Şimdi Ara

GÜNCELLEME (KANITLI) Günlük Ölüm Sayısı Gerçeği Yansıtmıyor (Tecrübe ve Kanıt içerir) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
439
Cevap
23
Favori
258.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1572 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esVed

    aynı kanıt bende de var mesai arkadaşımın eşi vefat etti sabah cenazenin çıkması için sıra bekliyoruz yazıp 6 tane yanyana tabutun olduğu resim atmıştı hepsi coronadan vefat etmiş..mezarlık dışına gittiğimizde cenaze arabasından 4 tabut üstüste getirip apar topar gömüp gittiler beyaz elbiseli adamlarla mezarlıktan içeri tek yakını aldılar ve resim çekmeye müsaade etmediler..

    Ve o gün 17 vefat açıkladılar. Yer Konya
    Kaç yaşındaydı vefat eden arkadaşınızın eşi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dedem,. Allah rahmet eylesin (Corona). Vefat etme tarihini tam hatırlamıyorum ancak 2 ay kadar olmuştur. Günlük vefat sayılarının 20 30 olduğu günlerde defin işlemini gerçekleştirdik. Corona hastalarının defin edildiği mezarlığa gideceğini öğrendikten sonra saat 1 gibi İstanbul Kayabaşı mezarlığına gittim. Cenaze arabası ile gelmesini bekliyordum. Mezarlık girişinde saat 1 den 4e kadar bekledik. O sırada içeriye giren mezarlık arabası kaç tane olabilir dersiniz. Ben 6 saydım , ailem de saymış o sırada onlar 7 diyordu. Şimdi İstanbul daki sanırım 3 Corona mezarlığından biri bu mezarlıktı. Biz 3 saatte 6 vefat saydığımızı edelim. 3 mezarlık bazında bile konuşsak zaten günlük açıklanan vefat sayısının 18den fazla olduğu kesin sadece İstanbul bazında. Bu varsayım üzerinde konuşacak olursak, Vefat sayıları saklanıyor. Peki saklamak ne işlerine yarayacak? Dönemeyen ekonominin çarklarını bir tur çevirecek. Bu çarklar öyle kana bulandı ki son defa döner gibime geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armonyy -- 26 Ağustos 2020; 8:48:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir olayda bizim aileden vereyim, Almanyadan ablam ve ailesi geldi ve bodruma tatile gidip döndüklerinde enişteden başlamak üzere belirtiler başladı ablamla beraber 3 çocuk yani 5 kişi hasta oldular. Çocuklar vücut ağrısı ve baş ağrısı ile atlatırken ablam atlatamadı düşmek bilmeyen ateş ve öksürükle yakında gideceğiz test pozitif çıkarsa gidemeyiz korkusuyla hastaneye gitmedi. Bu süreçte 10 gün içinde 7 kilo verdi öksürmekten sesi bile farklı geliyordu. Tatilden döndüklerinde diğer ablamla görüşmüşler bu sefer 5 kişilik diğer ablmların ailede ishal ateş ve öksürük başladı ve herkes hastalığı yaşadı, Kendilerini eve kapattılar. Sonradan kapan ablam test yaptırınca pozitif çıkarken diğer 4 ü negatif dendi. İlk çıkan ablamda ise sonradan hastaneye gittiğinde ciğerlerin çok kötü kanında çok fazla enfeksiyon var ama negatifsin denildi. Yani 10 kişi hastayken sonuç sadece 1 pozitif çıktı. Anlamadığım ciğere inince artık pozitif çıkmıyor zatürreye çevirdiğinden negatif çıkıyor denilmesiydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 10 gün önce amcamı kaybettim covid yüzünden. Ölüm belgesini ben aldım. Bulaşıcı hastalık doğal ölüm yazıyordu ama covid ile ilgili bilgi yoktu. Ölüm belgesinde detay olarak H ve I sekmelerinin birinde covid yazması gerekirken yazmıyordu. Ve haliyle sisteme covid olarak işlenmemiştir. Acımızdan dolayı hiç bir şey yapmıyoruz ve eminim yüzde 99 herkeste böyledir. Sabah 9.30 da mezarlık müdürlüğüne gittik, köye defnetmek için öncelikle orada yıkanması gerekiyor. 11.30 da teslim aldık ama aradaki 2 saatlik süreçte, sadece köylere gönderilen 6-7 cenaze kaldırlık covidli. Bahsettiğim olay Gaziantepte gerçekleşiyor. Total durumu siz hesap edin. Günlük vaka sayısının en az 20-30 bin bandında, ölüm sayısının ise buna parelel olarak Ne kadar olduğunu tahmin edemiyorum.
    Cenazeyi normal bir şekilde verdiler. Hiç bir önlem yoktu. Artık salmışlar gibi.
    Ek olarak vefat etmeden 1 hafta önce yapılan testi pozitif ve en son olarak ölümünden 1 gece önce pozitif çıkmıştı. Fakat ondan önce ciğer filmi Çok kötü olmasına rağmen 2 defa testi negatif çıkmıştı. Maalesef testler çok tutarsız.
    Ayrıca bir tanıdığımda aynı aileden 5 kişi vefat etti. Nasıl oluyorda tüm türkiyede bugüne kadar 80 milyonda 6000 kişi ölmüşken, aynı aileden 5 kişi vefat ediyor Veya ben 2 saat içerisinde bu kadar cenazeye tanık oluyorum ?
    Ki zaten bu kötü tecrübelerimden öncede zaten durumun böyle oldugu çok net ortadaydı. Ve maalesef yaşantımıza devam edip hiç bir tepki göstermiyoruz.
    Ayrıca hastanede düzgün şekilde tedavi takip edildiğinede inanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoomBookTR

    Türkiye'nin nüfusu?
    İstanbul'un nüfusu?
    İstanbul Türkiye'nin kaçta kaçı?
    Nüfus yoğunluğu diğer şehirlere göre kaç kat fazla?
    İstanbul Türkiye'nin Wuhan'ı iken kendine göre orantısız yorum yapıyorsun!

    + olarak Covid 3. ve 4. günler tespit ediliyor ki 9'unda tespit edilmiş 9-3=6 yani ayın 6'sında tahminen kapmış virüsü... Ve en fazla 15 gün sürdüğüne göre 6+15=21 tahminen 21'inde zaten tamamen atmış olmalı. Yani kişi yine test yaptırmış ve bu görülmüş...
    Acınız tamam ama biraz daha dikkat edin ki algı oluşmasın.
    Hayatta en ifrit olduğum şey, gerçekte vasat olmalarına rağmen bilmedikleri konularda , uzman gibi ahkam kesenlerdir. Kim demiş COVID en fazla 15 gün sürer diye? Şüpheli hasta içinKarantina süresi 14 gündür, o da şu anda bilinen, karantina ne demek git araştır da öğren....

    14 günlük sure, covid olan biriyle temasi olan birinin, hastalik gelistirmedigine emin olmak için beklenmesi gereken süredir.

    Covid hastaligi 3 ila 14 gun arasinda gelisebilmekte.

    Çevresindeki bilgi havuzunda bu bilgileri özümseyemeyip, kalkip fikir sahibi olan insanlar beni öyle çıldirtiyor ki anlatamam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 26 Ağustos 2020; 8:53:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

    Öne çıkaralım. Mümkünse haber bültenlerine de ulaşmalı. Bu işin şakası yok.
    Hangi haber bülteninde bunu yayınlayacak yürek var ki ?

    Allah rahmet eylesin. Ekonomiyi ayakta tutmak için halkı sokağa saldılar. Şimdi maçları da seyircili oynatacaklarmış. Sayı her gün artıyorken bu kararların hiçbir mantığı yok ama hata biz mantık ve vicdan bekleyenlerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Negatifse COVID'den neden öldü gibi yazanlar var. Arkadaşlar virüs insanı pek öldürmüyor zaten genelde virüse verilen bağışıklık tepkisi ile iç organlar zarar görüyor. Enfeksiyon ve vücudun verdiği tepki öldüren şey oluyor çoğunlukla.

    Sayıların ise zaten böyle fake olduğunu tahmin ediyorduk, herkes kanıtlarıyla yazmış.




  • çocuklar bu soğan ağlatmıyor şu eskilerden getirin.
  • ABD gibi tüm kovid19 işlemlerini paralı yapacaksın ki insanlar ebesinin şeyini bilsin. Bedava olunca tesbirde yok, saygı da yok. Yok da yoooook.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hasanmerto kullanıcısına yanıt
    https://www.internethaber.com/umre-donusu-karantinada-kaldi-testi-negatif-cikti-evire-dondu-koronadan-oldu-2096089h.htm

    Umreden dönen kadın 15 gün karantina da kaldı testi negatif çıktı evine gönderildi 10 gün sonra coronadan vefat etti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şeyler oldu ama ne oldu anlamadık.
  • Konya 'dahttps://ebelediye.konya.bel.tr/webportal/mezar/mezar.php
    linkinden bu günün tarihinden başlamak üzere geriye doğru 5-6 gün gidip günlük ölen insan sayılarına bakın .Sonra yılı değiştirip 2019 yılı aynı günler için sayılara bakın aradaki fark günlük en az 2-3 kat fazla olduğunu göreceksiniz .
  • İnsanlar maskelerini yüzlerinden başka her yerlerine takıyor. Sen, insanlar paniğe kapılmasınlar, aman ekonomim daha da boka sarmasın, vay ben milleti evine kapatıp para veremem diyerek devlet olarak rakamları bilerek düşük açıklarsan, herşey yolunda imajı çizmeye kalkarsan, insanlar da işte böyle şeylerinin ucuna takıp gezer tozarlar, virüsü birbirine rahat rahat bulaştırırlar.

    En başından beri verilen hiçbir rakama inanmıyorum ben. Günlük değil 15-20, en az 150-200 vefatımız var, o da en iyi günümüzde. Ve şu anda tanidiklarimdan biliyorum o kadar cok virus bulasmis insan var ki, yani gorunen o mutlu mesut tablodan cok uzaktayiz.

    Ozel sektore ve kamuya derhal dogru durust bir genelge cikarip insanlaron sagligini tehdit etmeyecek sekilde calisma saatleri belirlenmeli, gerekiyorsa sokaga cikma yasagina tekrar gecilmeli, uzaktan calisma sistemine yonlendirilmeli işyerleri.

    Kafe restorant bar dugun dernek nikah maç sahiller oteller vs hepsi ya kapatilmali, ya da ciddi limitler koyulmali. Sakası yok bu işin, gerçekten çok vahim durumdayız ama devlet bunu itiraf edemiyor, imaj meselesi tabi, başedemediklerini soyleyemezler, onlar da tipki bu olaydaki gibi sümen altı ediyorlar eminim. Daha önce de ibb'nin edevlet uzerinden ölümleri göstereigi hizmetle alakalı buna benzer bir durum ortaya cikmisti ve o sayfada covidli ölümler sayıldığında, saglik bakaninin acikladigi rakamlardan çok daha fazla ölüm olduğu anlasilmisti. Sistem üzerinden, ölüm sebebi degisik olarak giriliyor, covid kaynakli yazmiyorlar.

    Millet patır patır ölüyor, adamlar çıkıp yok şöyle süper ekonomimiz var, yok bu kadar buzdolabı sattık harikayız, yok efendim gaz bulduk. Bunlar hiç devlet hastanelerine uğramayan insanların sözleri. Alabiliyorsanız bir randevu alın nüfuzunuzu kullanmadan, sıraya girin, muayene olun bakalım olabiliyorsanız. Sağlık sektörümüzün gerçek halini o zaman görürsünüz, öyle billboardlardan bakarak anlayamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 26 Ağustos 2020; 9:16:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dun evimize gelen halıcı bir abimizin hafta sonu cenazesi vardi. Basiniz sagolsun abi hayırdır kim vefat etti neyi varmış dedim. Rahmetli diyaliz icin periyodik hastaneye gidiyormuş. Tabi burda malesef covid virüsü kapmış. Kisacasi yoğun bakımda covid yüzünden ölmüş. Lakin raporunda covid yazmıyormuş. Biz o gün hastanedeyken 8 kişi covidten öldü ve kimseye oyle yazmadılar dedi. Bahsettigim yer de Doğu da nüfusu dusuk bir şehir. Varın gerisini siz düşünün :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda anlatılanları bizim amca(54 yaş) yaşadı, bayramda işyerini açmasıyla elemanlardan birinin hasta olduğunu fark etmemesi yüzünden oradaki herkes gibi amca virüsü kapmış oldu, 10-15 gün yoğun bakımdan sonra hastaneden telefon geldi yoğun bakım bitti iyileşti gibi, aradan 1-2 gün geçti öldü, kalp krizi yazıldı.
  • Küfür yemek için mi yazıyorsun sen.

    Trollük, akp'lilik ile bir şey arasındaki çizgi iyice incelmiş. Ve sen diğer taraftasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 26 Ağustos 2020; 11:52:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu adamlardan dürüstlük ve şeref beklemeyi bırakalı 18 yıl oldu.
    türkiyede günlük ölüm sayısı normal zamanda 1200 ama covid den ölenler 20 he mi?
  • süreci çok iyi yönetiyorlar diyorlardı.Al işte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.