Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
9
Favori
181.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Maliye müfettişleri tepenize bindimi 5 sene kaçacaksınız(Zamanaşımı süresi 5 YIL).Vergi borcu, 5 sene sonra "tabii" borç olacağı için kaçmanıza gerek kalmayacak.İsterseniz ödersiniz ki devlet buna hayır demez, istemezseniz de ödemezsiniz devlet size bir şey yapamaz.

    Aman dikkat arkadaşlar TC kimlik numaranızı falan sakın sağa sola vermeyin.Şanlı Urfa'da yaşayan gariban çoban bir anda Limited şirketin vergi kaçıran müdürü olarak gösterilebiliyor.Neler neler var vallahi, dönen tezgahların-dümenlerin haddi hesabı yok ayağınızı denk alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaea -- 7 Mayıs 2010; 12:58:58 >
  • maliye ile filan alaklı olunca konu birşey sorayım, kredi kartı borcu kaç senede düşüyor

    bir tanıdığın varda, 10 sene filan oldu ama hala arayıp soruyorlarmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KırıkKılıç

    maliye ile filan alaklı olunca konu birşey sorayım, kredi kartı borcu kaç senede düşüyor

    bir tanıdığın varda, 10 sene filan oldu ama hala arayıp soruyorlarmış


    Kredi kartı, kredi sözleşmesine bağlı bir alacaktır. Yani sözleşmeye dayalı bir alacaktır.

    Özel bir zamanaşımı süresine tabi olmayan sözleşmeden kaynaklanan her türlü alacaklar için zamanaşımı süresi BK.125 hükmüne göre 10 Yıldır. Bu süre (alacağın muaccel olduğu tarihten- alacak ihbara bağlı ise bu tarihten itibaren) vade gününden başlar, süre hesabında ilk gün sayılmaz. Son gün tatile rast gelir ise, tatilin bitimini takip eden ilk gün süre dolmuş sayılır.

    Ancak, teknik bir husus daha var ki onu da anlatmak icap edecektir. Şöyle ki:

    Zamanaşımı süreleri kanunda sayılan bazı hallerde her işlem ile kesilir, süre kesilme tarihinden itibaren ilk baştan tekrar başlar. BK.133.madde. Buna göre borçlu borcu ikrar ederse, faiz, mahsuba sayılmak üzere ödeme, rehin veya kefil verirse, yahur alacaklı mahkemeye dava açarsa veya icraya verirse, mahkeme ve icra dairesinin her usulü işleminde bu süre kesilir, tekrar baştan başlar..

    Yani sürekli uzayıp durur...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gaea

    Maliye müfettişleri tepenize bindimi 5 sene kaçacaksınız(Zamanaşımı süresi 5 YIL).Vergi borcu, 5 sene sonra "tabii" borç olacağı için kaçmanıza gerek kalmayacak.İsterseniz ödersiniz ki devlet buna hayır demez, istemezseniz de ödemezsiniz devlet size bir şey yapamaz.

    Aman dikkat arkadaşlar TC kimlik numaranızı falan sakın sağa sola vermeyin.Şanlı Urfa'da yaşayan gariban çoban bir anda Limited şirketin vergi kaçıran müdürü olarak gösterilebiliyor.Neler neler var vallahi, dönen tezgahların-dümenlerin haddi hesabı yok ayağınızı denk alın.


    benim bildiğim zaman aşımı suç tespitinden sonra geçerli değil. yani bir usülsüzlük var ortada. eğer mali denetime uğramadan 5 sene geçmişse üzerinden, maliye o suçtan ceza kesemez size. ama eğer ceza yediyseniz zaman aşımının bir anlamı kalmıyor. öyle olsa her ceza alan 5 yıl kaybolurdu ortalıktan. vergi borcuna hapis cezasıda uygulanıyor bildiğim kadarı ile.




  • Alıp satma Ticarete girer sonuçta bir kazanc elde ediyorsunuz bunu dikkate almanız gerekirdi...
  • arkadaşlar maliyenin bir kabahati suçu yok işlerini ,devletin vediği görevleri yapıyorlar sadece

    "her türlü gelir vergilendirilir" bu kanundur arkadaşlar vergiden kaçış yoktur

    devlet baba bazı istisna ve muafiyetler tanımıştır elbette

    süreklilik arz etmeyen bir işten doğan gelir vergilendirilmez falan gibi

    sizin sattığınız evde boşta duran kitap vs. satışından bir vergilendirilme söz konusu değldir

    ancak süreklilik arz ettiği anda yani bu satışlar meslek ticari faaliyet olduğu anda mükellefiyet başlar ve geriye dönük maksimum 5 yılın mükellefiyeti işletilir

    usulsüzlük cezasının bir kerede en fazla kesilebileceği bir sınır var ama şu an hatırlamıyorum

    ikinci el satışlarda kdv vergi vs olmaz diyen arkadaşlar ise vergi memurunada bunu söylerse çok afedersiniz anlat derdini marko paşaya derler size
    yok öyle bir şey kesinlikle

    üstteki postlarda bir arkadaş motorlu araç kullanmaksızın diye başlayan vergi kanunu örnek göstererek ikinci elde vergi yoktur sonucuna ulaşmış
    o kanunda dikkat edilmesi gereken nokta "belli bir işyeri olmaksızın" kelimeleridir.gelir vergisi kanunuda işyerinin tanımı mevcut ,süreklilik arz edip ticari faaliyet kategorisine giren satışlalrın işyeri gg ve sahibinden.com siteleridir.İşyeri belli olduğu için mükellefiyet tesisi şarttır.

    ayrıca gg sahibinden sitelerinin kişisel bilgileri 3. şahıslara paylaşılmasından dolayı tazminat davası açılabileceğini söyleyen arkadaşlar için ise ;

    şirketlerin defter kayıtlarını vergi usul kanununa göre 5 yıl ticaret kanununa göre ise 10 yıl süre ile saklamak mecburiyetindedir,sizin listeleme ücretleriniz ve satışlarınızdan doğan komisyonlar gg ve benzer siteler için gelir olduğu ve fatura kestiği için ve aynı zamanda faturalarda sizin tc kimlik nonuz kişisel bilgileriniz de yazmakta, defter kayıtlarında gözükmektedir.maliye ilgili defter kayıtlarını istediği takdirde mükelleflerin bu kayıtları ibraz etmeleri zorunludur.aksi takdirde ceza ile muhatap olurlar .bu işlemde kişisel bilgilerin 3 .kişilere paylaşımı sınıfına girmez ne yazık ki.

    ayrıca gg sitesinin ana faaliyet konusu komisyonculuktur

    ben gg üzerinden 50 tl ye aldığım x malını ayşe hanıma 100 tl üzerinden satış yaptığımda gg %10 komisyon keserek hesabıma 90 tl giriyor

    burada satış ayşe hanımadır gg ye değil

    ben faturayı 100 tl olarak ayşe hanıma keserim

    gg bana 10 tl lik komisyon faturası keser

    defterime 100 tl gelir yazarım

    x malının maliyeti 50 tl gider

    gg kestiği 10 tl komisyon gider

    yazarak x malının satışından 40 tl gelir etmiş olurum

    kabaca sistem bu şekilde işliyor.




  • Bakınız arkadaşlar,iş bu yazımı dikkatle okuyunuz,10 seneden fazladır dış ticaret işi yaptığımdan dolayı ihracat-ithalat mevzuatı,gümrük mevzuatı hakkında hatırı sayılır derecede bilgili sayılırım ama yinede dipsiz kuyudur mevzuat işi,neyse geçelim konumuza.

    Yukarıda bilen veya bilgisi olmayan kişiler yazmış çizmiş bir sürü şeyler,öncelikle bu işin içine birçok kavram giriyoır,toplu satış,istatistiki değeri olan eşyalar,elektronik eşyalar,kıymeti olmayan eşyalar, vs. gibi,fazla karıştırmadan size genel hatları ile olayları anlatayım.

    Şimdi gitti gidiyorda vatandaş ilanlarını çarşaf gibi açıyor,doğrumu -doğru.
    Nedir efendim bunlar,örneğin isviçreden saat getirmiş 100 euro altı değeri var yurtiçine gelişte,bu sebepten dolayı gümrük memurları bu vatandaşa mal ülkeye girerken vergi muafiyeti sağlamışlar kendisi kullanacak diye.Ama bu kurnaz vatandaş ne yapmış,bu ürünü kendisi kullanmamış gittigidiyor a koymuş sıfır kullanılmamış isviçre x marka saat 150 euro diye,şimdi efendim olayı inceleyelim,ülkeye girişte bu saatin vergisini vermedin doğru mu?-doğru,satışta da vermeyeceksin doğru mu?-doğru,peki efendim sen bu işten kazanç sağladın mı?-evet,sağladığın kazanç kayıt altında mı?değil,işte bu noktada devlet te sana haklı olarak diyorki hopp dur bakalım hasan efendi sen napıyorsun bakalım?Yaptığın iş her yönden illegal,nedir bu yönler bakalım beraber.

    -Yurtdışından ticari amaçla ürün getirtdin girişte vergisi ödenmedi,ha zaten vergisi ödenmesi için şirket ünvanıyla beyanname falan açtırıp bildiğin ithalat-ihracat işlemi uygulaman lazım,kişisel eşyalar hariç.
    -Hadi onu yaptın yurtiçi satış yapıp burda bir daha vergi harici işlem yapıyorsunki zaten ilk maddeyi yapmayan kişi ikinci maddeyide gerçekleştiremez zira zaten ülkeye girişte vergilendirilmiş faturası elinde yoktur.

    Fazla uzatmadan kısa keselim,evinizde bulunan eski donunuzu herhangi bir siteden istediğiniz fiyata satarsınız,ama gittigidiyor gibi sitelerde arka arkaya 25 tane farklı model 150 euro luk isviçre saati ilanınız varsa,işte o noktada bilinizki birileri sizi takip ediyordur.

    Kolay gelsin,bol kazançlı ve cezasız günler dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

    ama gittigidiyor gibi sitelerde arka arkaya 25 tane farklı model 150 euro luk isviçre saati ilanınız varsa,işte o noktada bilinizki birileri sizi takip ediyordur.



    Kesinlikle haklısınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: #Lionheart#

    2.El ürün satışında vergi olacağını sanmıyorum. Mesela ben sahibinden.com'da bozulan telefonumun parçalarını (kamera, hoparlör v.s) sattım. Buna fatura mı kesecem, bu nasıl mantıksızlıktır çözemedim.

    Sıfır mal satsam o zaman işler değişir. Zaten sıfır ürünün faturası olur. Bu haber bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası.

    Allah için şu yorumları okuyun arkadaş ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinardicli


    quote:

    Orijinalden alıntı: SaW331

    ggde kurallar kısmından alıntı buyrun herşey açık
    quote:

    Ürün satmam halinde vergi ödeyecek miyim?
    Türkiye Cumhuriyeti vergi sistemi ve uygulamaları oldukça teknik ve uzmanlık gerektiren bir konudur. Ayrıca, kullanıcıların GittiGidiyor'da gerçekleştirdikleri işlemler ve hukuki durumları (şirketler, vakıflar, şahıslar, dernekler vs.) çeşitlilik göstermektedir. GittiGidiyor'un vergi konusunda yorum yapması, bu değişkenlikler göze alındığında son derece zordur. Her kullanıcının vergi durumunun farklı olmasından dolayı, kullanıcılarımızın mali müşavirlerden görüş alarak kendi konumlarını değerlendirmeleri gerekmektedir.

    Eğer satışlarınızda belirli bir devamlılık (her ay belli bir tutarda veya sayıda satışınız)yoksa; belli aralıklarla, kendinize veya bir yakınınıza ait eşyaları satıyorsanız ve sattığınız ürünler ticari bir müessesenin (şirketin) envanteri içinde değilse, işlemleriniz zati eşya satışı sınıfında yer alacaktır. Bu tanıma uygun zati eşya satışları, mevcut vergi uygulamalarına göre vergiye tabi değildir ve sitede gerçekleşen satışların önemli bir çoğunluğu bu tanıma girmektedir.

    Genel kural olarak, ticari amaç taşıyan bütün satıcılarımız (hem vergi mükellefi olan şirketler hem de vergi mükellefi olmayan şahıslar) GittiGidiyor'da yaptıkları satışların her türlü vergisini (KDV, gelir vergisi vs.) ödemekle mükelleftir.





    GG yaptığı bu açıklama ile olaydan sıyrılmış gözüküyor, olan yine vatandaşa olacak anlaşılan...

    GG aracı senden komisyon alıyor sadece, haklı olarak bağlamaz onları... GittiGidiyor A.Ş. adamlar kendine düşen vergi paylarını veriyor Şirketler sonuçta. Sahibinden içinde aynı şey geçerli ve diğerleri içinde....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: afd92

    quote:

    Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

    ama gittigidiyor gibi sitelerde arka arkaya 25 tane farklı model 150 euro luk isviçre saati ilanınız varsa,işte o noktada bilinizki birileri sizi takip ediyordur.



    Kesinlikle haklısınız


    +1 herifin binlerce, onbinlerce işlemi var. yani bu kadar 2. el dahi olsa 2.el satış yapan dükkanlar gibi toplu veya tek tek bir vergilendirme sözkonusudur. Yahu eskisi, hurdacı bile belli bir vergi veriyor onbinlerce işlemi olan kişi vergi vermemesi ADALET mi sizce?
    ------------


    quote:

    Orijinalden alıntı: JoomlaPerest


    quote:

    Orijinalden alıntı: metinardicli


    quote:

    Orijinalden alıntı: SaW331

    ggde kurallar kısmından alıntı buyrun herşey açık
    quote:

    Ürün satmam halinde vergi ödeyecek miyim?
    Türkiye Cumhuriyeti vergi sistemi ve uygulamaları oldukça teknik ve uzmanlık gerektiren bir konudur. Ayrıca, kullanıcıların GittiGidiyor'da gerçekleştirdikleri işlemler ve hukuki durumları (şirketler, vakıflar, şahıslar, dernekler vs.) çeşitlilik göstermektedir. GittiGidiyor'un vergi konusunda yorum yapması, bu değişkenlikler göze alındığında son derece zordur. Her kullanıcının vergi durumunun farklı olmasından dolayı, kullanıcılarımızın mali müşavirlerden görüş alarak kendi konumlarını değerlendirmeleri gerekmektedir.

    Eğer satışlarınızda belirli bir devamlılık (her ay belli bir tutarda veya sayıda satışınız)yoksa; belli aralıklarla, kendinize veya bir yakınınıza ait eşyaları satıyorsanız ve sattığınız ürünler ticari bir müessesenin (şirketin) envanteri içinde değilse, işlemleriniz zati eşya satışı sınıfında yer alacaktır. Bu tanıma uygun zati eşya satışları, mevcut vergi uygulamalarına göre vergiye tabi değildir ve sitede gerçekleşen satışların önemli bir çoğunluğu bu tanıma girmektedir.

    Genel kural olarak, ticari amaç taşıyan bütün satıcılarımız (hem vergi mükellefi olan şirketler hem de vergi mükellefi olmayan şahıslar) GittiGidiyor'da yaptıkları satışların her türlü vergisini (KDV, gelir vergisi vs.) ödemekle mükelleftir.





    GG yaptığı bu açıklama ile olaydan sıyrılmış gözüküyor, olan yine vatandaşa olacak anlaşılan...

    GG aracı senden komisyon alıyor sadece, haklı olarak bağlamaz onları... GittiGidiyor A.Ş. adamlar kendine düşen vergi paylarını veriyor Şirketler sonuçta. Sahibinden içinde aynı şey geçerli ve diğerleri içinde....


    Gittigidiyor hem reklam hemde komisyon için ayrı ayrı fatura kesiyor hatta faturayı isterseniz adresinize yolluyor isterseniz mail olarak istiyorsunuz. yok bunları istemiyorsanız yine kesiyor fakat size yollamıyor. Kendi defterlerinde kayıtlı. GG kendini herhalükarda sağlama almıştır anlayacağınız.

    Bu işi binlerce, onbinlerce işleme dökmüşseniz ve bunlardan gelen gelirin vergisini vermiyorsanız maliyeden kurtulmanız çok zor.




  • Yalnız buradaki yazılanlara göre o zaman en büyük cezayı yiyecek olan kişi Gittigidiyor'un kendisi.
    Neden diyecek olursanız eğer günlük fırsatlar olarak adlandırılan bölümlerdeki ürünlere kendisi sponsor oluyor.

    Ve bu adamlar direk limitlerin üzerindeki ürünü ABD'den size gönderebiliyor. Bunun gibi yapılmış binlerce işlem var.
    Dikkat ederseniz bu işlemleri yapan kişiler 1000-2000 tane işlem yapıp birden sırra kadem basıyorlar. Sonra yine aynı şekilde başka bir üye tekrardan aynı çarkı devam ettiriyor. Sanırım burada bir cingözlük var.

    Maliye bu adamların ve buna izin veren Gittigidiyor'un peşine düşsün önce! Gözlerimizin önünde yasal sınırların üstündeki fiyatlara sahip ürünler gümrükte takılmadan evlere kadar geliyor.

    Birisi yukarıda yazmış doğrudur, ansızın bir gün kimselere söylemeden bir sözleşme maddesi ekleniverdi birden.
    Gittigidiyor tek başına yerel bir firma olsaydı işi gerçekten zor olurdu, çok ciddi cezalarla karşılaşabilirdi (Özellikle de inatla sahte, orijinal olmayan ürünlerin satışına izin vermekten dolayı!) fakat E-Bay tarafından alındığı için sırtı yere gelmez, Maliye kılına bile dokunamaz!

    E-Bay sizlerinde bildiği gibi bir ABD firması. Valla firmanın Türkiye'de papaz olacağı bir durum olsun anında bunun hesabını sorarlar devletten.

    Olan satıcılara olur Gittigidiyor'a kimse bir şey yapamaz.




  • Gayet normal bir uygulama arkadaş ! Elin garip simitçisi bile işgaliye parası ödüyorken devlete kimse fakir edebiyatı yapmasın boş yere.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dnzakyz

    Gittigidiyora sordum bana aşağıdaki resmi yazıyı gönderileri



    GittiGidiyor'un Yanıtı
    09:26:51 07/05/2010



    Öncelikle vergi incelemeleri her zaman, her ilde yapılmakta ve bundan sonra da yapılacaktır. Bunu sadece internet siteleri için gizlice bir inceleme değil, rutin bir denetleme olarak da düşünebilirsiniz. Ayrıca şirketimize her zaman değişik illerin Defterdarlıklarından, Gelirler Kontrolörlerinden, Denetim Grup Müdürlüklerinden, Vergi Dairelerinden, Gümrük Müdürlüklerinden bilgi telepleri gelmektedir. Böyle şeylerin söylenti olarak değerlendirilmesi yalnıştır ve yazılan rakamlar global olarak gerçek dışıdır. Bizler resmi merciilerden gelen her tebligat sonucunda bize verilen süre içerisinde istenen tüm bilgileri vermekle yükümlüyüz.



    İnşallah gittigidiyor tepe üstü çakalır allah'ın cezaları..




  • arkadaşlar olan olmuş. önemli olan bundan sonrası. eğer bu işi devamlı yapmak istiyorsanız bir an önce vergi mükellefi olup işe yasal olarak devam edin. eğer bunu yapmak istemiyorsanız online satış sitelerindeki bütün ilanlarınızı pasif duruma getirip bu sitelerdeki hesaplarınızı silin. bu hareketiniz, online ticareti bıraktığınızın kanıtı niteliğindedir. ilerde geçmişe dönük incelemeye girerseniz, en azından mükellef olma zorunluluğundan kurtulursunuz. ve tanıdığınız tanımadığınız bütün satış yapan kişilere bu konunun linkini vererek uyarınız. bu saatten sonra bu şekilde satış yapmak, hayatınızı karartmadan başka bir işe yaramaz.
  • Sadece örnek vermek için gösteriyorum kesinlikle satıcıyı falanda tanımıyorum .

    http://urun.gittigidiyor.com/KODAK_W0QQidZZ27008960

    şimdi bu satıcı tamamen illegal işmi yapmışmı oluyo ? faturadan falan bahsetmemiş ve yurtdışından getirtiyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T_Gzgnr

    Sadece örnek vermek için gösteriyorum kesinlikle satıcıyı falanda tanımıyorum .

    http://urun.gittigidiyor.com/KODAK_W0QQidZZ27008960

    şimdi bu satıcı tamamen illegal işmi yapmışmı oluyo ? faturadan falan bahsetmemiş ve yurtdışından getirtiyo

    bildiğim kadarı ile bu satıcı amerikada yaşıyor. Ticareti türkiyede yapmadıktan sonra problem yaşamaz sanırım. sonuçta yurtdışındaki bir dükkandan farkı yok. yurtdışında türkiyeye ürün yollayan bir firmadan nasıl vergi talep edilemezse, bu kişide aynı durumda. ama kişi türkiyede yaşasaydı vergi talep edilirdi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheGuardian

    Gittigidiyor'da 20.000 25.000 den fazla urun satmis olan var. 169 x 25.000 urun hadi diyelim 7000 kargo olsun 7000x169 boyle bir sey olamaz. Gittigidiyor aldigi bedelden fatura kesiyor ve sozlesmeler acik. Butun zarar GG'nin olmali..


    GG'nin aldığı %10 komisyon ücretinin %2 sini vergi olarak ödüyor. Geri kalan kısmı karı. Ama alıcı ile satıcı arasında yapılan işlemin vergisini ödemiyor.
  • Arkadaşlar burada anlatılanlar doğruysa en başta soru sorulması gereken yer Gittigidiyor olmalıdır. Zira bütün bu alış-satış işlemlerinin gerçekleştiği platform orası. Maliye soracaksa ilk olarak onlara sorsun hesap.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eaststreetz

    Arkadaşlar burada anlatılanlar doğruysa en başta soru sorulması gereken yer Gittigidiyor olmalıdır. Zira bütün bu alış-satış işlemlerinin gerçekleştiği platform orası. Maliye soracaksa ilk olarak onlara sorsun hesap.



    Onlar sözleşmedeki yazdıkları maddelerle işin içinden kurtulmuşlar dostum .
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.