Şimdi Ara

Görüşlerim değişti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyadan Futbol bölümünde çoğu kişi beni Manchester City taraftarı olarak tanıdı. City e sempati duymamda desteklememdeki en önemli sebep Kulüp sahibinin kulübe ilgi göstermesi kulübe yatırım yapması idi. Eskiden Manchester United ı destekleyen biri olarak Glazer olayları kulübün borçlanmasından dolayı Manchester United dan soğumuştum.

    Forumda Arap sermayeleri ile ilgili pek çok konuda herkesin kulüp satın alabileceğini isteyenin istediği kadar para aktaracağını dile getirmiştim. Ama son zamanlarda Araplar tarafından yönetilen PSG nin 120milyon avroya yakın sponsorluk anlaşması yapma kararını alması FFP kurallarını çiğnemesi ile birlikte Arap sermayelerinden ve kapitalist sistemle yönetilen kulüplerden soğumaya başladım. Katar Turizm ile zaten 600milyon avroluk anlaşmaları vardı. FFP den etkilenmemek için, daha doğrusu altın 11 lerini oluşturmak için yeni bir sponsorluk girişimlerine girmeleri benim sinirlerimi iyice bozdu.

    Lille, Marsilya, Lyon gibi kulüpler böyle zengin sermayeler tarafından yönetilmiyor. Ama berbat sezon geçirdikten sonra Katarlı yatırımcılar tarafından satın alınan PSG bir anda Altın 11 ini oluşturmak için milyonlarca euro para harcadı. Aynı şekilde City de milyonlarca euro para harcadı.

    Her ne kadar City i desteklediğimi söylesemde, içim bir türlü rahat değildi. Sonuçta City, son 4 yılda 500milyon avro üzeri harcama ile bu hale geldi.

    Ama bir Manchester United a baktığımda; Alex Ferguson son yılların en zayıf kadrolarından birine sahipken, geçen sene ligi City ile aynı puanda bitirdi.
    En güçlü sermayelerden biri tarafından yönetilen City'nin şımarık teknik direktörü Roberto Mancini de ise sistem denen hiçbirşey yok. Her maça farklı kadro ile başlayan, kulübün sahibinin parasını kullanarak başarılı olmayı hedefleyen bir teknik direktör var. Takımda egosu yüksek aldığı parayı haketmeyen pek çok futbolcu var.

    City i desteklemeyi bırakıyorum.

    İngilterede Manchester United'ı desteklicem, her ne kadar Glazer olayları hoşuma gitmese de Manchester United farklı bir takım. Kulüp hem sahipleri ile hemde Premier ligdeki diğer takımlarla mücadele ediyor. Bunca olaylara rağmen Manchester Unitedlı taraftarların kulüp sahiplerini protesto edip, United a sahip çıkıyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONERİNG67 -- 11 Şubat 2013; 3:35:43 >







  • Ben söyleyecek söz bulamıyorum o kadroya bu başarı bu Mancini tam bir aptal ciddi anlamda sistem oyun tarzı yok arkadaş.
  • Gel seni Romalı yapalım
  • Kim şampiyon olursa onu tutuyorum
  • Doğru yolu bulmuşsun helal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daafis -- 9 Şubat 2013; 22:38:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hep anlatmak istediğim buydu yaptığımız tartışmalarda, şu an aynı fikirde olduğumuz için nedense mutlu oldum
  • Tam bir City taraftarı
  • Birader öyle yada böyle senin futbol muhabbetini beğeniyorum,senle şöyle oturup futbol muhabbeti yapılcak adamsın.

    Bizimde forum olarak karşı çıktığımız nokta futbola pornografik.....astronomik paralar yatırılması.Elin arabı geliyor milyon dolarları akıtıyor kulüplere kulüplerde oyuncuları alıyor ama ortada ne başarı var ne bişey.Zaten son 7-8 sezoundur laçkalaşmış eski heyecanını kaybetmiş Dünya futbolu bu tip araplar yüzünden tamamen endüstriyelleşiyordu.Bak mesela geçen sene Montpellier ite ite şampiyon oldu.Gazetede bi yazı okumuştum Nene'nin yıllık aldığı ücret Montpellier'in ilk 11'den daha fazlaymış.Montpellier 2009 yılında 1.lige çıktılar 2012 yılında şampiyon oldular.İşte asıl başarıdır budur,futbol budur.

    Ben maç izlerken paranın esiri olmuş adamları değildi,harbiden o forma için arma için savaşmaya gelen adamları izlemek istiyorum.Zira yüksek paralar ödendikçe hayran olduğumuz futbolcularda ister istemez paranın esiri oluyor.

    Manu konusuna gelirsek.Nefret ederim Manudan.Efsane bir kaç oyuncusu dışında Manu ile işim olmaz,tabi tercih senin.




  • Çok doğru karar Forumda, şu dandik kulüpleri tutan kişiler içinde üzüldüğüm bir siz vardınız :) Sonunda doğru kararı vermiş olmanız gerçekten güzel.
  • valla city ile psg bi oyunlarda alıyorum oda istediğim her oyuncu alabildiğim için diğer türlü bende sevmiyorum çünkü futbolun ruhuna ters.futbol takımları para babalarının değil taraftarlarındır.
  • Peki ben size şöyle bir soru sorup konuyu değiştireyim ? Diyelim milyarlaca euronuz var.Bir takım alıp(büyük ihtimal tuttugunuz takımı) deli gibi para saçmazmısınız ? Herkes mutlaka hayalini kurmuştur ulan çok param olsaydı alırdım x klübü her oyuncuyu getirirdim diye Ben şahsen yapardım.Sistemmiş alt yapıymış orayada para yatırırdım illaki ama zevkimide krallar gibi alırdım. Tabi bu araplar katarlılar felan zevk için değilde genelde para aklamak için yapıyorlar bu işleri.
  • Yas 10,11 herhalde?? Senin gibilerine plastik taraftar diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen düzgün birine benziyosun gel seni Real'li yapalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mancini'yi ben de pek tutmam ama deli gibi para saçıp takıma oyuncu pompalayan bir yönetim olduğu sürece sistem kurulması da imkansızlaşır.

    Keza Van Gaal, Bayern gibi müthiş ve FFP'e uygun yönetilen, yönetiminde para saçan akbabalar olmayan(ki Almanya'da hiçbir kulübün %49'undan fazla hissedarı olamazsınız) bir kulüpte görev yapmasına karşın yıldız isimleri sistemi uğruna redderek kulüple sıkıntı yaşadı, kovuldu.Yine Mourinho gibi çok ince çalışan, sistemiyle meydan okuyan, bundan beslenen bir egoya sahip adam bu yüzden Real yönetimiyle sürtüştü.Marcelo Bielsa da Inter gibi ciddi bütçeli takımları redderek, daha uygun bir çalışma ortamı, daha dar oyuncu havuzlu, mütevazi bütçeye sahip A.Bilbao'yu seçti.

    Mancini'nin ve City'nin sıkıntılarının ve başarısız olmalarının yegane sebebi; 11 tane ilk 11 oyuncusuna sahip olmamaları, 20 tane ilk 11 oyuncusuna sahip olmaları.Her maç öncesi kadro açıklandığında homurtular başlayınca, her maça farklı 11'le çıkılıyor.Belli bir sistemi oturma olanağınız kalmıyor, takım olgusu sıfıra iniyor.




  • anji ye gel hocam doğuştan anji liyim ben

    şaka bi yana ben takım tutmaya doğuştan alışamadım, maçlar oynanırken önde olan takımı, maçlar bittiğinde lider olan takımı tutarım

    kendime tutacak bi takım arıyorum ama bitürlü bi takım bulamıyorum
  • Attığınız mesajlara cevaplarım burada arkadaşlar

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ambarad

    Gel seni Romalı yapalım


    Roma yı seviyorum hocam ama İtalya da Juventusu desteklerim. Roma 2. sırada

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    quote:

    Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

    Doğru yolu bulmuşsun helal.


    İngilterede Manchester United taraftarıyız, Liverpool, Arsenal, Tottenham ı seviyoruz tabi
    Birkaç güne orjinal MUFC forması almayı düşünüyorum dostum

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    quote:

    Orijinalden alıntı: Steven Gerrard

    hep anlatmak istediğim buydu yaptığımız tartışmalarda, şu an aynı fikirde olduğumuz için nedense mutlu oldum


    Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim hocam. PSG konusunda biraz tartışma olmuştu Liverpool a laf atmıştım kusura bakma. Liverpool u da severim.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    quote:

    Orijinalden alıntı: Real Madrid

    Tam bir City taraftarı


    Artık Manchester United

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    quote:

    Orijinalden alıntı: Pablo Escobar

    Birader öyle yada böyle senin futbol muhabbetini beğeniyorum,senle şöyle oturup futbol muhabbeti yapılcak adamsın.



    Sağolun hocam bende sizin muhabbetinizi beğeniyorum. Liverpool konusundaki yorumlarınızı takip ediyorum

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    quote:

    Orijinalden alıntı: Heisenberg61

    Çok doğru karar Forumda, şu dandik kulüpleri tutan kişiler içinde üzüldüğüm bir siz vardınız :) Sonunda doğru kararı vermiş olmanız gerçekten güzel.


    Teşekkür ederim sağolun. City-PSG gibi takımlar benim için bitti. Arap parasını yemekden başka birşey yaptıkları yok. Kulüplerin gelirlerinin neredeyse tamamı arapların sponsorluktan geliyor. Yani kulüp sahibinin dolaylı yoldan.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    quote:

    Orijinalden alıntı: Schweinsteiger7



    Hocam kulüp satın alan herkes aynı karaktere sahip olmuyor. Mesela Araplar takımı satın alıp, milyonlarca euro para harcayıp güçlü kadro kurup başarılı olacağını zannediyor, Amerikalılar çok büyük finansal destek vermiyor ama kulübü daha akıllı yönetiyorlar, teknik direktörün sistemini bozmuyor. Abramovich gibi Ruslar ise; kulübün herşeyine karışıyor. Şahsen çok rahatsız oluyorum. Bugün Chelsea, taraftarın desteği olmadan ayakta kalamaz.
    Liverpool, Manchester United, Arsenal gibi kulüplerin gelirlerinin hepsi taraftarların desteği sayesinde oluyor. Ama City, Chelsea, Zenit, Anzhi, PSG gibi takımların para kaynağı petrol, kendi sponsorlukları. Bu yüzden para ile kurulan takımlara saygı duymuyorum.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    quote:

    Orijinalden alıntı: Eli Wallach

    Sen düzgün birine benziyosun gel seni Real'li yapalım


    Hocam, herkes beni başka takımın taraftarı yapmak istiyor Real Madrid, İspanyada desteklediğim takım. Barcelona yı sevmiyorum (Taraftarları sağolsun)

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    anji ye gel hocam doğuştan anji liyim ben

    şaka bi yana ben takım tutmaya doğuştan alışamadım, maçlar oynanırken önde olan takımı, maçlar bittiğinde lider olan takımı tutarım

    kendime tutacak bi takım arıyorum ama bitürlü bi takım bulamıyorum


    Hocam, dünyada çok takım var hangisi size sempatik geliyorsa onu tutun
    Mesela Brezilya dan Palmeiras (2. lige düştü ama seviyorum), İskoçyadan Celtic, İngiltere Championship den Bolton u tutabilirsiniz




  • Doğru yolu bulmuşsun kardeş

    Arap sermayesinden önce City taraftarı olanlara saygım var ama parayı bulduktan sonra transferlerle City'liyim diyen ayran gönüllü bi taraftardır gözümde.
    Aynı şey PSG içinde geçerli..

    Misal Ben Juventus'u Del piero sayesinde sevdim ilelebet gitti bu Del piero bıraktı Juve sevgim zerre azalmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera

    Doğru yolu bulmuşsun kardeş

    Arap sermayesinden önce City taraftarı olanlara saygım var ama parayı bulduktan sonra transferlerle City'liyim diyen ayran gönüllü bi taraftardır gözümde.
    Aynı şey PSG içinde geçerli..

    Misal Ben Juventus'u Del piero sayesinde sevdim ilelebet gitti bu Del piero bıraktı Juve sevgim zerre azalmadı.


    Hocam bende uzun yıllardır Juventus taraftarıyım. Kulüp küme düştüğünde Serie B deyken dahi desteklemeye devam ettim. O dönem İnter ligi domine ediyordu İnter taraftarlığı popülerdi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONERİNG67

    quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera

    Doğru yolu bulmuşsun kardeş

    Arap sermayesinden önce City taraftarı olanlara saygım var ama parayı bulduktan sonra transferlerle City'liyim diyen ayran gönüllü bi taraftardır gözümde.
    Aynı şey PSG içinde geçerli..

    Misal Ben Juventus'u Del piero sayesinde sevdim ilelebet gitti bu Del piero bıraktı Juve sevgim zerre azalmadı.


    Hocam bende uzun yıllardır Juventus taraftarıyım. Kulüp küme düştüğünde Serie B deyken dahi desteklemeye devam ettim. O dönem İnter ligi domine ediyordu İnter taraftarlığı popülerdi.

    Yalnız senle biraz farkımız var ben Avrupa'da Juventus'u desteklerim sadece.
    Ha Manu'yu da severim,Dortmund'u da ama detaylı şekilde takip etmem Juve'den başka bir takımı
    Bu sene ŞL'de Real Madrid-Juventus finalini çok isterim




  • nefret ettiğin bi takım var mı arap sermayeli olanlar dışında
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.