Şimdi Ara

Geçmediğimiz köprülere 4 milyar 530 milyon TL ödedik (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
2.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    Yaptığın bi tane köprü yok diye eleştiri olacaksa o bakış açısı size ait ...

    Üretime dönük ne yaptınız ondan bahset bana betonları anlatma

    Niye tahıl et saman ithal ediliyor bunu anlat

    Devlet o fabrikaları yokluk zamanında kurdu ise bugün niye çoğu özelleşti,?kar etmiyordu deme yemezler yatarak maaş alıyorlardı deme onu da yemezler

    Alıntıları Göster
    Üretim konusunda size katılıyorum, üretmek gerekiyor, özellikle tarım, özellikle hayvancılık. Üretim yapılması gerekiyorsa bunu yine AKP yapar. Bunların haricinde fabrika açtırmak, istihdamı arttırmak için devlet birçok firmaya teşvik verdi ve vermeye devam ediyor. Borsa ile ilgiliyseniz borsadaki teşvik alan veya alacak şirketlere baktığınızda bu konuya ne kadar önem verildiğini bilirsiniz.
    Saman ithali konusu ise koca bir muhalefet palavrası..Türkiye samanı ihraç ediyor, ihracatta çok önemli bir paya sahip.

    http://www.milliyet.com.tr/turkiye-nin-ihrac-ettigi-saman-ithal-ankara-yerelhaber-529989/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: İroniMan

    Geçme namık kemal köprüsünden
    Ürkütürsün vakvakları ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.jk

    Üretim konusunda size katılıyorum, üretmek gerekiyor, özellikle tarım, özellikle hayvancılık. Üretim yapılması gerekiyorsa bunu yine AKP yapar. Bunların haricinde fabrika açtırmak, istihdamı arttırmak için devlet birçok firmaya teşvik verdi ve vermeye devam ediyor. Borsa ile ilgiliyseniz borsadaki teşvik alan veya alacak şirketlere baktığınızda bu konuya ne kadar önem verildiğini bilirsiniz.
    Saman ithali konusu ise koca bir muhalefet palavrası..Türkiye samanı ihraç ediyor, ihracatta çok önemli bir paya sahip.

    http://www.milliyet.com.tr/turkiye-nin-ihrac-ettigi-saman-ithal-ankara-yerelhaber-529989/

    Alıntıları Göster
    Satın alınan mal 1 birim, satılan mal 9 birim yani, doğru mu? Doğru.

    O zaman düz mantık, 9 birim mal satıyorsan, 1 birim malı neden satın alıyorsun? Birilerinin değirmenine su mu taşıyorsun diye sormaz mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazer__

    Her 5 10 senede bir şehire köprü yapan dünyada gelişmiş bi ülke var mı



    Salla yavrum salla nasılsa meydan boş



    Papağan gibi hep aynı laflar devlet fabrika açmazmış komünist hede hödö

    Atatürk niye açtı o zaman



    Ne tarihi bilirsin ne kavramları anca herşeyi çorba edip salla

    Alıntıları Göster
    Yahu bunlar vatan haininin önde gideni. kendi bildiği doğrularla insanların aklını karıştırmaya çalışıyor burada. Vakti zamanında iktidar nasıl fetoyla el ele kol kola iş güttüyse bunlarda aynı şekilde iktidarla iş güdüyorlar.

    Ülkede üretim bitmiş, tl ' nin kaybettiği değer ortada , hukuk ve adalet denen bir kavram kalmamış, mit başta olmak üzere bütün devlet kurumları çökmüş , ülke insanına sorulmadan ülkeye suruyeliler başta olmak üzere diğer başıbozuk göçmenler doldurulmuş birde bunlar yetmezmiş gibi ülke vatandaşının verdiği vergilerle bunlara bakılır hale gelinirken işsiz vatandaştan sgk borç primi adı altında para alınır hale gelinmiş.... Daha çok sayılacak şey var ama şu saydıklarım bile akp ' ye oy vermemek için fazlasıyla yeterli ... bütün bunlara rağmen buraya gelip akp şovenistliği yapıyorsan kusura bakma ama ilk yazdığımı hak ediyorsun demektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.jk

    İstanbul güzel bir şehir. Senin yönettiğin daha dorusu -yönetemediğin- İstanbul'un nüfusu her sene artıyordu zaten. Ayrıca ben İstanbul'luyum millet sana mı soracak nereye gideceğini. AKP'nin beton ekonomisini bende eleştiriyorum, onu da düzeltir. Betonla yaşarsın ama sussuz yaşamayamazsın. Senin zamanında çöp patlıyordu be çöp, insanlar ölüyordu çöp patlamasından. Metan gazı birikip çöpler patlıyordu, semtlerde çöp dağları oluşuyordu. Buraya çöp döken eşektir yazılarının mimarısın. Senin oy attığın zevat metrobüse de karşıydı şimdi Kadıköy'den M.Köy'e 20 dk.da gidiyorum. Metro aktırımı M.Köy Pendik 1 saat. Yahu senin İstanbul hakkında konuşmaya mecalin yok zorlama bu kadar. CHP demek çöp demek, CHP demek susuzluk demek, CHP demek her tarafın b.k kokması demek.

    Bozuk yollar mı? İnsaf ya, kaç km double yol yapıldı, Kuzey Marmara Otoyolu, Ank-İst yolu, İzmir-İst, Ovid Tüneli, çok seyahat ettim gidiş geliş yol olmayan görmedim ben. Bari eleştireceksin yol konusunda eleştirme, gereksiz köprüymüş..Senin oy verdiğin zevat S.Gökçen'e de gereksiz diyordu şimdi yetmiyor. CHP demek yokluk demek, CHP demek hastanelerde rehin kalmak demek, ulan adamın bebeğini rehin aldınız ya hastanelerde ondan da mı haberin yok, benim senle tartışıp rezilliklerini anlatmama bile gerek yok sende biliyorsun benim zamanında oy attığım, senin hala oy attığın o partini rezilliklerini, şimdi hastaneye gidiyorsun otel gibi neredeyse.
    Eskiden durakta otobüs beklerdik, bi otobüs gelirdi 180 kişi otobüsün kapısına yığılırdı, otobüse binebilen 2 kişi kendini şanslı sayardı. Hayvan gibi gidip hayvan gibi gelirdik, sen o günleri bilir misin? Şimdi otobüs, metrobüs, metro, marmaray..neye binersen bin, klimalı, insan olduğumuzun farkına vardık yemin ederim.

    AKP'nin eksiklikleri var, ama Allah bizi CHP'ye muhtaç etmesin.
    Düzeltirse yine AKP düzeltecek. AKP demek Türkiye demek.


    Asgari ücret konusuna hiç gelmeymiş..Asıl sen gelme. AKP'den önceki yıllardan birini alalım. Sen seç hangi seneyi alacağına. Ben 2000 senesini seçtim ki 2001 krizini bahane etme diye.


    2000 senesinde asgari ücret: 86.922 TL
    2000 senesi dolar kuru: 0,621 krş
    2000 senesi Asgari ücret / dolar kuru: 139,97 dolar

    2018 senesi asgari ücret: 1,603 TL ( ki buna AGİ'yi dahil etmiyorum eski bir CHP'li olarak sana kıyak geçiyorum)
    2018 senesi dolar kuru: 5,36 TL
    2018 senesi asgari ücret / dolar kuru: 296,06

    Farkı gördün mü?
    Kaldı ki 2 hafta sonra asgari ücret artacak muhtemelen 2.000TL / 5,36 TL : 373,137 dolar civarı birşeyler alacaksın.

    Farkı gördün mü? AKP den önce 139 dolar alırken, bugün 373 dolar alıyorsun? Ayrıca AKP iktidarında asgari ücretin 450 doların üstüne çıktığı yıllar da var 2013 lü seneler.

    İstersen bunu benzin fiyatları ile,
    et fiyatları ile karşılaştır.
    Yine şu anki asgari ücretle çok daha fazla alıyorsun.

    Fiyatlardaki artışın en büyük sebebi kur artışı ve akaryakıt fiyatlarındaki artıştır. Kur artmış evet ama asgari ücret de artmış Kur artıp asgari ücret artmasaydı haklısın derdim ama kurun artış oranından çok daha fazla da asgari ücret artmış.

    Ayrıca 17 yıllık AKP iktidarında bir defa enflasyon %24 hadi yien sana kıyak %40-50 olsun. AKP öncesi %80-90 enflasyon yaşardık haberi nvar mı? Enflasyon %80 gelirse sevinirdik oo ekonomi iyi diye..

    Şu an bir ekonomik durgunluk olduğu kesin, ama düzeltirse yine AKP düzeltir. AKP Türkiye'dir.
    Şunu çok samimi söylüyorum AKP olmasaydı bizi bu CHP yönetseydi ülke batmıştı, dolar 15-20 TL idi eminim.

    Alıntıları Göster
    İstanbul güzel bir şehir idi evet akp ' li belediyeler gelmeden önce, artık değil. Artık parası olana güzel bir şehir. İstanbul ' un nüfusu her sene artıyordu diyerekten bunun içinden çıkamazsın. Sen gelip millete en az 3 çocuk yapın dersen, bütün suruyelileri buraya doluşturursan, ülkede yatırım yapacak başka bir şehir yokmuş gibi sadece istanbul ' a yatırım yaparsan nüfusun artması gayet normal. Bunları anlaman için kafanı biraz çalıştırman yahut at gözlüklerini bir kenara koyman yeterli.

    O zamanlar çöpler şimdiki gibi toplanmıyordu katılıyorum , sen nasıl akp ' nin beton ekonomisini eleştirmiyorsan bende çöp ekonomisini fazla eleştirmeyeceğim. Lakin bizim kendimizi çok karşılaştırdığımız Almanya ' nın Berlin şehrinde 1 adet üstü açık çöp kutusu bulamazken İstanbul ' da gırla var. Hatta kendi yaşadığım semtten örnek vermek istiyorum , üstü açık çöp konteynırlarının olduğu yere otobüs durağı kuracak kadar geri kafalı ,yobaz bir belediyecilik anlayışının olduğunu söyleyebilirim. Senelerdir koca şehrin belediyeciğini üstleniyorsunuz ve yıl olmuş 2018 ama halen daha üstü açık çöp konteynırları ve sağda solda leş gibi kokan çöplükler var, ne acı...

    Pardon ama chp bu demek şu demek diye sayıklıyorsun ama en son chp ' li bir belediye istanbul ' u ne zaman yönetmiş yöneteli kaç sene olmuş senden bir duymak isterim. Ülkeyi toplamda 60 yıldır yöneten sağ parti ama bütün suçu işleyen sol parti gibi bir izlenimi yansıtıyor bu söylediğin.

    Metrobüs yaptık diye övünüyorsunuz da bu metrobüs yüzünden kaç kişi öldü kaç kişi yaralandı diye söylemiyorsunuz. Tabi işinize gelenleri söyleyeceksiniz bu konuda sizi yargılamayacağım. Metrobüs yerine raylı bir sistem yapılmalıydı ama onu yapacak vizyon sizde olmadığı için ancak metrobüsle yetinebildiniz. Gelinen nokta ise %90 facia.

    Duble yol yapıldı diye sayıklıyorsunuz. O duble yollarınız kaç kere çöktü, kaç insan daha ölecek o altı boş yollar yüzünden. Yandaş firmaya yol yaptırırsan durumun vehamet içerisinde olması çok normal. Sizin belediyeleriniz , ulaştırma bakanlarınız insan katili bunu kabul edin artık.

    Gitmiş birde hastahanelerden dem vurmuşsun. Bugün hastahanelerde yine rehin kalıyorsun. Ben basit bir kulak ağrısı için feryat figan 2 saat beklediğimi bilirim 2 sene önce. Basit bir kontrol için de aynı şey bugün mevcut. Sözde artık sıra beklemeyecektik , yine bekliyoruz.. O zamandan bu zamana hiçbir şey değişmedi. Üstüne sigortalı olmamıza rağmen kalkacak denilen ''muayene ücreti'' nin alınması da devletin vatandaşa attığı ayrı bir kazık. Elin suruyelisi gelip ücretsiz muayene olur iken ben para ödemek zorunda kalıyorum. Sizin yaptığınızın rehin almakla hiçbir bir farkı yok, rehin almaktan ziyade milleti köle ve salak yerine koymakta var işin içinde. Hastahane sana göre otel gibi olabilir tabi hastahanede torpilin varsa sana otel gibi bir yer ayarlarlar, hastahaneler akp ' lilerin elinde olduğu için bu çok normal ama aynı durumu kendim için söyleyemeyeceğim. Lafa geldinmi birlikten beraberlikten bahseden sizler en büyük torpili yapan, adam kayırmacılıkta usta olan sizler öbür tarafta yatacak yeriniz yok...

    Akp ' nin eksikleri ülkeyi fazlasıyla mahvetmeye yetti. Satılmadık bir kurum bile bırakmadılar. 450 milyar dolara varan dış borç ile çok güzel yönetiyorlar ülkeyi evet katılıyorum.

    Oraya yazıp uydurduğun Türkiye asgari ücret endeksi tablosunu neye göre yazdın veya neren alıntıladın bilmiyorum ama en basitinden şunu görmeni isterim. Tl hiçbir zaman bu kadar değer kaybına uğramadı. Tl ' nin değer kaybetmesi demek her şeyin pahalılaşması demek alım gücünün düşmesi demek. Bunun içine benzin de giriyor. Daha önceki yazımda da yazdım. Bütün dünyada petrol fiyatları düşerken burada artarsa bu işte bir dengesizlik var demek oluyor bilmem anlatabildim mi? Kur tl ' nin değer kaybetmesi yüzünden artıyor. Senin kur artışının önüne geçmen için bina veya çocuk yapmak yerine üretmen gerekiyor. Asgari ücretin kurun artış oranından daha fazla artmış olması senin çok daha fazla alım gücüne sahip olmanı sağlamıyor. Bugün piyasaki pahalılık en basitinden et fiyatları bile buna bir örnek.

    Enflasyon olayına hiç girme bak o verilen yalan yanlış tuik enflasyon oranlarıyla hiç bir yere varamazsınız. İşin ilginç olanı ne biliyormusun ama, akp öncesi %80-90 enflasyon oranı var iken en azından bir şeyler üretebilen kendi kendine yetebilen bir ülkeydik. Şimdi ise sadece taş bina üreten ve 450 milyar dolar dış borçla nohutu mercimeği bile dışarıdan alan bir ülke haline geldik, yemişim enflasyonunuzu.

    Bu ekonomik durgunluğun, hatta şu an ülkede siz her ne kadar kabul etmeseniz de var olan krizin tek sorumlusu akp ' dir. Bunu akp düzeltemeyeceği gibi ülkeyi daha da batırmaya devam edecektir. Sonucunda sizin gibi düşünenler ile alakalı 2 seneryom var. Sizler ülke batınca ya bu körü körüne savunan kendinize göre doğru bize göre yanlış olan yazdıklarınıza pişman olacaksınız (iş işten geçecek - kandırıldık diyeceksiniz reisiniz gibi) ya da yandaşlarınızla malı götürüp yurt dışında olacaksınız. (tıpkı bugün fetocülerin bir kısmında olduğu gibi)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackjack8696

    İstanbul güzel bir şehir idi evet akp ' li belediyeler gelmeden önce, artık değil. Artık parası olana güzel bir şehir. İstanbul ' un nüfusu her sene artıyordu diyerekten bunun içinden çıkamazsın. Sen gelip millete en az 3 çocuk yapın dersen, bütün suruyelileri buraya doluşturursan, ülkede yatırım yapacak başka bir şehir yokmuş gibi sadece istanbul ' a yatırım yaparsan nüfusun artması gayet normal. Bunları anlaman için kafanı biraz çalıştırman yahut at gözlüklerini bir kenara koyman yeterli.

    O zamanlar çöpler şimdiki gibi toplanmıyordu katılıyorum , sen nasıl akp ' nin beton ekonomisini eleştirmiyorsan bende çöp ekonomisini fazla eleştirmeyeceğim. Lakin bizim kendimizi çok karşılaştırdığımız Almanya ' nın Berlin şehrinde 1 adet üstü açık çöp kutusu bulamazken İstanbul ' da gırla var. Hatta kendi yaşadığım semtten örnek vermek istiyorum , üstü açık çöp konteynırlarının olduğu yere otobüs durağı kuracak kadar geri kafalı ,yobaz bir belediyecilik anlayışının olduğunu söyleyebilirim. Senelerdir koca şehrin belediyeciğini üstleniyorsunuz ve yıl olmuş 2018 ama halen daha üstü açık çöp konteynırları ve sağda solda leş gibi kokan çöplükler var, ne acı...

    Pardon ama chp bu demek şu demek diye sayıklıyorsun ama en son chp ' li bir belediye istanbul ' u ne zaman yönetmiş yöneteli kaç sene olmuş senden bir duymak isterim. Ülkeyi toplamda 60 yıldır yöneten sağ parti ama bütün suçu işleyen sol parti gibi bir izlenimi yansıtıyor bu söylediğin.

    Metrobüs yaptık diye övünüyorsunuz da bu metrobüs yüzünden kaç kişi öldü kaç kişi yaralandı diye söylemiyorsunuz. Tabi işinize gelenleri söyleyeceksiniz bu konuda sizi yargılamayacağım. Metrobüs yerine raylı bir sistem yapılmalıydı ama onu yapacak vizyon sizde olmadığı için ancak metrobüsle yetinebildiniz. Gelinen nokta ise %90 facia.

    Duble yol yapıldı diye sayıklıyorsunuz. O duble yollarınız kaç kere çöktü, kaç insan daha ölecek o altı boş yollar yüzünden. Yandaş firmaya yol yaptırırsan durumun vehamet içerisinde olması çok normal. Sizin belediyeleriniz , ulaştırma bakanlarınız insan katili bunu kabul edin artık.

    Gitmiş birde hastahanelerden dem vurmuşsun. Bugün hastahanelerde yine rehin kalıyorsun. Ben basit bir kulak ağrısı için feryat figan 2 saat beklediğimi bilirim 2 sene önce. Basit bir kontrol için de aynı şey bugün mevcut. Sözde artık sıra beklemeyecektik , yine bekliyoruz.. O zamandan bu zamana hiçbir şey değişmedi. Üstüne sigortalı olmamıza rağmen kalkacak denilen ''muayene ücreti'' nin alınması da devletin vatandaşa attığı ayrı bir kazık. Elin suruyelisi gelip ücretsiz muayene olur iken ben para ödemek zorunda kalıyorum. Sizin yaptığınızın rehin almakla hiçbir bir farkı yok, rehin almaktan ziyade milleti köle ve salak yerine koymakta var işin içinde. Hastahane sana göre otel gibi olabilir tabi hastahanede torpilin varsa sana otel gibi bir yer ayarlarlar, hastahaneler akp ' lilerin elinde olduğu için bu çok normal ama aynı durumu kendim için söyleyemeyeceğim. Lafa geldinmi birlikten beraberlikten bahseden sizler en büyük torpili yapan, adam kayırmacılıkta usta olan sizler öbür tarafta yatacak yeriniz yok...

    Akp ' nin eksikleri ülkeyi fazlasıyla mahvetmeye yetti. Satılmadık bir kurum bile bırakmadılar. 450 milyar dolara varan dış borç ile çok güzel yönetiyorlar ülkeyi evet katılıyorum.

    Oraya yazıp uydurduğun Türkiye asgari ücret endeksi tablosunu neye göre yazdın veya neren alıntıladın bilmiyorum ama en basitinden şunu görmeni isterim. Tl hiçbir zaman bu kadar değer kaybına uğramadı. Tl ' nin değer kaybetmesi demek her şeyin pahalılaşması demek alım gücünün düşmesi demek. Bunun içine benzin de giriyor. Daha önceki yazımda da yazdım. Bütün dünyada petrol fiyatları düşerken burada artarsa bu işte bir dengesizlik var demek oluyor bilmem anlatabildim mi? Kur tl ' nin değer kaybetmesi yüzünden artıyor. Senin kur artışının önüne geçmen için bina veya çocuk yapmak yerine üretmen gerekiyor. Asgari ücretin kurun artış oranından daha fazla artmış olması senin çok daha fazla alım gücüne sahip olmanı sağlamıyor. Bugün piyasaki pahalılık en basitinden et fiyatları bile buna bir örnek.

    Enflasyon olayına hiç girme bak o verilen yalan yanlış tuik enflasyon oranlarıyla hiç bir yere varamazsınız. İşin ilginç olanı ne biliyormusun ama, akp öncesi %80-90 enflasyon oranı var iken en azından bir şeyler üretebilen kendi kendine yetebilen bir ülkeydik. Şimdi ise sadece taş bina üreten ve 450 milyar dolar dış borçla nohutu mercimeği bile dışarıdan alan bir ülke haline geldik, yemişim enflasyonunuzu.

    Bu ekonomik durgunluğun, hatta şu an ülkede siz her ne kadar kabul etmeseniz de var olan krizin tek sorumlusu akp ' dir. Bunu akp düzeltemeyeceği gibi ülkeyi daha da batırmaya devam edecektir. Sonucunda sizin gibi düşünenler ile alakalı 2 seneryom var. Sizler ülke batınca ya bu körü körüne savunan kendinize göre doğru bize göre yanlış olan yazdıklarınıza pişman olacaksınız (iş işten geçecek - kandırıldık diyeceksiniz reisiniz gibi) ya da yandaşlarınızla malı götürüp yurt dışında olacaksınız. (tıpkı bugün fetocülerin bir kısmında olduğu gibi)

    Alıntıları Göster
    double yollar çökmüşmüş, yollar çökebilir, her dönem fi tarihinden beri yollar bazen çöküyor ama bu oran akp'nin ülkeyi donattığı double yollara kıyaslarsan devede kulak kalır..yol demek medeniyet demektir, bugün izmir-istanbul 3,5 saate inecek, istanbul-edremit 4 saat, ankara konya hızlı tren 1,5 saat, ankara - eskişehir 1,5 saat..şu sürelere bak, daha havayollarını saymıyorum bile ist-ank 1 saat 69 TL..69 TL hayal değil bunlar gerçek..bu kadar hizmet var sen çöken 3 tane yol söylüyorsun..uçakla 1 saatte gidiyorsun 69 TL..eskiden koç'lar sabancılar uçardı uçakla, şimdi işçi uçuyor, vatandaş uçuyor..havaalnları otogar gibi oldu.

    heryere havaalanı yapmış diye eleştirmiştin, yapılsın ne olmuş, kars'taki vatandaş insan değil mi? van'daki vatandaş insan değil mi? onlar uçağa binmesin mi?

    TL çok değer kaybetmiş, evet kaybetti ama akp karşılığını da asgari ücretle verdi..dolar kuru asgari ücret rakamlarını nereden buldum işte burdan buldum, bak da gör millet makarnaya mı oy veriyormuş yoksa artan refah seviyesine mi gör;

    http://www.muhasebefinans.net/yillar-itibariyle-asgari-ucret-kac-dolar/

    Al bu da benzin alım gücü yıllara göre;

    http://www.beycan.net/1177/yillara-gore-net-asgari-ucret-ile-kac-litre-benzin-alabilirsiniz.html

    tekrar ediyorum fiyat artışlarının en büyük sebebi döviz kurundaki ve akaryakıt fiyatlarındaki artıştır, her ikisinde de AKP'den sonra asgari ücretlisi daha yüksek alım gücüne ulaşmış.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.jk

    double yollar çökmüşmüş, yollar çökebilir, her dönem fi tarihinden beri yollar bazen çöküyor ama bu oran akp'nin ülkeyi donattığı double yollara kıyaslarsan devede kulak kalır..yol demek medeniyet demektir, bugün izmir-istanbul 3,5 saate inecek, istanbul-edremit 4 saat, ankara konya hızlı tren 1,5 saat, ankara - eskişehir 1,5 saat..şu sürelere bak, daha havayollarını saymıyorum bile ist-ank 1 saat 69 TL..69 TL hayal değil bunlar gerçek..bu kadar hizmet var sen çöken 3 tane yol söylüyorsun..uçakla 1 saatte gidiyorsun 69 TL..eskiden koç'lar sabancılar uçardı uçakla, şimdi işçi uçuyor, vatandaş uçuyor..havaalnları otogar gibi oldu.

    heryere havaalanı yapmış diye eleştirmiştin, yapılsın ne olmuş, kars'taki vatandaş insan değil mi? van'daki vatandaş insan değil mi? onlar uçağa binmesin mi?

    TL çok değer kaybetmiş, evet kaybetti ama akp karşılığını da asgari ücretle verdi..dolar kuru asgari ücret rakamlarını nereden buldum işte burdan buldum, bak da gör millet makarnaya mı oy veriyormuş yoksa artan refah seviyesine mi gör;

    http://www.muhasebefinans.net/yillar-itibariyle-asgari-ucret-kac-dolar/

    Al bu da benzin alım gücü yıllara göre;

    http://www.beycan.net/1177/yillara-gore-net-asgari-ucret-ile-kac-litre-benzin-alabilirsiniz.html

    tekrar ediyorum fiyat artışlarının en büyük sebebi döviz kurundaki ve akaryakıt fiyatlarındaki artıştır, her ikisinde de AKP'den sonra asgari ücretlisi daha yüksek alım gücüne ulaşmış.

    Alıntıları Göster
    Yollar kaliteli ''malzeme ve altyapı'' kullanırsan çökmez. Tabi siz her işi yandaşa yaptırdığınız için onlar da fazladan kar etmek istediği için bu başında yazdığım iki kalıptan uzak yol inşa etmekte.

    Yol yol yol diye tutturmuş gidiyorsunuz hala. Kullanamadıktan ve karnı doyurmadıktan sonra nafile canım o yollar. Halen daha oraya buraya yapılan seferlerden inecek sürelerden bahsediyorsun ama sormuyorsun ki senin bu yolları kullanacak paran veya araban var mı? En basitinden aldığın asgari ücretle karnını doyurabiliyor veya iş yerinden arta zamanın kalıyor mu diye? Anlaşılan o ki sizlerle aynı ülkede yaşamıyoruz biz. Ya da muhtemel olarak sizler olaya pembe panjurlu gözlüklerinizden baktığınız için her yer güllük gülistanlık geliyor tabi..

    Ben zaten başından beri tek bir yere bir şeylerin yapılmasından hoşnut kalmadığını söylüyorum. Kars ' taki de vatandaş van ' daki ' de ama uçağa binecek parası yok be canım.

    Tl değer kaybedince akp asgari ücreti ne kadar arttırırsa arttırsın herhangi bir karşılığı olmuyor bunu bir anlayın artık!

    Asgari ücrete zam gelmesiyle birlikte her şeye zam geliyor. Şimdi yılbaşında gelecek zamları hep birlikte göreceğiz o zaman o yapılan zam yine bir işe yaramayacak. Yaramaması bir yana işçi için daha kötü sonuçlar doğuracak. İşveren çalışma saatlerini arttırıp işçi çıkarımına gidecek... Sen belli ki asgari ücret almıyorsun almadığın için uzaktan sana herşey toz pembe geliyor. Kendini şartlamışsın benzine bu ülkede bir tek benzin tüketilmiyor, üretilen de bir şey de değil.. Bana şu asgari ücretle alınan benzinden ziyade 2002 öncesinde alınan vergilerle şimdi alınan vergilerin oranının bir tablosunu çıkartırsan çok memnun olurum. O tabloyla eminim ki millet ' in makarnaya ' mı refah seviyesine mi oy verdiğini anlamış oluruz.

    Bende tekrar ediyorum, döviz kurundaki artış senin ülkende birşey üretememenden, dışarıdan devamlı borç almandan ileri gelen bir artıştır. Sen bunun önünü asgari ücreti arttırarak alamazsın. Çünkü asgari ücretin artmasıyla birlikte gelen yeni yıl zamları ve vergiler bunun önünü kapamakla kalmayıp yukarıda da bahsetmiş olduğum daha nice sorunlara yer açacaktır.

    Bu konuştuklarımız işin ekonomik boyutu. bunun birde adli - hukuki ve sosyal boyutu var ki bunları da ele alırsak akp ' nin bu ülkede yatacak yeri yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blackjack8696

    Yollar kaliteli ''malzeme ve altyapı'' kullanırsan çökmez. Tabi siz her işi yandaşa yaptırdığınız için onlar da fazladan kar etmek istediği için bu başında yazdığım iki kalıptan uzak yol inşa etmekte.

    Yol yol yol diye tutturmuş gidiyorsunuz hala. Kullanamadıktan ve karnı doyurmadıktan sonra nafile canım o yollar. Halen daha oraya buraya yapılan seferlerden inecek sürelerden bahsediyorsun ama sormuyorsun ki senin bu yolları kullanacak paran veya araban var mı? En basitinden aldığın asgari ücretle karnını doyurabiliyor veya iş yerinden arta zamanın kalıyor mu diye? Anlaşılan o ki sizlerle aynı ülkede yaşamıyoruz biz. Ya da muhtemel olarak sizler olaya pembe panjurlu gözlüklerinizden baktığınız için her yer güllük gülistanlık geliyor tabi..

    Ben zaten başından beri tek bir yere bir şeylerin yapılmasından hoşnut kalmadığını söylüyorum. Kars ' taki de vatandaş van ' daki ' de ama uçağa binecek parası yok be canım.

    Tl değer kaybedince akp asgari ücreti ne kadar arttırırsa arttırsın herhangi bir karşılığı olmuyor bunu bir anlayın artık!

    Asgari ücrete zam gelmesiyle birlikte her şeye zam geliyor. Şimdi yılbaşında gelecek zamları hep birlikte göreceğiz o zaman o yapılan zam yine bir işe yaramayacak. Yaramaması bir yana işçi için daha kötü sonuçlar doğuracak. İşveren çalışma saatlerini arttırıp işçi çıkarımına gidecek... Sen belli ki asgari ücret almıyorsun almadığın için uzaktan sana herşey toz pembe geliyor. Kendini şartlamışsın benzine bu ülkede bir tek benzin tüketilmiyor, üretilen de bir şey de değil.. Bana şu asgari ücretle alınan benzinden ziyade 2002 öncesinde alınan vergilerle şimdi alınan vergilerin oranının bir tablosunu çıkartırsan çok memnun olurum. O tabloyla eminim ki millet ' in makarnaya ' mı refah seviyesine mi oy verdiğini anlamış oluruz.

    Bende tekrar ediyorum, döviz kurundaki artış senin ülkende birşey üretememenden, dışarıdan devamlı borç almandan ileri gelen bir artıştır. Sen bunun önünü asgari ücreti arttırarak alamazsın. Çünkü asgari ücretin artmasıyla birlikte gelen yeni yıl zamları ve vergiler bunun önünü kapamakla kalmayıp yukarıda da bahsetmiş olduğum daha nice sorunlara yer açacaktır.

    Bu konuştuklarımız işin ekonomik boyutu. bunun birde adli - hukuki ve sosyal boyutu var ki bunları da ele alırsak akp ' nin bu ülkede yatacak yeri yok.

    Alıntıları Göster
    sürekli şu yandaş kelimesini kullanmak sana + birşey katmıyor haberin olsun, CHP de iktidara gelse (Allah korusun) kendi yandaşına ihale verecek..gidip de AKPli müteahhide iş vermeyecek..

    AKP iktidarlığı boyunca kaç km doube yol yaptı biliyor musun?
    19 BİN KM.
    türkiye'nin bi ucundan bi ucu 1.565 KM haberin olsun.
    AKP türkiye'nin bi ucundan bi ucunun 12,5 KATI double yol yaptı, bak tek şerit yol demiyorum DUOBLE YOL. 19 BİN KM'nin kaç m/ kaç km'si çökmüş?..3 tane yol çökmüş onun dırdırını yapıyorsun, çökmeyen diğer yollarda yandaş kaliteli malzeme kullanmış o zaman onu da söyle.

    yol konusu bitti herhalde ki sıra karnını doyurmaya getirmişsin, onun cevabını da vermiştim dolar kuru ve benzin fiyatları asgari ücret oranlarını sana göstermiştim..şu sıra bir ekonomik durgunluk var,onu da düzeltirse AKP düzeltir başkası değil, bunu sende gayet iyi biliyorsun.. yollarda araban var mı sürecek diyorsun, sana şimdi buraya AKP iktidarında satılan araç miktarını koyarım da artık sıkıldım, geçen kurban bayramı ve önceki bayramlarda tatile çıkan araç sayısını, tatil yerlerindeki kalabalıklığı, otellerin full çekmesini falan yazmıyorum, bu kadar tatile kim çıkıyor mars'tan gelen uzaylılar mı..ne kadar yazarsan yaz, bunu ne kadar matematiksel orana sunarsan sun değişen sende değişen birşey olmuyor, olamayacak.

    bizde yıllardır CHP'ye oy attık, işten güçten kafamı kaldıramıyorduk Atatürk, laik, cumhuriyet diye oy atıyorduk gidiyordu, bir de bu işlere biraz bakınca ne kadar büyük hata ettiğimizi anladık..başkası bana söylemişti senin gibi partizanlık yapıyorduk, senin gibi sürekli "yandaş" diyorduk, gezi ruhu falan sayıklıyorduk, bize anlatınca anlamıyorduk, o yüzden burda ne yazarsak boş..ne yaparsan kendin yaparsın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.jk

    sürekli şu yandaş kelimesini kullanmak sana + birşey katmıyor haberin olsun, CHP de iktidara gelse (Allah korusun) kendi yandaşına ihale verecek..gidip de AKPli müteahhide iş vermeyecek..

    AKP iktidarlığı boyunca kaç km doube yol yaptı biliyor musun?
    19 BİN KM.
    türkiye'nin bi ucundan bi ucu 1.565 KM haberin olsun.
    AKP türkiye'nin bi ucundan bi ucunun 12,5 KATI double yol yaptı, bak tek şerit yol demiyorum DUOBLE YOL. 19 BİN KM'nin kaç m/ kaç km'si çökmüş?..3 tane yol çökmüş onun dırdırını yapıyorsun, çökmeyen diğer yollarda yandaş kaliteli malzeme kullanmış o zaman onu da söyle.

    yol konusu bitti herhalde ki sıra karnını doyurmaya getirmişsin, onun cevabını da vermiştim dolar kuru ve benzin fiyatları asgari ücret oranlarını sana göstermiştim..şu sıra bir ekonomik durgunluk var,onu da düzeltirse AKP düzeltir başkası değil, bunu sende gayet iyi biliyorsun.. yollarda araban var mı sürecek diyorsun, sana şimdi buraya AKP iktidarında satılan araç miktarını koyarım da artık sıkıldım, geçen kurban bayramı ve önceki bayramlarda tatile çıkan araç sayısını, tatil yerlerindeki kalabalıklığı, otellerin full çekmesini falan yazmıyorum, bu kadar tatile kim çıkıyor mars'tan gelen uzaylılar mı..ne kadar yazarsan yaz, bunu ne kadar matematiksel orana sunarsan sun değişen sende değişen birşey olmuyor, olamayacak.

    bizde yıllardır CHP'ye oy attık, işten güçten kafamı kaldıramıyorduk Atatürk, laik, cumhuriyet diye oy atıyorduk gidiyordu, bir de bu işlere biraz bakınca ne kadar büyük hata ettiğimizi anladık..başkası bana söylemişti senin gibi partizanlık yapıyorduk, senin gibi sürekli "yandaş" diyorduk, gezi ruhu falan sayıklıyorduk, bize anlatınca anlamıyorduk, o yüzden burda ne yazarsak boş..ne yaparsan kendin yaparsın.

    Alıntıları Göster
    Kimin yedek hesabıysan şöyle forum yönetimine ben ricacı olacağım banı kaldırsınlar diye bu kadar eğilip bükülme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.jk

    sürekli şu yandaş kelimesini kullanmak sana + birşey katmıyor haberin olsun, CHP de iktidara gelse (Allah korusun) kendi yandaşına ihale verecek..gidip de AKPli müteahhide iş vermeyecek..

    AKP iktidarlığı boyunca kaç km doube yol yaptı biliyor musun?
    19 BİN KM.
    türkiye'nin bi ucundan bi ucu 1.565 KM haberin olsun.
    AKP türkiye'nin bi ucundan bi ucunun 12,5 KATI double yol yaptı, bak tek şerit yol demiyorum DUOBLE YOL. 19 BİN KM'nin kaç m/ kaç km'si çökmüş?..3 tane yol çökmüş onun dırdırını yapıyorsun, çökmeyen diğer yollarda yandaş kaliteli malzeme kullanmış o zaman onu da söyle.

    yol konusu bitti herhalde ki sıra karnını doyurmaya getirmişsin, onun cevabını da vermiştim dolar kuru ve benzin fiyatları asgari ücret oranlarını sana göstermiştim..şu sıra bir ekonomik durgunluk var,onu da düzeltirse AKP düzeltir başkası değil, bunu sende gayet iyi biliyorsun.. yollarda araban var mı sürecek diyorsun, sana şimdi buraya AKP iktidarında satılan araç miktarını koyarım da artık sıkıldım, geçen kurban bayramı ve önceki bayramlarda tatile çıkan araç sayısını, tatil yerlerindeki kalabalıklığı, otellerin full çekmesini falan yazmıyorum, bu kadar tatile kim çıkıyor mars'tan gelen uzaylılar mı..ne kadar yazarsan yaz, bunu ne kadar matematiksel orana sunarsan sun değişen sende değişen birşey olmuyor, olamayacak.

    bizde yıllardır CHP'ye oy attık, işten güçten kafamı kaldıramıyorduk Atatürk, laik, cumhuriyet diye oy atıyorduk gidiyordu, bir de bu işlere biraz bakınca ne kadar büyük hata ettiğimizi anladık..başkası bana söylemişti senin gibi partizanlık yapıyorduk, senin gibi sürekli "yandaş" diyorduk, gezi ruhu falan sayıklıyorduk, bize anlatınca anlamıyorduk, o yüzden burda ne yazarsak boş..ne yaparsan kendin yaparsın.

    Alıntıları Göster
    Amma sallamışın ha. Duble yol dediğin eski tek şeritli karayolunun birer şerit eklenip ortasını bordür taşıyla ayırıp komple asfalt atmaktan ibaret.
    Otoban falan da özel sektör yapıyor senin hükümetle ne alaka? Tüm hükümetlerden fazla vergi topluyorsun otobanı özel sektör yapıyor fahiş fiyatlarla araç geçiyor senin hükümetin ne alakası var? Kuruşun yok ve geçiş garantili sözleşmelerle halkı zarara uğratıyorsun.
    90'lardaki hükümetler salaktı ya bakanlık bütçesiyle batı anadoluda otobanlar yaptı 80'lerde enayiydiler ya köprüyü hazineden para harcayarak yaptılar.
    Hele şu akp zamanı satılan arabalara, asgari ücretlinin benzin artışına ne demeli? Sen dünyada geriye giden ülke gördün mü? 16 senede eşeği koysan yine ülke gelişirdi. 2002'den 16 sene düş 1986. 1986 yılının türkiyesine bak bir de 2002 yılına . Ülke ne kadar gelişmiş yoksa bu eski hükümetlerin mucizesi mi? Değil tabiki dünyada fakirleşen, geriye giden ülke yok.
    Son 16 yılda gelişmiş ülkeler 2 kat, gelişmekte olanlar 3 kat kişibaşı milli gelirini arttırdı. Türkiyede bu düzende gidiyor. 2013'ten beri dolar bazında fakirleşiyorsun zaten ekonomi batakta.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Amma sallamışın ha. Duble yol dediğin eski tek şeritli karayolunun birer şerit eklenip ortasını bordür taşıyla ayırıp komple asfalt atmaktan ibaret.
    Otoban falan da özel sektör yapıyor senin hükümetle ne alaka? Tüm hükümetlerden fazla vergi topluyorsun otobanı özel sektör yapıyor fahiş fiyatlarla araç geçiyor senin hükümetin ne alakası var? Kuruşun yok ve geçiş garantili sözleşmelerle halkı zarara uğratıyorsun.
    90'lardaki hükümetler salaktı ya bakanlık bütçesiyle batı anadoluda otobanlar yaptı 80'lerde enayiydiler ya köprüyü hazineden para harcayarak yaptılar.
    Hele şu akp zamanı satılan arabalara, asgari ücretlinin benzin artışına ne demeli? Sen dünyada geriye giden ülke gördün mü? 16 senede eşeği koysan yine ülke gelişirdi. 2002'den 16 sene düş 1986. 1986 yılının türkiyesine bak bir de 2002 yılına . Ülke ne kadar gelişmiş yoksa bu eski hükümetlerin mucizesi mi? Değil tabiki dünyada fakirleşen, geriye giden ülke yok.
    Son 16 yılda gelişmiş ülkeler 2 kat, gelişmekte olanlar 3 kat kişibaşı milli gelirini arttırdı. Türkiyede bu düzende gidiyor. 2013'ten beri dolar bazında fakirleşiyorsun zaten ekonomi batakta.

    Alıntıları Göster
    Bana iyi sallamışsın diyene bak :)

    Saçmalamalarına karşı fazla enerjimi harcamayacağım, bir kaç cümle sana yeter de artar;
    Double yolları özel sektör yapmışmış, 3. havaalanını da özel sektör yaptı ama AKP'ye sallıyorsun, o zaman AKP'ye sallama özel sektöre salla özel sektör yaptı çünkü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.jk

    Bana iyi sallamışsın diyene bak :)

    Saçmalamalarına karşı fazla enerjimi harcamayacağım, bir kaç cümle sana yeter de artar;
    Double yolları özel sektör yapmışmış, 3. havaalanını da özel sektör yaptı ama AKP'ye sallıyorsun, o zaman AKP'ye sallama özel sektöre salla özel sektör yaptı çünkü.

    Alıntıları Göster
    Ben de istersem İstanbul’un müsait bir yerine havaalanı yapabilir miyim sevgili aktroll yedek hesabı? Özel sektör istediğini yapabiliyor demek böyle. Madde kullanımını acilen bırakman lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.jk

    Bana iyi sallamışsın diyene bak :)

    Saçmalamalarına karşı fazla enerjimi harcamayacağım, bir kaç cümle sana yeter de artar;
    Double yolları özel sektör yapmışmış, 3. havaalanını da özel sektör yaptı ama AKP'ye sallıyorsun, o zaman AKP'ye sallama özel sektöre salla özel sektör yaptı çünkü.

    Alıntıları Göster
    Okuduğunu anlamaktan acizsin. Duble yol ile otoban arasındaki farkı bile bilmiyorsun. Duble yol dediklerin devlet yoludur. Onları özel sektör yap işlet devretle yapmadı. Senin izmir-istanbul arası otoban gibi projeler otobandır özel sektör yapar geçiş garantisi verilir.
    Enerjin yokmuş zaten neyini harcayacaksın?
    3. havaalanı derken onu özel sektör yaptı yolcu garantin var mı? Var. O projeye para harcamadın özele verdin işletme garantisiyle övünüp durursun. Kütahyaya havaalanı yapıp yolcu garantisi vermişin sürekli zarar yazıyor cebinden ödesene milletin parasını harcatıp duruyorsun.
    Diğer ekonomiyle ilgili konularda da birşey bildiğin yok cevap veremediğinden belli. Aradan 16 sene geçmiş dünya değişmiş hala akp öncesi ve şimdiki konular hakkında ucuz yazılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Okuduğunu anlamaktan acizsin. Duble yol ile otoban arasındaki farkı bile bilmiyorsun. Duble yol dediklerin devlet yoludur. Onları özel sektör yap işlet devretle yapmadı. Senin izmir-istanbul arası otoban gibi projeler otobandır özel sektör yapar geçiş garantisi verilir.
    Enerjin yokmuş zaten neyini harcayacaksın?
    3. havaalanı derken onu özel sektör yaptı yolcu garantin var mı? Var. O projeye para harcamadın özele verdin işletme garantisiyle övünüp durursun. Kütahyaya havaalanı yapıp yolcu garantisi vermişin sürekli zarar yazıyor cebinden ödesene milletin parasını harcatıp duruyorsun.
    Diğer ekonomiyle ilgili konularda da birşey bildiğin yok cevap veremediğinden belli. Aradan 16 sene geçmiş dünya değişmiş hala akp öncesi ve şimdiki konular hakkında ucuz yazılar.

    Alıntıları Göster
    Atatürk'ten sonra bu ülkeye çaktığın bir çivi yok. Gelmiş yok double yolu devlet yapırmış da, otobanı özel sektör yaparmış da sayıkla dur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 17 Aralık 2018; 17:0:43 >




  • YOL. DABIL DABIL YOLLAR......

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.jk

    Atatürk'ten sonra bu ülkeye çaktığın bir çivi yok. Gelmiş yok double yolu devlet yapırmış da, otobanı özel sektör yaparmış da sayıkla dur..

    Alıntıları Göster
    Yapılanları bilmemek senin cahilliğin. Bu lafları söyleyerek astılar dediğin adnan menderese de laf sokuyorsun. Senin gibiler 1938 sonrası 2002'ye kadar kim iktidar oldu bilmez bile çoğunluğu senin zihniyetten partilerdi.
    Ekonomi ve türk ekonomi tarihi hakkında zerre bilgin yok salla dur. Boğaz köprüleri, orduda kullandığın tanklar ve f-16 uçakları hep eski hükümetler zamanından kalma. 1979 yılı o sabah akşam kuyruk dediğin yıllarda dünyada 16. büyük ekonomi bu ülke ve şu an aynı sıradasın. Kimden öğrendiysen artık neymiş Atatürkten sonra birşey yapılmamışmış. 1971'de açılan tofaş fabrikası bile senin hükümet zamanı açılsa ballandıra ballandıra anlatırdın otomobil yapıyoruz görün diye.
    Eski hükümetler bu kadar vergi de almadı ötv yoktu bu kadar rahat dışarıdan borç bulamadı.
    Şimdi senin troller ya 3-5 uyduruk şeyle laf çevirmeye çalışır maksat cevap verdim demek içindir karşı taraf kesene kadar sürdürürsün ya da görmezden gelir gider başka konuda trollüğüne devam eder.
    Çünkü konu hakkında birşey bildiğin yok ezberlediğin az bilgi zaten iki mesajda biter geriye kalan laf salatası.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.