Şimdi Ara

GSS Adaletsizliği (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
5.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gorkemnalbant G kullanıcısına yanıt
    Burada asıl sorulması gereken soru bu 53 tl sürekli sabitmi kalacak? Bunun güncellemesi falan olur mu malum başımızdakiler soluduğumuz havadan vergi alıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben muayene olamıyorum örnek sözde hss primimi devlet ödüyor sigortalı işe girince sigorta bakıyor sigortadan çıkarsam gssyi tekrar aktif etmek için ordan oraya koşturup gssmi aktif ettirmem gerekiyormuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3sSs1A

    İster çalışır ister çalışmaz diye bi şey yok, hasta olduğunda milletin parasıyla muayene olmayacaksın o zaman. Çalışmazsan ödersin bu kadar basit.

    Madem başkasının parasıyla muayene oluyor o adam, biz neden her muayeneden sonra eczanede muayene ücreti ödüyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gss adaletsiz falan değil



    millet ambulansa 1000 dolar para veriyor bizim milletimiz asıyı bedavaya yaptırıyor, canı sıkılınca doktora muhabbete gidiyor aylık 50 liranın hesabını yapıyor,



    hastaneler özellesin de millet gss geri gelsin diye vıyaklasın görsün dünya kac bucakmıs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteden mezun olduktan sonra 2 bin 500 tl borç cikardilar işsiz gezdiğim ayların birikimi olarak bir şekilde babam sağolsun el attı ödedi ödeme dememe rağmen başına bir iş gelir hastaneye sokmazlar diye , sonra askere gittim geldim hop bir kanun 25 yaşından öncekilerin borcu silindi o 2 bin 500 lirayı ne yaptıysam alamadım haram zıkkım olsun hala aklıma geldikce içim acır hasta olan hastaneye giden birisi değilim o borcun biriktiği işsiz gezdiğim zaman zarfında da hastaneye hic gitmedim ama yararlanmadığım hizmetten benden para aldılar üstelik işsizken ..Hem çalışmıyorum para kazanamiyorum hem hasta olmuyorum hastaneye gitmiyorum ama tonla borç yazıyor devlet sağolsun ...Şuan askerden geldikten sonra işe girene kadarki sürede de yine birikmis borcum var ödemiyorum hayatta da ödemem artık önce benim gasp edilen 2 bin 500 liramı versinler çoğu kisinin hep silindi benim param güme gitti uğraşsamda alamadim malesef ..Arkadaşlar ödemeyin sakin ödettirmeyinde..Devlet vatandaşı için vardır ama ben zerre göremedim bunu yaşım 28 , Allaha havale ediyorum hakkımı yiyenlerin hepsini...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renovatio90 -- 29 Kasım 2017; 5:55:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Renovatio90

    Üniversiteden mezun olduktan sonra 2 bin 500 tl borç cikardilar işsiz gezdiğim ayların birikimi olarak bir şekilde babam sağolsun el attı ödedi ödeme dememe rağmen başına bir iş gelir hastaneye sokmazlar diye , sonra askere gittim geldim hop bir kanun 25 yaşından öncekilerin borcu silindi o 2 bin 500 lirayı ne yaptıysam alamadım haram zıkkım olsun hala aklıma geldikce içim acır hasta olan hastaneye giden birisi değilim o borcun biriktiği işsiz gezdiğim zaman zarfında da hastaneye hic gitmedim ama yararlandığım hizmetten benden para aldılar üstelik işsizken ..Hem çalışmıyorum para kazanamiyorum hem hasta olmuyorum hastaneye gitmiyorum ama tonla borç yazıyor devlet sağolsun ...Şuan askerden geldikten sonra işe girene kadarki sürede de yine birikmis borcum var ödemiyorum hayatta da ödemem artık önce benim gasp edilen 2 bin 500 liramı versinler çoğu kisinin hep silindi benim param güme gitti uğraşsamda alamadim malesef ..Arkadaşlar ödemeyin sakin ödettirmeyinde..Devlet vatandaşı için vardır ama ben zerre göremedim bunu yaşım 28 , Allaha havale ediyorum hakkımı yiyenlerin hepsini...

    10 bin borç yazmışlardı yazdılar durdular. Millet dedi öde falan dedim salla gitsin. herkes korkmuş bir kere.
    Ben ödemedim tabi yaşım 30 geçen bir baktım borç 300 lira. Nereye gitti bu 10 bin? Ödeseydim ne olacaktı yılın salağı olacaktım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yav he he aynen

    gss adaletsiz falan değil



    millet ambulansa 1000 dolar para veriyor bizim milletimiz asıyı bedavaya yaptırıyor, canı sıkılınca doktora muhabbete gidiyor aylık 50 liranın hesabını yapıyor,



    hastaneler özellesin de millet gss geri gelsin diye vıyaklasın görsün dünya kac bucakmıs

    Hangi milletmiş o? Amerikadan örnek gösterip gssyi masum mu yapacaksın? Peki avrupadan örnek vermek işine gelmiyor mu? Orada hep bedava.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3sSs1A

    İster çalışır ister çalışmaz diye bi şey yok, hasta olduğunda milletin parasıyla muayene olmayacaksın o zaman. Çalışmazsan ödersin bu kadar basit.

    Haklısın ama asıl sorun burada ben hastaneye'de gitmeyeceğim GSS'de ödemeyeceğim diye seçenek yok. ZORLA o parayı AKP haraç olarak kesiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerss -- 24 Kasım 2017; 11:31:38 >
  • tanerss kullanıcısına yanıt
    bunun gayet basit sebebi var kanser olan hastaya yüzbin lira ödetmiyor, sağlık sektöründe tüm harcanan parayı üleştiriyor ve büyük kısmı da vergilerden tamamlanıyor. 50 lira veya başka rakam fazla mı düzenli rahatsızlıkları olan için kanser olan için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 24 Kasım 2017; 11:53:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ödemeyin arkadaşlar.benim de 4-5 aylık birikmişim var.faizde işliyor.lisans mezunuyum.askerden geleli bir sene oldu.işsizim.işsizlik maaşı aldığım sürede gss işlemedi.maaş bittikten sonra gss işlemeye başladı.seçim yaklaşıyor.odemeyin.faizler silinir.anaparanın bir kısmını odeyin derler.zaten gss açıkça soygundur.zarrab davası başlasın,devletin suçu ortaya çıksın,kim ne kadar çalmışsa.o zaman ayaklanırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bunu iptal etmenin bir yolu yokmu.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam yurtdışında master yapıyor 50 tl yi ödemek zoruna gidiyor. Aylık 50 küsür tl ye sağlık hizmeti alabiliyorsun daha ne istiyorsun kardeşim. Ha paran mı yok aylık geliri hanedeki kisi sayısına bölüyorlar 500 kusur tl den düşükse zaten bedava faydalanıyorsun sigortadan ve seninde bakmaya zorunlu olduğun kişiler içinde bedava oluyor. Git sigortan olmadan dışarıda bir mr çektir göreyim kaç bin TL bayılıyorsun. Başlangıçta sistem sorunluydu ama sonradan düzene oturdu. Yani bol keseden sallamayın gelin 40 50 yaşına vücudunuzdaki hastalıklar bir başlasın sonra konuşun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki sadece bir aylık ödesek 53 TL yine hastanede bedava muayene olabiliyormuyuz?Yani hastaneye gitmeden önce 1 aylık primi ödesek sadece.

    Benimde 3.000 TLye yakın borcum var. İşsiz olmama rağmen borç çıkıyor nasıl oluyorsa?Gss ilk çıktığında kayıt olmuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten işsizden alınıyor bu gss.1 ay yetmez hepsini öedemen lazım bildiğim kadarıyla.çünkü sistem tüm borcu ödersen barkod almana izin veriyor hastanede.
  • neolur almasalar adam zaten işsiz demekki 50 lira onun için büyük para... bende her ay 53 lira bayılıyorum.
  • Mıçarım GSS'sine.
    Ben ödemiyorum bile kim bilir borcum ne kadar birikmiştir.
    Hiç bakmıyorum bile.
  • Baştan Söyleyeyim AKP'li değilim, inanmayan mesaj geçmişime bakabilir.

    Ama GSS konusunda adaletsizlik olduğunu düşünmüyorum.

    Eğer çalışıyorsan, memursan, yada işverensen, ödediğin vergilerden vs. den hem sen hem de 1. dereceden akrabaların senin üzerinden bakılıyor.

    Normalde muayene masrafı, şu bu, ilaç derken net ücret atıyorum 100 TL ise SGK ile düşüyor 30 TL lere. 30 TL az-çok o tartışılır, ama burada esas mantık, olması gereken ücretten düşük ödediğin.

    Peki ya hiç bir sosyal güvencesi yok ise? İşte orada devlet diyor ki kendi SGK primini kendin öde.

    Bugün işsiz güçsüz adam bile 53 TL'yi bir yerden bulur. en basitinden 2 saatlik amelelik yevmiyesi. (amelelik terimini aşağılama anlamında kullanmadım)

    Haa kazanamıyormusun, devletin, belediyelerin fakirlik aylıkları var, oradan al 53 TL yatır.

    Ama Allah korusun başına bir şey geldiğinde muayene, ilaç, vs. durumunda 53 TL'den kat kat fazlasını ödemek durumunda kalma diye yapılmış sistem.

    bakın bu uygulama Amerika'da devrim yaratan ve gerçekten sağlık harcamalarını düzene koyan Obama Care diye adlandırılan uygulamanın bir bölümü.

    Sosyal devlet anlayışı ile, müşkülüm, fakirim diye devlete sırtını yaslayanlara, devlet eğer gerçekten müşklül değilsen yani elin ayağın tutuyor, kalıtsal bir özrün, hastalığın yoksa, sosyal devlet diye bana yaslanma git çalış diye getirdiği bir uygulama. Eskiden bizde de yeşil kart vardı.

    Hatta GSS'ye karşı görüyor ve arttırıyorum mantığında Obama Care'ın devamı olan emeklilere emekli maaşı vermemeyi de getirmek gerek.

    Tabi bunun için önce çalışma koşulları ve ücretlerin düzelmesi, sonra da enflasyonu düşürmek gerekecek o ayrı.

    AMa her bütün şartlar belli standartlara ulaşsa, mesela bugün öğretmenler günü diye öğretmen maaşlarını baz alsak, ama maaşlarını Lüksemburg, İsviçre, ALmanya'dakiymiş gibi farz etsek (bu 3 ülke öğretmenine en fazla maaş veren 3 ülke)

    Bu öğretmenlerden çalıştığı dönemde maaşından herhangi bir kesinti yapılmasın, ne gelir vergisi, ne SGK vs. primi hiç bir şey, aldığı kendine kalsın. ama emeklilik yaşı geldiğinde -ki o yaş kriteri de sahip olduğu mesleği (örnekte öğretmenlik) artık iyi bir şekilde ifa edemeyeceğinin bilimsel deneylerle ortaya konarak belirlensin, ki birey yaşı falan beklemeye de gerek yok, ben emekli oluyorum deyip istediği zaman emekliliği de alabilsin.

    O aşamadan sonra, devlet olarak, öğretmene yüksek maaş veriyorum, herhangi bir sağlık harcaması veya gelirinden ötürü kesinti uygulamıyorum, kendisine ve 1. dereceden akrabalarına ücretsiz bakıyorum. Sende bir zahmet o kadar kazandığında gününü gün edeceğine birikim yap, çalışamayacağın dönemde kendi kendine bakıver. Devlete yük olma.

    Artık ev alır, kira geliri mi yaparsın, döviz alıp yastık altına mı koyarsın, vadeliye yatırır faizinden mi nemalanırsın bilemem.

    ama işleyen demir pas tutmaz ata sözüyle devlet, çalışanına çalıştığı dönem boyunca sosyal devlet anlayışı ve imkanlarıyla full destek olabilir, çalışmadığı anda birey, çalıştığı dönem içindeki kazanımlarını birikim olarak, çalışmayacağı zamanı düşünerek ona göre bir hayat sürsün.

    İşte GSS ile birlikte emeklilerin durumu ile Obama Care'ın özeti bu.

    Emeklilik için şimdilik bir şey söyleyemeyiz, ülkenin durumu ortada, asgari ücretin yoksulluk sınırının altında kaldığı bir ülkeyiz maalesef.

    ama bu kadar kötü durumda bile sağlık giderleri için çalışmayan birisinde 53 TL'lik bireysel prim adaletsizlikten çok devletin sosyal güvenliği için iyi bir durum. vatandaşına kolaylık sağlıyor.




  • 3sSs1A 3 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim adam çalışır yada çalışmaz sağlık hizmeti istemiyorsa harç ödemez. Ha senin gibilerin zihniyetine göre annesi babasının geliri üzerinden yinede bu parayı ödemeye mecbur tutuluyorsa ona adamı haraca bağlamak denir!!! Haraç vermek ve haraç almak kanuna göre suçtur bunlar onuda kılıfına uydurmuşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu gss denen saçmalıkdan öte bir şey değil adam işsiz iş bulamıyor gss borcu çıkıyor işsiz kişiden sen nasıl para talep edebiliyorsun. ama elin suriyelisi muayenesini oluyor ilacını alıyor çıkıp gidiyor parada ödemiyor valla bu ülkede suriyeli olmak var aga zamanında 2 defa borç yansımıştı 2 'sini de sildirdim hee silmeselerdi kesinlikle ödemezdim. bunlar yolunacak kaz arıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yav he he aynen

    bunun gayet basit sebebi var kanser olan hastaya yüzbin lira ödetmiyor, sağlık sektöründe tüm harcanan parayı üleştiriyor ve büyük kısmı da vergilerden tamamlanıyor. 50 lira veya başka rakam fazla mı düzenli rahatsızlıkları olan için kanser olan için?

    Demek istediğimi tam anlayamadınız sanırım. Hastane ile işi olmayan kişi GSS'yi neden zorla ödemek zorunda ? Rahatsızlığı olanlar için zaten bir sorun yok. Kimseninde itirazı yok. Çoğunluğun sorunu hasta değil ve hastaneye gitmeye ihtiyacı yok ve işsiz olduğu için zorla çalışmama haracı kesilmesi. GSS için verilen en büyük tepki bu. GSS'den önce yeşil kart vardı onu kaldırıp bunu getirdiler. Herkes yeşil kart almıyordu ki. Şimdi bütün çalışmayan Türkiye vatandaşları zorla GSS haracına soktular. Tek kurtuluşun çalışacaksın veya eşin çalışacak ta onun sigortasından gösterileceksin.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.