olan xtreme ultinon.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanEmir411 -- 30 Mart 2020; 18:9:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ok işte ben extreme performance serisinden bahsediyordum biz hep o seriden aldığımız için.. Hiç giriş sınıfı orta sınıf bakmadık..

    Almak derken extreme almadık tabii. Onun muadil eş değeri zy veya tcx aldık. Altını çizelim onlarda luxeon chipsetlerinin kullanım hakkını lisansını almış firmalar yani orjinal luxeon chipset kullanıyorlar.. 170-200 dolara alıcağına 70-90 dolar arasına alıyorsun.. Aslına bakarsanız yarı fiyatından bile nerdeyse düşük hiç pahalı değil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: escanor_

    Waow ne yetkili birisi, aman yarabbi.
    gel sana üstünde hologram çakılı d3s satayım anlayabilirsen orj olmadığını helal olsun hadi işine
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    Yukarda üç beş mesaj önce yazdım simeeway diye güzel ampül almışsın bizde bunlardan üç beş set aldık..

    4300k gündüz rengidir insan gözünün görebiliceği en kaliteli lümen değeridir o yüzden fabrikasyon halogen li arabalarda 4300k ampüller kullanılır..

    Sis de en kaliteli değer 3000k dır dumanı delen renk koyun sarı dır zaten 3000k ampüller avrupada fog light sis. Ampülü diye geçer..

    Fabrikalar ülkelerin hava iklimine göre araç yolluyor yoğun sisli karlı ülkelere ona göre far, sis farı koyuyorlar. Rusya da sis kar çok olduğu için onlar için en ideal 3000k-4300k arası ideal..

    Beyaz beyazı yutar yani karda 6000k hiç bir şey ifade etmez heleki gündüz kapalı havada.. O yüzden yeni nesil led matrix gibi sistemlerde bazı ülkelere uzunlar 4300 kısaları 6000 yapıyorlar..
    Sarı ışık konusunda haklısınız. Hatta almadan önce araştırırken siste en iyi yayılan ışığın kırmızı ışık olduğunu da görmüştüm. Tabi kırmızı ışık yolu aydınlatamaz.
    Ben uzunlara aldım, uzunlara sarı gitmediğinden baştan eledim. Sisleri ve kısaları orijinal haliyle bıraktım. Şehir içinde yüksek aydınlatmaya gerek görmüyorum, kısalarda lede prensip olarak karşıyım.
    Bir defasında bardaktan boşanırcasına bir yağmura yakalanmıştım, 4300k ne işe yarar orada anladım, yağmuru delip geçiyordu. Sol şeritten yardırarak gidiyordum, sağdaki maviliyi unutamıyorum kör gibi gidiyordu.
    Kısalarda iki defa Philips Exreme Vision kullanmıştım, birkaç yıl sonra özelliliğini yitiriyorlar.




  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Özde hepsi aynı, çevirici aparat ile monte ediliyorlar.
    Fakat kısalara alacaksan boş ver, parana değmez fazla ışık yaydığından yansıyan, dağılan ışık illa birilerini rahatsız eder. Ayrıca emniyet standart dışı aydınlatmaya artık göz yummuyor.
    Uzunlara alacaksan al derim. Forumda testleri vardı sanki cree ledler xph ledlere göre odaklama da biraz daha iyi.
    Bir de alacağın mağazadan varsa plastik kapaklardan al. Orjinal kapakları kesmeye gerek kalmıyor.
  • Led ampül standart dışı aydınlatmaya girmiyor.. Xenon giriyor tadilatsız olduğu için. Xenonda far yıkama ve arka dingilde farı yukarı aşağı indiren göz aldırmayan bir mekanizma sistem var.

    Mesela benim a3 de orjinal fabrikasyon bixenon var çok dik bir yokuştan çıkıyım farlar açık olsun asla karşıdan inenin gözünü almaz farlar yere bakar çünkü..

    Led ampül halogen ampül den teknik olarak bir farkı yok.. Xenon gibi ekstra bir tadilatı balastı gaz sistemi osu busu yok.. Normal ampül..

    O mantıkda o zaman Piyasadaki pek çok halojen performans tipi ampülleride standart dışı algılamamız lazım çünkü bu tip ampüller halogen olmalarına rağmen normal halogen den %50 bazıları %100 hatta night breaker laser serisi osramın iddiası %150 daha fazla ışık veriyor...

    Extreme vision, crystal vision, night breaker laser, bosch giga light, piaa hyper aros, megalight ultra falan bunların hepsi normal halogen ampüller ama performans tipi ampüller minumum normal halogene göre %50 falan fazla ışık veriyorlar..

    Kırmızı ve sarı dünyada dumanı delen tek renkler kırmızı baş ağrıttığı gözü yorduğu dikkat dağıttığı ve yoluda aydınlatamadığı için tercih edilmez 3000k sarı renk tercih edilir..

    Her şeyi geçelim bugün yeni nesil araçlarda bulunan led matrix yada led laser aslında hepsinin çalışma prensibi aynı her firma kendince isimler koyuyor neyse yolda giderken arkanıza geçsin nasıl gözünüzü alıyor görebilirsiniz..

    Benim arkama geçdiğinde yolda. İç aynam otomatik elektrom ayna kendini kapatıyor yani aşağı kırıyor otomatik çünkü gözü alıyor heleki araç. Birde suv ise istediği kadar fabrikasyon orjinal olsun o farlar adamın gözünü öpüyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 31 Mart 2020; 0:14:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.