Şimdi Ara

Gerçek Mitsubishi klima hangisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
1
Favori
142.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MITSUBISHI ELECTRIC klımalar, MITSUBISHI HEAVY nın klımalarına gore daha sessızdır,EER ve COP si daha yüksektir,elektrık tuketımı daha azdır bu bılgılerı teknık katologları ınceleyerek yazıyorum bılgılerınıze...
  • Basitce soyleemk gerekirde piyasada Mtisibushi diye bilinen ve belirli bir sayginliga ve üne kavusmus ürün MITSIBUSHI ELECKTRIK klimalardir. Bu gercekte zaten degismez. Bende bu klima alirken ikilemde kaldigim icin uzun suren arastirmalar sonucu bu neticeye vardim. MITSIBUSHI baslangicta 1800 li yillarda kurulmus bir firmaydi ve tek cati altindaydi. Bugun ki Mitsibushi araclarin ve diger klima harici urunlerin bir cogunun arasinda logo lari haric bir bag yoktur. Cunki bunlar uzun yillar once bir birlerinde bagimsiz olarak ayrilmislar ve yollarina devam etmislerdir. Mitsibushi Elekctrikte animsadigim kadari ile 1920 li yillarda gruptan ayrilmistir.

    Mitsibushi Heavy :Iklimsadadir ve yakin zamanda ıklimsa bunyesinden ayrilmasi muhtemeldir.
    Mitsibushi Electrik: Klima plus tarafindan son zamanlarda Turkiye pazarinda dogru yönetilmeye baslamis olup musteri memnuniyetini en ust seviyede hedefleyen bir yapidadir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemele -- 19 Mayıs 2009; 16:11:30 >
  • Teknik serviste çalıştığını söyleyen birinden duyduklarım :

    - Heavy ülkemize daha uygun ve electric markasına göre bir nebzede olsa daha az arıza yapan cihazlar,
    - Electric özellikle elektronik kartlarının hassaslığı nedeni ile azda olsa kart problemleri verebiliyor,
    - Daikin eskiden Türkiyede şimdi ismini hatırlayamadığım bir firma desteği ile (sanırım TEBA demişti) eskiden çok iyi olduğunu; şimdi ise o firmanın batması sebebi ile yeterli teknik desteği veremediği,
    - Paran varsa Heavy, Sharp, Daikin almamı; uygun fiyata sorunsuz güzel bişey içinse Zass almamı söyledi.

    Ustalar bunlara bi açıklık getirirlerse daha detay bilgilerde öğrenmiş oluruz
  • herkes herseyı soyleyebılır...bırısının ıyı dedıgıne baska bırısı kotu dıyebılır yada tam tersı...ama bazı gercekler degıstırılemez...urunlerın acarsınız teknık katologlarını ; ses sevıyelerıne,EER ve COP sine,elektrik tüketimlerine,yaz ve kış calısma aralıklarına bakarsınız...ve bu verıler bıze sunu soyluyor EN SESSIZ EN VERIMLI EN AZ ELEKTRIK TUKETEN KLIMA MITSUBISHI ELECTRIC
  • Mitsubishi Electric klimalarının dünyadaki tek rakibi Daikin'dir. MHI (Mitsubishi Heavy Industries) markalı klimalar ile MELCO (Mitsubishi Electric Company) markalı klimalar kıyaslanamaz.

    Klimaplus tarafından satılan klima sistemleri şu an için Türkiye'de kalite olarak rakipsizdir. Teknik personelin neredeyse tamamı eski TEBA şirketinin kadrosudur. Bilenler bilir, Türkie'de Daikin'i Daikin yapan da o kadrodur.

    Özetle Mitsubishi Electric ürününü seçecekseniz, cihazın kalitesinin haricinde satış sonrasının kalitesini de gözden kaçırmayın.

    Artık MHI ile MELCO kıyaslamasından da vazgeçin. Mercedes ile Anadol kıyaslanır mı?

    H.E.
  • Mitsubishi Heavy'e saydırmadan önce şu aşağıdaki ürün kataloğunu lütfen bir inceleyin;

    http://www.mhi.co.jp/en/products/pdf/36-all.pdf

    Buradaki modellerde birebir karşılaştırma yaparsanız, bu cihazların eer, ses, nominal güç, çektiği akım vs. bakımından electric'lerden bir miktar daha iyi olduğunu bile görebilirsiniz kimi zamanki, ben yaptığım model araştırmasında gördüm ufak farklılıkları.

    Ancak kağıt üstündeki, kimi zaman üreticinin salllaması olabilen rakamlar birisini üstün yapmak için yetersizdir buda kesin.

    Kısacası iki markada iyi, hangisini avantajlı fiyata alabiliyorsanız onu alın bence.

    Birde iklimsa daha iyi heavy modellerini getirmiyor, bunun nedeni ne acaba? Bırakacak mı bu markayı, bilen var mı acaba?




  • Mitsubishi Heavy'i Artık Airfel satacakmış,bilgilerinize
  • Electrik renault ise Heavy logandır. Kıyaslanmaz bile. Hatta electric mercedestir. İklimsacılar tutturmuş bi yol gerçek heavydir diye. Muadili olamaz. Her noktada fark atar. Ses, COP, optik sensör, fiyat... Heavy ancak arçelikle kıyaslanır. Tartışmaya uzman noktası koyulmuştur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ailhan

    Electrik renault ise Heavy logandır. Kıyaslanmaz bile. Hatta electric mercedestir. İklimsacılar tutturmuş bi yol gerçek heavydir diye. Muadili olamaz. Her noktada fark atar. Ses, COP, optik sensör, fiyat... Heavy ancak arçelikle kıyaslanır. Tartışmaya uzman noktası koyulmuştur.


    http://forum.donanimhaber.com/m_31872696/tm.htm

    Bu cihazı yeni getiren airfel kataloglarına bakarsanız, Electric'in fark attığı konunun sadece fiyat olduğu görülmekte. Cihazlar kağıt üstünde oldukça benzer, hatta heavy bir miktar daha iyi.

    --------------------

    Bu arada not: şu konudaki genel yorumlara bakıyorumda, satıcıların rakip markalara saydırması yüzünden gerçekten bilgi kirliliği olmakta.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Majorzero

    Mitsubishi Electric klimalarının dünyadaki tek rakibi Daikin'dir. MHI (Mitsubishi Heavy Industries) markalı klimalar ile MELCO (Mitsubishi Electric Company) markalı klimalar kıyaslanamaz.

    Klimaplus tarafından satılan klima sistemleri şu an için Türkiye'de kalite olarak rakipsizdir. Teknik personelin neredeyse tamamı eski TEBA şirketinin kadrosudur. Bilenler bilir, Türkie'de Daikin'i Daikin yapan da o kadrodur.

    Özetle Mitsubishi Electric ürününü seçecekseniz, cihazın kalitesinin haricinde satış sonrasının kalitesini de gözden kaçırmayın.

    Artık MHI ile MELCO kıyaslamasından da vazgeçin. Mercedes ile Anadol kıyaslanır mı?

    H.E.



    İşte size asılsız kocaman bir balon yazı,bilmemek ayıp degil ögrenmemek ayıp diyerek bir bilgiyi aktarayım,dünyada iki tane kaliteli klima vardır daıkın ve panasonic bu iki klimada yok yoktur bunlar bu işin zirvesine çıkmış klimalardır eger paranız varsa bu markaları alacaksınız eger paranız benim gibi fazla yoksa zibro alacaksınız.




  • http://www.alarko-carrier.com.tr/AC_Urunler.asp?ID=ACU&UrunKodu=102

    Electric, Daikin ve elbette Toshiba; teknoloji yukarıdaki linkte. Şunu unutmamak lazım yalnız. İhtiyacınız neyse en iyisi odur. Kalkıp günde 2 saat çalışcak klimaya 4000 tl veren enerji tasarrufu değil enayilik yapmış olur. Zaten mühendislik en iyiyi üretmek değildir. En uygununu üretmektir. En iyinin sonu yoktur ve göreceli bir kavramdır. Saygılar.
  • COP olayları yüzünden abartma olaylarına Toshibada katılmış yazık,nerede ise benim Cop um seninkinde daha büyük demek için yakında bu firmalar 5000 btu ınverter klimada çıkarırlar,heleki daiseka modeli demirdöküm kadar ses çıkarıyorken asla alınmaz.
  • sayın fliz35 arkadasım asılsız kocaman bir balon derken mitsubishi electric klimaların teknık katologlarını hic dakın klımaların teknık katologları ile karsılastırdınmı? ben usenmedım ve karsılastırdım kulaktan dolma laflarla degıl eurovent onaylı katologlardan gordugum kadarıyla ses sevıyesı EER ve COP elektrık tuketımı... açılarından mitsubishi electric klımalar daıkın klımalardan daha onde saygılarımla...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anshe

    sayın fliz35 arkadasım asılsız kocaman bir balon derken mitsubishi electric klimaların teknık katologlarını hic dakın klımaların teknık katologları ile karsılastırdınmı? ben usenmedım ve karsılastırdım kulaktan dolma laflarla degıl eurovent onaylı katologlardan gordugum kadarıyla ses sevıyesı EER ve COP elektrık tuketımı... açılarından mitsubishi electric klımalar daıkın klımalardan daha onde saygılarımla...



    Karşılaştırdım ve genel olarak bana panasonic daha önde geldi mitsubishi electirkden,herşey cop-eer degil sanırım yada bence degil,panasonic eski bir kataog var şu an elimde,odanın oksijen oranını artıkmaktan tutunda kendi klendine filtre temizleme olayını ilk panasonic bulmuş ve ilk -15 derecede çalışan klimalardan biri panasonic ben genel bakıyorum olaya,eger Türkiyede panasonic olsaydı ne zibro alırdım neden daıkın benim tek favorim panasonictir,

    zibronun ise özellikle benim aldıgım zibro 2053 hiç bir özelligi yok toshiba bile A sinifi iken C sınıfı zibro sadece alım gücüm ona yetti eger 4500-6000 tl param olsa fujitsu nocria yada daıkın ururu sarara alırdım,parasızlıgın gözü kör olsun.




  • inverter teknolojisinin mucidi toshibadır yada klimanın mucidi carrier bu orneklerı arttırabılırız..ama su an tarıh 2009 bu fırmalar bu keşifleri yaptıktan sonra kendilerini nekadar geliştirmişler benim içinde önemli olan bu.örnegin şu anda mitsubishi electric in -25 de calısan klıması var yada ses seviyesi 19 dbA olan kliması var yani sürekli gelisim icinde ve verılerle rakibi yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: anshe

    inverter teknolojisinin mucidi toshibadır yada klimanın mucidi carrier bu orneklerı arttırabılırız..ama su an tarıh 2009 bu fırmalar bu keşifleri yaptıktan sonra kendilerini nekadar geliştirmişler benim içinde önemli olan bu.örnegin şu anda mitsubishi electric in -25 de calısan klıması var yada ses seviyesi 19 dbA olan kliması var yani sürekli gelisim icinde ve verılerle rakibi yok




    Dogru örnekleri çogaltabiliriz ama mitsubishi elektrik acaba şimdiye kadar ne buldu hiç bir şey,ilk -25 derecede çalışan klima daıkın,ilk gözlü klimayı çıkaran daıkın,odaya nem vererek oda ısısını 21 derecede bile 23-25 derece hissetiren daıkın,kendi kendini temizleyen filtreyi bulan panasonic,odanın oksijen oranını yükselten panasonic,Türkiyeye ilk cop oranı yüksek klimaları geitrenler zibro ve daıkın,klimayı bulan carrier,ınverter bulan toshiba,Dünyada ilk DC inverter klimayı bulan hitachi,nerde kaldı mitsubishinin ilkleri sadece onun bununu kuyruklarının takipçisi dünyadada türkiyedede asla mitsubishi elektrik daıkın olamaz ancak bulunmuşları kopyalayarak arkadan geliyor,

    ben burada daıkıncı olarak yazmıyorum klimam zibro 2053 yüksek performans.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fliz35 -- 26 Mayıs 2009; 1:33:37 >




  • -25 de calısan daıkın ın klımasının katolog bılgılerını banada gonderırsenız sevınırım....ayrıca daıkında kullanılan goz sıstemıyle mitsubishi elektric te kullanılan göz sistemi birbirinden cok farklıdır...en sesız cıhazlar mıtsubıshı electrıc ayrıca ilk bucuklu dereceyı kullanan mitsubishi nem oranını istenilen miktarda tutan gene mıtsubıshı(%40- %50-%60...gıbı)ururu sarara dakı gıbı yuksek orta dusuk degıl daha hassas yanı olaya nerden baktıgınızında onemlı Ayrıca sız bana hep fonksıyonel ozellıklerden bahsedıyorsunuz teknik verilerede baksanız fena olmaz arada
  • Siz anlamadıktan sonra ne diyim acaba,ben diyorum ilkleri başka markalar yapıyor sonra mitsubishi elektrikde onların üstüne bir taş koyuyor bir şeyide mitsubishi elektrik bulsun şu dünyada hep onun bunun bulduklarını taklit ediyor,ilk göz kimde vardı siz bırakın o göz bu göz degili,ilk kim yaptı siz ona bakın,dahalen geridir teknoloıjide,asla panasonic ve daıkın teknolojisinde olamayacak sadece bilmeyenler alıyor ben taklit teknoloji ürünlerini sevmem,bakın sizde yazmışsınız ilk toshiba ınverter klimayı buldı,ilk klimayı carrier buldu diye e sorun ne,mitsubishi elekterik sahibisinizde moralinizmi bozuluyor bakın bende zibro var gerçegi yazıyorum benim klimam en iyisi demiyorum çünkü degil param ona yetti,

    siz taklitçileri begeniyorsunuz ben ilkleri yapan ve bu konuda iyi olanları,tıpkı çamaşır makinesinde miele,bulaşıkta miele,siemens,elektrolux,buzdolabında amana markalarını begendigim gibi siz alt katagoride olanlarla ilgileniyorsunuz yani kulvarımız farklı.

    teşekkürler.




  • sizde sunu anlamamakta dırenıyorsunuz bırseyın mucıdı olmak onu herzaman ıyı yapacagınız anlamına gelmez...eger oyle olsaydı klımanın mucıdı carrıer en ıyı klımada carrıer olurdu..ben sıze gerceklerden bahsedıyorum. sız kulaktan dolma bılgılerle daıkın en ıyısıdır dıyorsunuz.ıstersenız teknık verılerını karsılastıralım cıhazların hangısı ıyımıs ortaya cıkar...gercekten kulvarlarımız farklı sızınle sızın ıcın tuketımın ses sevıyesının falan bır onemı yok sanırım...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.