Şimdi Ara

GEÇMİŞE AİT PARK BORCUM VARMIŞ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.A. Arkadaşlar Aksaray'da yaşıyorum. Çarşı içinde ve kenar yerlerde her yeri ücretli parka çevirdiler. Nereye dursan hemen biri elinde fiş makinesi ile yanaşıyor ver 1 lira 2 lira. Çok uyuz oluyorum ama mecburen veriyorum. Bu aracı mecburen park edeceğiz cebimize koyacak durumumuz yok ve tonlarca mtv ödüyoruz bir de her yerde park ücreti ödüyoruz. Bu yol kenarlarında park ücreti almaları kanunlara, anayasaya aykırı değil mi?Bu gidişle utanmasalar evin önünden bile park ücreti alacaklar.

    Bu gün çocuğu doktora götürdüm. Aracı park ederken arkadaş yanaştı 1 lira çıkardım verdim fişi istedim. Adam Demez mi ' abi geçmiş park borcunuz var 8 lira' ne borcu deyince elindeki makineden gösterdi. 3 tane üçü de 2011 e ait ve 5. ay 7. ve 8.ayda. Bende dedim ki ' ne bileyim senin kafadan plaka girip borç çıkarmadığını var mı fotoğrafı göster ödeyeyim dedim. Ödemek zorundasın şöyle olur böle olur falan filan uzattı. Ödemem dedim doktora gittim ama hep aklımda sinir oldum.Daha hiç ödemeden çıkmadım nasıl borcum olur diye boyuna düşünüyordum. Çıktıktan sonra tekrar makinesinden baktım tarihlere ve bütün borçlar ben aracı almadan önce varmış. Yani ben aracı ekim 2011 de aldım plakayı değiştirdim. Çıkma plaka almıştım. Borçlar plakanın eski aracına ait. Güzelce adama anlattım hatta ruhsatı bile gösterdim. Adam hala daha icraya veriyoruz ödemezseniz başınıza dert olur falan dedi. Bende gidin istediğiniz mahkemeye icraya baş vurun dedim çıktım.

    Arkadaşlar bu olaydan başıma bir şey gelir mi? Borç bana ait değil sonuçta hiç bir şey yapamazlar ama olur biz derdimizi anlatıncaya kadar aracı falan bağlar uğraştırırlar mı? Hiç böle bir olay yaşayan var mı?

    İyi Geceler Dilerim.







  • ben ödemiyorum.
  • Çoktan kesmeye başladılar bile evin önündeki araçlara bile park ücreti...
  • İcradan alıncaya kadar borç sizin torunlara devreder merak etmeyin.
  • İyi yanı şu, denilecek bi yanı yok sanırım.Parktan ücret alınırmı? Yolu mu tıkadık, zarar mı veriyoruz biryere?
  • araç alım ve kullanım sırasında ödediğimiz yüksek vergi , pahalı benzin , paralı park , paralı yollar , köprü geçiş ücreti , her yıl artan taşıt vergisi vs vs vs..

    alıştık be hocam..ödemem , vermem , yapmam diyoruz ama bir bakıyoruzki çoktan alışmışız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ntquartex

    Çoktan kesmeye başladılar bile evin önündeki araçlara bile park ücreti...

    Öyle deme hocam ülkecek çok zengin olduk ekonomi iyiye gidiyee
  • benim 90 lira borcum var, ödemiyorum. Adam bana uyuz olsa kafasına göre hergün borç yazsa kim aksini ispatlıycak. Zaten plakaya borç olayıda kalkmıştı sanırım.
  • Adapazarında da aynı şekilde...Her yere haraç makinaları koydular...
  • iyi orada ucuzmuş bari edirnede 1 saate kadar 3 tl alıyorlardı geçen yıl, hele istanbulda sultanahmet civarında 10 tl alıyorlardı içime oturmuştu :( ancak edirnede şöyle bir durum var ara sokaklarda apartman önlerinde yoktu bu uygulama oralara bırakıyordum ben şahsen. hoş cepte bakanlık personel kimliği var göstersem hiçbiryerde para mara alamazlar ama ne yapalım babadan böyle gördük ayıp geliyor sanki nedense..
  • Valla İspark bile icraya veremiyorsa Aksaray Belediyesi'nin de vereceğini sanmıyorum
  • Hiçbir sorun çıkmaz..

    Ödemediğinizde hiçbir hukuki yaptırımla karşılaşmayacağınızı zaten aracınızı satarken borç çıkmamasından da anlayabilirsiniz..

    Sıkıntı yapmayın boşuna...
  • istanbulda her yerdeler, neredeyse ara sokakları dahi ispark yaptılar, arkadaşımın evinin önü de ispark tarafından işgal edilmiş, adam normalde 18:00'de evde oluyor sırf isparktakilerle papaz olmamak için 19:00'a kadar bekliyor....otopark mafyası bunlardan 10 kat iyiydi
  • Bende Aksaray'dayım hocam burda otoparkçılar işi mafyacılığa döktüler malesef.Geçen gün birisi arabanın kapısını tutuyordu nerdeyse kafa göz dalacaktım o derece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera

    Bende Aksaray'dayım hocam burda otoparkçılar işi mafyacılığa döktüler malesef.Geçen gün birisi arabanın kapısını tutuyordu nerdeyse kafa göz dalacaktım o derece.

    Rize 'de yaşıyorum burada da parkomat görevlileri var, biraz dış kesimlere filan çıkıldığında park yerleri bulunabiliyor ayrıca görevliler de mafyavari insanlar değil. Ama gelin görünki memletim Nevşehir 'de Aksaray gibi maalesef...
  • benimde var 1-2 tane öyle borcum.Hiçkimse tahsil edemez.Böyle bir yetkileride yok.Neyi icraya vericek?İmza mı attım senet mi yaptım.Geçen hafta arabayı bağdat caddesinde bir ara sokağa bıraktım, baktım kimse yok devam ettim.Döndüğümde fiş bırakmışlar.Hadi ödiyim dedim adam yok piyasada.Bunlarla mı uğraşıcam yürüdüm gittim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ntquartex

    Çoktan kesmeye başladılar bile evin önündeki araçlara bile park ücreti...

    Hayatta vermem çok beklerker
  • Bana da borç yazmışlar..

    oysa ki şimdiye kadar 3-4 kez isparka par etmişimdir, onda da ya pazar günüdür, ya da 15 dakikadan azdır.. Ücretsiz yani..

    Nerelerinden uydurup yazıyorlar anlamıyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 15 Mayıs 2012; 0:24:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: djoz

    Bana da borç yazmışlar..

    oysa ki şimdiye kadar 3-4 kez isparka par etmişimdir, onda da ya pazar günüdür, ya da 15 dakikadan azdır.. Ücretsiz yani..

    Nerelerinden uydurup yazıyorlar anlamıyorum..

    Ödeme gibi bir zorunluluk yok,son ödeme tarihi sözkonusu değil borçlarda
    Ödemezsem ne olur diye soruyorum telefonda adama,birşey olmaz son ödeme tarihi yok ki diyor.
    Faiz işletemiyor,icraya veremiyor.İspark'ın ne kadar yasal bir kuruluş olduğunun göstergesi

    Şimdi her İspark konusunda olduğu gibi biri çıkıp değnekçiler gelse daha mı iyiydi diyecek,tabi ki hayır ama gideri masrafı asgari ücretli eleman olan bir şirket neye dayanarak canı sıkıldığında zam yapıyor,1 saat park 6 lira ne demektir bana onu açıklasın.




  • İspark'ları biliyoruz fakat ben daha farklı bir şeyle karşılaştım. Geçenlerde aracımı İstanbul Bağdat caddesinde ara sokağa parkettim. Parkederken de görevli olduğunun farkındaydım. Saat 22.30 gibi geldiğimde görevli gitmiş, bir fiş bırakmış. Fişte araç borcununwww.parkborcum.com üzerinden sorgulanabileceği yazıyor. Baktım 5tl borç gözükmekte. Ödemeyeceğim sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.