Şimdi Ara

Hacim kazanmak yeterli mi güç kazanmaya mı odaklanılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, spora önceleri evde sonraları da düzensiz bir şekilde spor salonunda devam ettim. Pek çok programı belirli süreler denedikten sonra ara verdiğim bir dönemin sonunda Stronglifts 5x5'e sıfırdan başladım. Şu an ağırlıklar hafif olduğu için düşünmeye başladım. Güç kazanmak tabi ki önemli ancak sanırım hacme daha çok önem veriyorum (skinny fat sayılabilecek vücut yapısındayım). Bu programı aksatmadan bir kaç ay yaparak güç kazanmayı mı hedeflemeliyim, yoksa önerebileceğiniz uzun süre yapabileceğim hacimlenme programı var mı? Deneyimlerinizden yola çıkarak yardımcı olabilirseniz sevinirim.



  • Güç programıyla başlamak gayet ideal. Amacınız görüntü ise daha sonra hipertrofi odaklı programlara geçiş yaparsınız. 3 ay 5 ay diye kısıtlamayın, ağırlıkları arttırmak zorlaşana kadar güç programıyla temel oluşturun bence.
  • Başlangıç için Güç kazanmak önemli. İlk 6 ay Güç kazanıp sonra iyi ağırlığa girip bölgesel kasları istediğin gibi Yorma şansına sahip olabilirsiniz.
  • Benim de başlayalı 3 hafta olacak ancak doğru dürüst ağırlık girmedim. Cardio ağırlıklı gidiyor direkt olarak 5x5'e girsem çok zorlar mı? Squat falan 60kglar yazıyor muhtemelen kaldıramam o kiloları
  • ImKeynes kullanıcısına yanıt
    başlangıçta boş barla başlanıyor hocam, her antremanda 2,5kg artırılıyor ağırlıklar, deadlift için 5kg. yavaş yavaş artırıldığı için zorlamıyor ancak bu arada formu oturtmak gerekiyor. yanlış formla devam edilirse ileride sakatlanma riski olabilir. programı bırakmayı düşünüyordum ama hafifken program sonrası biraz da makinelerle ek egzersizler yaptım, açığı böyle kapatayım ağırlaşana kadar diyorum.
  • sh33p3r kullanıcısına yanıt
    Bel boşluğu bırakma ve nefes konusunu biliyorum formu kolay oturturum ancak benim bi 10 kilocuk fazlalığım var 1,5 cardio giriyorum o yüzden bu programdan çekiniyorum ancak yarın başlayacağım karar verdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.