Şimdi Ara

Gaming.gen.tr Fatura Tutarı Dolandırıcılığı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 21.11.2022 tarihinde gaming.gen.tr sitesinden 6700XT hazır sistem satın aldım. Ürün geldikten 1 gün sonra ASUS Dual 6700 XT OC modelinin arızalı olduğu için servise gönderdim. Servisten değişim veya iade DOA raporu çıktı. Raporu Gaming.gen.tr ye gönderdim. Gaming.gen.tr uzun bir süreçten sonra beni aradı ve ürünün stoklarında olmadığını para iadesi yapacaklarını belirttiler. Ancak şöyle bir sorun var hazır sistem faturasında 10-12 bin TL tutarında ki ekran kartını 2 bin TL olarak göstermişler. Bana bu tutarı yatıracaklarını söylediler. Sitelerinde stoklarda mevcut olan ASUS Dual modelinin OC olmayan modelini talep ettiğimde işlem sağlayamayacaklarını söylediler. Forumlarda araştırdığımda bu firmanın fatura tutarını düşük göstererek birçok insanı bu şekilde mağdur ettiğini okudum. Yani anlayacağınız gaming.gen.tr tarafından dolandırıldım. THH süreci başlattım. Forumlarda bu siteyi araştırabilirsiniz uzak durun mağdur olmayın.

    Gaming.gen.tr Fatura Tutarı Dolandırıcılığı !


    Gaming.gen.tr Fatura Tutarı Dolandırıcılığı !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Nasil yani 20 bin liralık sistem alip içindeki 10 binlik ekran kartı faturada 2 bin göründüğünden ekran kartı iptal edilince 2 bin geri ödüyolar.Doğru mu anladım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet hocam tam olarak bu şekilde fatura tutarı kadar iade yapacaklarını söylüyorlar. Ayrıca sistemi sayım aldıktan bir hafta sonra fatura düzenleyip gönderiyorlar. Kanımca kusurlu ekran kartlarını hazır sistem içerisinde satıp yasal görünümlü dolandırıcılık yapıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam da diyecek ki banane kardeşim. Ben o tutarı müşteriden tahsil etmedim. 2 bine sattım evet faturada ne yazıyorsa onu aldım ve onu iade ettim. Kartın güncel fiyatı beni bağlamaz diyecek. THH umarım aksi bir karar verir ama böyle olacağını düşünüyorum...

  • Vergi Usul Kanunu’nda “Gerçek bir muamelenin miktar itibarıyla gerçeğe aykırı şekilde belgeye yansıtılması” diye bir madde bulunmakta. Yani sattığınız ürünün fiyatını faturaya kafanıza göre yazamazsınız. Düzenlenen faturada hazır sistemde yer alan diğer parçaların fiyatlarının şişirildiği, ekran Kartı fiyatınında imkansız denebilecek bir fiyattan satış gösterildiği apaçık ortada. Burda satıcının bilinçli bir şekilde bunu yaptığı kanaatindeyim. Ayrıca aynı marka model kartın sitelerinde 11.800 TL tutarında satışta olduğuda görünüyor. THH’den sonuç alamazsam VUK gibi diğer mevzuatlarda yer alan maddelere istinaden dava açacağım. Başka insanlarında mağdur olmasını istemiyorum. 10.000 TL az bir para değil heleki bu dönemde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bak sen gaming gen e tam çakal olmuşlar, bende çok kez alışveriş yaptım burdan sorun yaşamadım ama size yaptıkları kabul edilemez, sonuçlanınca burdan bilgilendirme yaparsanız güzel olur geçmiş olsun

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sisteme toplam16500 tl ödenmişsiniz faturaya göre , nasıl olur 10-12 binlik kartı 16500 lük sistemin içinde verebilsinler.

    12000 ekran kartı ise sistemin geri kalan kısmı 4500 tl mi , sizin hesapta bir çelişki var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yuh bu kadar da olmaz. Neyse ki bilinçlisiniz bunu yedirdikleri insanlar da mutlaka vardır.

  • sonuç?

  • ben de merak ettim sonuç ne oldu? konu sahibi arkadaş bilgilendirme yaparsa biz de ona göre alışverişlerimizde dikkat ederiz bundan sonra.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.