Şimdi Ara

GERÇEKTEN EKRAN KARTI VE OYUNLARDAN ANLAYANLAR RİCA EDİYORUM BAKABİLİRLER Mİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
1
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    Peki amd mi intel mi ekran kartı ne alaym monitörü 144 hz alsam bile 2 gb 128 bit kartla bana 144 sabit fps verir mi ?
  • mustacix kullanıcısına yanıt
    Dostum o zaman şöyle yapsam

    ASUS B150M PRO GAMING ANAKART : 430 TL

    INTEL CORE İ5 6500 : 800 TL

    KINGSTON HYPERX FURY 8 GB DDR4 2400 MHZ RAM : 230 TL

    PSU VE KASA 600 W +80 BRONZE ALIRIM 450 TL O TUTAR

    SEAGETE BARRACUDA 1 TB 7200 RPM HDD : 230 TL

    SSD VE MONİTÖRÜ SONRA ALACAĞIM AMA KESİNLİKLE 144 HZ ALICAM ONUN HARİCİ BUNLARA UYGUN BİR EKRAN KARTI LAZIM BÖYLE SENELERCE GİDEBİLECEK BİR EKRAN KARTI MSI NVIDIA GEFORCE GTX 970 4 GB 256 BİT ALSAM UYUM SAĞLAR MI VEYA DARBOĞAZ FELAN YAPAR MI ? YOKSA BU EKRAN KARTI ÇOK MU FAZLA GELİR ?
  • http://www.ebrarbilgisayar.com/mage231-i5-6500-8gb-1tb-120gb-4gb-8gb-rx480-600w-pmu356701 bu kasayı direk alabilirsin fps 250 den aşşağıya inmeyecektir.
  • Rica ediyorum lol bolumune gelme sakın. Durduk yere lig muhabbeti yapan çobanlardan yeni kurtulduk burada bunu yapani görünce irite oluyorum.

    Ayrica sabahtan gecelere kadae dayanacak tabiriyle sistem istenmez. Bütçeni yazman yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atestensopaaa A kullanıcısına yanıt
    baya iyi config,
    dediğim gibi gaming kafe gibi olan yerdeki config bunun gibi.

    güncel işlemci güncel ekran kartı çok iyi olur. rx 470 aynı performans ortalama ama güncel kart önemli.
    144 hz için dediğim şeyi yapmanı tavsiye ederim. aslında rx 460 bile işini görür. yada 1050 yad 1050 ti.

    sonrada hdd eklesen daha iyi olur. ssd tak ilk olarak. ve performans farkını gör. başka oyunlarda oynarsın illaki rx 470 ileriye dönük giriş orta bir kart. 1080p de yüzünü kara çıkartmaz.

    gtx 970 daha fazla güç harcıyor rx 470 e göre. fazla gelmez bu kartlar ileriye dönük.




  • Bu saatten sonra sıfır 9 serisi alınmaz. Ayrıca sistemi sıfır almakzorunda değilsiniz. İkinci el bölümünde garantisi devam eden 4 serisi işlemcilerle de bir sistem kurabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustacix kullanıcısına yanıt
    Peki dostum bu sistem beni bayağa götürür deme zaten sadece lol oynayacağım counter strike 1.6 kurarım belki sadece bu oyunlar yok crysis yok gta 5 oynamam zaten asla. Nasıl desem ekran kartımı msı marka Rx470 veya Rx 480 alayım o zaman ekran kartıyla uyumluluk sorunu olmaz deme birde işlemci bu kartın yükünü kaldırır değil mi diğer bir deyişle darboğaz olayı olmaz ?
  • gtx 1080 alsan bile o işlemci darboğaz yapmaz korkma.

    o zaman rx 460 yada gtx 1050 ti al.

    şimdi baktım karta. sadece lol oynayacaksan (baya kararlı gördüm seni) bu kart yeter. min 133 falan oldu max 200 210 fps görüyor kart full ayarlar yine.

    işlemciyi de i3 işlemci olarak değiştir. istersen i3 6100 alabilirsin.

    darboğaz söz konusu değil.
  • mustacix kullanıcısına yanıt
    Dostum sende benim kafa yapısıyla aynısın anladın ne demek istediğimi :) rahat etmek istiyorum senelerce gitsin istiyorum yani bir kere para vermişken tam olsun diye uğraşıyorum i3 işlemciye düşmeye gerek yok bide 1050 ti tek fanlı ya sevmedim o kartı :D :D :D Burada parçaların tek tek fiyatlarına baktım bak bir daha yazayım biraz pahalıya denk geliyor ama olsun alacağım yazdığım fiyat aralığından daha ucuz bir şey biliyorsan gene yorum at kardeşim sevinirim ben alacağım tüm sistemleri yazayım sana dostum .


    ANAKART: ASUS B150M PRO GAMİNG : 430 TL

    İŞLEMCİ: INTEL CORE i5 6500 : 800 TL

    RAM: KINGSTON HYPER X FURY 8 GB : 230 TL

    PSU VE KASA : 600+80 W BRONZE SERİSİ BİR KASA ALACAM : 450 TL

    HDD: 1 TB 7200 RPM : 220 TL

    SSD: 120 GB : 220 TL

    EKRAN KARTI : MSI RX 480 4 GB 256 BİT AMD RADEON : 1300 TL

    TOPLAM : 3650 tl

    Bro ekran kartı MSI marka ama amd olduğu için sıkıntı olur mu ya amd iyi değil felan diyorlar her ne kadar MSI marka olsa da bilemedim şimdi birde Monitör bu parçalara uygun bir tık aşağısı yok mu ya bro 144 hz monitörler 1300 1400 den başlıyor ben monitör için 700-750 tl bütçe ayırmıştım :/ Bana yardımcı olur musun ?




  • atestensopaaa A kullanıcısına yanıt
    rx 480 ile işi büyütmüşsün

    lol vs. 2 k da 144 fps ile oynarsın bence

    abi gayet güzel config yani bozma hiç parça uyumsuzluğu yok.

    aslında şöyle msi ın servisi kıl biraz öyle duydum. amd de bir yamuk yok. dediğim gibi dx 12 de falan performansı iyi vulkan api zaten malum.

    kartı msi yerine sapphire almanı tavsiye ederim. sapphire , sadece amdye çalışıyor. sade tasarımı var. msi yani, ejderya işte

    istersen anakartı asrock alırsın. o şeklide 100 liraya kadar kazanç sağlayabilirsin. güncel teknolojileri kullanıyor. yine aynı b150 yonga setli asrock anakart iyi olur. ileride ssd sonra eklerim demiştin. yada hdd hangisi olursa. bunların birini sonraki zamana at oradan 200 civarı bir kazancın olur. bunu monitöre verirsin. amazondan almanı tavsiye ederim 1,5k lık monitör 700 800 liraya denk geliyor bazen. imkan olursa bende alcağım free sync bir şey. forumun yurtdışından alışveriş fırsatları kısmına bak.
    "mühendis murat" adlı vatandaş açmış konuyu ve kaç yıldır güncelliyor hala. bir de oraya bak bence.

    kafana takılan bir şey olursa pm atabilirsin.




  • mustacix kullanıcısına yanıt
    Dostum ekran kartı gerçekten çok önemli bir şey hadi diyelim tamam rx 470 alırım bu 144 hz monitör destekler mi birde herkes NVIDIA en iyisi AMD 2 Sene bile dayanmıyor felan diyor siteye baktığım zaman fiyatlarıda ucuz amd tüm parçaları bende bir şüpheleniyorum dolayısıyla :) amd alsam senelerce gider mi ki ? ve ya peşin 4000 tl verirsem monitörden düşer mi ki adam 200 300 tl sonuçta peşin ödeyeceğim :D :D
  • atestensopaaa A kullanıcısına yanıt
    bak bazı siteler özel indirim yapıyor.
    tekno biyotik mesela 3k lık sistem toplarsan view sonic ekranı free sync li 500 liraya veriyor sanırım. peşin paran varsa, her şey mümkün mağazadan almak farklı siteden almak farklı siteden alırsan adamların mağaza kadar masrafları olmadığı için ucuza satıyorlar.

    aceleci davranma bak alışverişini ona göre yap. fiyat yoklaması yapman çok önemli amazondan bakarsan karlı olabilir.

    amd nin dayanmaması diye birşey yok. amd ve nvidia nın ekran kartıları ortalama olarak aynı kalitede. sen karta ekstrem bir şeyler yapmazsan uzun zaman taşır seni.

    internetten kullanıcı deneyimlerini oku yani youtuber falan değil ekşi gibi vs. olabilir. yine dh daki insanlar kullananlar hani partner firma nın kartını kullanıyor ne sorunlar yaşamış mesela gtx 970 de tam 4 gb değilde 3,5+0,5 gb şeklinde bir sorun varmış bazı ekran kartlarında da cızıtı geliyor.




  • vay arkadaş neler olmuş burada böyle, lol için istenen sisteme ssd'ye kur mu dersin, i5 6500 ler, gtx 1060 lar... asus vg248qe al gerisini 1000 liralık alsan bile sorun olmaz. o oyundan keyif böyle çıkar.
  • Herkese merhaba ben profesyoel LOL oyuncusuyum

    giriş seviyesi bir ekran kartı fazla bile bu oyuna
  • Lol oynamak için cpu ram'e filan gerek yok benim bildiğim windows olsa yeter

    İşin şakası bir yana, bir sistem hiç bir zaman tek uygulama için toplanmaz. O uygulamayı açana kadar geçirdiğin zamanda bile başka uygulamalar kullanılır. Bu yüzden, hele de bu fiyatlar seviyesine düşmüşken en kötü ihtimalle 120GB bir SSD mutlaka alın. Sistem sürekli açık duracaksa güç kaynağınız mutlaka kaliteli ve verimli olsun. Kasa içine iyi hava alıp bunu aynı şekilde atabilsin.

    Anakarta ve işlemciye ciddi bütçe ayırmanıza gerek yok. 8GB bellek yeterli gelir fazlasıyla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tihilu

    Hepsini Msi al. Daha çok vuruyosun o zaman.

    Tam aynı yorumu yapmak için girmiştim. Bide lol için sistem topluyor sanki ağır bir sistem. İntel hd graphic bile full ayarlarda açabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Celonfix


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tihilu

    Hepsini Msi al. Daha çok vuruyosun o zaman.

    Tam aynı yorumu yapmak için girmiştim. Bide lol için sistem topluyor sanki ağır bir sistem. İntel hd graphic bile full ayarlarda açabiliyor.

    Yok hocam gerekiyor ya ayıp etmeyelim şimdi. 250-300 fps alabileceği sistemle dünyanın en iyisi olacak arkadaş.
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    60hz ekranda 250-300fps ,144hz oyuncu monitörü çöp zaten boşa yapılmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atestensopaaa

    Dostum ekran kartı gerçekten çok önemli bir şey hadi diyelim tamam rx 470 alırım bu 144 hz monitör destekler mi birde herkes NVIDIA en iyisi AMD 2 Sene bile dayanmıyor felan diyor siteye baktığım zaman fiyatlarıda ucuz amd tüm parçaları bende bir şüpheleniyorum dolayısıyla :) amd alsam senelerce gider mi ki ? ve ya peşin 4000 tl verirsem monitörden düşer mi ki adam 200 300 tl sonuçta peşin ödeyeceğim :D :D

    İşte klasik bir lol oyuncusu. Tamam sen msi nvidia ikilisi al. Daha iyi sağ tıklarsın. Nasılki lol en iyisi değilse nvidiada en iyisi değil. Bana amdnin 2 sene bile dayanmadığını kanıtlayabilirmisin ? Bendeki hd 5450 ilk çıktığı zamanlardan kalma yaklaşık 6 senelik hala çalışıyor. Sırf lol oynayacaksan ekran kartına bile gerek yok. İntel hd 530 bile lolü full ayarlada 60fps üstü veriyor. Bırakın rx470i rx 460 bile 144fpsten yukarı verir. Ama asıl soru şu 144hz gerçekten lazımmki lol için. Hadi fps oyun oynayacak olsanız neysede lole 60 yeterde artar. Yani lol için intel hd veya apular yeterde artar.




  • Dostum dediğin doğru sabahtan akşama kadar açık duracaksa kasanın içi buz gibi olmalı fps sürekli yüksek tutmak için. Peki yeterince gerekli soğutmayı nasıl sağlarız yanı ekran kartını MSI RX 480 alacağım 4 gb 256 bit 2 fan onda var bir tane işlemci fanı var peki başka nereye ne taktırmam lazım ki buzdolabı gibi olsun ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.