Şimdi Ara

Gerçek Mitsubishi klima hangisi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
1
Favori
142.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bildigim kadarıyla sankonun bayilerindede airfel daylux ve mcqay marka cıhazlar mhı nın yanında satılıyor.. ıklımsadan pek bır farkı yok..
  • problem özellikle japon Sharp markasının da İklimsada satılması yüzünden doğmaktadır. İklimsa , klima çeşitlerinde plazma teknolojisi kullanan bir ürün bulunması açısından ve genel olarak gayet iyi bir klima olan Sharp ile devam etmek istemektedir.
    Sonuçta anlaşma olmamıştir ve M.Heavy 2009 yılında Sanko bünyesinde devam etmektedir. Sabancı da boşluğu doldurmak amacıyla General marka klimalar ile anlaşmış olup İklimsa da satışlarına başlayacaktır , ama öncelikle M. Heavy stoklarını bitirmek istemektedir ve General markasını sorduğunuzda "gelecek veya geldi tamam" gibi tutarsız cevaplar vermektedir. ( 2009 Mayıs sonu itibariyla böyle )
  • daylux adını kimse duymamışken 1999 da kuzenim kullanıyordu ve vestel den daha iyi randıman alıyordu. hem ses hem de ısı bakımından.bugün yani dün gittim gördüm airfell bunu satmakta ama 922 gazlı........
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anshe

    bildigim kadarıyla sankonun bayilerindede airfel daylux ve mcqay marka cıhazlar mhı nın yanında satılıyor.. ıklımsadan pek bır farkı yok..

    Siz olaya tersten bakıyorsunuz.Airfel zaten Airfel ,Daylux gibi ürünleri satıyordu.Şimdide MHİ ürün gamına kattı.Ama aradaki fark şu.Airfel satılan mağzada MHİ satılamıyor.Yani A kalite markayla gelgel yapıp sonrada neydi bellisiz uydurma marka satmaya çalışmıyorlar,bazıları gibi....!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erdi28

    daylux adını kimse duymamışken 1999 da kuzenim kullanıyordu ve vestel den daha iyi randıman alıyordu. hem ses hem de ısı bakımından.bugün yani dün gittim gördüm airfell bunu satmakta ama 922 gazlı........

    Bu cihaz Fiyatına göre hepsine 10 basar.Kaldıki bu fiyat katogrisinde tüm cihazlar R 22.Birde R 22 den korkmanında hiç gereği yok.Şu ana kadar kullnımda olan klima ve soğutma sistemlerinin %99 zaten R22 ile çalışıyor.R410 gazı çevrecilikle alakası bile yok.Seragazı etkisi R22 ye göre iki kat daha fazla.Ve en büyük sıkıntıküçük bir kaçak olsa gaz ilavesi yok,hangi servis gazı toplayacak ,sal gitsin atmosfere
  • mbirol güzel açıklamış ; daha önce belirttiğim gibi M.Heavy firması İklimsa' da kendi ürünleri yanında ayrıca 4-5 marka klima satılmasını istemiyor. Mesela vatandaş MHI klimalari bi göreyim , bilgi alayım diye İklimsa 'ya gidiyor ve başka markalara kayabiliyor.
    Yeni anlaşma Sanko bünyesinde Airfel ile yapılmış olup , Airfel tüm bayilerinde MHI klimaları satamıyor , özellikle adı "Mitsubishi Showroom" olarak geçen Airfel Mitsubishi bayilerine gitmeniz gerekiyor.

    Ama maalesef Airfel henüz yeterince organize olamamıştır , örneğin koca İstanbul' da 2 tane Mitsubishi Showroom bayisi vardır ve asıl önemlisi Airfel bu durumu açık açık belirtmeyip vatandaşın genel olarak Airfel bayilerine gitmesine neden olmaktadır.
    Bu bayilerden bazıları "tamam getirtiriz , siz telefon numarası bırakın biz sizi arayalım" gibi , bazıları ise "size Daylux , Airfel veya McQuay klimalardan verelim" gibi cevaplar vermektedir. Bikaç bayinin hakkını yemeyelim , onlar direk "biz MHI satmıyoruz Mitsubishi bayisi olarak geçen şu 2 bayiye gitmeniz gerekir" diye cevap verdiler.




  • Arkadaş çok doğru söylüyor MHI ninyeni Türkiye disbiritörü AİRFEL dir iklimsa dada devam ediyor satışlar fakat eski cihazlar koldarına dikkat ederseniz atıyorum SRK56 diye geçer 2009 model yani AİRFEL disbiritörlüğünde showroomlarda satılan cihazlarda ise SRK56HE-S1 kodu vardır sonuna s koldarı eklenmiştir. Farkı ne eski cihazlar eski gazlı ve 18 likte A sınıfı değil.Gelelim hangisi sahte hangisi gerçek olana .Yok öle bişey ikiside gerçek Mitsubishidir.İkiside sizi üzmez önemli olan cihaz alırken değerlere bakın ona göre paralarını karşılaştırın birisini bmw birisini mercedes olarak düşünerek alın yok sahte yok çakma yok öle bişey her ikisininde kompresör ve kartı japonyada üretilir tailand da toplama merkezlerinde toplanır ve made in tailand adı altında satışa sunulur.Önemli olan o yada bu değil teknik veriler ve fiyatlardır.Öle kafadan yok bu gerçek bu sahte diye atmakla insanların aklı çelinerek konuşulmaz her bilip bilmeyen konuşursa bu şekilde olur adana da bile üretilir mitsubishi. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 2 Temmuz 2009; 19:03:07 >




  • *** ÇOK ÖNEMLİ NOT ***

    TÜM AŞAĞIDAKİ YAZDIKLARIM, ATIP TUTMALARIM (SİZE GÖRE..), İDDAA ETTİĞİM DEĞERLER, KAPASİTELER, ÖZELLİKLER.. HEPSİ PİYASADA KALİTELİ OLARAK BİLİNEN KLİMALAR İÇİNDİR. HATTA KONUMUZ M.ELECTRIC VS. MHI OLDUĞUNA GÖRE SADECE BU İKİ MARKA İÇİNDİR. YOKSA PİYASA MALI UCUZ ÜRÜNLER AŞAĞIDA BAHSETTİĞİM KONULARA KESİNLİKLE KONU EDİLEMEZ BİLE.. "AAAA, BÖYLEYMİŞ DEMEEK!!.." DİYE GİDİP 500TL'YE KLİMA ALANLARA AŞAĞIDAKİ HİÇBİ LAFIM GERÇEKÇİ GELMESİN LÜTFEN...



    herkese selamlar.. forumları çoğunlukla işim düştüğünde ve ucuz veya pahalı, işime yarayacak bir şey alacağımda dikkatle inceliyorum.

    Maalesef birçok kişinin farkında olduğu gibi, bu forumlarda çoğunluk satıcılar, bayiler ve teknik servisler insanları yalan yanlış yönlendiriyor.

    Şahsi görüşüm, internetten veya satış kanallarından detaylı araştırmasının yapılıp, kişinin kendi kararını vermesi. parası olan, olmayan, zevk düşkünü, ihtiyaç sahibi, vs vs.. her türlü insanız malum.. maksat da doğru bilgiyi vermek olsun.. bakıyorum ki çoğunluk büyük kapasiteli cihazlar anlatılmış forumda.. ancak sanmıyorum ki, ev kullanıcıları 9bin veya 11bin btu dan büyük klima odalarına taksınlar. kaçımızın 40-50 m2 odası var ki?? ayrıca arkadaşlar biliyorum bu işin teorik hesabı, kitabı, katsayısı, ışıkmış odadaki insan sayısıymış... vs vs.. dükkandan içeri girdinizmi veya bir "bilene" sordunuzmu aklınızı karıştıracak bir sürü şey soracaklar. ANCAK ŞUNU UNUTMAYIN, EVİNİZDE KULLANACAKSANIZ KLİMAYI BTU HESAPLARINA KÖRÜ KÖRÜNE İNANMAYIN!!! adım gibi eminim, 11bin btu nun ısıtıp soğutamayacağı hiç bir ev odası-salonu olamaz!! tabi 100m2 küsurluk odalar, salonlar yoksa evinizde!! o hesapların hepsi ticari mahaller ve mekanlar için teorik değerlerdir! unutmayın, en verimli cihazlar kapasitesi düşük olanlar, en ucuz olanlar da yine düşük kapasiteli cihazlardır. ayrıca inverterli klimalar max değerlerine bakacak olursanız zaten 9binlik klima 11bin btu çook üzerinde (gerekirse) kapasitelere erişebilmekte.. boşuna fazla para vermeyin.. verimden kazanacağınız parayı kaybetmeyin... etrafınızdaki ev kullanıcıları ile konuşun, milletin tecrübelerinden faydalanın..

    neyse.. giriş kısmını geçip, tecrübelerimi anlatayım..

    öncelikle gerçekler neler:
    1- MHI şu anda (2009 itibari ile) SANKO ile anlaşmış ve tüm yeni cihazları airfel çatısı altında satıyor. madem internettesiniz şu anda, açın sitesini bakın görüyor olmanız lazım zaten. ancak sadece Mitsubishi ler için kendi bayi ağı (şu anda sınırlı) ve show roomlarında satışını yapıyor.
    2- iklimsa piyasada sadece ucuz markalar ile kıyaslanabilecek, teknolojisi ve değerleri -maalesef- miyadını doldurmuş MHI klimaları halen satmakta. ve yine maalesef, reklamın, cahilliğin gözü kör olsun, halkın 90% MHI türkiye satıcı, dağıtıcı, ana vs vs'si diyince ezbere İKLİMSA diyor.. reklamın artı ve eksileri işte.. AIRFEL yetkililerinin tüm Türkiye çapında bir tanıtıcı reklam olayına girip, milletin kafasından bu yanlış imajı silmesi şart bence..
    Yoksa benim gibi MHI klima alayım, bakayım diye ezbere İklimsaya gidip, "ulan atıp tutulan, onca övülen cihazlar bunlarmıymış, nesi güzel, özellikli, teknolojik, çevreci, vs vs.." deyip geri döner başka markalara saparsınız. klimada marka listesi uzun olduğu için, birkere üzerini cizince bir marka ve cihazın, tekrar tekrar da araştırmıyosunuz maalesef.. sonra gidip alıyorsunuz başka bir markayı bilemeden!



    * uzun zaman araştırdıktan sonra (maalesef MHI ve sanko gerçeğini duymadan önce) Mitsubishi Eectric, FD25 krigamime klima aldım mayıs 2009 da. tek kelime ile mükemmel bir cihaz. tüm teknik verileri bolca mevcut, burada saymaya gerek yok. 1965 TL, nakit tüm pazarlıklarım sonucunda indirebildiğim rakam oldu. katalogta yanılmıyorsam 2250TL civarıydı.. EER, COP, ses, filtre özellikler ile mükemmel.. haziran, temmuz, ağustos 2009 aylarında abartısız günde 14-18 saat arası en düşün fan ayarında 23-24 sabit dereceye ayarlı olarak çalıştırdım (salon kapısı full açık, soğuk tüm eve yayıldı ve genelde çok etkisi olmasada diğer odaları kırdı yinede. zaten nemi uzaklaştırması genel olarak serinlik hissi yarattı hep).. faturama artısı 15-25 TL arası oldu.. yani inanılmaz derecede ekonomik!! şimdi ekim 2009 %10 elektrik zammı ile harcamı ne olur bilemem. ama kullandığım dönemde yanılmıyorsam TEDAŞ tarifesi 0.17tl/kW idi.

    * ne yalan söyleyeyim, bilseydim MHI SRK 20ZGX-S alırdım. ama cihazdan bihaberdim.. EER, COP, ses, filtre özellikleri M.Electric den kesinlikle aşağı değil. kapasite bir kademe düşük, ama 16m2 odamda deli bir fark yaratmayacağına eminim. alırdım diyorum çünkü şu anda, 25 eylül itibari ile srk 20 zgx-s modelini tanesini 1684 tl (nakit fiyatı) den iki tane aldım. aslında krigamime alacaktım, ama enteresandır, milletin deli fiyat indirdiği dönemde FD25 serisi 2550TL ye çıkartılmış M. Electric tarafından! tekrar araştırmaya başlayınca SANKO gerçeğini öğrendim ve açıkçası verdiğim fazla parama ne yalan söyleyeyim yandım. çünkü mayıs ayında herhalde MHI olan cihazı 1500TL ye alırdım herhalde?!

    KRIGAMIME ile MHI ARASINDA (BENCE) TEK VE EN BÜYÜK ÖZELLİK, KRIGAMIME ÜZERİNDEKİ ALGILAYICI GÖZÜN EMDİĞİ HAVANIN DEĞİL ETRAFTAKİ DUVARLAR VE CİSİMLER ÜZERİNDEKİ SICAKLIĞI TARAYARAK, GERÇEK ORTAM SICAKLIĞINA GÖRE ISITMA VEYA SOĞUTMAYA DEVAM ETMESİ, YÖNLENDİRMESİDİR. VE BAKMAYIN, BU DA EPEY FAYDALI VE ÇOK ÖNEMLİ BİR ÖZELLİKTİR! AMA FAZLADAN 900TL EDERMİ, VERİLİRMİ.. DÜŞÜNMEK LAZIM. (25 EYLÜL 2009 FİYATLARI İLE FD25 KRIGAMIME 2550TL SATILIRKEN, SRK20ZGX-S 1684TL YE ALDIM BEN)




    * tavsiyelerim... Her iki cihaz da çok uçuk ötesi mükemmele ulaşmış görünüyor.. hiiç düşünmeden parası olan alsın derim.. Parası olmayan ama illa klima alacam diyenlerde, kullanma sürelerini düşünsün.. eğer 2-3 sene günde 4-6 saat arası kullanacaksanız, hem faturalardan kendini amorti edecektir, hem de bakım, tutum, ömür, kullanım keyfi, zevki, sorunsuzluğu ile verdiğiniz paranın ne kadar da değdiğini anlayacaksınız. emin olun, soluyacağınız hava senelerce "bir numara" olacak.. gidip de ucuz bir klima ile 2-3 sene sonra/içinde pis kokular çekmeyin.. zaten dayanamayıp ya atacaksınız, yada değiştireceksinizdir..

    * inanın çok ama çok araştırdım.. daikin, general, sharp, krigamime, MHI (iklimsa kampanyalı modeller 30% indirim çok cazip), sanko MHI hyper ve standart inverterler ezberimde, tüm değerlerini inceledim. bu markaların tüm modellerini inceledim (7000 - 9000 btu arasında olanlarını).

    * en iyi COP, EER, ses, filtre değerlerine sahip:
    - toshiba süper daisekai: dehşet pahalı! keşke alabilseydim...
    - daikin ururu, sarara: aynen deli paralı.. 3300TL civarında, beni aştı.. ama ne yalan söyleyeyim. .piyasadaki en sağlıklı cihaz.. param olsa saniye düşünmezdim...
    - M.Electric krigamime FD25: 2150tl idi (ağustos sonunda), alacaktım.. ama kampanya olur
    , iner diye bekledim, 2550tl yaptılar, şok oldum, araştırmaya başladım :)
    - Hitachinin RAS modeli galiba, 6küsur COP ve EER li.. dünyada varolan en yüksek verim katsayıları şu an için.. Türkiyede yok..
    - Arçelik süper inverter bi modeli var, çok enteresandır ama EER ve COP 5'in üstünde.. şaşırdım ama 2500TL fiyatı ile etmez dedim..

    - MHI hyper inverter 20ZGX ve 25ZGX modelleri en "uygun fiyatlara sahip" en üst seviye klimalar bence Türkiyede şu anda..

    - MHI fiyatları bayiler arasında değişken.. %18 ile %3 arasında iskonto verenler var.. ama unutmayın.. klima ve fiyatı kadar en önemli birşey varsa, o da montajıdır!!!! bunu bir kenara yazın derim ve 50-100 aramayın.. derim ben...
    - M.Electric fiyatlarında klimaplus bayileri söz birliğimi ne etmiş artık.. yada listeleri çok sıkı.. çok cüzi indirimler var sadece..


    Sanırım birilerinin kuyruğuna basıyorum, işine gelmeyecek diye beni ban'leyecekdir, ama dediklerimi araştıranlar anlayacaklar, bilenler ise zaten hak vereceklerdir.

    sanırım epey uzun lafladım.. krigamime ve Hyper inverter SRK20ZGX-S modellerini birebir evimde kulanıyorum.. merak edeniniz varsa kullanıcı olarak tüm tecrübelerimi paylaşabilirim.. HER IKI CIHAZDA MÜKEMMEL KLİMALARDIR. HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN ALABİLİRSİNİZ. HANGISI DAHA UCUZ İSE ONU ALIN DERİM BEN!!

    herkese kolay gelsin..selamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellassar -- 26 Eylül 2009; 8:08:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ellassar

    *** ÇOK ÖNEMLİ NOT ***

    TÜM AŞAĞIDAKİ YAZDIKLARIM, ATIP TUTMALARIM (SİZE GÖRE..), İDDAA ETTİĞİM DEĞERLER, KAPASİTELER, ÖZELLİKLER.. HEPSİ PİYASADA KALİTELİ OLARAK BİLİNEN KLİMALAR İÇİNDİR. HATTA KONUMUZ M.ELECTRIC VS. MHI OLDUĞUNA GÖRE SADECE BU İKİ MARKA İÇİNDİR. YOKSA PİYASA MALI UCUZ ÜRÜNLER AŞAĞIDA BAHSETTİĞİM KONULARA KESİNLİKLE KONU EDİLEMEZ BİLE.. "AAAA, BÖYLEYMİŞ DEMEEK!!.." DİYE GİDİP 500TL'YE KLİMA ALANLARA AŞAĞIDAKİ HİÇBİ LAFIM GERÇEKÇİ GELMESİN LÜTFEN...



    herkese selamlar.. forumları çoğunlukla işim düştüğünde ve ucuz veya pahalı, işime yarayacak bir şey alacağımda dikkatle inceliyorum.

    Maalesef birçok kişinin farkında olduğu gibi, bu forumlarda çoğunluk satıcılar, bayiler ve teknik servisler insanları yalan yanlış yönlendiriyor.

    Şahsi görüşüm, internetten veya satış kanallarından detaylı araştırmasının yapılıp, kişinin kendi kararını vermesi. parası olan, olmayan, zevk düşkünü, ihtiyaç sahibi, vs vs.. her türlü insanız malum.. maksat da doğru bilgiyi vermek olsun.. bakıyorum ki çoğunluk büyük kapasiteli cihazlar anlatılmış forumda.. ancak sanmıyorum ki, ev kullanıcıları 9bin veya 11bin btu dan büyük klima odalarına taksınlar. kaçımızın 40-50 m2 odası var ki?? ayrıca arkadaşlar biliyorum bu işin teorik hesabı, kitabı, katsayısı, ışıkmış odadaki insan sayısıymış... vs vs.. dükkandan içeri girdinizmi veya bir "bilene" sordunuzmu aklınızı karıştıracak bir sürü şey soracaklar. ANCAK ŞUNU UNUTMAYIN, EVİNİZDE KULLANACAKSANIZ KLİMAYI BTU HESAPLARINA KÖRÜ KÖRÜNE İNANMAYIN!!! adım gibi eminim, 11bin btu nun ısıtıp soğutamayacağı hiç bir ev odası-salonu olamaz!! tabi 100m2 küsurluk odalar, salonlar yoksa evinizde!! o hesapların hepsi ticari mahaller ve mekanlar için teorik değerlerdir! unutmayın, en verimli cihazlar kapasitesi düşük olanlar, en ucuz olanlar da yine düşük kapasiteli cihazlardır. ayrıca inverterli klimalar max değerlerine bakacak olursanız zaten 9binlik klima 11bin btu çook üzerinde (gerekirse) kapasitelere erişebilmekte.. boşuna fazla para vermeyin.. verimden kazanacağınız parayı kaybetmeyin... etrafınızdaki ev kullanıcıları ile konuşun, milletin tecrübelerinden faydalanın..

    neyse.. giriş kısmını geçip, tecrübelerimi anlatayım..

    öncelikle gerçekler neler:
    1- MHI şu anda (2009 itibari ile) SANKO ile anlaşmış ve tüm yeni cihazları airfel çatısı altında satıyor. madem internettesiniz şu anda, açın sitesini bakın görüyor olmanız lazım zaten. ancak sadece Mitsubishi ler için kendi bayi ağı (şu anda sınırlı) ve show roomlarında satışını yapıyor.
    2- iklimsa piyasada sadece ucuz markalar ile kıyaslanabilecek, teknolojisi ve değerleri -maalesef- miyadını doldurmuş MHI klimaları halen satmakta. ve yine maalesef, reklamın, cahilliğin gözü kör olsun, halkın 90% MHI türkiye satıcı, dağıtıcı, ana vs vs'si diyince ezbere İKLİMSA diyor.. reklamın artı ve eksileri işte.. AIRFEL yetkililerinin tüm Türkiye çapında bir tanıtıcı reklam olayına girip, milletin kafasından bu yanlış imajı silmesi şart bence..
    Yoksa benim gibi MHI klima alayım, bakayım diye ezbere İklimsaya gidip, "ulan atıp tutulan, onca övülen cihazlar bunlarmıymış, nesi güzel, özellikli, teknolojik, çevreci, vs vs.." deyip geri döner başka markalara saparsınız. klimada marka listesi uzun olduğu için, birkere üzerini cizince bir marka ve cihazın, tekrar tekrar da araştırmıyosunuz maalesef.. sonra gidip alıyorsunuz başka bir markayı bilemeden!



    * uzun zaman araştırdıktan sonra (maalesef MHI ve sanko gerçeğini duymadan önce) Mitsubishi Eectric, FD25 krigamime klima aldım mayıs 2009 da. tek kelime ile mükemmel bir cihaz. tüm teknik verileri bolca mevcut, burada saymaya gerek yok. 1965 TL, nakit tüm pazarlıklarım sonucunda indirebildiğim rakam oldu. katalogta yanılmıyorsam 2250TL civarıydı.. EER, COP, ses, filtre özellikler ile mükemmel.. haziran, temmuz, ağustos 2009 aylarında abartısız günde 14-18 saat arası en düşün fan ayarında 23-24 sabit dereceye ayarlı olarak çalıştırdım (salon kapısı full açık, soğuk tüm eve yayıldı ve genelde çok etkisi olmasada diğer odaları kırdı yinede. zaten nemi uzaklaştırması genel olarak serinlik hissi yarattı hep).. faturama artısı 15-25 TL arası oldu.. yani inanılmaz derecede ekonomik!! şimdi ekim 2009 %10 elektrik zammı ile harcamı ne olur bilemem. ama kullandığım dönemde yanılmıyorsam TEDAŞ tarifesi 0.17tl/kW idi.

    * ne yalan söyleyeyim, bilseydim MHI SRK 20ZGX-S alırdım. ama cihazdan bihaberdim.. EER, COP, ses, filtre özellikleri M.Electric den kesinlikle aşağı değil. kapasite bir kademe düşük, ama 16m2 odamda deli bir fark yaratmayacağına eminim. alırdım diyorum çünkü şu anda, 25 eylül itibari ile srk 20 zgx-s modelini tanesini 1684 tl (nakit fiyatı) den iki tane aldım. aslında krigamime alacaktım, ama enteresandır, milletin deli fiyat indirdiği dönemde FD25 serisi 2550TL ye çıkartılmış M. Electric tarafından! tekrar araştırmaya başlayınca SANKO gerçeğini öğrendim ve açıkçası verdiğim fazla parama ne yalan söyleyeyim yandım. çünkü mayıs ayında herhalde MHI olan cihazı 1500TL ye alırdım herhalde?!

    KRIGAMIME ile MHI ARASINDA (BENCE) TEK VE EN BÜYÜK ÖZELLİK, KRIGAMIME ÜZERİNDEKİ ALGILAYICI GÖZÜN EMDİĞİ HAVANIN DEĞİL ETRAFTAKİ DUVARLAR VE CİSİMLER ÜZERİNDEKİ SICAKLIĞI TARAYARAK, GERÇEK ORTAM SICAKLIĞINA GÖRE ISITMA VEYA SOĞUTMAYA DEVAM ETMESİ, YÖNLENDİRMESİDİR. VE BAKMAYIN, BU DA EPEY FAYDALI VE ÇOK ÖNEMLİ BİR ÖZELLİKTİR! AMA FAZLADAN 900TL EDERMİ, VERİLİRMİ.. DÜŞÜNMEK LAZIM. (25 EYLÜL 2009 FİYATLARI İLE FD25 KRIGAMIME 2550TL SATILIRKEN, SRK20ZGX-S 1684TL YE ALDIM BEN)




    * tavsiyelerim... Her iki cihaz da çok uçuk ötesi mükemmele ulaşmış görünüyor.. hiiç düşünmeden parası olan alsın derim.. Parası olmayan ama illa klima alacam diyenlerde, kullanma sürelerini düşünsün.. eğer 2-3 sene günde 4-6 saat arası kullanacaksanız, hem faturalardan kendini amorti edecektir, hem de bakım, tutum, ömür, kullanım keyfi, zevki, sorunsuzluğu ile verdiğiniz paranın ne kadar da değdiğini anlayacaksınız. emin olun, soluyacağınız hava senelerce "bir numara" olacak.. gidip de ucuz bir klima ile 2-3 sene sonra/içinde pis kokular çekmeyin.. zaten dayanamayıp ya atacaksınız, yada değiştireceksinizdir..

    * inanın çok ama çok araştırdım.. daikin, general, sharp, krigamime, MHI (iklimsa kampanyalı modeller 30% indirim çok cazip), sanko MHI hyper ve standart inverterler ezberimde, tüm değerlerini inceledim. bu markaların tüm modellerini inceledim (7000 - 9000 btu arasında olanlarını).

    * en iyi COP, EER, ses, filtre değerlerine sahip:
    - toshiba süper daisekai: dehşet pahalı! keşke alabilseydim...
    - daikin ururu, sarara: aynen deli paralı.. 3300TL civarında, beni aştı.. ama ne yalan söyleyeyim. .piyasadaki en sağlıklı cihaz.. param olsa saniye düşünmezdim...
    - M.Electric krigamime FD25: 2150tl idi (ağustos sonunda), alacaktım.. ama kampanya olur
    , iner diye bekledim, 2550tl yaptılar, şok oldum, araştırmaya başladım :)
    - Hitachinin RAS modeli galiba, 6küsur COP ve EER li.. dünyada varolan en yüksek verim katsayıları şu an için.. Türkiyede yok..
    - Arçelik süper inverter bi modeli var, çok enteresandır ama EER ve COP 5'in üstünde.. şaşırdım ama 2500TL fiyatı ile etmez dedim..

    - MHI hyper inverter 20ZGX ve 25ZGX modelleri en "uygun fiyatlara sahip" en üst seviye klimalar bence Türkiyede şu anda..

    - MHI fiyatları bayiler arasında değişken.. %18 ile %3 arasında iskonto verenler var.. ama unutmayın.. klima ve fiyatı kadar en önemli birşey varsa, o da montajıdır!!!! bunu bir kenara yazın derim ve 50-100 aramayın.. derim ben...
    - M.Electric fiyatlarında klimaplus bayileri söz birliğimi ne etmiş artık.. yada listeleri çok sıkı.. çok cüzi indirimler var sadece..


    Sanırım birilerinin kuyruğuna basıyorum, işine gelmeyecek diye beni ban'leyecekdir, ama dediklerimi araştıranlar anlayacaklar, bilenler ise zaten hak vereceklerdir.

    sanırım epey uzun lafladım.. krigamime ve Hyper inverter SRK20ZGX-S modellerini birebir evimde kulanıyorum.. merak edeniniz varsa kullanıcı olarak tüm tecrübelerimi paylaşabilirim.. HER IKI CIHAZDA MÜKEMMEL KLİMALARDIR. HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN ALABİLİRSİNİZ. HANGISI DAHA UCUZ İSE ONU ALIN DERİM BEN!!

    herkese kolay gelsin..selamlar...


    Yazdığın yazılar arasında en ufak bi kusur yada bi yere kayma yada yanlış bişey göremedim kendimce gerçekten çok güzel bi yazı ve tecrübe olmuş paylaşmanı isterim cihazlardaki tecrübelerini çok teşekkürler düşüncelerin için.




  • Ellassar, yazın çok güzel olmuş. İyiniyetli çok hoş bir paylaşım. Emeğine sağlık. Benimde ME ile MHE arasında kalite farkı olup olmadığı hususunda şüphelerim vardı. Artık, enayi gibi ME almanın alemi yok. Bu krizde tüm firmalar indirim yaparken, ME zam yapmış. Aradaki fiyat farkı daha da artmış. Anlaşılır gibi değil.

    Benim evim müstakil daha yüksek kapasiteli cihazlara ihtiyacım var.

    SRK50ZG-S, SRK63ZE-S1, SRK71ZE-S1, SRK50ZHX-S bu kapasitedeki cihazlarda deneyimi olan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolunay35 -- 29 Eylül 2009; 16:23:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolunay35

    Ellassar, yazın çok güzel olmuş. İyiniyetli çok hoş bir paylaşım. Emeğine sağlık. Benimde ME ile MHE arasında kalite farkı olup olmadığı hususunda şüphelerim vardı. Artık, enayi gibi ME almanın alemi yok. Bu krizde tüm firmalar indirim yaparken, ME zam yapmış. Aradaki fiyat farkı daha da artmış. Anlaşılır gibi değil.

    Benim evim müstakil daha yüksek kapasiteli cihazlara ihtiyacım var.

    SRK50ZG-S, SRK63ZE-S1, SRK71ZE-S1, SRK50ZHX-S bu kapasitedeki cihazlarda deneyimi olan var mı?


    evet var kaç metrekare için düşünüyosun yada ne hakkında?
  • eina merhaba,

    teşekkürler yorumun için yazıma.. umarım fazla kafa bulandırmamışımdır ME ve MHI konularında..

    Tolunay35 için, sana da çok teşekkür ediyorum ilgine.. umarım ışık tutucu olur söylediklerim.. inan iki marka da çok kaliteli ve üst düzey ev ihtiyaçlarını bile fazlasıyla karşılar.. ama anlamadığım konu.. niye o kadar büyük cihazlar arıyorsun!! inan bana 40-50 m2 odana 9bin veya 11bin btu fazlasıyla yetecektir. bak bütün o hesaplar, klima kapasite çarpanı böleni vs vs.. ticari mekanlar, ofisler, bakkallar, dükkanlar vs vs içindir.. aldanma sakın!!

    benim odam - salonum veya evime takacağım yer eğer 40 m2 kadar olsaydı 1 x 11bin derdim kesinlikle!! hadaha mı büyük.. o zaman iki farklı duvara 2 x 9bin veya 2 x 11bin derdim yinede!! hem tek yönden ısıtma/soğutma olmazdı, hem daha verimli olurdu, hem de daha ucuz.. eğer paran varsa bu konuda daikinin ev çözümlerini bir incele derim.. ısısan.com.tr veya daikin.com.tr yanılmıyorsam adresi

    iki noktadan iç ünite ile daha verimli bir sonuç elde edersin gibi geliyor bana.. ben dubleks evimin üst katına bir tane 20zgx-s alt kata da 1 tane 20zgx-s 1 tanede krigamime 25fd taktım ayrı odalarıma.. ısıtma masrafım ne olacak.. 2-3 ay içinde belli olur.. ama soğutma olayını inan çözdüm..

    kullananlara, iki türlü de uygulayanlara bir danış derim ben.. COP ve EER değerleri klimada ÇOOK ama ÇOOOK önemlidiiir.. faturalarında bunu anlayacaksıın.. pişman olmazsııın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ellassar -- 30 Eylül 2009; 20:59:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ellassar

    eina merhaba,

    teşekkürler yorumun için yazıma.. umarım fazla kafa bulandırmamışımdır ME ve MHI konularında..

    Tolunay35 için, sana da çok teşekkür ediyorum ilgine.. umarım ışık tutucu olur söylediklerim.. inan iki marka da çok kaliteli ve üst düzey ev ihtiyaçlarını bile fazlasıyla karşılar.. ama anlamadığım konu.. niye o kadar büyük cihazlar arıyorsun!! inan bana 40-50 m2 odana 9bin veya 11bin btu fazlasıyla yetecektir. bak bütün o hesaplar, klima kapasite çarpanı böleni vs vs.. ticari mekanlar, ofisler, bakkallar, dükkanlar vs vs içindir.. aldanma sakın!!

    benim odam - salonum veya evime takacağım yer eğer 40 m2 kadar olsaydı 1 x 11bin derdim kesinlikle!! hadaha mı büyük.. o zaman iki farklı duvara 2 x 9bin veya 2 x 11bin derdim yinede!! hem tek yönden ısıtma/soğutma olmazdı, hem daha verimli olurdu, hem de daha ucuz.. eğer paran varsa bu konuda daikinin ev çözümlerini bir incele derim.. ısısan.com.tr veya daikin.com.tr yanılmıyorsam adresi

    iki noktadan iç ünite ile daha verimli bir sonuç elde edersin gibi geliyor bana.. ben dubleks evimin üst katına bir tane 20zgx-s alt kata da 1 tane 20zgx-s 1 tanede krigamime 25fd taktım ayrı odalarıma.. ısıtma masrafım ne olacak.. 2-3 ay içinde belli olur.. ama soğutma olayını inan çözdüm..

    kullananlara, iki türlü de uygulayanlara bir danış derim ben.. COP ve EER değerleri klimada ÇOOK ama ÇOOOK önemlidiiir.. faturalarında bunu anlayacaksıın.. pişman olmazsııın..


    bak işte buna şiddetle karşı çıkarım sen şu ana kadar tüm klimacıların yaptığı şeyi bi kalemde sildin attın. 40 50 metrekare yeri 9.000 lik bırak ısıtmayı normal şartlarda neminin bile kıramaz 18.000 lik bile bazen yeterli olmuyo ki 50 m2 de ısıtmada sorun yaşatır.bu cihaz konfor için alınıyor alınıp hiç durmadan çalışıp sadece bi serinlik hiss i versin diye değil öyle olsa zaten vantilatör alırdı herkes.özellikle inverter tarzı klimalarda faza metrekare de kullanılan cihazlar sürekli son devirde çalışacağı ve hala ısıtıp soğutmayacağı için dediğin metrekarelerde dediğin cihazlar için konuşuyorum elektrik yakacağından kat kat fazla yakar ilk önce motor sürekli son devirde çalışır ne ses seviyesi düşer nede randıman alabilirsi cihazdan artı motorun ömrü 10 yılsa 5 yıla kalmaz çöpe atarsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ellassar

    *** ÇOK ÖNEMLİ NOT ***

    TÜM AŞAĞIDAKİ YAZDIKLARIM, ATIP TUTMALARIM (SİZE GÖRE..), İDDAA ETTİĞİM DEĞERLER, KAPASİTELER, ÖZELLİKLER.. HEPSİ PİYASADA KALİTELİ OLARAK BİLİNEN KLİMALAR İÇİNDİR. HATTA KONUMUZ M.ELECTRIC VS. MHI OLDUĞUNA GÖRE SADECE BU İKİ MARKA İÇİNDİR. YOKSA PİYASA MALI UCUZ ÜRÜNLER AŞAĞIDA BAHSETTİĞİM KONULARA KESİNLİKLE KONU EDİLEMEZ BİLE.. "AAAA, BÖYLEYMİŞ DEMEEK!!.." DİYE GİDİP 500TL'YE KLİMA ALANLARA AŞAĞIDAKİ HİÇBİ LAFIM GERÇEKÇİ GELMESİN LÜTFEN...



    herkese selamlar.. forumları çoğunlukla işim düştüğünde ve ucuz veya pahalı, işime yarayacak bir şey alacağımda dikkatle inceliyorum.

    Maalesef birçok kişinin farkında olduğu gibi, bu forumlarda çoğunluk satıcılar, bayiler ve teknik servisler insanları yalan yanlış yönlendiriyor.

    Şahsi görüşüm, internetten veya satış kanallarından detaylı araştırmasının yapılıp, kişinin kendi kararını vermesi. parası olan, olmayan, zevk düşkünü, ihtiyaç sahibi, vs vs.. her türlü insanız malum.. maksat da doğru bilgiyi vermek olsun.. bakıyorum ki çoğunluk büyük kapasiteli cihazlar anlatılmış forumda.. ancak sanmıyorum ki, ev kullanıcıları 9bin veya 11bin btu dan büyük klima odalarına taksınlar. kaçımızın 40-50 m2 odası var ki?? ayrıca arkadaşlar biliyorum bu işin teorik hesabı, kitabı, katsayısı, ışıkmış odadaki insan sayısıymış... vs vs.. dükkandan içeri girdinizmi veya bir "bilene" sordunuzmu aklınızı karıştıracak bir sürü şey soracaklar. ANCAK ŞUNU UNUTMAYIN, EVİNİZDE KULLANACAKSANIZ KLİMAYI BTU HESAPLARINA KÖRÜ KÖRÜNE İNANMAYIN!!! adım gibi eminim, 11bin btu nun ısıtıp soğutamayacağı hiç bir ev odası-salonu olamaz!! tabi 100m2 küsurluk odalar, salonlar yoksa evinizde!! o hesapların hepsi ticari mahaller ve mekanlar için teorik değerlerdir! unutmayın, en verimli cihazlar kapasitesi düşük olanlar, en ucuz olanlar da yine düşük kapasiteli cihazlardır. ayrıca inverterli klimalar max değerlerine bakacak olursanız zaten 9binlik klima 11bin btu çook üzerinde (gerekirse) kapasitelere erişebilmekte.. boşuna fazla para vermeyin.. verimden kazanacağınız parayı kaybetmeyin... etrafınızdaki ev kullanıcıları ile konuşun, milletin tecrübelerinden faydalanın..

    neyse.. giriş kısmını geçip, tecrübelerimi anlatayım..

    öncelikle gerçekler neler:
    1- MHI şu anda (2009 itibari ile) SANKO ile anlaşmış ve tüm yeni cihazları airfel çatısı altında satıyor. madem internettesiniz şu anda, açın sitesini bakın görüyor olmanız lazım zaten. ancak sadece Mitsubishi ler için kendi bayi ağı (şu anda sınırlı) ve show roomlarında satışını yapıyor.
    2- iklimsa piyasada sadece ucuz markalar ile kıyaslanabilecek, teknolojisi ve değerleri -maalesef- miyadını doldurmuş MHI klimaları halen satmakta. ve yine maalesef, reklamın, cahilliğin gözü kör olsun, halkın 90% MHI türkiye satıcı, dağıtıcı, ana vs vs'si diyince ezbere İKLİMSA diyor.. reklamın artı ve eksileri işte.. AIRFEL yetkililerinin tüm Türkiye çapında bir tanıtıcı reklam olayına girip, milletin kafasından bu yanlış imajı silmesi şart bence..
    Yoksa benim gibi MHI klima alayım, bakayım diye ezbere İklimsaya gidip, "ulan atıp tutulan, onca övülen cihazlar bunlarmıymış, nesi güzel, özellikli, teknolojik, çevreci, vs vs.." deyip geri döner başka markalara saparsınız. klimada marka listesi uzun olduğu için, birkere üzerini cizince bir marka ve cihazın, tekrar tekrar da araştırmıyosunuz maalesef.. sonra gidip alıyorsunuz başka bir markayı bilemeden!



    * uzun zaman araştırdıktan sonra (maalesef MHI ve sanko gerçeğini duymadan önce) Mitsubishi Eectric, FD25 krigamime klima aldım mayıs 2009 da. tek kelime ile mükemmel bir cihaz. tüm teknik verileri bolca mevcut, burada saymaya gerek yok. 1965 TL, nakit tüm pazarlıklarım sonucunda indirebildiğim rakam oldu. katalogta yanılmıyorsam 2250TL civarıydı.. EER, COP, ses, filtre özellikler ile mükemmel.. haziran, temmuz, ağustos 2009 aylarında abartısız günde 14-18 saat arası en düşün fan ayarında 23-24 sabit dereceye ayarlı olarak çalıştırdım (salon kapısı full açık, soğuk tüm eve yayıldı ve genelde çok etkisi olmasada diğer odaları kırdı yinede. zaten nemi uzaklaştırması genel olarak serinlik hissi yarattı hep).. faturama artısı 15-25 TL arası oldu.. yani inanılmaz derecede ekonomik!! şimdi ekim 2009 %10 elektrik zammı ile harcamı ne olur bilemem. ama kullandığım dönemde yanılmıyorsam TEDAŞ tarifesi 0.17tl/kW idi.

    * ne yalan söyleyeyim, bilseydim MHI SRK 20ZGX-S alırdım. ama cihazdan bihaberdim.. EER, COP, ses, filtre özellikleri M.Electric den kesinlikle aşağı değil. kapasite bir kademe düşük, ama 16m2 odamda deli bir fark yaratmayacağına eminim. alırdım diyorum çünkü şu anda, 25 eylül itibari ile srk 20 zgx-s modelini tanesini 1684 tl (nakit fiyatı) den iki tane aldım. aslında krigamime alacaktım, ama enteresandır, milletin deli fiyat indirdiği dönemde FD25 serisi 2550TL ye çıkartılmış M. Electric tarafından! tekrar araştırmaya başlayınca SANKO gerçeğini öğrendim ve açıkçası verdiğim fazla parama ne yalan söyleyeyim yandım. çünkü mayıs ayında herhalde MHI olan cihazı 1500TL ye alırdım herhalde?!

    KRIGAMIME ile MHI ARASINDA (BENCE) TEK VE EN BÜYÜK ÖZELLİK, KRIGAMIME ÜZERİNDEKİ ALGILAYICI GÖZÜN EMDİĞİ HAVANIN DEĞİL ETRAFTAKİ DUVARLAR VE CİSİMLER ÜZERİNDEKİ SICAKLIĞI TARAYARAK, GERÇEK ORTAM SICAKLIĞINA GÖRE ISITMA VEYA SOĞUTMAYA DEVAM ETMESİ, YÖNLENDİRMESİDİR. VE BAKMAYIN, BU DA EPEY FAYDALI VE ÇOK ÖNEMLİ BİR ÖZELLİKTİR! AMA FAZLADAN 900TL EDERMİ, VERİLİRMİ.. DÜŞÜNMEK LAZIM. (25 EYLÜL 2009 FİYATLARI İLE FD25 KRIGAMIME 2550TL SATILIRKEN, SRK20ZGX-S 1684TL YE ALDIM BEN)




    * tavsiyelerim... Her iki cihaz da çok uçuk ötesi mükemmele ulaşmış görünüyor.. hiiç düşünmeden parası olan alsın derim.. Parası olmayan ama illa klima alacam diyenlerde, kullanma sürelerini düşünsün.. eğer 2-3 sene günde 4-6 saat arası kullanacaksanız, hem faturalardan kendini amorti edecektir, hem de bakım, tutum, ömür, kullanım keyfi, zevki, sorunsuzluğu ile verdiğiniz paranın ne kadar da değdiğini anlayacaksınız. emin olun, soluyacağınız hava senelerce "bir numara" olacak.. gidip de ucuz bir klima ile 2-3 sene sonra/içinde pis kokular çekmeyin.. zaten dayanamayıp ya atacaksınız, yada değiştireceksinizdir..

    * inanın çok ama çok araştırdım.. daikin, general, sharp, krigamime, MHI (iklimsa kampanyalı modeller 30% indirim çok cazip), sanko MHI hyper ve standart inverterler ezberimde, tüm değerlerini inceledim. bu markaların tüm modellerini inceledim (7000 - 9000 btu arasında olanlarını).

    * en iyi COP, EER, ses, filtre değerlerine sahip:
    - toshiba süper daisekai: dehşet pahalı! keşke alabilseydim...
    - daikin ururu, sarara: aynen deli paralı.. 3300TL civarında, beni aştı.. ama ne yalan söyleyeyim. .piyasadaki en sağlıklı cihaz.. param olsa saniye düşünmezdim...
    - M.Electric krigamime FD25: 2150tl idi (ağustos sonunda), alacaktım.. ama kampanya olur
    , iner diye bekledim, 2550tl yaptılar, şok oldum, araştırmaya başladım :)
    - Hitachinin RAS modeli galiba, 6küsur COP ve EER li.. dünyada varolan en yüksek verim katsayıları şu an için.. Türkiyede yok..
    - Arçelik süper inverter bi modeli var, çok enteresandır ama EER ve COP 5'in üstünde.. şaşırdım ama 2500TL fiyatı ile etmez dedim..

    - MHI hyper inverter 20ZGX ve 25ZGX modelleri en "uygun fiyatlara sahip" en üst seviye klimalar bence Türkiyede şu anda..

    - MHI fiyatları bayiler arasında değişken.. %18 ile %3 arasında iskonto verenler var.. ama unutmayın.. klima ve fiyatı kadar en önemli birşey varsa, o da montajıdır!!!! bunu bir kenara yazın derim ve 50-100 aramayın.. derim ben...
    - M.Electric fiyatlarında klimaplus bayileri söz birliğimi ne etmiş artık.. yada listeleri çok sıkı.. çok cüzi indirimler var sadece..


    Sanırım birilerinin kuyruğuna basıyorum, işine gelmeyecek diye beni ban'leyecekdir, ama dediklerimi araştıranlar anlayacaklar, bilenler ise zaten hak vereceklerdir.

    sanırım epey uzun lafladım.. krigamime ve Hyper inverter SRK20ZGX-S modellerini birebir evimde kulanıyorum.. merak edeniniz varsa kullanıcı olarak tüm tecrübelerimi paylaşabilirim.. HER IKI CIHAZDA MÜKEMMEL KLİMALARDIR. HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN ALABİLİRSİNİZ. HANGISI DAHA UCUZ İSE ONU ALIN DERİM BEN!!

    herkese kolay gelsin..selamlar...

    merhaba ellasar kardeş yazını okudum yüzde yüz katılıyorum sana.düşüncelerine ve aklına sağlık... bende uzun zamandır bukonuyu araştırdım ve . M.elektrik krigemine almaya kararvermiştim dediğniz gibi ucuzlu cağna daha çok pahalandı 1965tl den 2565 tl ye fırladı şaştım kaldım.bende toshıba süper inverter daısakaı serisine yöneldim ancak çok pahalı 3,750 ile 4,100 tl arası.biyerde fiyat yarıyarıya ucuz nedenini anlayamadım pratikev.com da 2,176 tl. bilgisi olan arkadaşlar cvp yazsın lütfen...




  • eina, birkaç gündür girmeye fırsatım olmadı foruma. o yüzden ancak yazabiliyorum.

    belirttiğim gibi evim müstakil, salon 45 M2 L tipinde. ancak yüksek tavanlı yapısı var. tavan 5 mt'reden 3,5 metreye iniyor. ayrıca üst kata hava geşiçi var, 5-6 M2'lik bir boşlukla.

    Daıkın keşif yaptı FTSX 50 G ve FTSX 60 F olur dedi. Bu keşfe göre;

    MİT.HEAVY cihazlardan SRK50ZG-S, SRK63ZE-S1, SRK71ZE-S1, SRK50ZHX-S verim alabilirmiyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolunay35 -- 7 Ekim 2009; 11:26:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolunay35

    eina, birkaç gündür girmeye fırsatım olmadı foruma. o yüzden ancak yazabiliyorum.

    belirttiğim gibi evim müstakil, salon 45 M2 L tipinde. ancak yüksek tavanlı yapısı var. tavan 5 mt'reden 3,5 metreye iniyor. ayrıca üst kata hava geşiçi var, 5-6 M2'lik bir boşlukla.

    Daıkın keşif yaptı FTSX 50 G ve FTSX 60 F olur dedi. Bu keşfe göre;

    MİT.HEAVY cihazlardan SRK50ZG-S, SRK63ZE-S1, SRK71ZE-S1, SRK50ZHX-S verim alabilirmiyim?


    SRK63 anormal olmayan bi ek yoksa mükemmel şekilde yeterli olur o dediğiniz yere fakat cephe cam yer gibi yerleri bilmediğim için pek bişey diyemiyorum ama normal şartlarda 63 kesinlikle yeterli olur oraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 7 Ekim 2009; 12:59:24 >
  • SRK50ZHX-S cihazı 40 m2 kare tipli salona taktırdım kapı yok + 20 m2 antre var 23-24 derecede çalışıyor ve ve çok ideal bir ortam oluyor ancak gunde 15-16 saat çalışıyor tabiki cephe vs. çok önemli 63 ün EER, COP değerleri ile tekrar karşılaştırıp tl. fark,tuketim farklarini analiz etmekte fayda var
  • GERÇEK MITSUBISHI KLİMAYI ( MITSUBISHI ELECTRIC ) OLARAK ARASTIRMA YAPIN.ŞUANKİ MITSUBISHI ELECTRIC KLIMAYI (KLIMA PLUS YAPMAKTADIR..İKLİMSANIN SATTIGI MITSUBISHI HEAVY industries DIR.İKI CIHAZIN ARASINDA COK FARKLILIKLAR VARDIR.IYI KALITEDE OLANI (MITSUBISHI ELECTRIC)TIR MITSUBISHI HEAVY industries,AGIR METAL SANAYI ANLIMINADA GELMEKTEDIR.

    MITSUBISHI'NIN LOGOSUNDA 3 ADET ELMAS IŞARETI BULUNMAKTADIR

    BIRTANESI MITSUBISHI ELECTRIC; İŞİ DUNYANIN EN KALITELI KLIMA,ASANSOR,VE VINÇ MOTORUNU URETMEKTIR
    İKİNCISI MITSUBISHI MOTORS; BILINDIGI GIBI ARABA URETIMI
    UCUNCUSU İSE MITSUBISHI HEAVY industries;İŞİ AGIR METAL SANAYIDIR

    FARKINDAYSANIZ İKLİMSA KLİMA, SEKTORUNDE MITSUBISHI HEAVY industries İSMINI KULLANMAKTA
    VE SADECE TURKIYEDE FALIYETTEDIR.

    AMA MITSUBISHI ELECTRIC DUNYANIN 12 ULKESINDE AYNI URUN VE AYNI TEKNOLOJIYI GERCEK JAPON TEKNOLOJISI OLARAK PAZARLAMAKTA.

    KLIMA HAKKINDA GERCEK BILBILERİhttp://www.gunayenerji.com/teknikbilgiler.aspx?id=31 ADRESINDEN BILGILENEBILIRSINIZ.
    ZIYARET ETTIM VE GERCEKTEN ONEMLI BILGILER MEVCUT




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagrı.tunc

    GERÇEK MITSUBISHI KLİMAYI ( MITSUBISHI ELECTRIC ) OLARAK ARASTIRMA YAPIN.ŞUANKİ MITSUBISHI ELECTRIC KLIMAYI (KLIMA PLUS YAPMAKTADIR..İKLİMSANIN SATTIGI MITSUBISHI HEAVY industries DIR.İKI CIHAZIN ARASINDA COK FARKLILIKLAR VARDIR.IYI KALITEDE OLANI (MITSUBISHI ELECTRIC)TIR MITSUBISHI HEAVY industries,AGIR METAL SANAYI ANLIMINADA GELMEKTEDIR.

    MITSUBISHI'NIN LOGOSUNDA 3 ADET ELMAS IŞARETI BULUNMAKTADIR

    BIRTANESI MITSUBISHI ELECTRIC; İŞİ DUNYANIN EN KALITELI KLIMA,ASANSOR,VE VINÇ MOTORUNU URETMEKTIR
    İKİNCISI MITSUBISHI MOTORS; BILINDIGI GIBI ARABA URETIMI
    UCUNCUSU İSE MITSUBISHI HEAVY industries;İŞİ AGIR METAL SANAYIDIR

    FARKINDAYSANIZ İKLİMSA KLİMA, SEKTORUNDE MITSUBISHI HEAVY industries İSMINI KULLANMAKTA
    VE SADECE TURKIYEDE FALIYETTEDIR.

    AMA MITSUBISHI ELECTRIC DUNYANIN 12 ULKESINDE AYNI URUN VE AYNI TEKNOLOJIYI GERCEK JAPON TEKNOLOJISI OLARAK PAZARLAMAKTA.

    KLIMA HAKKINDA GERCEK BILBILERİhttp://www.gunayenerji.com/teknikbilgiler.aspx?id=31 ADRESINDEN BILGILENEBILIRSINIZ.
    ZIYARET ETTIM VE GERCEKTEN ONEMLI BILGILER MEVCUT



    Söylerken biraz daha destekli konuşmak lazım başlayalım dediklerine şimdi ilk olarak artık disbiritör iklimsa değil SANKO holdinktir yani AIRFEL disbiritörüdür üretici değil.Demişsinki dikkat
    FARKINDAYSANIZ İKLİMSA KLİMA, SEKTORUNDE MITSUBISHI HEAVY industries İSMINI KULLANMAKTA
    VE SADECE TURKIYEDE FALIYETTEDIR. İklimsa mı üretiyor yani heavy yiki böyle bişey söyleyebiliyosun disbiritörü iklimsaydı dediğine göre klimaplusda üretici konumunda olur ki klimaplus dediğimiz firma istanbullu senin benim gibi bi klimacıdır iki gün sonra ne olacağı belirsiz bi firma gerçek mitsubsihi sahte mitsubishi diye bişey yoktur hepsi mitsubishidir ki fabrikaları arasında 2 km fark vardır iki markanında bilmeden konuşmak yerine az forumu veyahut başka mertebelerde araştırma yapsanız zaten bunları görürsünüz.




  • Selamlar..Mesajım klima ustalarına.Mersinde kiracı olarak yaşıyorum. Evde hazır klima tesisatı var, ekonomik olması açısından 24000 lik Zass klima aldım, gelen servis klimayı mevcut tesisata kullanamayacağını, tesisatı sadece Mitsubishi, LG BEko veya Demirdöküm takılabileceğini söyledi. Bunun üzerine gidip LG aldım, servisi tesisatın metal borusunun küçük çaplı olduğunu, sadece Mitsubishi takılabileceğini söyledi. Mitsubishinin fiyatı malum. Bir veya iki sezonluk soğutma için bu miktarı ödemek istemiyorum. Mitsubishi tesisatını kullanabileceğim bir marka tavsiyenize ihtiyacım var. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.