Şimdi Ara

Petrol ofisinin maxima serisi yağları nasıl kullanan varmı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
54.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar
    yakın zamanda aracımın motor yağını değiştireceğim aracaım 98 megane 2.0 ben genelde castro magnatec kullanırım şu an fiyatı 4 litresi 65 ytl civarında geçenlerde PO de maxima benzinli motor yağı üzerinde sentetik olduğu yazıyor 10/40 kırk ytl civarındaydı sorum şu olacak:

    1-bu yağı kullanan varmı ?nasıldur?

    2-5/40'nın üzerindede tam sentetik yazıyor senteikle tam senteik arasındaki fark nedir?

    3-5/40 kullansam olurmu?

    yardımlarınız için tesekkürler...



  • Bahsettiğiniz yağ sentetik bazlı yarı sentetik bir yağdır. Yani Tam sentetik değildir. Zaten magnatec de yarı sentetikdir.

    Fiyat farkı hiç de azımsanacak düzeyde değil. Bence kullanılabilir. Sonuçta yağlar aynı performans testlerinden ve sınıflandırmalardan geçiyorlar. PO yağlarının ihtiyacı karşılayamayacak düzeyde olduğunu sanmıyorum.

    Diğer yağ yani 5/40 olan yağ ise tam sentetikdir. Fiyatı daha yüksektir. Sizin aracınızda yarı sentetik yağ da işinizi görür. Tam sentetik yağlar genelde performans motorlarında tercih edilir. Maksimum koruma sağlar. Günlük kullanım için bence gereksiz. Tam sentetik yağa yarı sentetik yağın iki katı para verileceğine iki kutu yarı sentetik alıp 10000 km de değil de 5000 km de değiştirmek daha mantıklı.
  • Geçen forumda bi üye bahsediyordu, kullanmış çok memnun kalmış. Fiyatına da 27 lira demişti sanırım. tabi mekanlar arası fiyatlar farklı olabilir.
    Ben de o zaman kullanmaya niyetlenmiştim. OBK nın da böyle düşünmesine sevindim.
    Dediği gibi yağın sınıfı (geçtiği testler) belli, otomobil üreticisinin istediği en düşük sınıf belli...
    ülkemin firması kazansın hemde...
  • Eğer aracınız performans aracı değilse ( BMW M3 vs), modifiyeli değilse,gideceğiniz mesafe çok yakın değilse ( 3-5 km gibi) sizin için tam sentetik veya çok pahalı yağları kullanmanın bir anlamı yoktur.
    Petrol ofisinin yağları Castrol yağları ile karşılaştırılamaz bile.PO piyasa yağıdır.Ama işinizi görür.
  • Nasıl oluduğu hakkında hiç bir fikrim yok ama PO Aydın Doğan ın olduğundan beri ne benzin ne gaz hiç birsey almıyorum param itmesin doğan grubuna hesabı :)
  • OBk arkadaşımızın görüşlerine katılıyorum. Yarı sentetik yaüğ sizin aracın işini görür 10w/40 olan fiyatı uygun olan yağlardan ahngisinin fiyatı uygun ise onu tercih ediniz.Poı nun yağının castrolden pek de farklı olabileceğini sanmıyorum.Ama pazarlama politikaları anlık değişir takip etmek lazım. Ancak tam sentetik yağ sizin araç için gereksizin ötesinde eksiltme yapma olasılığı da mevcuttur.
  • Magnatec ile normal 10/40 yağlar arasında bariz fark var.
    Özelliklede sabah çalıştırmalarda,motorun daha rahat hareket ettiğini sesinden anlayabiliyorsunuz.
    3-4 Farklı marka kullanıp tecrübe etmiş birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim.
  • tofaşa bundan doldururduk.saten yanıp gidiyor :) zararı yoktur heralde.
  • Bende Şahin'e Maxima 20w/50 aldım.30 tl en kötü yağ bile 27 tl bunu almak hem daha güvenli hemde risk yok.
    Petrol ofisi yanlış yapmaz.HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN.
  • Maxima cx 5 30 dpf partikullu tam sentetik yağ kullanan var mı. Memnun musunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzdere O kullanıcısına yanıt
    aracının yag sartlarini karsılıyorsa al gitsin..
  • 2012 VW Golf 6 153 000 km araçıma po maxsima vsa 5w 30 5 litre tam sentetik yağını kullandık.Yaklaşık araçımı 1,5 aydır kullanıyorum. Diğer kullandığım yağlar ile aynı yağ sıcaklık değerlerini gördüm 98-108 C. Motorun ilk çalışmasında ve motor sesinde bir fark göremedim. Po maxima vsa yağını tercih etmemin sebebi ACEA C3, VW 50400 / 50700 sdantarlarını karşılamasıydı.Birkaç serviste araştırma yaptıktan sonra bu po yağını alıp kendim araçıma koydurdum. Çünkü servislerde kullanılan yağlar ister Castrol, Shell, Mobil, Liqui, Total, Elf olsun 5w 30 olsun yeter diyorlar. Ama her firmanın sitesine girip araçınıza göre yağ araştırırsanız size servislerde kullanılan yağlardan farklı teknik özellikli yağ çıkıyor. Mesela castrolün yağ danışmanı sitesinde benim araçıma uygun yağ Castrol 5w 30 LL kodlu ürün. Servislerde ise Castrol 5W 30 c3 yağ var en yaygın kullanılan bu... Total yağ danışmanında ise Quartz Ineo Long Life 5W-30 veya Quartz Ineo Long Life 0W-30 ürünlerini tavsiye etti. Hangi yağ alacak olursanız olun sizin araçınıza uygun yağ kulanın. Ben yılda 13000km yapıyorum. Şimdilik yağdan memnunum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.