Şimdi Ara

Haftada dört gün çalışma dönemi başlıyor: Çalışanlar ve şirketler için çok daha verimli (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
4
Favori
8.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bizde 2 haftada 1 gün izin kullananlar var.

  • Keşke 4 gündü mesai olsa ve hafta sonu mevzusu olmasa Haftanın 7 günü aynı düzeyde çalışma olsa kurumlarda Örneğim egm gibi (gerçi onlarda bi kısım büro memuru hafta sonları izin yapıyor ama küçük bi kısım Sonuçta istisnalar kaideyi bozmaz)

  • Aralıksız haftalık 90 saat saat geceli gündüzlü çalıştığım yerlerde olmuştu. Ayrılırken kavgalı ayrıldık suçlu biz olduk. Sömürmeye alışmış zihniyete kimse hayır demiyor çünkü senin için kuralları onlar kuruyor. Yasa koyucu ve meclise gönderdiklerin zaten çoğu işveren veya onların bağışını alıyor. Patronlar , hukukçular , doktorlar vs 10 gibi gelip 3-4 de gidiyor. Ayak işlerini yapan çoğunlukta neredeyse 12 ye kadar çalışıyor.
    En güzeli çarşamba ve hafta sonu tatil olması. Tabi ek iş yapma ihtiyacı muhtaç etmeyecek ücret verilmeli.
    Bu zamanlar için sadece hayal bence

  • Türkiyede haftalık çalışma saatinin 5 gün ve 40 saate düşürülmesi gerekli




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 21 Şubat 2023; 23:4:56 >
  • 1+1 de kötü olur bence.Şu şekilde olabilir 4 + 4 yani 4 çalış 4 İzin şeklinde 1 gün işe git birgün izinde soğutur insanı arda arda birşey olması lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yüz yıllardır 5 gün çalışmaya alışmış insanoğlu için 4 gün bir farklılık yeni bir heyecan olacağı kesin. Bu da verimliliği etkiliyor tabi haliyle. Ancak doyumsuz insanoğlu için ilerleyen yıllarda 4 gün de yetmeyecektir gibime geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orta düzey yöneticiyim, haftada 6 gün günde 14 saat çalışıyorum.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın özel sektörü, Türkiyede kamu işçisi bile 45 saat çalışıyor haftalık, bize bu sistemin gelmesi anca hükümet değişikliği ile olur bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim gibi tembel ülkelerde işe yaramaz, çalışkan ülkelerde yaparsın, Japonya, Güney Kore gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haftada 4 gün iyi fikir performans artar tabiiki.insanlar evrak v.s işlerini rahatlana yapabilirler ama ülkemizde kötü yöne doğru kullanılır adam gider extra iş yapar v.s.ülkemizde çalışma saati 48 saat ama gerçekte %30 çalışlıyor bu şekilde onlarda devlet memuru geri kalan 60 saat üzeri çalışıyor.

  • Türkiye'de işverenler kapasitesinin 10 katı iş alıp, kapasite artırmadan mevcut çalışanlarla aynı işleri yapmaya çalışma mantığı bitmediği sürece bizim ülkede düşmez. aksine haftayı 8 güne çıkaralım diye başvuru olur   

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technotronic

    Bırakın özel sektörü, Türkiyede kamu işçisi bile 45 saat çalışıyor haftalık, bize bu sistemin gelmesi anca hükümet değişikliği ile olur bence
    AKP den önce günde 5 saat çalışıyorduk Cuma Cumartesi Pazar tatildi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türk iş verenlere ağır cezalar getirilmeli elektrik doğalgaz en kolay bir şey bile %600 pahalı olması gerekiyor arkadaş ilanlara bakıyorum


    sabah 8 akşam 18.30

    lütuf muş gibi cumartesi sabah 8 akşam 5 cok bir şey fark etti sanki?


    Özel sektöre ağır cezalar şart.

  • Özel sektörün anlamadığı iki mesela var. 1. si çalışma saatleri uzun ama bu çalışma saatleri kesinlikle verimli geçmiyor. Şu an ünide okuyorum. Üst dönemlerim sık sık gittikleri stajlarda oradaki çalışanların aslında "gizli işsiz" olduğundan ve hiçbir şey yapmadıklarından üstüne üstlük mobbing yaptıklarından (2. soruna ekleyeceğim.) şikayet ediyor. Halbuki çalışma saatleri kısaltılsa ama herkes olabildiğince verimli şekilde çalışsa daha mantıklı olur. Burada insanlara da bir şey diyemiyorum çünkü çok uzun saatler çalışınca ve iyi bir maaş almayınca kimsenin içinden çalışmak da gelmiyor. 2. sorun ise ergonomi (endüstri mühendisleri aşinadır.) ve toksiklik. İş yerlerindeki alet edevatlar çalışanların fiziksel özelliklerine uygun olmayabiliyor, çalışma alanında çok fazla mobbing ve psikolojik baskı olabiliyor. Haliyle bunlar da verimi düşürüyor.

    Çalışma saatlerinin ve günlerinin azaltılması insanların rahatlamasını, kendilerine zaman ayırmalarını (hem mesleki hem kişisel gelişim) sağlar. Tabi Türkiye'de bıraksak iş yerinde yatılıp kalkılması istenecek çalışanlardan. Ama bir gün Türkiye'de de bu uygulama başlayacak diye düşünüyorum.





  • Bizim iş kanununa göre haftada 6 gün iş var.


    Ancak servis, ulaşım yemek vs maliyetlerden dolayı h.içi uzatılıp 5 gün yapılıyor (genelde)


    Ve eskiden evet fazla mesai vardı ve hepimiz alıyorduk. Çünkü pazar günü çalışanın tatiliydi. Sonra yasa değişti izin haftada herhangi 1 gün oldu. Bunu da müjde diye yayınlamıştı malum basın. Şimdi 6 gün çalıştırıp salı tatil verebiliyor istese ama onu da vermese kime şikayet edeceksin? En bariz dava 3 yıl sürüyor.

  • bizim şirkette iş varsa ölmek yasak

  • dünyanın topyekün arındırılması ve huzura ihtiyacı var ne çalışması

  • Ya hu o dediğiniz zengin ülkeler için. Bizde hiç beklemeyin 

    Anca yurtdışı merkezli kurumsal bir firmaya denk gelirsen beeellllkii. Onlar bile Türkiye'de çalışanın nasıl ezilebileceğini biliyor. Zaten o yüzden geliyorlar.

  • Bizde fabrikada 2 vardiya düzeninden 3 vardiya düzenine geçtik. Leş gibi kölelik sistemi. 4lü vardiya sistemi konuşuluyor şimdide. Pazar günleride çalışma varmış ama pek ŞİRİN gösteriliyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğitim kalitesi yüksek toplumların akılcı bilinçli uygulamaları için çok uzağız.

    Biz de adam utanmadan 20 yıl iş tecrübesi isteyerek asgari ücret teklif ediyor.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.