Şimdi Ara

Giderken neler götürmek lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,


    Giderken yanımızda neler götürmek gerekiyor? Askeri malzeme paketleri iğne bile eklemiş mesela, gerek var mı bunlara? Yanımda mümkün oldukça az şey ve götürmek istiyorum ve kullan at yapacağım, askeriyede neler tedarik edebiliyoruz? tecrübeli arkadaşlar ve alışveriş yapanlar konuya yazarlarsa diğer arkadaşlar için de fikir olur.




  • Nereye giderken

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim askeriyede herşeyi veriyorlar ama bedenine göre vermiycekler xxl gibi bedenler veriyolar uzun dönem yapıcaksan 15 20 tane iç çamaşırı vs alsan yeterli diş fırçası al traş köpüğü al traş bıçağı kesinlikle al ve sigara kulanıyorsan açılmamış paket al bi karton çünkü askeriyede acemi birlikte kantine göndermiyorlar askeri kantinde acemi birlikte fazla birşey alamazsın ama usta birliğinde istediğin herşey var gerekli olanlar gönderselerde sıra gelmiyor 300 400 kişi oluyorsunuz tabanlık kesinlikle al botlar vuruyor ve en önemlisi sağlam bir kilit al botlar yer değişiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FAD5375E9 -- 27 Şubat 2024; 8:33:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dikkatjandarma kullanıcısına yanıt

    Bedelli askerlik forumuna açtığıma göre nereye gidebilirim hocam?

  • Hocam bedelliye gitcem, kilit boşuna almayın kullandırmıyolar yazılmış, 15 tane iç çamaşırı alıp kullan at şeklinde yapmayı düşünüyorum. Bunun haricinde diş fırçası ve traş takımı dışında bişey götürmeye gerek yok sanırım.

  • Gideceğiniz birliğin instagram telegram grupları veya forum konusu varsa oraya sorun daha iyi. Birlikler arası uygulamada ufak tefek farklılıklar olabilir. Mesela Kütahya hava er eğitim tugayı nizamiyesinde 2018 kasımda kantin vardı.

    Grip nezleye meyilliyseniz pastil, tylol hot gibi rahatlatıcılar getiriniz. Fiziksel aktivite çok olacaktır, 12 saat bot giyeceksiniz. Mantar kremi, pudra, kas gevşetici krem getirebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S kullanıcısına yanıt
    Ozaman 6lı traş bıçakları var onlardan al çorap al başka bişeye gerekirse yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hazır paketlere para vermeyin. Kendi paketinizi kendiniz hazırlamaya özen gösterin. Sonuçta kendinizi en iyi kendiniz bilirsiniz. @a-f-h dediği gibi, gideceğiniz birliklere göre işler değişiyor.


    Ben Karamürselbey'e gitmiştim eğitime 2016 yılında, yedek subay olarak. Birisi burada "sadece en büyük boy boş bavul götür, geri kalanını zamanla sağlarsınız" gibi bir yazı yazmıştı o zaman. Bu tavsiye tek başına işime çok yaradı. 2 büyük boy boş bavulla gittim. Eğitim biterken de orada verilen eşyaların bir kısmını (kışın gittiğimden, yazlık beyaz takımlar vs.) büyük boy bavullardan birini evime kargolattım Ptt ile.


    Ben ne götürmüştüm:

    1) Traş bıçağı ve köpüğü

    2) Tırnak makası

    3) İç çamaşırı

    4) Çorap

    5) İğne (normal ve çengelli), iplik

    6) Askı, takım elbise kılıfı, çamaşır filesi

    7) Şampuan


    Bize eşyalar (üniformalar) 1-2 gün geç verildi. Verilenler:

    1) Takımlar (siyah, beyaz, işbaşı üniformalar), pardesü, ayakkabı falan.

    2) Havlu vs. istihkaklar


    Oradayken, deterjanı falan kendimiz aldık aile marketine giderek. Üniformaları alana kadar markete kalabalık gönderilmedik, 2-3 kişi falan gönderiliyorduk.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 28 Şubat 2024; 19:16:37 >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    İlaç sokmada sıkıntı yaşar mıyız hocam?

  • Teşekkürler hocam.

  • Tmp341 kullanıcısına yanıt

    Gruplarda herkes hazır valizlerden almışlar da çok şey var içinde ve 25 gün için gereksiz bence hocam. Yanımda minimum ne götürebiliyorsam öyle gitmek istiyorum, geri kalanı oradan tamamlarız.

  • S kullanıcısına yanıt

    Raporlu, reçeteli ilacınız varsa götürebilirsiniz. Ama kafanıza göre ilaç koyarsanız, aramada falan çıkarsa içeri sokmazlar. Bahsettiğim ürünler reçetesiz de satıldığı için sorun olmaz.

    Ekleme: sevk belgesi kimlik kadar önemli şey, alışveriş için temassız özellikli banka veya kredi kartınız (mümkünse en az 2 adet farklı bankalar) olsun.

    Kütahya'da yatakhane giriş katlarında bozuk parayla çalışan sıcak içecek otomatları vardı. Yeni nesil kartlı otomat olan yerler de varmış. Belki Kütahya da kartlı sisteme geçmiştir.

    Dediğim gibi gideceğiniz birliğe yakın zamanda (son 3-4 ayda) gitmiş kimseler varsa onlarla iletişime geçiniz. 6-7 mart gibi ilk kafile terhis olacak. Kantin erişimi, uygulamalar, kantinde neler var neler yok, hangi ürünler çabuk tükeniyor falan vs. konularda daha net bilgi edinirsiniz.

    26 gün için belki bir sırt çantası işinizi görür sanırım. Sivil olarak üstünüzdekiler yetecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 29 Şubat 2024; 1:42:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam fazla dediğiniz gibi sırt çantası ile gitmeyi düşünüyorum fazla kasmaya gerek yok niyetim tuvalet kağıdına kadar alıp valiz taşımak değil (gruplarda alan arkadaşlar gördüm :) ) en gerekli şeyleri sırt çantasına doldurup öyle gideceğiz bakalım.

  • S kullanıcısına yanıt

    Telefon götürmek gibi bir plan yoksa (ki bence askercell ile falan uğraşmaya değmez eğer yedek subay veya yedek astsubay gidilecekse), telefon kartı alın eğitim için. Aileinizi arayıp, "bu numarayı ara" deyip kapatın ankesörlü telefonlardan. Her ihtimale karşı giderken ailenize böyle yapacağınızı söyleyin ki hemen arasınlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 6 Mart 2024; 15:26:20 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.