Şimdi Ara

Gitgide kilo alan M1A2 Abrams ana muharebe tankı, neredeyse nakledilemez hale geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tanka türbin motor koymuşlar, nasıl olmuş böyle

  • Altay'ın 65 ton olması planlanıyorsa, Abrams bayağı ağır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-894D9AB01

    bi rpg 7 ye bakar bi bakmışsın uçmuşsun emperyalist bey

    Rpg 7 muhtemelen gıdıklar, Kornet zaten işi bitiriyor.

  • Amerikalılar tank işinden anlamıyor, böyle bir tankı taşıyan uçaklar transferden sonra tekrar uçmak için bi dünya bakıma giriyorlar. BU Tankların dönemi bitti yeni nesil tanklar insansız veya uzaktan kumanda edilebilen hızlı ve çevik tanklar olacak.

  • Bence tankların devri kapanmıştır. Savaş alanında çok yavaş kalmaları ve SİHA lar tarafından keklik gibi avlanmaları sebebi ile maaliyet fayda dengesi giderek azalmıştır. İçinde taşıdığı personel adeta ölüm kavanozu içinde görev yapmaktadır her an vurulma tehlikesi barındırmaktadır. Bu araçlar yerine daha hzlı ve görünmezlik özelliği barındıran başka insansız araçlar bulunmalıdır.

  • Merkava ve m1 abrams dünyanın en iyi tankları abramsın hızı düşük o konuda rus tankları daha iyi ama yinede bu ikisi donanım olarak çok daha ileride ve iyi güdüm roket fırlatma yeteneği dahi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD ve Rusya’nın tank ekolleri birbirinden tamamen farklıdır. Rusya ne kadar zırh koyulsa da koyulsun bir şekilde o zırhın delineceği fikrini benimsediği için tanklarında çok ağır zırh kullanmayarak daha çok çevik ve atak bir tank profilini benimsemiştir. ABD ise her zaman kalın ve güçlü bir zırh koruması olan tank anlayışını benimsediği için genelde tankları ağır ve hantal yapıda oluyor. Rus tankları bu sebeple manevra kabiliyeti olarak ABD tanklarından çok çok üstündür. Yine de tank dendi mi en iyi tanklar Alman tanklarıdır. Leopard 2 tankı tartışmasız en iyi tank. Hatta envanterimizde mevcut ve sınır ötesi harekatlarda neden en iyisi olduğunu kanıtlamıştır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    engebeli arazide bence en iyi tank type-90 kyu maru.-15 dereceden +20 te kadar düşey atış aralığına ilave olarak hidropnömatik süspansyonun kattığı açıyla emsalsiz ana muharebe tankı.buna ilave olarak süspansyon zırha eğim vererek mermi sekme ihtimalini artırıyor.Gitgide kilo alan M1A2 Abrams ana muharebe tankı, neredeyse nakledilemez hale geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pars.42 -- 1 Şubat 2021; 16:14:44 >
  • T28 Süper ağır tank, veya Panzer Maus gibi tanklara kıyasla hala hafif :)

  • madem kilo almış diyete başlasın :D :)

  • Sorun hissedilmesinin nedeni nakliye uçaklarının zorlanması. Usaf nakliyeci pilotla konuştuğumda bu şekilde ağır metal taşınarak uçaktaki kirişlere aşırı yük binmesinin uçağın sınırlarını zorladığını söyledi. Ve bu şekilde uçağın manevralarını da kısıtladığını söyledi. Çünkü manevra yapınca kirişlere daha da aşırı yük biniyor. Neyse ki Türkiye cumhuriyetinin böyle bir sorunu yok. İnşallah yerli tank taşıyıcılarla Altayları taşırız. Amerika'nın avantajı savaş esnasında b.o.k gibi tank ve uçak üretebilmesi. Bizde öyle bir şans yok.

    Gitgide kilo alan M1A2 Abrams ana muharebe tankı, neredeyse nakledilemez hale geldi




  • pars.42 kullanıcısına yanıt

    İstediği kadar eğilsin önemli olan asimetrik bir şekilde korunaklı olabilmek. Leo2a6 Challenger2 hala kral.

  • Türbin motoru soğutabilirsen istediğin her yerde kullanabilirsin. Çöllerde kumdan tozdan dolayı türbin yerine dizel motor seçilmişti zamanında.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre Tuna Mirliva

    Türbin motoru soğutabilirsen istediğin her yerde kullanabilirsin. Çöllerde kumdan tozdan dolayı türbin yerine dizel motor seçilmişti zamanında.

    Anladım hocam :)

  • Hava üstünlüğü ilk defa yaşanan bir şey değil. Eğer 2. Dünya savaşı diye bir şey duyduysanız o zamandan beridir hava üstünlüğünün ne kadar önemli olduğu, tankınızın Maus gibi super heavy tank olmasına rağmen 2-3 tane bomba yüklü uçağa karşı şansının olmadığı 80 yıldır biliniyor. İnsanların inatla süper jetler üzerinde araştırma yapmasının sebebi bu. Tanklar kara sahasının en önemli unsurlarından birisi hâlâ. Bunları da kolay kolay unmanned yapmazlar ayrıca. Belki saha araçları değişir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağır tankların devri çoktan bitti. ABD, bunları sırf bir müddet daha idare etsin diye boşu boşuna modernize ediyor. Yeni nesil tanklar uzaktan yönetilebilen, personel taşımayan, hafif, hızlı, etkili ve feda edilebilir tanklar olacaktır.

  • çok zekiler imiş hiç mi akıllarına gelmemiş bu kuma saplanan bir tank hedef olmaktan başka ne işe yarar ağırlıktan hareket edemez tamam modernize edilmeli ama ederken ne eklenecekse o kadar da hafif olmalı tankın hareket kabiliyetini etkilememeliydi kademecileri çok zekiler imiş bunlarla mı Nato görevlerine çıkıyor askerimiz aman bunlara fazla güvenmesinler

  • Emre Tuna Mirliva kullanıcısına yanıt

    siz anlamamışsınız.leopard -15 derece altı atış yapamaz.yani bayır aşağı -15 derece altı atışı yok.doğu anadolu gibi coğrafyada kyu-maru -15 derece altı atış yapabilir.uygun arazi eğiminde sadece tareti göstererek atış yapma şansıda var ,hem bu şekilde hedef küçültmüşte olur.Ve ayrıca kyu-maru gibi zırhın gövde üstü kısmına düşey eğim veremeyeceğinden muhtemel gövde üstü isabette sektirme ihtimali düşük.her iki tankın toplarıda aynı Rheinmetall L44 120 mm.Bu durum kyu-maruya üstünlük sağlar .Kral olmak kolay değil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pars.42 -- 2 Şubat 2021; 13:36:31 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.