Şimdi Ara

Haftada dört gün çalışma dönemi başlıyor: Çalışanlar ve şirketler için çok daha verimli (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
4
Favori
8.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben haftada 5 gün çalışıyorum o bile zor geliyor 6 gün çalışmak tam modern köleliktir arkadaşlar.


    pandemi, üzerine büyük depremler derken insanlar iyice soğudu zaten bir yavşağı zengin etmek için sabah akşam çalışmaktan. Yaşamak bu değil amk. Hayatlar boşa gidiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah 9, akşam 6 haftanın 6 günü çalışıyoruz. Verimli mi ? Kesinlikle değil. Ama ülkede iş verenin "çalışsa da çalışmasa da iş yerinde bulunacak" mantığı yüzünden boşa vakit öldürüyoruz

    En azından kendi işimde sabah 9, akşam 5, hafta sonu tatil olsa hem zamanı daha iyi kullanırız hem de bedenen ve ruhen daha sağlıklı çalışırız.

  • En kebap iş memurların.

    Haftada 5 gün mesai sabah 10 da başla akşam 4 te paydos.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda da yapılsa harika olur, 2 gün nasıl geçiyo anlaşılmıyor.

  • Sadece patronun egosunu tatmin etmek için  

  • Bu bence Türkiye ye de kısa sürede sirayet eder. Özellikle uluslar arası firmalar hızlıca uygulamaya başlayabilir. Devletle işi olmayan kadroların bu modele geçmesi çok kolay. Tek sıkıntı Türkiye gibi satınalma gücü düşük ülkelerde haftalık ücretin 4 gün üzerinden hesaplanması, işverenin çok işine gelecek ancak çalışan bunu istemeyecektir veya kabul edilebilir olamayacaktır, hayat koşulları gereği.

  • okayynn kullanıcısına yanıt
    Olması gereken o zaten. Üretim durmamalı. 8 saat 3 kişi günü kapatacak mesai saati dışındakiler ekstra ödeme alacak tabi hayali bu ise

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftada 6 gün çalışan hiçbir insan zaten verimli olamaz. İdeal çalışma ortamı 5 gün ortalama 8 saat mesaidir. Kaldı ki günümüzün teknoloji imkanları ile haftada 4 gün 6 saat mesai ile çoğu iş sonuçlandır. Verimlilik ve katma değer önemlidir.

  • schavelle S kullanıcısına yanıt

    Doğru diyorsun cahilliğime denk gelmiş. Halbuki bu konularla ilgili kitaplar okumuştum ama aklımda kalmamış uçup girmiş. Bilgi için teşekkürler.


    Ama dediğimi doğrulamış aslına bakarsan, çünkü çalışma süresi düşmüş, şimdi yetmemiş 4’e indiriyorlar. O da yermeyecek 3’e kadar yolu var gibi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

    Kanun sana git adamı 45 saat çalıştır demiyor zaten, haftada en fazla 45 saat çalıştırabiliyorsun diyor. Yani istersen git 35 saat çalıştır, devlet için bir şey fark etmiyor.


    Türkiye'de çalışma kanunlarının baştan aşağıya revize edilmesi lazım. Her şeyden önce özel sektöre denetim yapılmalı. Güvenlik ve sağlık sektörü hariç, haftada 40 saatten fazla kimse çalışmamalı. Zaten 2023 şartlarında bir iş haftada 40 saate sığmıyor ise ya çalışma sisteminde sorun vardır ya da işin kendisinde. Kaldı ki beyaz yaka için birçok iş evden yapılabiliyor. Bunun için de bir yasal düzenleme şart.

  • Haftada 4 gün çalışma dış güçlerin oyunudur, Türkiye'nin önünü kesmek için icat ettikleri birşeydir.

    Uçuyoruz kaçıyoruz, süper kalkınıyoruz, tarihi rekorlar kırıyoruz vs.vs.vs.

    Bu sebeple durmak yok yola devam 7/24 çalışmak gerek.

    İşte kurtuluş reçetesi,garibaba düşen pay. 7/24 oley......




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realgs -- 23 Şubat 2023; 14:45:11 >
  • Fiziksel işler için pek tutmaz gibi. Ama ofis işleri için olabilir.

  • Çalışma saatlerinin ortalamanın çok üzerinde oluşu ve hele de gerçeklerin bunun çok üzerinde oluşu bu ülkede patron severlerin çok oluşundan ötürüdür.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun bi adamla tanistim adam guvenlik emeklilige 5 sene var ve bi fabrikada calisiyo yata yata para kazaniyo bende haftada 4 gun cakisiyom 100 bin vatandas goeuyom gunluk calisma isini azaltsalar iyi olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Clickbaitiniz batsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'deki siyasetçiler kendi halkına Kapitalizim yaşatan ülkedir..bu kadar net .çalış çalış nereye kadar lan bu halkı ezmekten bıkmatılar ..ben rahatsızlandım 3-4 çalışamadım beni kovmak için elinden geleni yaptılar en son yeter ulan .bir insan düştümü çakal sürüsü saldırıyorlar .hakkımda neler neler demişler bilerek hasta etmişim kendimi sizin yolunuza tükereyim dedim...o yüzden yurtdışını kovalıyorum bıktım burdaki insanlardan

  • Blasterreal B kullanıcısına yanıt

    Adamlara sorsan gelmeyin burası bitik der. Her gün et yerler, bir kaç ayda altlarına araç çekerler. Sorsan Almanya bitik gelmeyin derler :)


    Sizin de dediğiniz gibi sorunun şirketlerde olduğunu sanıyorlar. Aslında kendileri ile çelişiyorlar. Şirketler o kadar iyi iş yapsa, refah üst düzeyde olsa zaten avrupa şartlarına otomatik uyardık. Bak otomatik uyardık diyorum. Öyle de olsa şirketler yine bizi 12 saat çalıştırırdı, paraya doymaz onlar diyenler için diyorum. Avrupa'da elinde olsa onlarda 10-12 saat çalıştırırdı. Yasa ortada.


    Hadi diyelim bizde de 4 gün çalış 3 gün izin verdiler. Hangi para ile gezeceksin? Şirkette diye 10 bin alıyor farz edelim, hadi 12 bin olsun. yetiyor mu?

  • haftada degil 4, 5 i de gec, son calistigim yerde 6 gun calisiyordum. orda resmi tatiller dahil calisiliyormus. ama eski patronla 'resmi tatillerde de calisiyoruz' seklinde anlasmadik. e dogal olarak ta 2021 aralikta basladigim isyerinde 23 nisan, 1 mayis, 15 temmuz ve 30 agustosta ise gitmedim. 31 inde odasina cagirdi. diyalogumuz cok kisa surdu.
    8 ay calistigim o isyerinden isten ciktim. hemen baska yere gittim. admin dedigi:
    3 tane makineye bakacaksin.
    resmi tatillerde cagiririz, gelirsin.
    maas ta 7000 lira.

    abi ben sizi ararim deyip, hic uzatmadan ordan kactim. o 7000 lirayi da bu ise 24 yilimi verdigim icinmis haa. yoksa 5.500 lira verecekmis.
    ozetle, bizim (cogu oyle be yazik ki) patronlarimiza kalsa, para isteme, irgat gibi calis, eve de gitme. tam bir robot. gerci robota da 'bu coh elektirink yahiyır' diye soylenirler.

    simdi meslegimle yakindan uzaktan alakasi olmayan bir isteyim.

    hicbirseye mecbur degilim.
    siz de degilsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • La emeğin kıymeti bilinmiyor ne 4 gün çalışması . memurlar bugün 12 bin tl yi zor alıyor hemde 10 yıllık memur . kim kimin değerini biliyor da özel sektör de haftada 4 gün çalışılacak . hükümet böyle bir uygulamada bulunsa bu sefer özelde 5 gün haftada 9 yada 4 gün haftada 10 saat çalıştrırlar insanın suyunu pestilini çıkarır eşşekler . herkes cebine tomar atıp mercedes e binme derdinde senin cambridge indeki araştırmaya takıcaktı . bu ülkenin bırakın bu bilimsel gerçekleri tanıması uygulaması , adam olması normal şartlarda eğitimden sağlığa ekonomiden refaha insanları rahat yaşayabileceği geçimini rahat sağlayabileceği bir standarda kavuşması için en aşşağı sözünün eri halka faydası dokunacak çalıp çırpmıycak yöneticilerle 5 senede düzene girmesi lazım . deprem yıktı geçirdi ekonomi yerlerde sürünüyor siz gelmiş abuk subuk şeylerle millete tatava yaratma tartışma boş boş işler peşinde koşmak derdindesiniz . insanlar giderek psikolojik sıkıntılar içerisine girip majör depresyon geçiriyor . akıl mantık alıyormu elalem uyguluyorsa bize ne ülkemize bakarız biz . zaten her alanda avrupanın en aşşağı 20 sene gerisinden gidiyoruz böyle uygulamaların uzun zamanda bile olsa ülkemizde gerçekleştrilebilmesine sathın oluştrulabileceğini mi sanıyorsunuz .


    elalemin avrupalısı her ay en aşşağı kenara 1000 dolar euro atıyor ülkemizde kamu çalışanları ki burada 5 10 senelik emekten bahsediyorum daha maaşı aldıkları anda eksiye düşüyorlar . aha bin tane örneği var çevremde ispatlarım da .





  • İşçiler için nasıl verimli?
    Normalde 5-6 günde yapacağı işi 4 günde yapabiliyor ise bu sefer yöneticiler çıkıp yıllarca bizi knsdirdiniz madem bu kadar iş yapabiliyordunuz neden salladiniz demeyecek mi?

    1 sene 4 gün çalıştırıp işlerin normal seyirde devam ettiğini gören yönetim ertesi sene eski düzene dönüp daha çok iş istemeyecek mi?

    Bence tuzak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.