Şimdi Ara

fort fiesta 2004 park sensörü montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar
    dün fiestama park sensörü montajı yaptım. forumlarda araştırırken bu konuda pek bilgi bulamamıştım. bende yardımcı olacağını düşünerek montaj aşamalarını ve dikkat edilmesi gereken konuları yazmak istedim. umarım birileriinin işine yarar.
    benim aldığım sensörhttp://www.hizligonderi.com/Rotacar-Kablosuz-Ekranli-4-Lensli-Sesli-Park-Sensoru,PR-35.html modeli.
    gösterge kablosuz. montajı daha kolay oluyor.

    montaja başlayalım:
    öncelikle tamponu delmekle başladım. sensör kitapçığında yazanlara dikkat etmek lazım. her sensör farklı montaj gerektirebiliyor. bendeki modelde sensör aralıklarını 30-40 cm arası olarak belirlenmiş. bağaj kilidi merkez alınarak sağa ve sola 55-60 cm eşit ölçüm yapılıyor. bu ölçü size kalmış. ben 52,5 yaptım. üç aralıık olacağından 35 cm lik 3 eşit parçaya böldüm. düz zeminde yerden 54 cm ölçelerk tampon üzerinde deleceğim noktaları işaretledim.
    sensör kutusu içindeki panç ile delikleri açmaya başladım. burda dikkat edilecek nokta her delme işleminden sonra pançın temizlenmesi. yoksa sonraki delme işlemleri zor oluyor ve kaymalar yaşanabiliyor.
    delme işlemi bitince soldan başlayarak sensörleri üzerinde yazan sırayla 1den 4 e doğru deliklere yerleştiriyoruz. kabloları içeri almak için bagaj içindeki plastik parçayı ve yanlardaki keçeleri söküyoruz. keçeleri sadece önlerdeki plastik vidalardan çıkarmak yeterli. köşerlerde aşağıya açılan birer küçük delik var. ben kabloları ordan içeri aldım. şaseyi delmek zorunda kalmadım. 1 ve 2. sensör kablolarını sol delikten diğerlerini sağ delikten içeri aldım. tüm kabloları şase içinden geçirerek sağ tarafa geri vites lambasının yanına getirdim. böylece hiçbir kablo dışarda kalmadı ve görüntü sorunu olmadı.

    tüm kabloları biraraya getirip ve sensör kutusuna taktıktan sonra sıra güç almaya geldi. elektiriği geri vites lambasından almak gerekiyor. bunun için sağ lamba sistemine giden soketi söküp geri vites lambasına giden kabloyu ve notr kabloyu bulmak gerekiyor. ben vitesi geriye takıp bir led ile kabloları kontrol ederek buldum. bende siyah kablo şase (notr) onun yanında ki yeşil-sarı kablosa geri vites + ucu olarak çıktı. (en baştaki kablo) . kabloları sıyırarak bağlantıyı yaptım ve güzelce elektrik bandı ile bantladım. kısa dever yapmasını istemeyiz.

    kontrolleri yapıp çalıştığından emin olduktan sonra çift taraflı bant ile kutuyu köşedeki boşluğa sabitledim. arka taraf montajı bitmiş oldu. sıra göstergeyi bağlamaya geldi. gösterge için elektiriği tavan lambasından aldım. lamba çok kolay çıkıyor . ordada şase ve + ucu bulup sıyırarak bağlantıyı yaptım ve mpntajı bitirdim.

    umarım montaj yapacak arkadaşlara yararı olur. eğer eliniz biraz yatkınsa çok basit birşey. herkeze kendi takmasını tavsiye ederim.







  • resimleri ekliyorum.
  • hala eklemeye çalışıyorum.
  •  fort fiesta 2004 park sensörü montajı


    burası sensör kutusunu sakladığım yer. hiç çıkıntı yapmadı.

     fort fiesta 2004 park sensörü montajı

    kabloları bu siyah parçayı çıkarıp şase içersinden geçirdim.

     fort fiesta 2004 park sensörü montajı


    bu son hali.

     fort fiesta 2004 park sensörü montajı

    buda gösterge.








  • İyi cesaret ve iyi bir paylaşım. Fakat imageshack'e attığınız fotoğrafları tıklayın; "link" kısmındaki adresi değil de "doğrudan" kısmındaki adresi kopyalayıp iletilerinizi düzenleyin. Şu an görseller çıkmıyor sayfada.
  •  fort fiesta 2004 park sensörü montajı

     fort fiesta 2004 park sensörü montajı

     fort fiesta 2004 park sensörü montajı

     fort fiesta 2004 park sensörü montajı




  • sağolun OnurD7
    ben bir türlü becerememiştim resimleri eklemeyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.