Şimdi Ara

Gizemli Batının Garip Taşları Megalitler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gizemli Batının Garip Taşları Megalitler

    Gizemli Batının Garip Taşları Megalitler

    Gizemli Batının Garip Taşları Megalitler


    Megalitlerin ana yerleşim yerini göstermektedir. Avebury civarında 100 kadar bu tipte taş mevcuttur. Bu ve buna benzer bölgeler, imar çalışmaları sırasında büyük ölçüde tahrip edilmişlerdir. Ayrıca, çevrede daha pek çok prehistorik yerleşim yeri bulunmaktadır.
    Batı Avrupa topraklarında yükselen ve Dolmen, Kromleh, Menhir ve Megalit gibi isimlerle anılan pek çok büyük taş mevcut. Uzun bir süre bunların devlerin eseri olduğu düşünülmüştü, ancak modern araştırmalar söz konusu taşları taş devri insanlarının biçimlendirip taşıdığını göstermektedir. Ancak hala bir gizem mevcut, taşların amacı neydi? Acaba bunlar Avrupanın ilk bilim adamlarının aletleri miydi?
    Avrupanın sınırları etrafında, İsveç ve Shetland adalarında kuzeyde İspanyaya ve güneyde Portekiz ve Maltayı içine alan bir bölgede yamaçlarda, kırlarda ve ormanlık bölgelerde megalitler, yani büyük, gri, pürüzlü, yılların çizgilerini taşıyan, heybetli ve gizemli taşlar bulunmaktadır. Bunların basit kaya parçaları ile arasındaki fark karmaşık bir mimari planlaa ve onbinlerce kişinin çalışmasını gerektiren yapısındadır.

    Devamı...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.