Şimdi Ara

halojen çanağa kaliteli led far takmak gözü alır mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
5
Favori
21.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iyi aydınlatan h4 ampuller var mı varsa onlar iş yapar mı ?
  • War Rock W kullanıcısına yanıt
    Açtığınız konunun yanıtlarına bakarsanız görürsünüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam videonun 5. saniyesinden itibaren dikkat ederseniz yol üstündeki tabelalar çok güzel parıldıyor. Bu da ışığın bir kısmını odaklasa bile bir kısmını dağıttığının en önemli göstergesidir. Halojen ampüllerde böyle bir durum olmuyor. Sizden ricam karşıdan geleni rahatsız edip etmediğini araçlarınızı bir arkadaşınızla değişerek kontrol edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: escanor_

    İlk muayeneye daha 1 yıl var hocam. Muayeneden geçeceğine eminim çünkü kesme açısı ve sapma açısını kendim ölçtüm, standartların içerisinde.

    Bakın ben bu ledleri 5-6 aydır kullanıyorum, yemin ederim daha 1 kişiden selektör yemedim. Ama siz insanı kişisel deneyim sonucu paylaşım yaptığıma pişman ediyorsunuz, ürünü kullanan ben ama herşeyi bilen siz.

    Geçende de herkes faydalansın-bilgisi olsun diye cam tamiri hakkında konu açtım foruma, aynı böyle herkes demediğini bırakmadı.O zaman bir daha konu açmayacağıma yemin etmiştim. Şimdi de paylaşım dahi yapmayacağıma yemin ediyorum. Yapmazsan yapma bize ne diyeceksiniz belki, sizde haklısınız, eşşeklik bende.
    Hocam bende benzer bir girişimde bulundum, arkadaşın aldığı ampülleri benim araçta test ettik, sadece tek fara taktık,benim tecrübe sizin gibi yaptığımız ölçümlerin tam tersini gösterdi. Benim için iyi karşıdan gelen için felaket.

    Öncelikle yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.

    Halojen h4 1100 lümen ile 2500 lümen arası çoğunlukla 1100 civarı.
    Xenon 6000 civarı
    @Furkan Emir
    kullandığı farın kutusunun üzerinde 10.000 lümen diyor.

    Teknik olarak benim aracım 1100 lümen ışık saçarken sizin araçlar benim aracımın 10 ışık gücüne sahip. Bir kerede burada bir sorun var. Yani farın iç kısımının yansıtmasını düşünürsek, 1100 lümen ile 10.000 lümen arasında akıl almaz bir şiddet farkı olacaktır.

    Skoda Octavi'da orijinal farlar olmasına rağmen muhtemelen hap almış 4 genç uzunları gece şahir içi trafikte yaktığım gerekçesiyle az kalsın beni indirip dövecektiler. Oysaki geçtiğimiz yol yokuş olduğu için aynadan gençlerin gözlerine ayar vermiş. Ben Ledlerin lümen gücünün yüksek olduğunu ve nasıl bir his olduğunu bildiğim için, kibarca gençlerden birini indirdim ve göstergeye baktırdım. Uzunlar yanmıyordu. "Sök şu am....larımı, kör ettin bizi kör ettin" diye homurdanarak gitti. Bu arada farlar %100 orijinal.

    Hocam burada karşılıklı bilgi paylaşıyoruz, ben de aracım için daha iyi bir aydınlatma elbette isterim. Ama karşıdaki insanları rahatsız etmemk istemem. Ben bunun iyi bir şey olmadığını iddia ediyorum siz ise kimseye problem yaratmadığını düşünyorsunuz. Siz argümanlarınızı ortaya koydunuz ben de benim fikirlerimi. Bilmiyorum belki ikna olurum ben de 10.000 lümenlik ışığın keyfini çıkarırım. Ki insanları rahatsız etmeyeceğimi bilsem bu güzel tekolojiyi derhal aracıma uygularım.


    @Furkan Emir
    Same Beam Point, i'm surpised. No f. way! Bir üretici 3 farklı boyut Bu sayede aracınıza en uygun ayarı yapabiliyorsunuz.
    halojen çanağa kaliteli led far takmak gözü alır mı?




  • Sonuç olarak neye vardınız 😁
    Halojen için f/p
    LED için f/p nelerdir.

    Araç 2000 Toledo farlar halojen

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kendinden mercekli led ampuller var galiba narva range powerdı. Ledi direk koyarsanız hem diğer sürücülere hem de kendinize zararınıx olacaktır çok düşük bir ihtimal diğer sürücüleri rahatsız etmez ama sizi de yağmurda, siste memnun etmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Büyük ihtimal aracınızada zararı olacaktır kablolara olmasa bile çanak 1 2 yıl içerisinde zarar görecek. Solma, sır dökülmesi vb

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dediğim gibi kutuda yazana inanmamak lazım, ek olarak mercekli fara sahip aracımda ve reflektörlü araçlarda denedik karşıdan gelenin gözünü almıyor tekrar belirteyim. Önerim kaliteli ledleri denemeniz olur. Attığınız resimdeki ampuller farklı tip, her soket ampulün boyutu aynı değildir, H4 ampul daha tombuldur ama H7 daha incedir örneğin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • by_bozkurt kullanıcısına yanıt
    Halojen için hem uzun ömürlü hem ışığı kuvvetli olduğu için Philips X-Treme Vision, Led içinse Narva veya Philips mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşınızın aldığı ampuller neydi? Mümkünse modelini bilmek isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi ne olursa olsun 1 kişinin bile gözünü alırsa diye beyaz halojen bile taktırmıyorum.

    Çünkü şayet arkamda böyle bir tip belirirse ağır küfürlere maruz kalıyor tarafımdan...
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Üst opsiyon Led farlarin lumeni ile geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

    Dediğim gibi kutuda yazana inanmamak lazım, ek olarak mercekli fara sahip aracımda ve reflektörlü araçlarda denedik karşıdan gelenin gözünü almıyor tekrar belirteyim. Önerim kaliteli ledleri denemeniz olur. Attığınız resimdeki ampuller farklı tip, her soket ampulün boyutu aynı değildir, H4 ampul daha tombuldur ama H7 daha incedir örneğin.
    Üretici 3'ü de h4 diyor ama siz biri h7 olabilir diyorsanız aksini iddia etmeyeceğim, öyle olsun. Markası Philips fakat modelini hatırlamıyorum, piyasadaki en iyisi olduğunu söylemişti zaten araç konusunda titiz bir arkadaştır ucuza kaçmaz. Kutudaki 10.000 lümene inanmasak bile halojenin 10 katı değilse de en az 6-7 katı. Yazın bağ evine falan gidince araç far ışığına bazen ihtiyaç oluyor, zifiri karanlıkta halojen cılız el feneri gibi led hayvan gibi, evet hayvan gibi bildiğiniz dağı taşı aydınlatıyor. Onun geçtim Ledde yola bozuk para veya düşürseniz bulursunuz, çünkü ışığı dağıtıyor ancak halojende zor. Böyle bir lümen gücüne sahip iki ürünün göz yormadığını iddia etmek bana akıl karı gelmiyor.

    Benzer konuşmayı o far ampüllerini değişen arkadaşla da yaptık. Eğ kafanı 8.000 lümene (ki specs daha fazla gösteriyordu) kaç saniye doğrudan bakabiliyorsun diyince tartışma çok kısa sürdü. Çünkü kısa mesafeden bakan adamın aklını alacak bir ışık şiddeti. Kısa süre sonra Led Matrix İntellilüx'a geçti ve ne kadar apaçi bir farı olduğunu bizzat kendisi gördü.

    Aracınızı vesaire bilmediğim için çok kati yorumlar yapamayacağım, belki çok iyidir bilmiyorum. Ama trafikte sürücü olarak ben genelde mağdur oluyorum. Sürücler Madur.

    Edit; o ampüller kısa süre sonra eleman söktü, beleşe alabilirdim ama sırf trafikteki insanları düşünüp beleşe bile aracıma takmadım varsayabilirsiniz

    Edit 2: Üyelerinin biri ampülün kutusunun fatosounu göndermiş orada bile Fits Major Car Models yazıyor, yan imarka bile sizin gibi her h4'e uyar diye bir iddiası yok, sizin ifadeniz Kos koca marakdan bile daha iddalı olmuş dikkatiniz çekerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 29 Mart 2020; 22:28:49 >




  • NextMove kullanıcısına yanıt
    Gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri H4 diğeri H7 demedim hocam örnek olarak söyledim, ampul H4 olursa farklı H7 olursa farklı boyutta olur aynı boyutta olsa farklı tip ampul olmazdı hepsi tek tip olurdu. Fara doğrudan niye baktırıyorsunuz hocam yazık günah gözlerinize, belirli bir mesafeden bakılması lazım göz alıp almadığını anlamak için yoksa halojene de dibine girseniz göz alır birde LED ler genelde 6000k olduğu için mavi ışık daha yoğun. Arkadaşınızın yaşadığı durum da ilginçmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Major car models ifadesi farın arka kısmından ötürü, bazı araçların far kapağı ile far arasındaki mesafe kısa olduğu için sığmayabiliyor yoksa H4 soket bir ürünü H4 fara takamamak söz konusu olamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada attığınız resimdekilerden ortadaki H4 çünkü kısaların önünde metal kalkan var ama diğerlerini bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • normalde küfür eden birisi değilim ama bunu alır arkamada geçersen çok pis küfür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

    Major car models ifadesi farın arka kısmından ötürü, bazı araçların far kapağı ile far arasındaki mesafe kısa olduğu için sığmayabiliyor yoksa H4 soket bir ürünü H4 fara takamamak söz konusu olamaz.
    Biraz önce ben aynısı söylediğimde, "suç bizdeki sizin gibilere bilgi öğretmeye çalşıyoruz" gibi üst perdeden tavır gösteriyordunuz. Hani hepsine oluyordu. Aracın tabak çanak farkı varmış yani.

    Bu aradan neden bir mesaj yazmak yerine 3-4 kere alıntı yapıyorsunuz anlamadım fakat:

    Aracın farına yakında bakma nedenimiz atalarımız derki "çuvaldızı kendine, iğneyi başkasına batır" ben taktığım ledi yakın mesafeden test etmesem başka sürücülerle empati kuramam. O zaman nerede kaldı trafikte saygı?




  • Halojenleri aydınlatma olarak beğeniyorum.Sebebi ışığı yayıyor virajlarda vs daha iyi görüş sağlıyor. Gece yolculuğunda yola çıkma potansiyeli olan nesneleri daha kolay görebiliyorum. Sarı renk olmasını da beğeniyorum. Gözlerim ışığa hassa olduğundan halojen tercihim.Tabiki yayılım artınca aydınlatılan alan genişlerken birim alana düşen ışık şiddeti azalıyor.
    Ledlerde ışığın oluştuğu kısım küçük olduğundan ışık yayılımsız, direkt olarak karşıya vuruyor.Aydınlanan toplam alan azalırken birim alana düşen ışık şiddeti artıyor. Şuan için ben halojenle devam ediyorum. Led kullanacak olsam sarı renk ve yayılımı iyi olanını arardım. Led ampullerde yapısı gereği ışığı ileri atım özelliği daha fazladır ama yayılım azdır. Mercekle yayılım arttırılabilir ama yinede mercek açısı dahilinde aydınlatma olurken bunun dışında kalan bölgeler karanlık kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 29 Mart 2020; 23:5:1 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.