Şimdi Ara

Grafit anotun mucidi, elektrikli otomobilleri 10 dakikada şarj etmenin yolunu buldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Grafit anotun mucidi, elektrikli otomobilleri 10 dakikada şarj etmenin yolunu buldu



    Lityum iyon pillerin içindeki grafit anotun mucidi olarak bilinen bilim insanı Rashid Yazami, elektrikli araçları şarj etmek için yeni bir yol geliştirebileceğini açıkladı.



    Ayrıca Bkz.Çip kıtlığının getireceği büyük tehlike: Sahte çipler



    Pili sadece 10 dakika içinde tamamen şarj edebilecek olan bu yöntem araca, aynı zamanda 800 km'ye kadar etkileyici bir menzil sunabilecek. Bu, tek şarjla 840 km yol kat edebilen amiral gemisi Tesla Model S Plaid'den sadece biraz daha az.



    Grafit anotun mucidi, elektrikli otomobilleri 10 dakikada şarj etmenin yolunu buldu



    Merdiven basamaklarına benzetiyor



    Yeni teknoloji, farklı seviyelerde voltaj regülasyonu ilkesine dayanmakta. Yazami, yeni yöntemi, her basamağın bir şarj seviyesi olmasına ve sabit bir gerekli voltajın buna karşılık geldiği bir merdivenin basamaklarına benzeterek açıklıyor. Yani her yeni bir adımda, gerilim değişiyor.



    Öte yandan bu yeni teknolojinin toplu olarak uygulanmasının, aynı anda birkaç sorunu da çözeceği belirtiliyor: Büyük pillerin şarj hızı, ısınma sorunu ve hizmet ömrü.




    Kaynak:https://www.theregister.com/2021/06/14/rachid_yazami_the_future_of_ev_batteries/







  • voltajı yükselt batarya hızlı dolsun. olay bu. 1.2v ölü şarjlı pile kısa süreli 12v 5a verip canlandırmayı da denedim ve oldu. bu işler kurcalayici adam işleri. kitaba göre gidersen yeni bir şey bulamazsın. resimdeki adamin tipinden belli kurcalayici olduğu. yaramaz çocuk gibi duruyor.
  • Harika bir haber bu.. Benzin doldurma süresine eş değer zamanda batarya dolumu olacak, böylece yaygınlık seviyesi artar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim aklıma gelmişti bu

  • Bu şey değil mi ya, kare pistonlu motor .d

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • voltajı yükselt batarya hızlı dolsun. olay bu. 1.2v ölü şarjlı pile kısa süreli 12v 5a verip canlandırmayı da denedim ve oldu. bu işler kurcalayici adam işleri. kitaba göre gidersen yeni bir şey bulamazsın. resimdeki adamin tipinden belli kurcalayici olduğu. yaramaz çocuk gibi duruyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • haftalık pil haberi v98476546

  • Aga büyüksün. En kısa sürede bunu hayata geçirin.
    Grafit teknolojisi ve CRISPR CAS9 teknolojisi. Yeni bir çağın başlangıcına tanık oluyoruz.

  • "hayalindeki pil idealinin 10 dk' lık şarj ile 800 km. gitmek olduğunu" söyleyen Yazami ...


    kendi hayalimdeki soru da şu ki, bütün e.v. pillerinin 10 dk' lık şarj ile 800 km. gitmesine gerçekten ihtiyacımız var mı? ne kadar maliyet etkin? maliyet derken, çevreyi kastediyorum. pilleri üretmek en büyük sorunken, sorunu büyütmek ve karmaşıklaştırmak saçma değil mi. şarj istasyonlarını karmaşıklaştırmak ya da ... aynı sorunlar silsilesi. hoş, güvenlik kısmına bu kadar takıldığımız günlerden (elektrikli araçlar yanıyor, patlıyor cart curt...) pillerin 500 km' den fazla götürememesini problem ettiğimiz günlere çok hızlı geldik. şaka gibi.


    0' dan 100' e 0.00000035 saniyede hızlanmadan 400-450 km. menzil sunabilen, olabildiğince hafif ve rüzgarla boğuşmayann e.v.' ler ve de uzun seyehatler için güzergahlar üzerinde iyi planlanmış yaygın hızlı şarj istasyonları. evet lütfen.





  • Bataryalar için bence iki seçenek var,

    Ya enerji yoğunluğu yüksek, hafif ve hızlı şarj olacak.
    Örnek / 1000+ Km menzil, 250 Kg ağırlık, 10 Dk Full şarj /

    Ya enerji yoğunluğu normal, çok hafif ve çok hızlı şarj olacak.
    Örnek / 500+ Km menzil, 125 Kg ağırlık, 3 Dk Full şarj /

    İki seçenekte de kw saat maaliyeti 100 doların altında olmalı. Özellikle ikinci seçenekte 50 doların altında. Böylece elektrikli araba gayet tercih edilir olur. Şuan ki bataryalar hem ağır, hem enerjisi düşük, hem çok yer kaplıyor, hem yavaş şarj oluyor, hem yanma tehlikesi var.

    Not: Örnekler 1.8 Tonluk D sedan araç üzerinden verilmiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt
    Benzin deposunun da tüpünde yanma hatta patlama tehlikesi var :)

  • Oo musluman bilim adami. Sevindim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence tek şarjla 500 km'den fazla menzil gereksiz. Kimse bu kadar uzun süre mola vermeden araç kullanamaz. Uygun maliyet ve batarya ömrünü daha uzun süreler koruyacak şekilde 10 dk şarjla 500 km gidebilsin bence yeterli. Tabi şarj istasyonlarının yaygınlaşması ve evlerde dc şarj üniteleri kurulabilmesi için gerekli girişimlerin de acilen yapılması lazım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alkgs A kullanıcısına yanıt
    kullanılır hocam kullanılır sen merak etme, yormayan arabada da kamyonda da tırda da kullanılır.

  • otonoma doğru bir adım.

  • Böyle birşey olursa halihazırda kullanılan pilleri şarj edecek mi yoksa bu sisteme özel yeni pilli araç mı alinmasi gerekecek?Eğer varolanları da kapsarsa süper olur.Hemen 2. Ellere bakmaga baslarız.

  • gelişsin artık şu pil teknolojisi elektrikli arabalar çoğalıp yaygınlaşsın ve ucuzlasın ki bizde alabilelim, bıktım bu klasik konvansiyonel içten yanmalı motorlardan yok yağı bitti yok suyu bitti yok efendim hararet yapmış yok conta yakmış ne bileyim kurum bağlamış vs. vs. derdi tasası bitmiyor eski nesilin.

  • İmşallah Togg da olur Amin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Otonom araçlar bu işi kendi yapmaktadır zaten. Çok gerekmedikçe araca müdahale etmeden araç yolunda kendi kendine ilerler. Yani 10 dk'da 500 değil 20 dk 1000 km çok daha iyi bence. Uzun süre şarj istasyonuna uğramaya gerek kalmaz böylece :)

  • Tüplü monitör kullanıyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.