Şimdi Ara

Format atarken disk yapılandırma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdi ben yarın bilgisayarıma SSD alacağım. Ssd dışında bazı sistem parçalarını da yeniliyorum. İşlemci, anakart vb. Dolayısıyla sisteme bir format da atmak istiyorum ancak format atarken net anlamadığım bir nokta var. Şimdi ben HDD'yi iki bölüme ayırmıştım C ve D olarak. Kapasitesi de 1TB. D'ye kaybetmek istemediğim dosyaları attım ve C'yi sıfırlayıp temiz format atmak istiyorum. Ancak Windows'u da SSD'ye kurmam lazım. Bu durumda C'yi silip SSD'ye Windows'u kurarsam D'de hali hazırda 500GB. Artan 500GB'yi nasıl yapılandıracağım. Umarım derdimi anlatabildim :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Format atmadan önce c ve d'nin tam olarak kaç gb olduklarını ve doluluk oranları bir yere yazın. Misal c 500gb ama 400gb'ı boş D 500gb ama 200gb'ı boş. Ssd'yi takmadan format ekranını açın. Oradan doluluk oranına göre c'yi bulun ve bölümü tamamen silin. D dışında windowsun düzgün çalıştırılması için oluşturulmuş 100mb yada 500mb boyutlarında disk parçalarını da silin. Silin derken biçimlendirin demiyorum. Direkt sil var orada. Diğer küçük boyutlu disk kısımları ile c bölümünü sildiğinizde hepsi bir bütün olarak birleşecek yeni oluşan biçimlendirilmemiş disk bölümü üzerine basın ve yeni tuşuyla disk bölümü oluşturun ve oluşturduğunuz disk bölümünü biçimlendir tuşu ile biçimlendirin. Bu şekilde içi tamamen silinmiş c ve içine dokunulmamış d bölümü format ekranında kalacaktır. Format atmadan formattan çıkın. Daha sonra ssd'ye yeni windowsu kurun ve kurulum bitince hdd'yi de bağlayın iki ayrı bölüm olarak diskiniz bilgisayarımda gözükecektir. ssd yeni c olacağı için d ve e bölümü olarak diskiniz adlandırılacak.


    Bazı durumlarda hiçbir yeri silmeden ssd'ye windows kurulumu yaptıktan sonra hdd'yi takıp ssd'yi boot menüsünde ilk sıraya aldığınızda hdd içinde windows açılmadan ssd'deki windows'a devam edilebiliyor. Bu durumda zaten windows açıldığında direkt c'ye sağ tıklayıp format atabilirsiniz. Gerçi bu durumda diğer windowsun küçük boyutlu disk veya diskleri silinmemiş oluyor.


    Kolay gelsin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.