Şimdi Ara

YÜKSEK VE ÇÖZÜLEMEYEN RÖLANTİ SORUNU.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
38.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba öncelikle. Arkadaşlar aracım yüksek rölanti sorunu nedeniyle. Buğaz kelebeği değişecek denildi. İlk rölanti valfi alıp taktık birkaç gün sonra bozuldu, ben başladım tüm parçacıları tek tek gezmeye, gezdiğim parçacıların sayısını unuttum. Aramadığı servis kalmadı hiç birinde yok.
    Parçayı buldum, servise de sordum o ilk montaj malı üzerindeki sonrasında tedarikçi değişmiş olabilir dedi. Gittim en pahalısını aldım ustamda baktı evet devresi orijinal dedi. Çin çakma vardı almadım.
    Parça yani boğazı kelebeği değişti. Yok sorun devam ediyor bilgisayar map sensörü hatası verdi, aldık taktık yok. Hava hortumu üzerinde bir sensör daha var onuda aldık yok sorun olduğu gibi duruyor.
    Arabam megane 1 99 model. Sorunu şöyle araba bi çalışıyor hiçbir sorun yok, stop et tekrar çalıştır biraz yerinden oynatmak için hareket etsin rölanti takılıp yukarıda kalıyor. Yada yolda giderken ayağını gazdan çek rölanti 15-20 arası takılıp kalıyor. Stop et tekrar çalıştır sorunsuz yerine düşüyor.
    Acaba beyin demi hata dedim servise gittim hayır dedi olanaksız. Böyle bir sorun yaşayan var mı.







  • Renault Servisi bulamıyor mu sorunu .
  • bu sıralar forumda çoğu lpgli araçta hep aynı sorun var,hiç biride çözüm bulamıyor inşallah çözüm bulursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam parça yok, bursa'daki servisi bile aradım. Örneğin montaj malı kasa italyan delarto, valf alman phılıps, sensör ab electironic. Yani ilk montaj malı bile fransız değil.
    Yaptığım araştırmayıda bulduğumsonuçlarıda sordum, ilk montaj malını bulamazsınız tedarikçiler değişmiş olabilir dedi. bu durum çok başıma geldi. Montaj malını bulamıyorsunuz. Spariş edersek dahi konbinasyon farklı gelir dedi ve çok yüksek bir rakam söyledi piyasaya bak dedi.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Hocam lpg yada benzin hiç fark etmiyor. durum aynı.
    Arkadaşlar şöyle bir durum var araba fan açınca rölanti düşüyor, yada kapıları kitit tuşuna basınca hemen rölanti olması gereken seviyeye düşüyor.
    Özetle arabada voltaj düşer düşmez, bazen bu işe yaramıyor, kapı kilit ,. fan. Akşama doğru boşta yine rölanti takıldı, tam sol yaptım kendiliğinden düştü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 19 Kasım 2015; 18:32:06 >
  • Bi ara aracimda da rolanti problemi vardı ama sizinki kadar değildi. Söyleyeceklerim belki bi ise yarayabilir.
    Benzinde iken motor ideal sıcaklığa gelince, boşta yavaşça kesiciye gelene kadar gaza basıyor ve 10 saniye kadar bekleyip gazdan çekmeden stop ediyoruz. Sonrasında 2-3 defa kontağı kapat-aç yapıp aracı çalışıyoruz. Bunları yaptıktan sonra gün içinde rolanti problemim kendi kendine düzeldi. Belki sizde de işe yarayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim siz ve arkadaşlarıma. Adaptasyon diyorsunuz ama bunu hiç duymadım ilk fırsatta deneyeceğim. Benim adaptasyon beyin fiş çekip akü ve kontak aç kapa şeklinde yapıldı işe yaramadı. Hocam emin olmak için soruyorum yüksek devirde gaz kesmesi yani elektrik kesene karar bunu anladım ben

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın bence hava yakıt karışımını ayarlayamıyor yada yanlış algılama söz konusu. Beyinden yapar yada sensörlerin birisinden . Böyle sorunları bulmak ya şanstır yada uğraştırır. Hava filtesi tarafından kaçak falan yok dimi ?
  • Hararet mişürü yada ısı sensörüde deniyor. Bu parçayı değiştmeyi deneyin. Aracın motor suyu sıcaklığını hatalı okuyunca ecu zengin karışımla aracı çalıştırıyor. Buda rölantinin yüksek olmasının sebebi olabilir.
  • Motor k4m mi ruhsata bakıp anlayabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, benimde aklıma geldi servis olanaksız dedi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaza sona kadar basıp; son devirde 10 saniye kadar bekletip ayaginizi gazdan cekmeden kendiniz kontak kapatcaksiniz.
    Ust msj da yazdıklarımı bu forumda okumuştum ve sorunum gün içinde duzelmisti. Bi nevi restart yapmış gibi oluyoruz. Umarim işinize yarar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ES3NT kullanıcısına yanıt
    Hocam usta ısı sensörü soket söktü ve dene dedi denedim değişen bir şey olmadı. Karışım oranı konusu bilgisayarda çıkmalımıydı bilmiyorum. Ustaya sorar bakmasını, söylerim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • K7m hocam 8 v

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sensör değişimi falan demişsiniz ama aynı zamanda kapı kilit tuşuna basınca veya direksiyonu çevirince duzeldiğini soylemişsiniz.Herhangi bi parça arızası değilde elektrik aksamıyla ilgili bi sorunmu var acaba.Bir arabada rolanti takılıp kalıyosa kapı kilit tuşuna basınca duzeliyorsa sorun bence motorda aranmamalı.Ustalar ne diyor bu tuşa basınca duzelme işine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baranel B kullanıcısına yanıt
    K4m de 2001 clio 1.6 16v rs de yaşadık devir asılı kalıyordu kapatıp açınca geçiyordu resmini attığım fişi çekili sensörü değiştirince sorun kesildi (tam ismini bilmiyorum okunduğu gibi yazacağım) potansiumum metre yaptığı iş gaz kelebeğinin konumunu beyne bildiriyor ben 2 ay kadar fiş çekili gezdim 2000 devirin altında tekliyordu ama çözüm bulana kadar çektim sizde deneyin ama sorumluluk kabul etmem motora bir zarar olacağını düşünüyorum

     YÜKSEK VE ÇÖZÜLEMEYEN RÖLANTİ SORUNU. YÜKSEK VE ÇÖZÜLEMEYEN RÖLANTİ SORUNU.
     YÜKSEK VE ÇÖZÜLEMEYEN RÖLANTİ SORUNU. YÜKSEK VE ÇÖZÜLEMEYEN RÖLANTİ SORUNU.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazeteciya -- 19 Kasım 2015; 19:36:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Hocam gitmediğim elekrikci kalmadı, ve beyinci ilgisi yok dediler, zaten hep işe yaramıyor. Beyine yeniden yazılım yükletmeyi bile sordum olmaz dediler.
    İnmo sorunu yaşamıştım önceden yapan usta beyini söküp yazılımı yeniden yüklemişti, hatta ruhsattan şasi nodan emin olup bakmıştı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım map sensörü. oda değişti. Araba bilgisayara bağlanınca arıza vermişti, birde volan sensörü oda değişti, sorun değişmedi.
    Aynen bahsettiğiniz sorun rölanti asılı kalıyor. aç kapa düzeliyor. sizin sensör kutu üzerinde benimki farklı yerde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 19 Kasım 2015; 19:47:25 >
  • baranel B kullanıcısına yanıt
    Resimleri yenileşim görünmesi lazım boğaz kelebeğinin metal kısmına yapisili bir sensor resimler eğer halen gorunmuyorsa facebook dan atabilirim ben çok çektim siz cekmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum yaşadığın sorunu bi tane aveo'da gaz pedalının tamamiyle değişmesi ile sonuca varmıştık Pedal elektronikti
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.