Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
9
Favori
181.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eaststreetz

    Arkadaşlar burada anlatılanlar doğruysa en başta soru sorulması gereken yer Gittigidiyor olmalıdır. Zira bütün bu alış-satış işlemlerinin gerçekleştiği platform orası. Maliye soracaksa ilk olarak onlara sorsun hesap.




    +238938239

    Gitti-Gidiyor da DÜKKANLAR bölümü var.

    Orda dükkan açabiliyorsunuz, aynı sanki mağazanız varmış gibi faturasız zibil gibi ürün satıyorsunuz.

    Açtırmasın gitti-gidiyor dükkan, dükkan açmak isteyenlerden vergi dairesine kayıtlılık zorunluluğunu getirsin bilmem ne getirsin.

    quote:

    Orijinalden alıntı: T_Gzgnr


    Onlar sözleşmedeki yazdıkları maddelerle işin içinden kurtulmuşlar dostum .





    hukukta sadece lafzi metodu yok ki dostum , sözleşme imzalamakla olmuyor. Ki gittigidiyorun şu an kullanıcı sözleşmesini inceledim.

    İçinde vergi veya buna dair hiçbir şey yazmamış.

    Vatandaş suçlu, ama ondan daha suçlusu varsa buna göz yuman Gitti-Gidiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judith -- 7 Mayıs 2010; 23:58:09 >




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntticaret -- 8 Mayıs 2010; 21:13:08 >
  • vergide devamlılık esası vardır. yani arızi (ara sıra) yapılan işlemlerden elde edilen kazançtan vergi alınmaz. Fakat siz bu işi sürekli olarak yapıyorsanız işte o zaman bu Vergi kanunu açısından beyanname verilmesi gereğini doğurur.

    örneğin ayda iki-üç ürün satan birinin vergi beyannamesi vermesi gerekmez fakat mesela ayda 500 civarı satışı olanın bu işi ticarete döktüğü bellidir. Bu sebeple de kazancının vergisini vermesi gerekir.

    anlaşılan maliye artık vergi gelirini arttırmak için bu zamana kadar görmezden geldiği ikinci el satış sitelerini de mercek altına aldı. En baştan yapmaları gerekeni gereken şeyi şimdi uygulamaya koymaya karar verdiler sanırım.
  • Peki site üzerinden sadece alım yapanlar,sadece müşteri olarak faturasız ürün alanlara bir yaptırım yok galiba,sadece satanlar tehlike.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ntticaret

    BENCE TAMAMEN FAKE, YALAN HABER. EĞER DOĞRUYSA BİNLERCE AVON SATICISI VE BENZERİ ÜRÜNLER SATICISI VAR, O ZAMAN ONLARIDA İNCELESİNLER. MADEM ADALET VAR EŞİT OLMALI DİMİ...


    kardeş şimdi maliye diyorki bu siteleri kontrol ediyoruz. gittigidiyor ve sahibinden.com diyorki evet bizden ürün satanlar fatura kesmek zorunda. kesmezlerse sorumluluk kendilerinindir. maliye tarafından sürekli denetleniyoruz. ek olarak ben diyorum ki bu durumdan dolayı ceza yedim ve mükellef olmaya zorlandım. bu durumda bile hala fake diyorsan yuh yani yuhhhh. siz devam edin satışa. gösterecekler size fake yi vergi dairesinde.
  • GİTTİGİDİYOR.COM ’A VERGİ USULSÜZLÜĞÜ CEZASI...!

    Gittigidiyor.com isimli sanal alış-veriş sitesine 5326 nolu kabahatler Kanununun 32. Maddesi uyarınca SANIKLAR Gittigidiyor.com, Gittigidiyor.com Genel Müdürü Cenk ANGIN, Gittigidiyor.com Yönetim Kurulu üyesi Muhlis Burak DİVANLIOĞLU’ na ( VERGİ SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEMELERİNDEN DOLAYI ) Ataşehir Kaymakamlığı’nca ayrı ayrı para cezası verilmiştir.



    Ceza gerekçesi ve olay şu şekilde gelişmiştir.






    Yaklaşık 1 yıl önce Vatandaşlar tarafından ihbaretmeli.com’ a yapılan bildirimlerde, gittigidiyor.com ‘un vergi usul yönünden üzerine düşen görevleri yerine getirmediğinden bahsedilmekteydi.



    Bunun üzerine ihbaretmeli.com kurucu başkanı, olayın boyutunu birinci dereceden araştırabilmek için gittigidiyor.com’ a üye olarak hem alım, hemde satım işlemleri gerçekleştirdi.



    Ne ürün alırken ödediği ücrete, ne ürün satarken ödediği komisyon tutarına, ne de sattığı ürün için bir fatura işlemi olmadığını ve gittigidiyor.com’ un vergi yönünden üzerine düşen görevleri yerine getirmediğini gördü.



    Vatandaşların bildirmiş olduğu şekilde vergi yönünden devletin kayıplara uğramasının sübut olması nedeni ile, ihbaretmeli.com’ dan usulsüzlüğün haberi verilmişti.



    Haberin yayınlanması üzerine gittigidiyor.com yetkilileri üzerlerine atılı suçu bastırmak için her türlü imkanlarını seferber ederek ihbaretmeli.com’ u bastırmaya çalışmışlardı.



    Ancak ihbaretmeli.com ekibi hiç bir çatışma saldırısına boyun eğmediği gibi, gittigidiyor.com’ a da boyun eğmeyerek, gerekli suç duyurularında bulunmuştu. Savcılık Makamına yapılan suç duyurusu üzerine Savcılık Makamının Kaymakamlık Makamına yollamış olduğu şikayet üzerinden, gittigidiyor.com kabahatli bulunarak Ataşehir Kaymakamlığı nezdinde 5326 nolu kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince para cezasına çarptırılmıştır.



    Üstelik para cezaları, şirkete, Genel Müdüre ve Yönetim kuruluna ayrı ayrı kesilmiştir.



    Bu doğrultuda gittigidiyor.com’dan alış-veriş yapması sonrası fatura alamayan herkes "geçen zaman ne olursa olsun" ( eğer faturası kesilmemişse ) her hangi bir Kaymakamlığa müracaatla şikayette bulunarak Vatandaşlık Görevini yerine getirebilir. İnternet üzerinden Kaymakamlıklara www. ......... . gov.tr adresi arasına bulunduğu ilçenin adını yazarak ulaşabilir ve şikayetlerini bildirebilir. Örnek :www.kadikoy.gov.tr



    İhbaretmeli.com kurucu başkanının şikayeti üzerine kesilen bu ceza “EMSAL TEŞKİL ETMESİ” açısından çok önemlidir.



    Yine bu doğrultuda ihbaretmeli.com kurucu başkanının İstanbul Defterdarı ile yapacağı görüşmedeki dosyalar arasında bulunan gittigidiyor.com hakkında yapılacak işlemlere ve yine olayın ( hapis ) ceza boyutu için ( varsa ) yapacağımız suç duyuruları sonrası gelişecek olaylara tüm kamuoyu olarak hep birlikte şahit olacağız.



    Yine bu bağlamda Türk Basın kuruluşlarının olaya göstereceği hassasiyete de tanık olacağız!



    Türkiye için bir ışık da siz yakın...!

    Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletine zarar verme eyleminde olan kişi ve kurumları devletin ilgili kurumlarına ihbar ederek vatandaşlık görevinizi yerine getirin...

    www.ihbaretmeli.com Vatandaşların Yolsuzluklarla Mücadelesidir...





    Alıntı(ihbaretmeli.com)

    08 Nisan 2010 Perşembe 08:18 de siteye girilmiş bir haber.ggde ceza yemiş bu vergi işinden.

    "Üstelik para cezaları, şirkete, Genel Müdüre ve Yönetim kuruluna ayrı ayrı kesilmiştir.



    Bu doğrultuda gittigidiyor.com’dan alış-veriş yapması sonrası fatura alamayan herkes "geçen zaman ne olursa olsun" ( eğer faturası kesilmemişse ) her hangi bir Kaymakamlığa müracaatla şikayette bulunarak Vatandaşlık Görevini yerine getirebilir. İnternet üzerinden Kaymakamlıklara www. ......... . gov.tr adresi arasına bulunduğu ilçenin adını yazarak ulaşabilir ve şikayetlerini bildirebilir. Örnek :www.kadikoy.gov.tr"


    sadece alım yapanlar bile şikayet etse yeter ,satıcı yandı gerçekten




  • Ufak tefek,kullanmadığı eşyaları ihtiyaçtan satan arkadaşlardan ziyada internet üstünden dükkan mantığı ile alışveriş yapan insanları sorgularlar gibime geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: So-What

    Ufak tefek,kullanmadığı eşyaları ihtiyaçtan satan arkadaşlardan ziyada internet üstünden dükkan mantığı ile alışveriş yapan insanları sorgularlar gibime geliyor.

    zaten bu sitelerden devamlı satış yapanların peşine düşüyor vergi memurları. ihtiyaç fazlası tek tük eşya satanlara karışmazlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roronoa Zoro

    Peki site üzerinden sadece alım yapanlar,sadece müşteri olarak faturasız ürün alanlara bir yaptırım yok galiba,sadece satanlar tehlike.

    durum sadece satıcıları ilgilendiriyor.
  • Bu haberi şans eseri gördüm . Haber sayesinde gg deki satışlarımı sonlandırdım . İnşallah başımıza bir iş açılmaz

    Bazı arkadaşlar yalan falan diyolarda, keşke yalan olsa ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T_Gzgnr


    quote:

    Orijinalden alıntı: Snowwlear

    Bu cezayı ödeyyen arkadaşlara sesleniyorum,

    *Eğer size bu cezayı ödemenizi gerektiğini söyleyen ve maliyede çalıştığını söyleyen şahıslar varsa polise ihbar edin.Gg verilerini kimseyle paylaşmamakla beraber her 2 ayda bir eski verilerini silerler,yani gidipte 2009 ocağın ilanını bulamazsınız.

    *Dolandırılmaya çalışılıyor olabilirsiniz.
    *Ayrıca hiçbir devlet gidipte vatandaşı öğrenci diye %90 vergi indirimi yapmaz biraz aklınızı kullanın.



    Dostum bu ceza karşılığında ceza makbuzu aldığını söyleyenlerde var. Ceza makbuzunuda sıradan birkişi kesicek değil heralde.
    Yani yalanmı söylüyor bunlar ?



    quote:

    öncelikle birileri sana gelip ceza kesiyoruz demiyorlar. adresine resmi bildiri geliyor görüşmeye çağırıldığına dair maliye bakanlığından. bildirideki tarih ve saate vergi dairesine gidiyorsun. orda vergi denetim memurları bütün kayıtlar ile seni sorguluyorlar.

    ek olarak hiç bir kurum 2 ayda falan kayıtlarını si - le - mez. en az 5 sene saklamak zorundalar. bu mali denetim kuralıdır. misal olarak vergi memurları belli aralıklarla polis merkezlerinden bölgede yapılan düğünlerin listesini alırlar. sonra düğünü yapılan çift ile iletişime geçer ve çiftin ev eşyalarını nereden aldıklarını incelerler. sonra bu mobilya mağazalarına gidip alınan ürünlere fatura kesilip kesilmediğini sorarlar. eğer o tarihte o tutarda fatura kesmedilerse allah yardımcıları olsun. bu sadece kçücük bir örnek. vergi memurlarının çalışma şeklini gösteren. ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

    http://www.haberekspres.com.tr/haber/44742_Evli-ciftlere-vergi-sorgusu.html


    vergi ile bu kadar çok şey biliyorum çünkü anyı olay başıma geldi ve şu an masamın üzerinde bir yazar kasa var. sadece internetten sattığım ürünler yüüzünden bulu almak zorunda kaldım. şaka gibi.

    NOT: bazı arkadaşlar gerçekten 2. el ürünlerini satmaktan korkuyorlar. eğer ayda yılda 1 ürün satıyorsanız korkmayın. ayda 15 - 20 adet devamlı satışınız varsa o zaman korkun.


    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ithal_et -- 7 Mayıs 2010; 10:00:50 >



    Ceza makbuzu sahte yada onnun gibi birşey olabilir,Böyle durumlarda polise müracat edin teyit belge teyit edilsin.Maliye kantini yada maliyede tanıdıklarıyla milleti dolandırmak isteyen insanlar olabilir.Burası Türkiye :).
    2-3 adet satanlada uğraşmaları gerekir,ciddi düşünün Eğer memur olsa,2-3 satış yapanla uğraşmasa açığa bile alınabilir.Ama dolandırıcı yada onun gibi bir çete vs. ise 2-3 satışyapandan gelecek paradan ümitlenmez,Direk Çok satışlılara başvurur.

    Bu arada bu kayıtları nasıl alıyora gelirsek,GG ye vergi dairesindeki bir arkadaşınızı n sicil no sunu içeren bir mail atın,Bilinçsizlikten hademelerinin kangruplarını bile söylerler :).

    Bu konuda daha fazla cevap vermeyeceğim,Felsefe yapmaya devam,fikrimi açıkça belli ettim,

    Burası türkiye....




  • Mynet gibi haber başlıgı açmışsın bende ne oluyor dedim bir an
  • Bu konuyu ilk burada gördüm.
    Sonrasında da diğer forumlarda aradım ve bir sürü yerde bu konu konuşulmakta.
    İzmir Maliye Denetim'in elinde 4300 kişiden oluşan bir listenin olduğu söyleniyor.
    Basmane'de binanın 6. katında bu işlemlerin yürütüldüğü yazılıyor.
    İşlem sayısı 100 ve üzerinde olanlardan başlanmış gibi... Devamı da gelecek gibi.

    İzmir'li gg kullanıcılarında panik başlamış gibi.

    Ben de satışlarımı sonlandırdım
    benim adetler şansıma oldukça az, umarım beni de çağırmazlar.
    2003 yılından beri toplam 65 satış, son 12 ayda 25 satış, en son satış da kasım ayında.

    Bakalım bu işin sonu nereye varacak.

    Keşke fake bir haber olsa...
  • eller yukarı donlar aşağa
  • sözün özü; bu tür sitelerde dükkan açan ve düzenli satışı olanlar, bir an önce vergi kanununu incelemeye başlarlarsa iyi ederler. Aksi taktirde bir gün Maliyecileri karşınızda bulursanız dünyanızı karartırlar. (usulsüzlük, vergi kanununa muhalefet, vergi kaçırma, gecikme cezası vs.)

  • Başka forum sitelerinde bulduğunuz bilgileri burdada paylaşırmısınız ? Ben araştırdım ama çok bilgi bulamadım
  • Google'da
    "gittigidiyor-sahibinden-vb-satis-yapanlar-yandi"
    şeklinde arayın, karşınıza çıkan linkleri inceleyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 9 Mayıs 2010; 16:00:15 >
  • Bu iş olmaz diyenler çok şey biliyor.İnşallah bu denetlemeler tüm Türkiye'de sıkı bir şekilde uygulanır.Ohh ne güzel,sen at paranın tamamını cebine,ben vergi vereyim.Var mı böyle iş?

    Adam getirmiş,yüzlerce hatta binlerce ürün satıyor(sıfır ürünlerden bahsediyorum).Fatura kesmezse ne oldu,para cebe girdi.Yok öyle iş.

    Bu işten de Gittigidiyor.com zararlı çıkmaz.Onların yaptığı tek şey satıcı ile alıcıyı buluşturmak.Kayıt olurken sözleşmeyi dikkatli okuduysanız böyle şeylerin sorumluluğu bizde değil diyorlardır.Orasını pazar gibi düşünün,adam satıcı ile alıcıyı buluşturuyor ve bunun karşısında komisyon alıyor.Fatura kesip kesmediğini takip etmekle yükümlü değil.Komisyondan elde ettiği gelirin vergisini veriyorsa GG bu işten hiç zarar görmez.

    İyi olmuş,maliyeyi kutluyorum.
  • Gittigidiyor'dan satış yapanlara bir soru...

    Şimdiye kadar satışlar için gittigidiyor'a para ödediniz.
    Bazılarınız dükkan için
    bazılarınız listeleme ücreti olarak

    Hanginize gittigidiyor'dan fatura geldi?
    ve bütün faturalar geldi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 9 Mayıs 2010; 16:20:36 >
  • @bal974
    gg zaten durmadan Maliyeye ceza ödüyor. fakat kazandıklarının yanında bu devede kulak gibi kaldığından fazla tınlamıyorlar..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.