Şimdi Ara

Google Chrome'a büyük değişiklikler geliyor: İşte yeni özellikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google Chrome'a büyük değişiklikler geliyor: İşte yeni özellikler
    Google Chrome tarayıcıda indirilen dosyalar alttaki çubukta görünür ve bu, kullanıcıların yıllardır değişmesini istediği bir görünüm. Google, popüler web tarayıcıda beklenen değişikliği sonunda yaptı. Chrome’un indirme çubuğu modern ve kolay erişilebilir hale getirildi. Ayrıca mobil tarafta da aramaya yönelik iyileştirme söz konusu.



    Ayrıca Bkz.Google: Güncellemelerdeki gecikmenin sorumlusu Android cihaz üreticileri



    Trend aramalar, Dokun ve Ara, Daha fazla öneri





    Chrome mobil tarayıcı, bir web sayfasında artık trend olan aramalar adında bir kategori gösteriyor ve yazma sırasında öneriler (artık altı yerine on öneri gösteriliyor) çıkarıyor. Benzer şekilde, bir sitedeyken URL bölümüne dokunulduğunda aşağıda ilgili aramaların listelendiği yeni bir kategori gösteriliyor. Ayrıca yazıdaki bir kelimeye dokunarak istenilen başka konular hakkında bilgi almak için Dokun ve Ara özelliği eklendi.



    Yepyeni indirme çubuğu



    Google Chrome'a büyük değişiklikler geliyor: İşte yeni özellikler
    Chrome masaüstünde yıllardır beklenen yeniliği getirdi. Ekranın alt kısmında beliren ve rahatsız edici olan indirme çubuğu kaldırıldı. İndirilenler artık tarayıcının sağ üst köşesinde kullanıcı hesap resminin hemen yanında gösteriliyor. Bir dosya kaydedildiğini simgenin etrafında bir daire beliriyor ve indirme işlemi tamamlandığında maviye dönüyor. Butona tıklandığında son 24 saat içinde kaydedilenler çıkıyor. Yeni görünüm, dosyanın indirilmesini durdurmayı, devam ettirmeyi, iptal etmeyi veya yeniden indirmeyi kolaylaştırıyor. Şüpheli indirmelerde, Chrome her zamanki gibi uyarıda bulunuyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/8/2/23816933/google-chrome-update-trending-search-downloads-feature







  • Google bence ilk önce Chrome' da ki "hafıza yetersiz" sorununu çözsün; 30 civarı web sayfası açtığımda bu hatayı veriyor, 8 gb ram' li bilgisayarımın ram kullanımına baktığımda yalnızca %65 inin kullanıldığını görüyorum, hafıza istiyorsan al sana %35 lik boş hafıza, anlamak mümkün değil, bu hata bazen de windows' u donduruyor, bilg. kapat-aç yapmak zorunda kalıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 3 Ağustos 2023; 12:59:50 >
  • Girtlagimiza kadar öneri; aynı youtube sistemini getiriyorlar herkes biliyor ki en çöp şeyleri getirip karşıma koyacaklar Google adım adım interneti çöplüğe çeviriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Hocam artık 16 bile internette sörf yaparken yetersiz gelmeye başladı. Şuan 8 gb ram ile windows 10 kullanmak aynı 2 gb ram ile windows 7 kullanmak gibi bir şey

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Bir insan niye 30 tane web sayfası açar ki; Yani yıllar yıllar evvel internetim sürekli koptuğu dönemler, bu şekilde kullanırdım ama artık gerek duymuyorum. Çok ihtiyacım varsa da sık kullanılanlara ekler ve sonra sırayla bakarım.

  • ben hiç görmedim 4GB ram var hem...

  • 50mbps ile 1TB veri kullanımı olmazken 25mbps ile 1.8TB veri kullanımı olmuş? nasıl oldu ki?...

  • Ben beta tester filanda degilim ama o indirme tuşu 3 aydır bende var

  • Eklentiler gelmeli. Chrome'u sırf reklam engelleyemediği için kullanmıyorum mobilde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    herkes sizin gibi 'düzenli' olmak zorunda mı? ben de sorayım, bi insan neden sık kullanılanları (yer işaretleri) kullanır ki? yani yıllar evvel pc de 1gb ram olduğu dönemler bu şekilde kullanırdım ama artık gerek duymuyorum. Evet benim gibi kullanmayan yanlış yapıyordur en doğrusunu ben bilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ry4n kullanıcısına yanıt

    Anlıyorum hocam da, ram' in yalnızca %60' ı kullanılıyor iken böyle bir hatanın (ram yetersiz hatası) olmasını mantıklı bulmuyorum.

    ram' in %90-95' i kullanımda olur o zaman anlarım hatanın mantığını, bilgisayarımın ram' ini 16 gb' a yükseltirim o zaman.

  • SailorTurkey kullanıcısına yanıt

    yaşa hocam, benim vermem gereken cevabı siz vermişsiniz.

  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    Çok basit hocam, ürün araştırmaları; 3 tane ürün araştırdığımızı düşünelim, her bir ürün için 10 alternatif olsa al sana 30 sayfa. Google Chrome'a büyük değişiklikler geliyor: İşte yeni özellikler 


    Ve ayrıca;

    https://forum.donanimhaber.com/google-chrome-a-buyuk-degisiklikler-geliyor-iste-yeni-ozellikler--156491463#156495000

  • Ben alttaki çubuğa insin istiyorum. Kimmiş o inmesin diyen. Alışamadım bir türlü. Brave'ye geçeceğim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt

    Ben ürün karşılaştırmalarını zaten karşılaştırma sitelerinden bakarak seçenekleri azaltıyorum ki. Mesela hepsi buradanın bile karşılaştırma özelliği var. Onu geçtim çok daha farklı teknolojik aletler için versus.com'u kullanıyorum. TV ,monitör vs gibi şeyler için rtings.com'u kullanıyorum falan. Bunun dışında bir ürünü kendim bile araştırsam önce karşılaştırma sitelerine bakarım ve yorumları falan incelerim. Yani sizin ki biraz çağdışı bir sistemmiş ama saygı duyarım :)

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    versus com ve benzerlerini de iyi biliyorum hocam, onu da kullanıyorum, ancak her ürün her karşılaştırma sitesinde olmuyor, ayrıca 30 web sitesi sadece karşılaştırmalardan oluşmuyor, yığınla konu var, benim verdiğim sadece bir örnektir, her şey sizin kafanızdakilerden ibaret değildir, genelleme yapmasanız bence çok daha iyi olurdu, iyi günler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 4 Ağustos 2023; 22:34:53 >
  • Nihayet. Bir indirme için ayrı sekme açmak uğraştırıcı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkangunes04 kullanıcısına yanıt
    sırf Dark Reader eklentisini kullanabilmek için Kiwi Browser'ı kullanıyorum. zaten chromium projesinden derleme olduğu için Chrome'un aynısı tarayıcı, tek farkı ise masaüstü chrome eklentilerinin mobilde kullanılabiliyor olması.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar büyük değişikleri bünyem kaldırmaz. Yavaş değiştirin. Google Chrome'a büyük değişiklikler geliyor: İşte yeni özellikler 

  • YaptikBirHataKomiserBey Y kullanıcısına yanıt

    chrome://flags/#download-bubble varsıylanı disabled yapıp yeniden başlattığında eskiye dönüyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.