Şimdi Ara

GÜNCELLEME (KANITLI) Günlük Ölüm Sayısı Gerçeği Yansıtmıyor (Tecrübe ve Kanıt içerir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
439
Cevap
23
Favori
258.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1572 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sosyal medya hesaplarınızda bu konuyu paylaşın arkadaşlar.
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 26 Ağustos 2020; 23:1:9 >
  • Ne istiyorsunuz vefat sayıları çok görünsün ülkenin işleri baltalanıp para akışı mı kesilsin? Öyle bir şey olursa devletler tek tek uçuşlarını keser bize sınırları kapatır vs vs. Uçuş sektöründen başlayıp en küçük sektör bile etkilenir. Diyelim az açıklanıyor fikriniz doğru çıkmış olsa bile, az açıklanıyorsa bence irdelememek lazım. Çin gibi 1 milyardan fazla insanın yaşadığı bir devlette 14 vaka asla doğru değil. Diğer ülkeler sorgulanmıyor ama Türkiye sorgulanıyor hm... Bu forumdaki çoğu kişi bu ülkede yaşıyor, anne babanızın veya sizin etkilenmemeniz mümkün değil. Bir gün işsiz kalıp açın halinden anlamaya başlayınca görürsünüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4BB9945F7 -- 25 Ağustos 2020; 23:47:6 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PearBear

    Ölüm sebebi olarak doğal ölüm (bulaşıcı hastalık) yazıyor.

    Alıntıları Göster
    kayınpederim de Covitten vefat etti.Türkiye'nin ilk vakalarındandı.
    Ölüm nedeni kısmına sizinkinin aynısını yazmışlardı.
    Bankadan çekilmiş kredisi vardı,sigortalı kredi idi.Sigorta bu yazıyı kabul etmedi,Covit yazmasını istedi.
    Hastaneye tekrar başvurduk ve ölüm sebebi kısmına Covit19 yazdılar.

    Bu arada onun öldüğü gün Türkiyedeki ölüm sayısı 73 yada 76 idi. Kendisi Alibeyköy gasilhanesinde 68. sırada yıkanmıştı.
    Varın gerisini siz hesap edin.....




  • Kardeşimde boğaz ağrısı mide bulantısı ve baş ağrısı mevcuttu , evde 65 yaş üstü annem (kalp hastası / Bypasslı) Babamda ise şeker var, kardeşimi birazda bu yüzden aldım Adana Çukurova devlet hastanesi Acil bölümüne götürdüm covid19 testi için , Acil Kapısının dışına birini koymuşlar covid testi isteyenler için , ateşini ölçtü 36.5 yani normal çıktı.


    Görevli ateşiniz normal size covid19 testi yapamayız dedi. Acil doktoru görmeden muayene etmeden kapıdaki görevli sadece ateşi yok diye yaptırmadı.

    Aile hekimimizi aradım durumu anlattım, kesinlikle test yaptırılması gerekli 184 ü ara ve hasta haklarına durumu izah et dedi.

    184 'ü aradım şikayetimizi yazdı ve işleme koydu, hasta haklarına gitmemi ve kendileriyle görüştüğümü söylememi istedi.


    Hasta haklarına gidip hem aile hekiminin hemde 184 'de bayanın söylediklerini iletince siz gidin ateş ölçen arkadaşı arıyorum o sizi acil doktoruyla görüştürecek ve doktor uygun görürse test yapılacaktır dedi.


    Tekrar gittik acil kapısındaki görevliye durumu anlattık, bu sefer geri çevirmedi doktora yönlendirdi, doktor ise test için onay verdi.


    Hastanenin acil girişinin dışına kurulan bir Kızılay Çadırı gibi kırmızı bir çadır içerisinde testler yapılıyordu.

    Sosyal Mesafe sıfır, hatta bir kaç kişiyi uyardım maskeni çenene değil ağzına burnuna tak diye mesafeyi koru diye.

    Adana Sıcağını bir çoğunuz bilir, Çadır önünde güneşin altında rahat 1 saat bekledik sonunda test yapıldı.

    Sabah gidip öglen verdiğimiz testin sonucu akşam e-nabıza düşmüş Sonuç Negatif. (Tabi test için gittiğimiz çadır sırasında Virüsü kapmadıysak ne âlâ)



    Söylemek istediğim Çukurova Devlet hastanesinin yönetiminin Covid19 testine gelen insanları yeteri kadar önemsememesi , Sağlam insanın bile o ortamda virüs kapma olasılığın yüksek olacağı ve sırf ateşi yok diye doktor ile bile görüştürmeden test yapamayız diyip hastayı geri göndermeleri.

    İlla hakkımızı arayıp 184 dür hasta haklarıdır gidip şikayet edincemi , insan yerine konuluyoruz , bizden önce yada sonra belki kaç hasta o şekilde hastaneye alınmadan geri çevrildi.

    Kelle koltukta yaşıyoruz bu hayatı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kings Never Die -- 25 Ağustos 2020; 23:57:11 >




  • hergün 5-10 K arası rakam açıklayan rusya'dan para için turist getiriyorlar
  • Gunluk aciklanan sayilari sadece tek bir il icin dusunursek iste anca o zaman mantiga yatıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konuyu çıkartın öne . Millet düğün kına yapıyor bir sürü tanıdığım kimse sallamiyor coronayi.
    Herkesin kafa bin beşyüz olmuş arkadaslar sayılar yüzünden kimse durumun ciddiyetini farketmiyor.
    Gerçi ne desek boş da bir klavye kaldı kullanacak onu bari kullanalim.Yazi yazmaktan düşünce belirtmekten korkuyorum inşallah başıma bişey gelmez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • resmî makamların verdiyi bilgilere güvenelim. Maske mesafe ve hijyen kurallarına riayet edelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ne hikmetse bir kez daha covid testi yapıldığını ve test sonucunun negatif olduğunu görmem üzere vefat haberini alacağımızı düşünmeye başladım.

    Ben bu kısmı algılayamadım hocam? Pozitif iken negatife dönüşmesi sonucunda ölüm ile karşılaşmayı nasıl düşündünüz? Benim de çok sevdiğim öz abimden ayırmadığım bir büyüğüm tam bir ay önce vefat etti. 23 temmuzda vefat etti ve vefat ettiği günde ki ölü sayısı yanlış olmasın 17 idi. 5 bin kişinin yaşadığı küçük bir kasabada dahi bir ölüm gerçekleştiyse bana hiç ona derici gelmiyor bu sayılar!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umut25 kullanıcısına yanıt
    aynı durumdayım gıkımı çıkartamıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fofer

    ne hikmetse bir kez daha covid testi yapıldığını ve test sonucunun negatif olduğunu görmem üzere vefat haberini alacağımızı düşünmeye başladım.

    Ben bu kısmı algılayamadım hocam? Pozitif iken negatife dönüşmesi sonucunda ölüm ile karşılaşmayı nasıl düşündünüz? Benim de çok sevdiğim öz abimden ayırmadığım bir büyüğüm tam bir ay önce vefat etti. 23 temmuzda vefat etti ve vefat ettiği günde ki ölü sayısı yanlış olmasın 17 idi. 5 bin kişinin yaşadığı küçük bir kasabada dahi bir ölüm gerçekleştiyse bana hiç ona derici gelmiyor bu sayılar!
    Hocam, hastamız 3.basamak yoğun bakımda entübe durumdaydı. Durumu her gün daha da kötüleşen ve entübe durumda olan bir hastaya, arayıp haber veren doktorların "hastanın durumu kritik, her an her şeye hazırlıklı olun" dedikleri ve ölümlerini bekledikleri bir hastaya neden apar topar tekrar covid testi yapılır? Ya da gerçekten yapıldı mı? Yoksa ölümü covid den sayılmaması için ölümün beklendiği bir günde hemen pozitiften negatife mi çevrildi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PearBear -- 26 Ağustos 2020; 2:44:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Verilerin sonucu ölçülebildiği kadardır. Doğru ölçülememesi veya eksik ölçüm yalan söylemek değildir. Önemli olan devletin açıkladığı rakamlar değil. Gerçeğin ne olduğu.

    Gerçek böyle bir pandemide, kısmı kısıtlamalarla ne yaparsanız yapın halkın şuan %2 si taşıyıcı bana göre.

    Yani SOKAKTA KARŞILAŞTIĞINIZ 50 İNSANDAN 1 İ COVİD BULAŞTIRICISI.

    Buna göre vürisün etki süresi 30 gün olarak ele alırsak, 1 yıl sonunda 12 tane %2 lik periyot olur. Bu durumda yılda %24 ü virüsü geçirir. 4 - 5 yol sonra da virüs herkese bulaşmış ve toplumda bağışıklık kazanılmış olur. Yani hiç bir şey yapılmadığında 4 yıl sonra virüsün etkinliği azalmaya başlayacak. Yani ilkbahar 2024 gibi virüs bitmeye başlayacak.

    Sokağa çıkma yasağı varken, insanlar maske ve hijyene de dikkat ediyorlardı. Evlerin önünü bile insanlar çamaşır suyu ile yıkıyordu. Marketten alınan eşyalar dezenfekte ediliyordu. Büyük çoğunluk yasaların kalkması ile bunları bıraktı. Hatta sokaktan gelip insanlar ellerini yıkamıyor.

    Bu virüsü matematiksel olarak hepimiz geçireceğiz. Ancak önemli olan ne kadar geç yakalanırsak o kadar çok aşı, ilaç ve tedavilerin gelişmiş olduğu bir döneme denk gelebiliriz. Bu sebeple önlem alınması lazım.

    Bence maskeye ek bazı önlemler gelmeli. Benim aklıma gelenler:

    1) esnaf banka vb tüm işletmelerde halk ile temas olan her yerde, tramvay çalışanları, lokantalar, taksi şöförleri vb... Kafa vizörü maske gibi zorunlu olmalı.

    2) büyük şehirlere giriş çıkış vize uygulaması getirilmeli. Tatil, iş, okul gibi bir sebep olmadıkça vize verilmemeli. Test pozitif olanlar negatif olana kadar vizesi iptal olalı.

    3)sokakta maskeyi çeneye kola takarak gezenlere direkt ceza basılmalı. Maskesiz sokağa çıkmaksa artık para cezası kaldırılmalı ve göz altına alınmalı. Sokakta sigara içmek yasaklanmalı.

    4) el yıkanması, maske kullanımı gibi zorunlu tv yayınlarının hepsi kalktı bunları tekrar tvye gelmeye başlaması lazım.

    Biz sokağa çıkma yasağı ve benzeri şeylerle ekonomi, turizm vb. dursun demiyoruz. Ama bazı basit önlemlerle ve en önemlisi halkın eğitilmesi ile bu yayılma azalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhodium -- 26 Ağustos 2020; 2:50:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TommyVialpando

    ölüm sayıları asla gerçeği yansıtmıyor.günlük covid ölüm sayısının 100'den az olmadığını düşünüyorum
    Ben de aynı şekilde düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle konu sahibi arkadaşın ve özellikle kız arkadaşının ailesine başı sağlığı diliyorum. Çektiği üzüntüyü tahmin bile edemiyorum.

    Konuya dönüyorum.

    Zaten hükümetin ve yandaşının doğruları ve gerçekleri -saptırmadan- konuştuğu nerde görülmüş. Corona konusunda da aynılar. Yahu biraz aklı mantığı olan ülkede ilk vakaların ve ölümlerin artış zamanlarıyla şu anki rakamları karşılaştırır ve şu anki rakamların ne kadar absürd olduğunu görür. Sen tatile oraya buraya gideceksin, bayram ziyaretlerine gideceksin, Ayasofya denildiğinde iğne atsan yere düşmeyecek şekilde insan istifi içine gireceksin, vaka sayıları artan ülkelerden turist kabul edeceksin, milyonlarca insan yine her gün o kalabalık araçlara binip işi gidip gelecek (evet bu zorunluluk biliyoruz) sonra da o vaka ve ölüm sayıları hiç artmayacak ve düşecek? Ya millet de bu yalan dolana kanıp çok rahat davranıyor daha çok yayıyor.

    Biri de çıkıp napsınlar vakaları yüksek mi söylesinler, demiş. Neyse onu söyleyeceksin. Söyleyeceksin ki insanlar işi ciddiye alsın. Topluluk içinde dükkan içinde maske takmayan yığınla insan var. Bazıları da sadece ağzı kapatmış burun açık, bazılarında sadece boğazında aksesuar olarak tutuyor, bazılarında hiç yok. Tamam yaz sıcağı eyvallah da topluluk içinde olmaz. Herkes sanki pandemi çoktan bitmiş tükenmiş gibi rahat takılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 26 Ağustos 2020; 2:51:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Baş sağlığı dilekleriniz için teşekkür ederim. Diğer dediklerinizin de altına imzamı atarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamsın kanka (başınız sağolsun)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crashserkan kullanıcısına yanıt
    Sağol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oncelikle basiniz sag olsun

    ben aylardir diyorum "yok bizden iyi filyasyon yapan yok, yok herkesi tek tek tariyoruz" falan olayi hikaye. oturdugum apartmanda, yan apartmanda, karsi apartmanda hep covidli vaka cikti, hatta karsi apartmandaki hasta vefat etti ama ne filyasyon ekibi geldi ne bir sey geldi.

    hatta daha gecen kuzenin ise gittigi serviste pozitif vaka cikmis, hastaneye gitmis semptom yok test yapamayiz demisler gitti mecbur ozele 200 lira mi ne bayilip yaptirdi.

    bir de bizim koye misafirlige bir kadin gelmis, covid suphesiyle test yaptirmis sonucunu beklemeden gelmis. onlarca kisiyle temas kurmus, kurban bayraminin ilk gunu kurban keserlerken ambulansla sonuc pozitif cikti diye alip goturmusler. sonra ne oldu biliyor musunuz? o kadinla temasta bulunmus ve koye tatile gelmis herkes karantinaya aliniriz diye apar topar kacti. daha sonra da kimse arayip sormadi tabi

    hani o kisinin temas ettigi herkesi kontrol ediyorlardi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekşi'de paylaştım.

    https://eksisozluk.com/entry/112110543

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.