Şimdi Ara

Fujifilm X-E2 Body + XC 16-50mm OIS Kit, 3 Yıl Garantili Sıfır Makine 3468 TL'dan 1899 TL'ya düşmüş! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
4
Favori
3.234
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Detaylı cevabınız için teşekkürler hocam.. aslında xpro ya bakınca evet kasa daha iri ama bi yandan ele daha iyi oturuyor gibi... lens makina arasında çok gidip geliyorum. keşke x-e2 + 18-55 mm olsa bu fiyata:) AF deki hız farkı başlangıç düzey kullanıcılar için çok fark edilebilir birşey mii onu da bilmiyorum. niyeyse lens farkı bende ağır basıyor.. 18-55 m yorumları keskinkiği vs çok iyi.. iki lens arasında 700 tl gibi fark var fujinin sitesinde.. bodyler aynı fiyat ama. bilmeyince bu işler çok karışık. her yorumdan, her değerlendirme sitesinden insan farklı etkileniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paladyum -- 6 Ekim 2015; 14:29:15 >
  • Kesinlikle X-pro1'den uzak durun. Eski netleme sistemi çok yavaş. Amatör birini fotoğraftan soğutabilir. Sürekli manzara ve mimari çekim yapıyorsanız düşünebilirsiniz. X-E2 sensör ve işlemci olarak çok daha iyi. Pro'nun optik bakacı amatör biri için kullanılabilir değil. Elektronik vizörde xe-2 kadar kaliteli değil. Bence her yönden X-E2 daha mantıklı. Objektif olarak malzeme kalitesi dışında 16-50 ile 18-55 arasında amatör birinin net biçimde göreceği kadar fark yok. En önemli fark malzeme kalitesi. 18-55 evladiyelik nikonlar gibi sağlam ve kaliteli. 16-50, oyuncak plastiği kalitesinde ve sıradan bir kit lens.

    18-55 ile x-e2 pek iyi anlaşamıyor. Objektif ağır olduğu için öne yatıyor ve ergonomik olmuyor. İlk etapta 16-50 çok mantıklı. Bir süre sonra göreceksiniz ki bu gövdeler prime sabit odaklı lensler istiyor. XF 14mm 2.8, 35mm 1.8 ile ben çok mutluyum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    quote:

    Orijinalden alıntı: paladyum

    peki benden bir soru olsun o zaman geçen haftaki kampanyadaki x-pro 1+ XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS Lens = 1999 TL mi yoksa bu ikili mi?

    Sana da ben cevap vereyim, üstte de dediğim gibi X-Pro 1'e Türkiye'de ilk dokunan şanslı insanlardan biriyim, dükkanda da baya bir kullandım...

    İkisi arasında düşünecek olursak: X-Pro dünyada hem elektronik vizöre, hem de gerçek vizöre sahip 2. makine ki bir önceki Fujifilm X100 idi, bu da X-Pro 1'i bu özellikteki ilk lensi değiştirilebilir makine yapar, bildiğim kadarıyla hâlâ da bu alanda tek, ister DSLR gibi gerçek vizör, ister elektronik vizör, sadece ön tarafındaki ufak bir kolla hemen tık diye ikisi arasında geçiş yapılıyor. Ayrıca 18-55mm F2.8-4 R lens kesinlikle 16-50mm F3.5-5.6 lensten iyidir amaaaaa bu 16-50mm lensin kötü olduğu anlamına gelmiyor, çekilen resimlere baktığımızda rahatça hâlâ dünyadaki en iyi stok lens olduğunu söyleyebiliriz.

    16-50'nin resimlerine buradan bakılabilir:https://www.flickr.com/groups/fujinon_xc16-50mm/pool/

    18-55'in resimlerine de buradan bakılabilir:https://www.flickr.com/groups/fujinon_xf18-55mm/pool/

    Tabi ki resimleri incelerken çeken makineye bakmanızda fayda var, X-A1 ve X-A2 de bu lensleri kullanıyor fakat sensörleri X-Trans değil, bu yüzden kumlanma oranları çok daha yüksek kalıyor. Ayrıca burada 16-50'nin plastik olduğu ve manuel diyafram halkasına sahip olmadığını belirtmek gerekiyor. 18-55 ise full metal bir gövdeye ve kullanması çok eğlenceli manuel diyafram halkasına sahip...

    Madalyonun diğer tarafında X-Pro 1, X-E2'ye göre çok ağır ve büyük kalıyor, serinin ilk makinesi olması hasebiyle Auto-Focus (AF) ve diğer işlem özellikleri olarak da çok yavaş kalıyor. Ayrıca dahili flaş da bulunmuyor.


    X-E2'ye bakarsak, sadece elektronik vizörü olsa da bu vizör dünyanın en iyilerinden biri, gecikme süresi çok düşük, sanki gerçek vizörden bakıyormuş gibi ve çözünürlüğü inanılmaz yüksek, 2.360.000 noktalı bişi, altındaki 3 inç kocaman ekran bile 1.040.000 noktalı, küçücük vizörde o çözünürlüğü siz düşünün, gerçi bu tamamen kişisel tercih, birçokları SLR'dan alışık oldukları gibi gerçek görüşlü vizörü beğenirken ben mesela elektronik vizörü daha çok seviyorum. X-E2'de kullanılan yeni işlemci ile çok daha hızlı, ayrıca yeni ve daha iyi X-Trans II sensörde hybrid AF var, yani hem phase detect, hem de contrast detect noktaları ile AF hızı X-Pro1 e göre çok daha iyi, ben çok kullanmayacağımı düşünsem de X-E2'de ekstra olarak Wi-Fi özelliği de bulunuyor. Daha küçük, daha hafif, dahili flaşı var...

    Tüm bunları göz önüne aldığımda ben tercihimi X-E2'den yana kullanırdım. Ne de olsa lens değişebilir, ilerde lens alırım, ama makinenin özellikleri, boyutu, sahip olabileceği maksimum hızı değişmez. Aynı bir laptop alırken işi bilenlerin ram ve harddiskten önce değiştiremeyecekleri parçalar olan işlemci, ekran kartı, kasa ve ekran kalitesine bakması gibi...

    Canon eos 700d mi bu mu? Kusura bakmayın hiç anlamadığım için soruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarahaten -- 5 Ekim 2015; 23:13:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • sarahaten S kullanıcısına yanıt
    Giriş seviyesi DSLR makine ve orta-üst seviye bir aynasız makine olduğu için karşılaştırmak çok da mantıklı olmayacaktır. İkisinin de birbirine göre avantajları bulunmaktadır.

    Canon 700D alırsan mesela, Türk halkının büyük=havalı algısından dolayı daha havalı bir makinen olur :) Cihaz, özellikle Auto-Focus'da daha hızlı tepki verir, ilerde ucuz lens seçeneklerin bulunur, toplamda ise çok daha fazla lens seçeneğin vardır fakat üst seviye bir lens almadan önce daha iyi bir makineye geçiş yapmak isteyeceksindir büyük ihtimalle, ayrıca "optik vizör" seviyorsan, yani vizörden bakınca çekilecek fotoğrafı değil de gerçek halini görmeyi seviyorsan yine tercihin Canon 700D olmalı.

    Madalyonun öteki yüzündeki Fujifilm X-E2, görüntü ve kasa kalitesi olarak tartışılmaz bir cihaz, çok daha küçük olacağı için çok daha rahat taşır, gezdirir ve dikkat çekmeden fotoğraf çekersin, fotoğraf kalitesine girmiyorum bile, giriş seviyesi bir DSLR'ın CMOS fotoğraf sensörü ile X Serisinin X-Trans sensörü arasında dağlar kadar fark var, yani 700D'si olan birinin yanına gidip senle makinenin retro görüntüsü ve küçüklüğünden dolayı dalga geçmesine izin verirsin sonra çekeceğin tek foto ile küçük dilini yutturursun :) Ayrıca yanlarında gelen lenslerde de dağlar kadar fark var, Canon 700D malesef optik görüntü sabitleyicili (Canonda adı IS) lensle satılmıyor, 18-55'lerin hepsi düz lensler, ayrıca foto kalitesi olarak Fujinon XC 16-50'nin yanına yaklaşamazlar, Fujinon XC 16-50 ise optik görüntü sabitleyicisi olsun (Fuji'de adı OIS) lensin verdiği fotoğrafın kalitesi olsun, çok daha üstün bir lens, tabi ki Canon'u 18-135 IS lensle de satın alabilirsin, şu an 2149 TL'ya bulunabiliyor, hem daha yüksek zoom'un olur.

    Biz susalım makineler konuşsun:

    Canon 700D fotoğrafları:https://www.flickr.com/groups/canoneos700d/pool/

    Fujifilm X-E2 fotoğrafları:https://www.flickr.com/groups/fujifilmxe2/pool/

    Benim genel düşüncem; fiyatlar böyle iken kesinlikle Fujifilm X-E2, fakat X-E2 normal fiyatı olan 3400 TL'ya geri döndüğünde... o zaman başka makinelerle kıyaslanabilir...




  • Aynasız - dSLR karşılaştırması, aynasızlar çıktığından bu yana şiddetle devam ediyor. Olay tamamen ihtiyaçlara bağlı. O ihtiyaçlara göre hareket ederseniz zaten tek cevabı oluyor genelde soruların ve o ihtiyaçların en önemlisi de ağırlık.O noktada tabi ki aynasızlar her zaman önde. Lakin iş Fuji'ye gelince şahane optik ve malzeme kalitesinin bu ağırlık noktasında bazı handikapları oluyor. O da ebat ve ağırlık. 18mm ve 27mm dısındaki lenslerin çoğu aynasız sistemlerdeki görece en büyük lensler. (Ha bence optik kalitesi bu handikapı görmezden gelmemizi sağlar ayrı.) Yani aslında çok da ufak ve hafif olamıyor Fuji sistemler. (M43 aynasızlara göre özellikle) Ama tabi sokak fotoğrafçılığında dSLR lara göre kamufle olabildiğinden ve görece sessiz çalıştıkları için daha doğal kareler yakalayabilirsiniz.

    Bir de işin lens sorunsalı var X-E2 yi aldıktan sonra lens fiyatları pahallı gelecekse (Evet premium lenslerin çoğu ama sonucta cepteki kapital yön verir ne alabilecegimize) ve kala kalacaksanız tek lensle hele ki o 16-55 ise üzülürsünüz. Direk almadan evvel lens fiyatlarını gözden geçirin mutlaka.

    Son olarak kasa kalitesi iyi olsa da şunu es geçmemek lazım eğer benim gibi takıntılıysanız siyah rengi alın çünkü gümüş X-E2 de diğer gümüş renkli gövdelerdeki problem olan zamanla siyahlaşma durumu ortaya çıkıyor aşınan yerlerde. (Metalin aşınması gibi doğal bir görünüm değil sinir bozuyor ki X-T1 de o problem yok zaten)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 6 Ekim 2015; 1:38:15 >




  • 6 senedir DSLR kullan biri olarak eğer bu işi hobi için yapıyorsanız ve böyle devam edecekseniz kesinlikle yeni makine alacaklar aynasız seçeneklere yönelip bir kere güzel setlerini toplayıp paşa paşa yola devam etsinler. İmkanım olursa ilerde makinemi ve lenslerimi satıp ben de geçeceğim aynasıza ama şu an bütçem yok :D Sokaklarda kocaman dslr ile dolaşıp millete reklam olmaktan sıkıldım artık. Bir de istanbul ankara gibi şehirlerde yaşıyorsanız DSLR gördükleri anda park bahçelerde bazen sıkıntı çıkartıyorlar.

    Arkadaşımın arkadaşında x-m1 vardı sanırım tam emin değilim toplandığımızda biraz kullandım. Gece 6400 iso da öyle temiz fotoğraf çekiyordu ki dslr ı orada yakasım geldi Gerçi 550D çıkalı kaç sene oluyor bırak da kumlama olsun ama insanın canı sıkılıyor :D Fakat yeni çıkan 7D II nin iso performansını da gördükten sonra cmos sensörün yaratıcısı canonun iso konusunda neden böyle davrandığını çözemedim.

    Forumda PHI arkadaşımızda da fuji var hala modelini aklıımda tutamıyorum ama üst seviye olması lazım pahalıya almıştı ve sürekli yazılım güncellemesi geliyor cihaza yeni özellikler geliyor falan. Merak ettiğim her makinesine aynı özeni gösteriyor mu fuji, yoksa cep telefonu piyasası gibi amiral gemisiyle ilgilenme takıntısı fujide de mi var ?

    Son olarak çok fazla dslr sevdanız yok ise o optik vizörden bakmayı kafanıza takmıyorsanız aynasız alıp arkanıza yaslanın ve fotoğraf çekmenin keyfini çıkartın. :)




  • arkadaşlar sony a6000'e göre bu makinanın üstünlükleri nelerdir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seawolf09

    arkadaşlar sony a6000'e göre bu makinanın üstünlükleri nelerdir?

    Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum.

    Bir sorum daha olacak, bu makinenin video başarımı nasıl ? Özellik listesine bakınca göremedim, harici mikrofon girişi var mı ?
  • Geçen hafta X-Pro1 + 18-55mm Basic Kit olan makina 1900 liraydı. Haberiniz olsun!...
  • peki arkadaşlar Canon 60D + 15-85 lensim mevcut ancak büyüklük probleminden dolayı aynasıza geçmek istiyorum. Bu makine ile kıyaslamanız nasıl olur
  • xxman X kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar; iki makine farklı segmentte ve kıyaslama olmaz. İstediğiniz kadar kasın uğraşın ama bu iki makineyi kıyaslayamazsınız. Aynı marka DSLR nin yarı pro ve pro segmentini bile kıyaslamak yanlışken, aynasız ile DSLR kıyası tamamen yanlış.

    Aynasıza geçmek istiyorsanız önce mutlaka workshop lara katılıp aynasız ile denemeler yapın. Özellikle DSLR makinenin vizör, gövdenin ele uyumu, geniş ışık ölçümü skalası, hızlı AF ve çekim hızına alışmış kişiler, aynasıza geçince afallıyorlar. Özellikle %100 optik vizör bakışına alışmış gözler, aynasıza geçince elektronik vizörden mutlu olamıyor. Haa derseniz ki aynasızın fotoğraf kalitesi nasıldır, işte o konuda gerçekten başarılılar. Yani bir çok ışık şartında DSLR den aldığınız imaj başarımını, aynasızlardan da alırsınız.

    Ben DSLR nin yanına aynasız almayı planlıyorum. kısa ve uzun gezilerde aynasız taşımak çok kolay ve imaj başarımı DSLR yi aratmıyor. Tamamen aynasıza geçme fikri şu an için benim açımdan mümkün değil.




  • Yazılım güncellemede A ve M serisi üvey evlattı, E güncelleme almıyordu doğal olarak yanlış hatırlamıyorsam, E2'nin de son güncellemesidir gelecek denilen gelecekse. Daha fazla da alacağını zannetmiyorum. Mesela focus peaking'de renk seçeneğini vermemişti fuji alt serilere ki bu konuda büyük eksi almıştı benim açımdan.

    dSLR ve diğer aynasızlarla karşılaştıran soru soran arkadaşlar, ihtiyacınız nedire göre tercih yapmak lazım. Mesela A6000 bariz hızlı bir makina X-E2 ye göre. Daha inovatif. Ne tip fotoğraf çekeceksiniz, hangi senaryolarda çekeceksiniz önemli olan o. Sokak fotoğrafçılığında elbet büyük nimet, ekipman açısından da hamal olmuyorsunuz. Kısacası aynasızlar evet küçük ama yukarıda yazdım fuji lensler iri genelde. Web'de bakın ebatlara. Bir de kullanacağınız açılara göre lens fiyatlarına iyi bakın. Fuji gövde alıp amma pahallıymış diyenler oldu çokça lensler için. (Fiyatlarını hakediyorlar ama diğer aynasız sistemler gibi ucuz alternatif yok) Onun dışında eminim bir çok arkadaşı A6000 daha çok tatmin edecektir özellikle onun da fiyatını düşünürsek. (Evet çok dandik bir kitlense sahip ama hallolur sony'de o) Ama fotoğraf çekmeye teşvikte fuji makinaları tartışmasız şahane. İmaj kalitesi, renk çıktısı falan da. İlla fuji alacaksanız acil de değilse indirim var diye kasmayın bekleyin X-T10 alın

    Forumdan oztuert arkadaşın incelemeleri iyidir, güvenilirdir link veriyorum;
    http://halkboyleistiyor.com/wp/?cat=12




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bloodin

    quote:

    Orijinalden alıntı: göktuğbey

    Ifone 5s mi bu nakine mi

    Bence kesinlikle Ford Focus...




    şuan elimde 650d var ve iş yerindeki arkadaşa satmayı planlıyorum bunu alacam ama kararsızım şuanda ne yapacağımı bilemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tt.us -- 6 Ekim 2015; 11:23:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bar_Fedaisi

    Arkadaşlar; iki makine farklı segmentte ve kıyaslama olmaz. İstediğiniz kadar kasın uğraşın ama bu iki makineyi kıyaslayamazsınız. Aynı marka DSLR nin yarı pro ve pro segmentini bile kıyaslamak yanlışken, aynasız ile DSLR kıyası tamamen yanlış.

    Aynasıza geçmek istiyorsanız önce mutlaka workshop lara katılıp aynasız ile denemeler yapın. Özellikle DSLR makinenin vizör, gövdenin ele uyumu, geniş ışık ölçümü skalası, hızlı AF ve çekim hızına alışmış kişiler, aynasıza geçince afallıyorlar. Özellikle %100 optik vizör bakışına alışmış gözler, aynasıza geçince elektronik vizörden mutlu olamıyor. Haa derseniz ki aynasızın fotoğraf kalitesi nasıldır, işte o konuda gerçekten başarılılar. Yani bir çok ışık şartında DSLR den aldığınız imaj başarımını, aynasızlardan da alırsınız.

    Ben DSLR nin yanına aynasız almayı planlıyorum. kısa ve uzun gezilerde aynasız taşımak çok kolay ve imaj başarımı DSLR yi aratmıyor. Tamamen aynasıza geçme fikri şu an için benim açımdan mümkün değil.

    Ben özellikle 15-85 lensten çok memnunum. Tek lens kullanımının artısının yanında fotograf kalitesi de 24-105 L ile aynı. ÜZerinde bir tek kırmızı halkası yok.

    Diğer türlü uzun süredir makinenin hakkını veremiyorum. En son seri bir şekilde Amerikada uzun soluklu kullandım makineyi, 2 yıldır TR geldiğimden beri bir kere kullandım.

    Benim için tek etken fotoğraf kalitesi.

    Samsung NX300 ile Fuji x-e2 kıyaslaması için ne düşünürsünüz?




  • @seawolf09 Burada, makineden istediklerinizi belirlemeniz gerekiyor, Sony A6000 daha hızlı ve daha teknolojik, ayrıca daha dijital, daha küçük, lensleri daha ucuz, video özellikleri daha gelişmiş. Fakat bu demek değil ki X-E2 yavaş veya teknolojiden yoksun, sadece Sony o konularda daha iyi, eğer salt fotoğrafçılık istiyorsanız da X-E2 X-Trans sensörü ve daha üstün lensleri (özellikle çok kaliteli kit lensi) ile bu konuda daha iyi bir deneyim sunuyor, ayrıca gövde kalitesi çok iyi, enstantane, EV ve diyafram gibi ayarları direk elle kontrol edebiliyor olmanız çok daha eğlenceli bir deneyim sunuyor. Bir de bu makineleri alırken aslında makineyi değil, firmayı satın alıyorsunuz unutmayın, Fujifilm her zaman makinelerinin arkasında durup sürekli yazılım güncellemesi ile eski makinelere bile destek veriyor olması ile bir adım daha önde. Bir deee... a6000 şu an normal fiyatında fakat X-E2 bu kampanya ile normal fiyatının 1200 TL aşağısında, bu kampanya bitince bu kiti 3000 TL'ya bile bulamayacaksınız.

    @ogunduz06 Bununla ilgili biraz daha yukarıda konuştuk zaten, 18-55 metal yapısı, manuel diyaframı, daha geniş açılabilen diyaframı ile daha iyi bir lens olsa da 16-50 kötü bir lens değil ve 18-55'le neredeyse aynı kalitede fotolar üretiyor. X-E2, X-Pro1'e göre çok daha hızlı ve gelişmiş özelliklere sahip bir cihaz, daha küçük, daha hafif, şarjı daha uzun gidiyor, daha iyi fotoğraflar çekiyor, yani değil geçen hafta, bu hafta da X-Pro1 kiti 1900 olsaydı ben yine de X-E2'yi tercih ederdim...

    @xxman Cevabınızı @Bar_Fedaisi vermiş zaten, eğer şansınız varsa bir Fuji satış bayisine ya da daha iyisi Bar_Fedaisi'nin dediği gibi workshoplara gidin ve cihazı test edin, ona göre kararınızı verin, daha küçük ve hafif olması çok büyük bir çekicilik iken optik vizöre alıştıktan sonra elektronik vizöre geçmek ve makinenin yavaşlığı bazıları açısından sorun olabiliyor, ben kendi şahsım adına X-E2'deki elektronik vizörü hiçbir optik vizöre değişmem çünkü bence çekeceğim fotoğrafın nasıl çıkacağını çekmeden önce görmek ve elektronik vizör üzerinde odağı yakınlaştırmak ya da focus peaking gibi manuel odaklama yardımcılarını kullanabilmek daha önemli...

    Edit: Ben yazarken sormuşsunuz, ben cevap vereyim, NX300, X-E2'nin hiçbir şekilde rakibi değil...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 6 Ekim 2015; 11:45:50 >




  • Konu bilgi küpüne dönmüş. :) İlgi alanım olsa sırf bilgilenmek için okurdum.
  • Şu gövde kalitesi hususunda A6000 ile çok da karşılaştırmamak gerek. Evet rijit gövdesi var X-E2'nin. Ama gövde kalitesi dediğinizde işin içine komzetik unsurlar da girer. O konuda gümüş rengi sınıfta kalıyor.

    Manuel lens kullanmak Sony'de daha kolay ama sonuçlar itibariyla Fuji daha keyifli. Lakin normal bir kullanıcı A6000 daha çok yönlü bir makina. Aradaki farkı anlamak için bolca makina elden geçirmiş olmak lazım. Salt internetteki fotoğraflardan karşılaştırma yapılmaz.

    Ayrıca yukarıda yazdım, sırf indirim var diye hiçbir "şey" alınmaz. Fotoğraf makinası dahil. İndirim bitince Fujifilm eğer yeteri kadar stok eritememiş olursa tekrar gelir indirim. Çünkü X-T10 çıkmışken kimse benzer fiyat seviyesinde gidip X-E2 almaz. Fujifilm Türkiye'deki en müşteri odaklı firmalardan, çalışanları da keza öyle. Ve size ürün satayım da nasıl olursa olsun diye bakmıyorlar. Teknik servis hızlı. Lakin nihayetinde ticaret yapan bir firma. Yineliyorum burada amaç stok eritmek.




  • XT10 ile E-X2 iki makina arasında aynı kit lens (16-50 mm) 750 TL fiyat farkı var. Bu farkı vermeye değer mi? Kağıt üstündeki özelliklerden ziyade ele alıp deneme imkanınız oldu mu? Karar vermede yardımcı olacak bilgilriniz. Şimdiden teşekkür ederim.
  • Hocam hic dusunme kesinlikle deger. Hareketli lcd ye sahip ve hissedilir derecede daha hizli bir makina x-t10. Tam olarak x-t10 un kucuk kardesi. (Kucuk derken ayni guzel genleri tasiyor sadece wp degil az daha ufak ergonomi acisindan bakarsak)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.