Şimdi Ara

Foruma girişlerde sürekli doğrulama ile karşılaşıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncel

  • Aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen bu sıkıntı maalesef devam ediyor, üstelik daha da artarak devam ediyor.


    Bunun sebebi ise CGNAT ip sistemi. Esasen şu an hemen her yerde uygulanan CGNAT ip sistemine tüm platformlar uyum sağladı ve normal şartlar altında CGNAT ip ile ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor hesap açma, giriş yapma vb. konularda.


    Buradaki talebim de gelen maillerle ilgili değil, forumun "ben robot değilim" doğrulamalarını sıklaştırması.


    Örneğin foruma her giriş yaptığımda gelen giriş yapıldı maillerinde lokasyon olarak sürekli il değiştiriyorum. Bir gün Gaziantep de isem bir gün Trabzon dayım ve haliyle forum bunu normal görmeyip sürekli güvenlik doğrulaması talep ediyor. Forum sisteminin tavrı elbette doğru ancak CGNAT doğası gereği sabit olmayan bir sistem ve lokasyonların yanlış çıkması son derece olağan bir durum.


    Forumumuzda ise ben veya benim gibi CGNAT sisteminde olanlar forumda çok sorun yaşıyorlar. Bir dönem açılan konuda bu sorunları da konuşmuştuk.


    https://forum.donanimhaber.com/cgnat-ta-olanlar-kulubu--145920808-7



    Bu soruna yetkililerden çözüm talep ediyorum. Foruma girişlerde sürekli doğrulama ile karşılaşıyorum. 

    Saygılar





  • @ugur7seven

    Merhaba hocam, bir üst mesajımda bahsettiğim sorun aynen devam ediyor. CGNAT sistemine göre bir güncelleme yapılması gerek hocam bu doğrulama çıkması hususunda. Foruma girişlerde sürekli doğrulama ile karşılaşıyorum. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 6 Aralık 2022; 18:22:2 >
  • Elektrik araçların ve altyapılarının yaygınlaşmaya başlaması gibi ipv6'nın da artık web sitelerince kullanılıp yaygınlaşmaya başlaması lazım. Yoksa bu iş böyle gitmeyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Aslında birçok web sitesi kendi sistemlerinde CGNAT ile ilgili düzenlemeler yaptılar ve birçok sitede bir sorun yaşanmadan gezinilebiliyor. Donanımhaber in de CGNAT özelinde bir düzenleme yaparak bu sorunu ortadan kaldırması gerekiyor ama dediğiniz gibi ipv6 ile tamamen çözülebilecek bir problem. Benim talebim zaten yaraya pansuman yapmak gibi bir şey tamamen iyileşmesine yönelik bir tedavi uygulamak varken. Ancak geçici de olsa çok kişinin sorununa çözüm olacaktır. İlerleyen zamanlarda ipv6 yaygınlaştığında ve Donanımhaber altyapısı da buna müsait olduğunda zaten bu konuda bahsettiğim problem bir hatıraya dönüşüp gidecek. Kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediği için ısrarla üzerinde durduğum bir husus hocam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Aralık 2022; 18:17:35 >
  • @ugur7seven


    Hocam CGNAT özelinde bu konuda bahsettiğim durumlarla ilgili bir çalışmanız mevcut mu?

    Örneğin web tarayıcısı geçmişi olduğu ve çerezler kabul edilmiş olduğu halde sürekli çerez uyarısı geliyor. Bunun akabinde "bu bildirimi tekrar gösterme" denilen açılan küçük pencerelerdeki yerler de tekrar tekrar çıkıyor. Üstüne doğruma isteklerinin sonu gelmiyor. (ben robot değilim kısmı)


    Tabiki şu da bir sorun hocam, örneğin foruma her giriş yapıldığında "yeni bir giriş yapıldı" maili geliyor ve esasen bu mailin gelmesi tabiki çok iyi bir şey ve bununla ilgili hiçbir sorun yok. Lakin cgnat sebebiyle konum hatalı çıktığı için atıyor o mailleri yani cihaz değişikliği sebebiyle değil, hep aynı cihaz zaten giriş yaptığım.


    Konumun hatalı gözükmesi de tamamen cgnat ile ilgili bir durum. Bütün uygulamalarda benzer sorunlar yaşabiliyor ancak çoğu site ve uygulama cgnat sistemine uyumlu olarak altyapısınde güncelleme yapmış olacak ki bu sorun birçok platformda ortadan kalktı.


    Sizlerden talebim de benzer altyapı işlemlerinin forumumuzda yapılması. Böylece sıkıntılar yaşamayız hocam.





  • Problem devam ediyor maalesef. Foruma girişlerde sürekli doğrulama ile karşılaşıyorum. 

  • @ugur7seven


    Hocam "bir sebepten" diyor ya, şu bir sebebi öğrenebilsem öyle mutlu olacağım ki. Yangın musluğu, dağ tepe, bisiklet, motorsiklet seçmekten çok yoruldum bu niye böyle diyor ben anlamıyorum. Bu konunun ilk mesajında bahsettiğim cgnat ip sistemi sebebiyle mi böyle diyor acaba? Araştırma şansınız olur mu hocam?





    Foruma girişlerde sürekli doğrulama ile karşılaşıyorum.




  • son 2-3 gündür sürekli yaklaşık 5 dakikada bir doğrulama sayfası çıkıyor, doğrulama yapıyorum 5 dakika sonra yine çıkıyor


    ayrıca hataya düşüyor TOO MANY REDIRECTS yazısı çıkıyor


    acaba dedim sorun sadece bende mi oluyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 9 Aralık 2023; 23:42:59 >
  • CARNIVALE kullanıcısına yanıt

    Hocam sebebini çok merak ediyorum bu durumun. Ben cgnat ip içerisindeyim acaba bununla ilgili diye mi düşünmüyor değilim ama emin de değilim.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    nedenini bilemiyorum hocam 5 dakikada bir çıkıyor anlamadım


    acaba bende mi oluyor sadece diyprum çünkü baktım kimse şikayet etmemiş


    veya ediyorlar mı bilmiyorum


    bende son 4-5 gündür yaşıyorum daha önce böyle bir sorun yoktu yeni bir şeyler mi devreye aldılar bilemiyorum ama son 4-5 gündür sürekli çıkıyor


    sadece webde değil mobil uygulamadan da girince çıkıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Forumdaki herhangi bir konu sayfasını olağanın üzerinde sayıda ziyaret ediyorsanız ya da sürekli yenileyip bakıyorsanız bot korumasıyla karşılaşabiliyorsunuz.

  • CARNIVALE kullanıcısına yanıt

    Mobili bilmiyorum ama bilgisayarda sürekli karşıma bu çıkıyor hocam. Robot olmadığımı kanıtlamak için sürekli bir şeyler seçiyorum bazen motorsiklet, bazen dağ, bazen bisiklet biliyorsun işte o doğrulamaları.

  • Hocam dediğinizde haklısınız, bu hatalar son yıllarda çıkmaya başladı. Eskiden olan hatalar değillerdi yani. Mesela size şu an yanıt yazarken bir sürü sekme açtım farklı farklı forumlar için. Birazdan herhangi birini yeniliycem ve robot musunuz diyecek yüzde 99 eminim. Forumu kullanma alışkanlığınız nasıl diye anket yapsak yüzde 90 üzeri herkes birden fazla sekme ile kullandığını beyan edecektir. Belki siz de öyle kullanıyorsunuz.


    Bir de hocam forum üyelerimizin çoğu cgnat ip sistemi içerisinde. Bu da hatalara sebep olabiliyor diye düşünüyorum. Mesela ben siteye giriyorum, esasen İstanbul dayım ama forum diyor ki son girişiniz Diyarbakır, Artvin, Trabzon, İzmir bu şekilde il il geziyor. Bildiğiniz gibi her girişimizde forum bildirim atıyor yeni bir giriş yapıldı gibisinden.


    Bu vpn değil, cgnat ip sistemi şu an ülkemizdeki tüm işletmecilerde olan bir durum. Forumun kendini buna göre güncellemesi lazım esasen. Steam bu güncellemeleri yaptı ve cgnat ip sistemi içerisinde olsa bile aynı kullanıcılar birbirinden mesul tutulmuyor ip adresleri aynı olduğu halde.


    En basit haliyle cgnat ı bir ip havuzu olarak hayal edin hocam. Şu an benim ip adresim 2 olsun örneğin, benimle aynı ip den internete çıkan belki 20 belki de 50 abone var. Sayısını da bilemiyoruz. Haliyle belki de aynı ip den foruma giren ama aslında farklı farklı yerlerde olan ve birbirini tanımayan kim bilir kaç tane üye vardır.


    https://forum.donanimhaber.com/cgnat-ta-olanlar-kulubu--145920808-2


    İşte forum bu durumu tehlike olarak algılıyor. Sosyal medya siteleri ve özellikle Steam bunun önlemlerini aldığı için sorunsuzca aynı ip den bağlanabiliyor birçok kişi. Forumumuzda ise hatalara neden oluyor bu durum.


    Bu arada cgnat bir tercih değil hocam, işletmeciler sizi kendisi alıyor bu sisteme. Çıkmak için statik ip almanız gerekiyor yani ekstra ücret ödemeniz gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 11 Aralık 2023; 15:0:37 >




  • pc/mini/uygulama her yerde devamlı çıkıyor

  • ugur7seven kullanıcısına yanıt

    hocam yıllardır forumu kullanırım gün içerisinde konulara defalarca girerim


    ilk kez son 4-5 gündür bu kadar robot kontrolü çıkıyor


    sadece bilgisayarda değil mobil uygulamada da sürekli çıkıyor


    hadi bilgisayarda konulara çok giriyorum desem mobil uygulamadan konulara hiç girmem, günde 1-2 kere mobil uygulamaya bakarım onda bile robot çıkıyor


    bence son 4-5 gun once nasıl bir değişiklik yaptıysanız onu tekrar bir inceleyin bir şeyler bozulmuş olabilir


    bu mesajı yazmadan önce konuya girerken bile robot kontrolü çıktı düşünün


    ekleme: eğer bu robot kontrolü sayfasının çıkmasını bir şekilde logluyor ve takip ediyorsanız son 4-5 gündür bu kontrolün çıkma sayısı verisi varsa bir karşılaştırın geçen hafta ile bu haftanın sayılarını karşılaştırın ne demek istediğimizi anlayacaksanız tabi bu veriyi tutuyorsanız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARNIVALE -- 11 Aralık 2023; 19:25:59 >
  • XpressMusic34 arkadaşımızın dediği gibi bende girişte robot uyarısıyla karşılaşıyorum.

    Bildirim çanında da mesaj yazıldığında kırmızı uyarı çıkmıyor.


    Foruma girişlerde sürekli doğrulama ile karşılaşıyorum.


    Ayrıca Temel Bilgiler ve İstatistikler kısmında da sorun var gibi; 0 gösteriyor.


    Foruma girişlerde sürekli doğrulama ile karşılaşıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 17 Aralık 2023; 11:9:44 >




  • dün masaüstü pcden ilk defa girdiğim iki eski konuda robot doğrulama ile karşılaştım. Aramadan bulmuştum konuları.

  • bu konuyla ilgilenen yok herhalde gün içerisinde 5-10 dakikada bir doğrulama sayfası çıkıyor

    sorun nedir anlayamadım ilgilenen de yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de durum aynı şekilde hocam. Şu an forumla ilgili beş sekme açık zaten her zaman bol sekmeli kullanıyorum herkes gibi. Eskiden böyle doğrulama vs çıkmıyordu şimdi her bir sekmeye doğrulama çıktığı oluyor bazen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Aralık 2023; 16:18:11 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.