Şimdi Ara

Freesync monitörlere Gsync desteği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Abi senin bu konuda fikrin nedir monitör konusunda forumda senin kadar bilgili kimseyi görmedim henüz. Senin düşüncelerin önemli bu konuda benim için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımla mı olacak bir şey bu olay? Zamanında asus vg248qe aldık gsync var diye sonradan öğrendim kit alıp monte ediliyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla günün bomba haberi oldu bu, söylenenler 400 monitörden 14'ü bu durumu tam anlamıyla destekliyor. listede olmayan monitörler de nasıl çalışacak daha doğrusu çalışacak mı bakalım 15 ocağa az kaldı merakla bekliyorum.
  • Freeyisync kendi içinde farklı standartları mı var bi yerde okumustum sanki hepsinde calısır umarım bundan sonra g-sync monitör cıkıcak mı yoksa nvidia da mı yazılımla bu desteği sağlama yoluna mı gidicek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan birkaç ay önce de Intel yeni çıkaracağı GPU'sunda ve işlemci içindeki görüntü arabirimlerinde Adaptive-Sync destekleyeceğini açıklamıştı. NVidia'nın da destek vermesiyle Adaptive-Sync altyapısı piyasadaki tüm ekran kartları için bir standart haline geldi diyebiliriz. Yine geçen ay gelen haberlerde NVidia'nın PhysX'i açık kaynak kodlu hale getirdiğini duyurmasını da eklersek herkese açık evrensel standartlar paralı ve kapalı standartlara karşı büyük bir zafer kazandı.
  • Temmuz ayında yazdığım yazı:



    Freesync monitörlere Gsync desteği

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Oynadığınız oyun türüne göre değişir monitör seçimi. Online rekabet oyunları açısından G-Sync On yaklaşık olarak V-Sync Off kadar iyidir heleki 240hz monitörse bu yüzden konudaki Listeye bakınca 240hz monitörler içinde tek gerçek 8bit monitör olan BenQ XL2740 daha fazla ilgilimi çekti. Konu ve açıklamalar henüz yeni Nvidia'nın hiçbir şeyi beleş olmadığından G-Sync açısından neyi ne kadar vereceği ancak 15 Ocaktan sonraki tecrübelerden anlaşılır çünkü G-Sync donanımsal bazlı olarak lanse edilmişti ve şimdiye kadar öylede kullanılmıştı artık yazılımsal olarakta destek verecekler anlaşılan Nvidia ekran kartları ile FreeSync kullanılmasına Jensen bozulmuş olacak ki G-Sync modülü olmayan monitörlerde de G-Sync kullanımını driver üzerinden yapacakmış bu aynı zamanda şu anlamada gelebilir bulunan açığı kapatıp hepten G-Sync'e zorlayacak ve her FreeSync destekli monitörde aynı seviyede G-Sync desteğinden yana nasibini alamayacak gibi. Bilgisayarın oyunlarda genelde kasma durumu yani oyunlarda hissedilen ağırlaşma hissi ise sadece ekran kartına bağlı değildir, ram kaynaklı da olmaktadır bu da hissedilen akıcılığı aslında yanıltır. G-Sync'în kekemelik ve yırtılmayı önlemedeki başarımını oyunlara göre yapacağınız ayarlamalar kadar yine oyun optimizasyonları, işletim sistemi ve donanınımın durumu da doğrudan etkiliyor...

    Gerçi FreeSync için monitörlerde yenileme aralığı G-Sync gibi değildi bu aşağıdaki konuda aralık için örnek verirken 60-144hz arası demiş bu örneğe bakınca 60fps nin altına düşüldüğünde kullanılamayacaksa ne anladık bu işten açığı kapatmak G-Sync eko sistemini yaymak bu olsa gerek gerçek anlamda G-Sync destekleyen monitörler 36fps'ye kadar destek verebiliyordu...

    https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/g-sync-ces-2019-announcements/

    çalışabilir kısmen çalışabilir yada hiç çalışmayabilir sitelerinden kontrol edip G-Sync monitör alınması öneriliyor sonra da G-Sync ekosisteminden bahsediyor

    "For VRR monitors yet to be validated as G-SYNC Compatible, a new NVIDIA Control Panel option will enable owners to try and switch the tech on - it may work, it may work partly, or it may not work at all. To be sure, only purchase a monitor listed as “G-SYNC Compatible” on our site."


    G- SYNC VE G- SYNC UYUMLU OYUN MONİTÖRLERİ LİSTESİ güncellenecekmiş... Değişken yenileme hızı aralığı (VRR) Listede 1-240hz arası olan modellerde var G-Sync için en düşük fps 30 deniyordu ama 36fps'nin altına düşüldüğünde G-Sync'in tutarlı çalışabildiğini gören var mı bilmiyorum ...

    https://www.nvidia.com/en-us/geforce/products/g-sync-monitors/specs/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 8 Ocak 2019; 1:43:16 >




  • Yeni monitör alacak biri olarak takipteyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyau

    15 Haziran'da çıkacak yeni sürücülerle bu olay resmileştikten sonra, G-SYNC destekli DELL S2716DG monitörümle ilgili olarak üretici, ithalatçı ve satıcı firma hakkında tüketici hakem heyetine başvuruda bulunarak, üründeki G-SYNC özelliği için fazladan ödediğim ücretin iadesini talep edeceğim.

    Başvuru yaparken kullanacağım dilekçe örneğini bu konu altında paylaşacağım. G-SYNC desteği için tüketicilere yaklaşık 200 USD gibi bir fark ödettiler. Bu, tüketicinin yanıltılması yoluyla elde edilen haksız kazançtır ve tüketiciye iadesi gerekmektedir.

    Tavsiyem, G-SYNC monitör sahibi olan arkadaşların da aynı yolu izlemesi.
    Hocam destekçinizim.Ben olumlu sonuç alacağınızı düşünüyorum.Mesut Çevik'in tüketici hakem heyetiyle ilgili videolarını izledikten sonra bu tarz konuların büyük oranda kullanıcı adına başarıyla çözümlendiğine olan inancım arttı.Siz bu olayın öncüsü olursunuz umarım.




  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    Aslında o konuda tereddütte kalmadım değil. Zira yaşadığım ilçede bulunan tüketici hakem heyetine yaptığım son başvuruda, monitör için başvurmama rağmen hakem heyetinin başvurumu "cep telefonu" olarak görüşüp karara bağladığını ve talebimi reddettiğini görmüştüm. Özellikle son çıkan kararname ile birçok hakem heyetinin görevine son verildi ve bu nedenle büyük bir yığılma meydana geldi. Şu halde heyetten pek sağlıklı karar çıkacağını zannetmiyorum zira oldukça teknik bir konu ve konuya hakim bir bilirkişi tayin edilip mütala alınması gerekiyor. Ben yine de başvurumu yapacağım; Pazartesi günü de dilekçe örneğini burada paylaşacağım.
  • 10-15 monnitör belirtilmiş diğer freesync modellere de gelecek mi yoksa böyle kalacak mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeaLeusy

    10-15 monnitör belirtilmiş diğer freesync modellere de gelecek mi yoksa böyle kalacak mı ?
    Destek bütün freesync monitörlere geldi fakat o belirtilen monitörler dışında nasıl tepki vereceği bilinmiyor. MSI MAG27CQ listede yok fakat sıkıntısız bir şekilde kullanabiliyorum.
  • Furky! F kullanıcısına yanıt
    Sorduktan sonra denedim samsung uh750 modelinde sorunsuz çalıştı. Sadece gta 5 oyununda denedim ilk kapalı ve açık fark var gibi geldi ama sonra var mı yok mu emin olamadım ilerleyen zamanlarda anlarız artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeaLeusy

    Sorduktan sonra denedim samsung uh750 modelinde sorunsuz çalıştı. Sadece gta 5 oyununda denedim ilk kapalı ve açık fark var gibi geldi ama sonra var mı yok mu emin olamadım ilerleyen zamanlarda anlarız artık.
    G Sync testi var Nvidia'nın sitesinde. Onunla test edebilirsiniz. Testte fps aralıkları ile oynayarak hangi aralıklarda çalıştığı ve hangi fpsden sonra devre dışı kaldığı rahatlıkla anlaşılabiliyor.
  • Furky! F kullanıcısına yanıt
    Sağolun şimdi denedim sonuç rezalet. Oyunda böyle değil ama testte kapalıyken bile kat kat daha iyi o derece kötü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JeaLeusy

    Sağolun şimdi denedim sonuç rezalet. Oyunda böyle değil ama testte kapalıyken bile kat kat daha iyi o derece kötü.
    rezalet derken mesela neye bakıyoruz o demoda?indirdim çalıştırdım bir gariplik göremedim.2k olunca abartı fps vermiyor 144 hz de olunca aç kapa farketmez sanırım ama ilmi varsa fpslere bakarak biz de öğrenelim.o 12 monitörden biri bendeki.
  • Hocam ben 3840x2160 da çözünürlükte denedim. Vsync off iken takılmalar oluyor on iken takılmalar az fakat gysnc geçince durum kötü. Oyunda öyle olmuyor o testte oluyor yada gta gibi bir oyunda denemek anlamsız oldu bilmiyorum.

    O test programında gysnc açmak için nvidia denetim masasında gysnc'e tıkladıktan sonra açılan pencerenin altında da bir seçenek var onu işaretlemem gerekti. İşaretledikten sonra testte gysnc seçebildim ve seçtiğimde o sağa sola giden şey ciddi anlamda takıldı. Eğer fırsatım olur ise telefonla ekranı çekerek bir video eklerim yarın.
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    uğraşmayın hocam anladım az çok demek istediğinizi.hani ben şu fps böyleyken bu böyle olunca iki fps gösteriyor çünkü oradan kötü anlamını çıkarıyorsunuz sandım ama gözle görülen bildiğin sorunmuş.umarım çözersiniz.
  • siyau kullanıcısına yanıt
    Takipteyim. Normalde böyle üstüne gitmem ama Nvidia'nın reklamını yapıp şöyle iyi böyle iyi deyip ürünü pazarlayıp sattıktan sonra bu tip bir hamlesi böylesi bir firmaya hiç yakışmadı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.