Şimdi Ara

GoodNotes vs Notability (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
6
Favori
29.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: catik

    beyler buri deneyebilr mi... goodnotes da pdf de okuma yaparken uzerini ciziyoruz renkli kalem le , good notes egride gecsek üstünden kendi duzeltip cok şık bir şekilde üstünü renkli hale getiryor

    bu ozellik notebltyde. varmi.... anlatabildim insallah 😁

    gecenin bu saatinde bu konuyu araken senin mesajını görmem tesadüf olamaz :D

    ben yeni notabilty kullanıyorum sanırım yok gibi. biraz düzeltiyor muntazam değil. belki de ben bulamadım ama yatakta isaretlediklerim düzgün olmadı simetri hastalığı oluştu rahatsız ediyor :D

  • Sanırım buldum. Notabiltyde basılı tutup highline yaparsan dümdüz ilerliyor çubuk :D

  • Arkadaşlar selamlar. Yaklaşık 1 yıldan fazladır Good Notes 5 kullanıyorum. Notability alacaktım ancak bazı YouTube videolarını izlediğimde benim için Good Notes'un daha mantıklı olduğunu düşünüp almıştım. O zaman 60 tl civarıydı şimdi kaç para bilmiyorum.


    Kısa bir detayla sizlere kullanımlarımı anlatayım. Soruları olanlara cevaplarım ayrıca.


    Öncelikle hem ders anlatıyorum hem ders öğreniyorum. Bir taraftan üniversitem var bir taraftan da udemy tarzı yerlerden bilgiler öğrenmeye çalışıyorum. Tabi bu ara ara verdim ancak devam edeceğim yılbaşı ile beraber aksilik olmazsa.


    Cihazlar:

    iPhone 7 plus

    MacBook Pro 13"

    iPad Pro 11" 2020

    Pencil 2


    Cihazların hepsi birbiriyle senkron. Avantajlarından bahsetmek için belirtiyorum.


    Sizlere örnek bir ekran çıktısı paylaşıyorum.



    GoodNotes vs Notability



    Bunları nasıl kolay bir şekilde yaptığımdan bahsedeyim. Öncelikle kesin olarak belirtmem gerekirse normal kurşun kalem ve sayfa ile daha hızlı yazabilirsiniz ancak çok hız farkı olmaz. Burada en büyük artı şekiller. Şekilleri çizmek vs daha fazla zamanınızı alacaktır. O yüzden çok iyi notlar çıkarmak istiyorsanız biraz zaman ayırmanız gerekir.


    Normal yazı modunda yazılar yazabilirsiniz, kalem ile yazılar çok hassas bir şekilde ayarlanıyor. Gerçekten de kalem ile de böyle yazarım. Belki daha iyi yazarım çünkü yıllardır alışmışız artık. Bunun yanında daha hassas yazmak için alana zoom özelliği var.


    Kalem ile çift tıklamada silgiye geçiyor.


    0.1mm den 2.0mm ye kadar kalem kalınlığını ayarlayabilirsiniz. Fosforlu kalem ile üzerini çizdiğinizde yazı hem netleşiyor hem de fosforlu çizgiyi dümdüz istediğiniz alana çiziyor.


    Şekiller çizebilirsiniz. Karambole kare çizin otomatik kare olarak ayarlıyor.


    En sevdiğim özelliği, diyelim çok çizim ve yazı yazdınız ancak sayfa düzenindeki yerini beğenmediniz. Hemen o alanı seçip taşıyabiliyorsunuz. Taşımakla kalmayıp, boyut, renk vs de düzenlemesini yapabilirsiniz. Bu özelliğini çok kullanıyorum ve çok memnunum.


    Ben görüntüleri nasıl aktarıyorum ?


    Macbook'ta Command + Shift + 4 ile istediğiniz alanın ekran görüntüsünü alabilirsiniz. Catalina ile beraber sağ alta ekran görüntüsü aktarılıyor hızlı işlem için. Hemen sağ tıklayıp "Panoya Kopyala" diyorum. Böylelikle macbookta onlarca ekran görüntüsü oluşmuyor. Daha sonra Good Notes'a gelip Görsel sekmesine tıklayıp yapıştır diyorum istediğim alana. Macbook'tan alıp yapıştırıyor. Hiçbir şekilde airdropla göndereyim, galeriden alayım, maille aktarayım vs işlemlerle uğraşmıyorum.


    He bu MacBook olduğu için ekstra. Yoksa aynısını iPad üzerinden de yaparsınız. Ekran görüntüsü alın kopyalayın uygulamaya gelin yapıştırın. Bitti.


    Bununla beraber ders çalışma, not tutma isteğinizi arttırıyor. Aktarmaları çok iyi. Anında PDF olarak aktarabiliyorsunuz. İster sayfayı, ister tüm dökümanı.


    Çeşitli sayfa tasarımları var. İstediğinizi seçebiliyorsunuz. Göz yormuyor. Aynı şekilde onlarca kapak tasarımı da var. Beğenmezseniz boş bir kapağa kendi tasarımınızı da yapıştırırsınız oldu bitti. Sarı, beyaz ve siyah olarak sayfa renklerini seçebilirsiniz. Sayfanız bitti sağa sürüklediğinizde aynı sayfadan yenisini oluşturuyor ve devam ediyorsunuz. Sonraki sayfayı farklı tarzda yapmak isterseniz + ya basıp değiştirmeniz mümkün.


    Benim niyetim diyelim ki Excel öğreniyorum tüm notları ayarladım kitap gibi bir çıktı alıp kenara koymak.


    Belge tara özelliği var. Üni sınavlarında hocalar tarattırılıp sisteme yükletilmesini istiyorlar. iPad'de belki vardır kurcalamadım bile. Direkt açıyorum good notes'u harika tarıyor. Hepsini Pdf yapıyorum ve gönderiyorum. 1 dakikada bitti bile.


    Lazer point var. Hem nokta olarak hem de çizim olarak seçimi mümkün. Uygulama üzerinden sunum yapmak istiyorsanız işinize yarayacaktır. Kalemi çekene kadar kaybolmuyor.


    Kalem ayarlarında Dolma, tükenmez ve fırça kalemler var. ben dolma kullanıyorum el yazısı için.

    Uç keskinliği ve basım duyarlılığını ayarlayabilirsiniz.


    Cizdiğiniz şeyler bir şekle benziyorsa otomatik şekil oluşturabilirsiniz.


    Silgi ayarlarında isterseniz hassas isterseniz tümden o alanı silme gibi özellikler var. boyutunu da ayarlabiliyorsunuz.


    Dediğim gibi fosforlu kalemde onlarca renk kalınlık var. düz çizgi olarak çizebiliyor. Çok başarılı ayrıca alttaki yazı da bir tık daha belirgin hale geliyor okunabilmesi için.


    Temel ekipmanlar bunlar aslında. FAzlasıyla kullanıyorum ve memnunum. Geçen internetin sözleşmesini iptal edecektim yazdım çektim tarattım gönderdim. Bitti.


    Ekstra soruları olan varsa denerim. Notability'den farkı için çok araştırmıştım bundan yana kullandım. İkisinden de memnun kalırsınız. Bunda sanırım sayfa çeşitleri, el yazısı vs daha iyiydi, notability'de ses kaydı alabiliyordunuz. Yeni sürümler vs hakkında bilgim yok açıkcası bi güncellemeyle hepsi aynı bile olabilir :)





  • Notability de ekran donmaları vs oluyor mu sizde de air 3 tabletim var
  • SeniorAwesome S kullanıcısına yanıt

    elinize ve vaktinize sağlık, çok güzel bir anlatım yapmışsınız, çok faydalı oldu.

  • İkisi arasında kalıp epey bir araştırma yapmıştım. Ses kaydı olmazsa olmazınız değilse Goodnotes diyorum ben de.
  • SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    İade etme gibi bi şansımız varmı ya lfşekfkefnjw
  • PlayerX kullanıcısına yanıt
    Ya ben cok arada kaldim good notesda highlighter arkaya geçiriyo en sevdiğim özelliği bu. Notabilityde de ses kaydı özelliği var. Bu iki app özellikleri birleştirip good notability yapsa da alsam😂😂
  • Daha önce not boyutlarını sormuştum, goodnotes'ta not boyutları daha fazla. Hafızadan yana hiç sıkıntı çekmek istemediğimden Notability aldım memnunum.

  • Onenote kullanıyorum ben
    Artıları:
    + Onedrive ile entegre
    + dosyalama şekli bence güzel
    + sonsuz ekran diye çevirebileceğim bi özelliği var yani sayfanın sonu yok sonsuza kadar sağa ve aşağıya doğru sen yazdıkça genişliyor ve test soru vs çözüyorsan baya işlevsel bir şey
    + ücretsiz
    Eksileri:
    - uygulama bi tık hatalı. Mesela durduk yere bir anda 10gb yer kaplıyor sistemde.
    - yazı yazarken hissiyat olarak tatmin etmeyebilir.
    Başka eksisi ne var bilemiyorum ücretsiz olduğu için bence bi indir dene. Onedrive ile entegre çalıştığından teoride sınırsız dosyalama yapabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasamagayretindeyim

    Ya ben cok arada kaldim good notesda highlighter arkaya geçiriyo en sevdiğim özelliği bu. Notabilityde de ses kaydı özelliği var. Bu iki app özellikleri birleştirip good notability yapsa da alsam😂😂

    Birkaç ay önce gelen güncellemeyle Notability de highlighterı arkaya geçiriyor.

  • Notability de yeni sayfayi yatay açmak ve yatay kullanmak istiyorum.Nasil yapabilirim?

    Ayrıca slaytları arasına yeni sayfa actigimda slaytlardan daha büyük A4 şeklinde açıyor o nasıl ayarlanabikir

    Şu para verdiğimiz uygulamalarda akla gelen çok basit özelliklerin olmaması beni sinirlendiriyor.

  • Merhaba kalem kullanıyorsanız kaçıncı nesili kullanıyorsunuz
  • 2.Nesil kullanıyorum.

  • Ben de almayı düşünüyorum cihazı yerinden mi almıştınız
  • Kalemi de iPad'i de Apple sitesinden aldım.
  • A



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unstoppable.. -- 18 Mart 2021; 7:47:32 >
  • goodnotestaki dosyalarımın boyutları çok büyük. icloud da çok yer kaplıyor sizde de öyle m acaba? bi çaresi var mıdır bunun?

  • Selamlar. Bu uygulamalarda tuttuğunuz notlar kaç gb yer kaplıyor? Şu kadar dönemlik ders notum şu kadar gb, genelde çok/az not tutarım gibi çok temel bir cevap işimi görür. 32gb ve 128 gb arasındayım, o yüzden soruyorum.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.