Şimdi Ara

Freesync için Yapılan Masrafa Değiyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, freesync kullanan arkadaşlara bir sorum olacak. Oyun oynarken freesync’in farkını ciddi şekilde hissettiniz mi? Ortaya çıkan sonuç yapılan masrafa değiyor mu?



  • Rx580 + 1080p 144hz freesync monitör ile keyifle oyun oynarsınız. İkisini de ikinci el alabilrisiniz.
  • Online FPS oynuyorsanız değiyor. Adamı göremeden öldüm olayı olmuyor.
  • freesync cidden iyi ama monitörün fps menzili sıkıntı yapıyor fps o değerden düşünce başlıyor tearingler suç tabi benim dandik ekran kartında tabi senin her hangi bir sorun yaşayacağını sanmıyorum
  • ben kullanmadım ama epey araştırdım. yeni sürücü geldikte freesync sorunlarını çözüyorlar yada sorunları artıyor. bu bakımdan biraz sıkıntılı.

    basit liste:https://www.144hzmonitors.com/list-of-freesync-monitors/

    asıl kallavi liste: ( freesync 2 lfc ve hdr monitörlerde listede )https://www.amd.com/en/products/freesync-monitors

    bu listede freesync range diye birşey göreceksin. o nekadar geniş olursa (misal 30-144, 40-144 den daha iyi demek) okadar avantajlı. LFC basitçe freesync'in etkinliğini arttırıyor. HDR 10 bit bol renk derinliği demek(bu monitörler pahalıdır). basitçe freesync 2 de freesync'in yenisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 29 Ağustos 2018; 20:22:4 >




  • Özellikle bazı oyunlarda vazgeçilmezim oldu diyebilirim. Örneğin World of Warships'te kamerayı sağa veya sola çektiğimde görüntünün yağ gibi kaydığını gördükten sonra oyuna bakışım tümden değişti. Flight Simulator X'te ekran yırtılması sorunu oldukça fazladır ve VSync açılsa bile çoğu zaman bu yırtılmalar ortadan kaybolmaz, bu konuda sorunlu oyunlardan biridir, FreeSync ile en ufak bir sorunum kalmadı. Bir başka örnekte ise Pes'te en ufak bir artısını görmedim mesela veya son oynadığım FarCry 4'te. Zaten FreeSync'in en güzel yanı neredeyse adı gibi bedava olması. Ben geçen kasım oyında monitörümü alırken aynı fiyatlara FS'siz monitörler de vardı.
  • Freesync değil de G-Sync için bahsedeyim pg279q ve 1080ti için cs go ve battlefield 1 oyununda mause’u aniden sağa ve sola çevirişimde gözlerime inanamamıştım. Ondan öncede vp247h ve gtx970 kullanıyordum. G-sync’e geçtiğimde o mause’u çeviriğimde yağ gibi akan hiç bir yırtılma olmayan görüntüyü gördükten sonra “vayyyyyy be” demiştim. Muhtemelen aynısı oluyordur Freesync teknolojisi için de.
  • 75Hz Freesync monitörle kullanıyorum. 75fps de bile fark var. Kapatınca görüntüdeki yırtılmaları hemen fark ediyorsun. Ekran kartım R9 380. Almışken 144Hz monitör almanı öneririm.
  • Yaşadığınız etkinin gsnyc ile alaksı yok zaten eski monitorunuz 60hz miş yenisi 165hz olay bundan kaynaklı ayrıca tearingi zaten gsync monitor olmasa bile fast sync açarak önleyebiliyorsun.

    @valkyn skoria

    Konuya dönersek ben free sync kullandım herhangi bir farklılık göremedim(tearingi önlüyor fakat bunun benim için değeri yok çünkü zaten yukarıda dediğim gibi nvidada fast sync açarak tearing engellenebiliyor) fakat +120hz monitor işe yarıyor mu dersen kesinlikle değer, ilk fareyi hareket ettirdiğinde bile farkı anlarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 30 Ağustos 2018; 17:28:22 >
  • 144 hz güzel bir olay freesync, gsync filan boş iş. (freesync monitör kullandım, şu an gsync kullanıyorum.)
  • Nvidia ekran kartları da FreeSync desteği sunabiliyormuş birkaç püf noktasından sonra diye bir haberde geçiyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Nvidia ekran kartları da FreeSync desteği sunabiliyormuş birkaç püf noktasından sonra diye bir haberde geçiyordu.
    Fastsync oluyor o nvidia da yazılımsal bir olay ikiside



    G-sync ile kıyaslanamaz donanımsal çünkü
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    Tipik bir Nvidia hayranı, onu eli boş yollamayalım:[Kaynak]
  • Açıkçası 2i de elzem değil, ekstrem bir konu yoksa Fast Sync - Adaptive Sync iç görüyor yazılımsal olarak.

    21:9 LG Ultrawide monitörüm var ve 75 hz te kullanıyorum, VSync doğal olarak input lagı artırdığı için ben Nvidia nın panelin oyuna özel Fast Sync i açıyorum, kırılmalar yok oluyor, görüntü net ve temiz. İnput lag Vsync oranla çok çok düşük kalıyor.
  • Freesync için ek bir masraf yapmıyorsun ki. Yeni monitör alacağın zaman freesync ek bir maliyet getirmiyor yani, amd ücretsiz sunuyor bunu üreticilere.

    Gsync alırsan eğer +200$ gibi bir şey ekleniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İtalyan Aygiri

    Freesync değil de G-Sync için bahsedeyim pg279q ve 1080ti için cs go ve battlefield 1 oyununda mause’u aniden sağa ve sola çevirişimde gözlerime inanamamıştım. Ondan öncede vp247h ve gtx970 kullanıyordum. G-sync’e geçtiğimde o mause’u çeviriğimde yağ gibi akan hiç bir yırtılma olmayan görüntüyü gördükten sonra “vayyyyyy be” demiştim. Muhtemelen aynısı oluyordur Freesync teknolojisi için de.
    Oyunun grafik motorununda eskiliği yeniliği bu konuda önemli bence, BF1, Division gibi oyunlarda gsync oldukca akıcı ama online PUBG oynarken inanılmaz bir kasılma ve input lag sorunu yaşıyordum, sağ sola dönerken kasılma rahatsız ediciydi, özelliklede pubg gibi çok hızlı öldüğünüz bir oyunda geçikme olmaması lazım, önce olayı gsync ye kondurmadım başka yerlede sorunu aradım ama düzeltemedim, ne zaman gsyncyi kapadım PUBG akmaya başladı, malesef her ne kadar dünyanın en çok satan oyunu olsada bugları ve grafik motoru rezil bir oyun, şimdi normalde diğerlerinde gsync açık pubg de kapalı olarak oynuyorum oyunları, monitörüm Asus PG278Q.




  • Sırf freesync için mis gibi monitörümü satıp aoc den bir monitör aldım. Hatta ilk aldığım kart r270 desteklemiyor diyer gittim rx560 la değiştirdim. 1080ti dan buralara gelmiş biri olarak söylemeliyim ki f/p olarak süper. Bu ekonomide soyulmak istemeyenler böyle çözümlere geçmeli. Gsync in ortaya çıakrttığı masrafı düşününce büyük saçmalık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Suppordle

    Açıkçası 2i de elzem değil, ekstrem bir konu yoksa Fast Sync - Adaptive Sync iç görüyor yazılımsal olarak.

    21:9 LG Ultrawide monitörüm var ve 75 hz te kullanıyorum, VSync doğal olarak input lagı artırdığı için ben Nvidia nın panelin oyuna özel Fast Sync i açıyorum, kırılmalar yok oluyor, görüntü net ve temiz. İnput lag Vsync oranla çok çok düşük kalıyor.
    fast sync in dezavantajı var mıdır ?
  • WmGMD W kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi input lag ekliyor ama o da Vsync e oranla kat be kat daha düşük, hissetirmiyor.

    En önemlisi fps yi sabitlemiyor oluşu, yani 200 de alsanız 80 de alsanız bu vsync de olduğu gibi sabit bir değere endekslemiyor fps yi, kart ne kadar fps veriyorsa o sahnede o kadar fps veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suppordle -- 2 Eylül 2018; 1:35:30 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.