Şimdi Ara

Gittigidiyordan Birdaha Alışveriş Yapmam (SS'li) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.845
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Etik olmayacak bir şey yok. Bir dükkandan alışveriş yapacaksınız, sizle dükkan sahibi ters ters konuşmaya başladı, ordan alışveriş yapar mısınız? Online alışverişde malesef süreçler faklı olduğu için, satıcı ile satın aldıktan sonra konuşmaya başlıyorsunuz, ama etik olmadığını düşünmüyorum bu durumun.

    Ek olarak gittigidiyor her satıştan pay aldığı için, firma doğrudan bana iade yapamaz. Gittigidiyoru ilgilendiren bir süreç.
  • gittigidiyor gibi bir siteyi hala kullanan var mı? Yıl olmuş 2017..
  • Traful T kullanıcısına yanıt
    konuyu açan arkadaş 14 gün hakkım var dediği için yazdım
    aslında 14 gün olayı her ürün için var ama bazı ürünlerde bunun geçersiz olduğu yazıyor (ayakkabı hangi duruma girer bilmiyorum)

    tabi 14 gün kullanılıp iade edilmesini thh. kabul eder mi asıl soru bu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heart06

    Etik olmayacak bir şey yok. Bir dükkandan alışveriş yapacaksınız, sizle dükkan sahibi ters ters konuşmaya başladı, ordan alışveriş yapar mısınız? Online alışverişde malesef süreçler faklı olduğu için, satıcı ile satın aldıktan sonra konuşmaya başlıyorsunuz, ama etik olmadığını düşünmüyorum bu durumun.

    Ek olarak gittigidiyor her satıştan pay aldığı için, firma doğrudan bana iade yapamaz. Gittigidiyoru ilgilendiren bir süreç.

    etik olma örneğine verdiğiniz cevap benim anlattığımla uyuşmuyor
    ben ayakkabıyı alıp 14 gün kullanıp iade etmeye çalışmanın etik olup ,olmadığını sordum

    gg. satıştan pay değil ,komisyon alıyor (aracılık yapıyor yani)
    firma parayı iade etmedikten sonra gg. kendi cebinden mi ödeyecek ?

    diğer bir mevzu bu sitenin bu şartlarda çalıştığını bilmeyen var mı da sürekli bu konuda şikayet ediliyor ?
    ben yıllardır bilirim ,onay verdiğin zaman para satıcıya aktarılır ve bu aşamadan sonra alıcının muhatabı ,satıcıdır

    ha almayın falan deniliyor ,tamam işte zaten alın diyen kim ?
    adamlar binlerce ürün sergiliyor ,başka yerde daha ucuza ,daha uyguna ve daha ilgili olacağını bildiğiniz yer varken ,gg. dan almanın amacı nedir ?

    ordan alma ,burdan alma yahu biz nereden alacağız ,diye sorduğumda bir arkadaş amazon dan al demişti
    her ürünü amazon dan nasıl alalım ?
    iade durumu olursa galiba kargo ücretini sen ödüyorsun
    her şartta iade kabul ediyor mu ?
    anlaşmazlık olduğunda ne olacak (amazon satıcıyı haklı bulursa) ?
    gibi bir sürü sorun akla geliyor




  • Adam en son size mi ürün sattı bilemiyorum ama daha
    sonraları da satış yapmışsa o paradan kesip size paranızı vermesi gerekir sitenin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Telefonunu seven bilge -- 27 Nisan 2017; 17:19:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonunu seven bilge T kullanıcısına yanıt
    Yok en son bana değil, halen de satış yapmaya devam etmekte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heart06

    Yok en son bana değil, halen de satış yapmaya devam etmekte

    O zaman siteyi ara ben ürünü şu kargo numarası ile yolladım paramı satıcının satışlarından kesip verin de.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonunu seven bilge T kullanıcısına yanıt
    yok işte yapmıyorlar, satıcı tarafından hesaba para girişi olması şartmış, ne saçmalık ama...
  • heart06 kullanıcısına yanıt
    Satıcıyı son kez uyar paramı vermezse tüketici mahkemesine gidip şikayet edeceğim de verir büyük ihtimal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonunu seven bilge T kullanıcısına yanıt
    bu hafta son zaten, pazartesi gideceğim heyete.
  • Gitti gidiyordan ve ya baska yerden ilk once fiyat sonra yorumlar bana herseyi soyler genelde en son insiyatif kullanirim gg da gecen gun iade verdim cok cok buyul bir firmaymis garanti belgesi cikmadi dedim direk cevap iade et sucunu biliyor yani dikkat etmek lazim sorumsuz musterihizmeyleri acil devreye girmeli burda izliyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son yaşadığım buna benzer satıcı olayından sonra Gittigidiyor denilen rezil siteden alışveriş yapmıyorum. 3 aydır kafam rahat. İnşallah batar. Bir de utanmadan beni kazananlar kulübüne dahil etmişler her gün indirim yolluyorlar. Önce müşteri hizmetleri kursunlar sonra müşteri odaklı olsunlar. Satıcılarını terbiye etsinler.

    Konu sahibi sonuna kadar haklı birbirimize destek olup birlikte hareket etmemiz lazım. Bugün bu arkadaşa yapılan yarın bizim de başımıza gelecek.
  • Satıcılar sorun çıkarabiliyor ama bence alıcılarda sorunlu müşteri herzaman haklı değil bizim ülkede kıla tüye takılıp iade değişim vs. uğraştırıp duruyorlar sonra sütten çıkma akkaşığız şeklinde şikayet ediyorlar.
  • Yanlış bir düşünce. Sıfır araba alıyorsun diyelim, araba sana geldi ve çizik çıktı, kabul eder miydin? Fiyat ufak şey diye küçümsememek gerekir. Satıcı sana verdiği her taahhütü yerine getirmek zorunda. Bir paket çikolata alacak olsan da bu geçerli :) Standartlarını yüksek tutmazsan kimse senin hakkını savunmaz... Sen dersenki olsun, böyle de olur, öyle yaparlar bilerek de fark edemezsin. Defolu ürünleri sıfır diye kakalamaya çalışan satıcı da çok...
  • satıcı profili de yanıltıcı olabiliyor.

    ürün alınca hemen onaylamamalı...

    onayladıktan sonra puanlamayı da yapabildiğimiz kadar geç yapmalıyız. n11, gittigidiyor farketmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun ne gg de ne de n11 de hiç onay vermem.
    kendi kendine sürenin bitmesini beklerim.
  • Merhaba.
    Ben hem alıcı, hem satıcı gözüyle size tecrübelerimi yazacağım. Biraz uzun olacak yalnız.
    Eminim ki bizim gibi satıcılar da bu konuyu okuyorlar. Fakat ucu kendilerine dokunmasın diye birşey yazmıyorlar.
    Yeni çıkan Tüketici Kanunu'na göre, herşey alıcının menfaatine göre düzenlenmiş, alıcıya hemen herşeyi iade etme hakkı tanımış. Ayakkabı giyilmiş olsun, Bilgisayar, Cep telefonu ambalajı açılıp, kullanılmış olsun, hatta gelinlik, çamaşır gibi ürünler kullanılmış olsun, alıcıya iade hakkı tanımış. Üstelik iade kargo ücretini de satıcı öder, alıcı hiç bir masrafa karışmaz, diyor. İnanmayan Tüketici Kanunu'nu okusun. Biz 2-3 sene öncesine kadar Bilgisayar satışı yapıyorduk ve gittigidiyor'da en üst sıralardaydık. Fakat bu Tüketici Kanunu çıkınca bazı uyanıklar, birden satıcılarla oynama, onlardan eski hesapların intikamını alma hevesine kapıldı.
    Neden mi böyle yazıyorum?
    Alıcı bugün bilgisayar alıyor. Biz hemen kargoya yetiştirelim, müşteriyi memnun edelim diye, Toptancımızdan parçaları alıp, gece yarılarına kadar uğraşıp, bilgisayarı toplayıp, gereken programları kurup, 1 gün sonra kargoya yetiştiriyoruz. Çünkü siparişi veren alıcılardan bazıları o kadar mantıksızca davranıyorlar ki, başka şehirde olanlar bile aynı gün kendilerine neden teslim edilmiyormuş! diye bizi suçluyorlardı.Tatil günlerinde, Pazar günü ya da Bayramda neden teslim edilmediğini soranlar oldu. İnanmayanlara bu mesajları gönderebilirim. Daha bilgisayarı kargoya verdikten birkaç saat sonra Cayma Hakkını kullananlar oldu. Kargo yola çıkınca durdurmak da imkansız. Bilgisayar geri gelince ne olur? Az çok tahmin edersiniz. Alıcıya "Problem nedir, neden iade ediyorsunuz?" diye sorduğumuzda "Sana ne? Tüketici Kanunu'na göre benim 14 gün içinde Cayma Hakkım yok mu?" der. Biz ürünü sitenin indirimiyle göndeririz. Alıcı hem İndirimsiz, hem de evine çağırarak, en pahalı kargo hangisiyse onunla gönderir. Site alıcıya İndiriml kargo koduyla göndermesini yazsa da alıcı buna uymasa satıcı hiç bir şey yapamaz. Alıcı kendince satıcıya zarar vermek için yapar. Büyük ihtimalle inanmayacaksınız ama biz sitede rekabet edebilmek ve parayı çevirmek için, bilgisayarı toplama, program vs yükleme, getir, götür işi için, parçaların fiyatına toplamda 50 TL. ekliyorduk. Çünkü site bizden % 10 Komisyon + İlan ücreti kesiyordu. Başka sitelerde de bu kadar satış yapamıyorduk. Bilgisayar gelince kolisi haşat olmuş, 2 defa gidip gelmekten kasa yamulmuş veya hasar görmüş oluyordu. Bu bilgisayarı ve kolileri başkasına göndersek, kabul eder mi? Kolilerin ve parçaların yedeklerini de kimse bize vermiyor. Biz en son 10 bilgisayardan 3-4 tanesinin Cayma Hakkı nedeniyle (Başka hiç bir problem olmayan) iade edildiğini görünce o işi bıraktık.
    Çünkü hem İade kargo ücretini biz ödüyor, hem programları tekrar yüklüyor, hem de hasar gören parça varsa onu değiştiriyor, kolilerin üstü yıpranmış ve gidip gelirken etiketlerle dolduğu için koli bulamıyorduk.
    Sonra kendim iç çamaşırı işine girdim. Alıcılar onu da İade etmeye kalkıyorlar. gittigidiyor'a İade başvurusu yapıyor ve site bunu onaylıyor. Bunu düşünebiliyor musunuz? İnanmayan denesin. İç çamaşırı iade edilir mi? Öyle saçmalık olur mu diyenler, çamaşır iade şartlarını okusunlar. Onda da açık bırakmışlar.
    Hızlıal sitesinden 6 defa cep telefonu alıp, iade eden ve 7. telefonu beğenip, kabul eden bir alıcı, yine burada bir konuya övünür gibi yazmıştı. Bazı üyeler bunu hatırlar. O cep telefonları ne olacak? Jelatinler açılmış, kutuları, aksesuarları yıpranmış. Böyle ürünleri satıcı çöpe mi atacak? Tekrar müşteriye satacak. Yeni müşteri ne der? "Vay bu site kullanılmış ürün satıyor" demez mi?
    Alıcılar böyle ürünlere neden Mağazalarda bakmazlar, anlamıyorum.
    Şimdi bazı uyanıklara akıl vermek gibi olacak ama Gelinlik, Damatlık, Nişan Elbisesi, Abiye, Parti elbisesi alıp, işi bittiğinde Cayma Hakkı'nı kullananların olduğunu biliyor musunuz? Bir ürünün mutad kullanımı o ürünü iade etmeye engel olmazmış.
    Bu arada alıcı ürünü onaylasa ve parası hesabımıza yatsa bile, alıcı 14 gün içinde Cayma Hakkını kulanırsa, İade onayını kabul edip, alıcıya ödemesini yapmak üzere, siteye parayı geri göndermemiz mecburidir.
    Ha bu arada ürün zarar mı görmüş? "Sen git. Yasal yollardan hakkını ara." diyor gittigidiyor.
    Satıcıya ne mi oluyor? Biz ürünü kargodan almam deyince GG "Sen teslim almasan da ben alıcıya parasını aktarırım. Ondan sonra Banka hesabını bloke ederim. Ürün geri giderse, alıcı da kargodan alırsa bunun sorumlusu sensin." diyor. Buna rağmen, bu satıcılar bunu nasıl kabul etmiyorlar, gittigidiyor onlara nasıl böyle bir şey uygulamıyor, anlayamıyorum.
    Kusura bakmayın. Biraz uzun oldu. Ama ben hem satıcı tarafından, hem de iyi niyetli alıcı tarafından bakarak, bunları yazmaya çalıştım. Tabii kötü niyetlilerin de neler yaptıklarını yazmış oldum.
    Bu arada gittigidiyor daha çok alıcıyı koruyor, N11 ise Satıcıyı koruyor. Tecrübelerime göre kesinlikle bu kanaate vardım. İsteyene N11 tecrübelerimi de PM'den yazabilirim.
    Sorularınız olursa fazla zaman bulamıyorum. PM'den yazın. Yardımcı olmak isterim.
    İyi geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guven35 -- 29 Nisan 2017; 0:49:44 >




  • guven35 G kullanıcısına yanıt
    ömrümde hiç satış yapmamış ,hep alıcı olmuş birisi olarak size aynen katılıyorum
    zaten bu haksızlıklara dayanamadığım için müdahil olup ters cevaplar alıyorum ama artık bu durum herkese zarar verecek duruma gelmeye başladı (avukatı mısın şeklinde sorulursa ,evet bundan sonra kim haklıysa onun avukatlığını yapıyorum diyorum)

    sebep belirtmeden iade etme hakkı kadar saçma bir şey olamaz (ki beğenmedim maddesi dahi mazeret olamaz)

    daha önceden de söylemiştim ,bu kanun çok düşünülmeden çıkartılmış (aslında art niyet olmasa güzel bir yasa ama bizde art niyetin tavan yapacağı bilinmeliydi)

    vatandaş haksız olduğunu biliyor ama yasaya göre hakkım var diyerek ,kendini haklı çıkartıyor
    bende olsam bu şartlarda internetten satış yapmazdım
    satış için dükkan açacaksın + mümkün olduğunca ucuza satacaksın + satışını takip edeceksin + paketleyeceksin + kargoya vereceksin

    sonra bir bakmışsın alıcı vazgeçtim diyecek ,o kadar emek ve 2 defa kargo parası cebinden çıkacak

    almayacağım ,almayın ,uzak durun diyenler keşke uzak dursa da bizlerde karşılıklı iyi niyetle ,uygun fiyatlara alım yapabilsek

    yıllardır bu bahsedilen sitelerden alım yaparım ,sadece 1 defa gg. da satıcı ile tersleştik ,bir sebeple "ben sana niye güveneyim ,o zaman bende istesem sana şunu yaparım" dediğim için satıcı korkmuş ve şehre gelen ürünü kargoyu arayıp geri çekti :)

    bir defa da n11 de satıcı "ticari alım" diyerek siparişimi iptal etti (1 tane çamaşır makinesi almıştım ) 1 çamaşır makinesi nasıl ticari oluyorsa :)
    aslında tabi ki satıcının bir şekilde işine gelmediği ortada ve sebep bulamadığından ,sebep uydurduğu belli :)

    yani bu kadar problemi de kafaya takıp ,bir daha almam demek bana saçma geliyor
    normal dükkanlardan alımlarda dahi bazı sorunlar çıkabiliyor ,biraz yapıcı olmak lazım

    ancak buraya açılan bazı konulardan alıcının tam olarak haklı olduğu konular da görülüyor
    bu şekilde olanlara da manevi destek vermeye çalışıyoruz

    bana göre açılan ,kullanılan bir ürün (her ne olursa olsun) geçerli bir neden olmadan iade edilememeli ,edilmemeli

    gelinlik ,damatlık olayı hiç aklıma gelmemişti ,gerçekten art niyetli birisi bunu bile yapabilir
    düğünden 1 hafta önce alıp ,düğünde kullanır ve düğün sonunda beğenmedim deyip iade eder
    hatta ayakkabı ,çorap vs. her türlü üründe bu işi yapabilir




  • alıcı kendine göre satıcı kendine göre haklı, benim bildiğim tek şey, alıcıların içinde de, satıcıların içinde de çakallık peşinde olanların olduğu..
  • Gititgidiyorda onay verdikten sorna iade yapmak satıcının insiyatifinde ama gittigidiyor satıcının para iadesini zamanında yapması durumunda profilin satışına izin vermiyor. Sizi neden bukadar beklettiler hiç bilmiyorum
    Geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.