Şimdi Ara

FTC, Microsoft’un Activision satın alımını engelleyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FTC, Microsoft’un Activision satın alımını engelleyebilir
    Yeni gelen bilgiler Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Microsoft’un Activision’u 69 milyar dolara satın alma planlarına yasal bir itirazda bulunacağını gösteriyor. Politico’ya göre FTC, Microsoft’un bu büyük çaplı satın alımını engellemek için antitröst davası açmaya hazırlanıyor.



    Microsoft'un Activision satın alımına FTC engeli gelebilir



    Kaynağın belirttiğine göre Microsoft’un anlaşmayı inceleyen FTC personelini iddialarıyla ikna edemediğinin altı çiziliyor. Dolayısıyla FTC’nin Microsoft’a karşı bir dava açma olasılığı masaya konmuş durumda. Fakat şimdilik yüzde 100 garanti edilmiş bir dava yok. Ancak Microsoft CEO’su Satya Nadella ve Activision CEO’su Bobby Kotick’in halihazırda ifadeleri ve söylemleri FTC tarafından dinlenmiş ve soruşturma büyük oranda tamamlanmış durumda.



    Ayrıca Bkz.Xbox, PlayStation'a Call of Duty için 10 yıllık anlaşma teklif etti



    Eğer FTC bir dava açacaksa muhtemelen önümüzdeki ay yani Aralık ayında antitröst davası açacaktır. Birleşik Krallık'ta, Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA) Eylül ayında anlaşmayla ilgili derinlemesine bir soruşturma başlattı. Ve daha yakın bir zamanda, Avrupa Komisyonu Microsoft'un satın alımıyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüteceğini duyurdu. Bu iki Avrupa düzenleyicisi gibi, FTC de satın almanın Microsoft'a oyun sektöründe haksız bir avantaj sağlayacağından ve pazardaki rekabeti önemli ölçüde azaltabileceğinden endişe ediyor.



    FTC dava açarsa diğer düzenleyiciler takip edebilir



    FTC, Microsoft’un Activision satın alımını engelleyebilir
    FTC eğer olayı mahkemelere götürmeye karar verirse CMA ve AB komisyonlarının da benzer bir yol izlemesi muhtemel görünüyor. Öte yandan Sony, bu anlaşmaya en yüksek sesle karşı çıkan tek firma oldu. Hatırlarsanız Sony, Microsoft'un Call of Duty gibi değerli IP'leri Xbox'a özel hale getirebileceğine dair endişelerini dile getirmişti. Ancak Microsoft, her fırsatta Activision oyunlarının Sony PlayStation’da kalacağının altını çizmeye ve satın alımının asıl konusunun mobil oyunculuk olduğunu belirtmeye devam ediyor.



    Microsoft ve Sony çatışması büyüyebilir



    Öte yandan Microsoft ve Sony arasındaki topyekün halkla ilişkiler savaşı ise bir süredir en üst seviyede devam ediyor. Bildiğiniz üzere Microsoft, Obsidian, Mojang ve Bethesda gibi büyük yapımcıları satın almış ve Xbox Game Studios bünyesine katmıştı. İki şirket arasındaki gerilim zaman zaman tatsız argümanlara da sahne olmuştu. Microsoft, Sony’nin geliştiricilere oyunlarını Game Pass’ten uzak tutmaları için para ödediğini iddia etmişti.




    Kaynak:https://www.engadget.com/ftc-antitrust-lawsuit-block-microsoft-activision-purchase-071224285.html







  • yıllardır sony tekeldi o zamanlar neden sesiniz çıkmadı? bir önceki jenerasyonda kimsenin xbox'a acığıdını görmedim hiç :D güzel bir sistem varsa kullanıcılar tarafından övülür, paylaşılır... kimsenin sony'nin geri kalmış exclusive yöntemini 50 sene daha idare ettirip parasına para katmasını umursamıyor. eski düzende değiliz ya uyum sağlar sony karşılık verir ya da bu leş yöntemlerle arkasına aldığı satılmış oyun camiasıyla vb. karalamaya devam eder her halükarda oyuncu kesimi her şeyin farkında rahat olun.
    Microsoft sahip olduğu stüdyolarla (ki yeterince var), rekabetçi ürünler çıkarmak yerine,
    dünya genelinde tekel olduğu işletim sistemi işinden kontrolsüzce kaynak aktararak, oyun sektöründe de tekel olma yolunda önemli bir adım atmış olacak.
    Bazı arkadaşlar da sonsuza kadar gamepassten bedava oyun oynama hayali kuruyor.
    kapitalizmin anavatanında tekeli ele geçiren hiç bir şirket, size bedava su vermez kardeşim.
  • Ne çektin be Microsoft.

  • Microsoft sahip olduğu stüdyolarla (ki yeterince var), rekabetçi ürünler çıkarmak yerine,
    dünya genelinde tekel olduğu işletim sistemi işinden kontrolsüzce kaynak aktararak, oyun sektöründe de tekel olma yolunda önemli bir adım atmış olacak.
    Bazı arkadaşlar da sonsuza kadar gamepassten bedava oyun oynama hayali kuruyor.
    kapitalizmin anavatanında tekeli ele geçiren hiç bir şirket, size bedava su vermez kardeşim.

  • Diyelim bu satın alma olmadı herkes kendi tarafında kaldı. Activision tutup ben oyunlarımı artık ps a çıkarmıyorum hepsini gamepass e ekliyorum dese ne olacak?!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • param var, derdim var dedikleri bu olsa gerek. :D

  • Sony satışa engel olmak için elinden geleni yapıyor, bence başarılı olabilir bekleyip görücez. FTC, Microsoft’un Activision satın alımını engelleyebilir 

  • QuexSeeL kullanıcısına yanıt
    sony abimiz ona da karışır. vay efendim benim platformuma gelmemek ne demek diye :D gördüğün üzere adam parasıyla satın aldığı şeylere bile karışıyor.

  • oly1786 kullanıcısına yanıt
    yıllardır sony tekeldi o zamanlar neden sesiniz çıkmadı? bir önceki jenerasyonda kimsenin xbox'a acığıdını görmedim hiç :D güzel bir sistem varsa kullanıcılar tarafından övülür, paylaşılır... kimsenin sony'nin geri kalmış exclusive yöntemini 50 sene daha idare ettirip parasına para katmasını umursamıyor. eski düzende değiliz ya uyum sağlar sony karşılık verir ya da bu leş yöntemlerle arkasına aldığı satılmış oyun camiasıyla vb. karalamaya devam eder her halükarda oyuncu kesimi her şeyin farkında rahat olun.

  • oly1786 kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Daha ellerindeki stüdyolardan verim alamıyorlar. Nesil başından beri bünyelerine sürekli stüdyolar kattılar ama üretebildikleri doğru düzgün hiçbir şey yok. Önce Bethesda, ardından Activision alımları böyle devam ederlerse rekabet ciddi manada zarar görecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu durum o kadar saçma ki... marketten bir şey alırken bir başka müşterinin hayır benim param yetmiyor alamıyorum sen de alma kardeşim ayıp olur demesi gibi bişi :D :D sanane sony! sananeeee?

  • Kendine_Antagonist kullanıcısına yanıt

    sesimizin çıkmadığını nereden biliyorsun, sony'nin sony olduğu zamanlar cihazlarında kullanımı için dayatılan servet değerindeki kulaklık, memory stick gibi sony aksesuarlarından neler çektik, unutmadık. kim gücü ele geçirirse yozlaşır. mutlak güç insanları ve şirketleri değiştirir.

  • FTC'nin normal şartlarda firmaların rekabeti etkileyecek duruma gelmesine yola açacak durumlarda devreye girip engel koyması gerekiyor.

    Tabi bu normal şartlarda olacak şey, içinde bulunduğumuz dünyada bir satıcı satıcı olarak kalamıyor üreticide üretici olarak kalamıyor. yatırımcı kafasıyla satın almalar yüzünden ticaret hayatı berbat durumda. buna sebep olarak tekelleşmedir başka birşey değil.

    oyun üreticisi yine kendisi gibi bir başka üretici tarafından alınamamalı, activision blizzard büyüklüğünde tenezzül bile edilmemesi lazım.

    Tabi burada siyaset işin içine giriyor, devlet destekli olununca yaptığınız işlerde kirli kodlara yer açıp devlete yol gösteriyorsanız o zaman devlet sizin üzerinizden iş yapar karşılığında da size iltimaslı davranır çalışması gereken kurumlar çalışmaz denetleme olmaz ceza gelecekse gelmez.

    Devlet ile al-ver ilişkisi olan bir firma olan MS'un tüm yazılımları için kritik açıklar var diyebiliriz.

    Türkiye'de marketlerin aynı zamanda kendi ürünleri için firma kurup üretici zammı yapması örneğine bakabiliriz. yine bir dönem büyük markaları alan bir firma vardı adını anmayayım ona da rekabet kurulu set çekmişti. kötü şartlarda çalışan şefler yada yükselmek isteyen şefler başka markalara geçem sıkıntısı vardı çünkü potansiyel diğer restoranlara geçemiyorsunuz çünkü tepe şirket aynı. buna çok örnek verilebilir.

    Nvidia'nın ARM'ı alamaması gibi düşünülebilir, mevzu derin kısa kesemedim :)





  • Engelleyemez, karşı dava açılır. ABD - AB çekişmesi yüzünden süreç uzuyor lakin bu anlaşma tüm ağlaklıklara rağmen geçecektir.

  • Bence bu tür büyük satın alımlar olmamalı, gücü eline geçiren deliriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ziromen -- 25 Kasım 2022; 18:16:17 >
  • Elinde sonunda satış bitecek bu benim şahsi fikrim ama Sony bu tavrı ilerde alacağı veya almayı düşündüğü firmaları riske attı karşında artık Ms olacaktır.

  • Elon abimiz Twitter i alırken kimse birşey demedi arkadaş. Olan hep oyuncuya.

  • oly1786 kullanıcısına yanıt

    Microsoft 2002 den beri arjantine özel fiyatlandırma uyguluyor. Adamların amacı tekel olup fiyat yükseltmek değil adamların amacı herkesi kendilerine bağlayıp herkesin oyun oynaması. Adamlar için sony rakip değil bütün eğlence platformları rakip. eğlence sektörü çok ta zorunlu bir ihtiyaç olmadığı için fiyatı yükseltmelerinin kendi zararına olacağını biliyor microsoft. Bunun yerine daha çok kullanıcıya ulaşıp fiyatı düşük tutmak amaç. Benim bir çok oyuna para mı verilir diyen arkadaşımın şuan game pass kullandığına şahit oldum ayrıca. Sonuç olarak microsoft şuan doğru adımlarla ilerliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.