Şimdi Ara

FİZİK 2014 LYS F kuvvetli basınç sorusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
2.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: j4funn

    Yalnız 1 ve 2-3 ve 1-3 yapanlar var. Ha inanmıyorsan nerden arkadaşın vs link dahi atabilirim okulun sayfasından bakarsın hocam :) Ha tekrar dediğim gibi eğer açıklamama karşı tez sürebiliyorsan söyle ama yok yazmaz öyle sorularda vs vs demen saçmalık onu söyliyim. Sarkaç sorusunda bile 10 derece veren adam bunu da vermeli. (Cevapların 1 den fazla olması zaten sorunun içindeki çelişkiyi göstermeye yeterli bence.)

    +1
  • Şu anki psikolojini anlıyorum eminim içten içe ben neden 2,3 yapmadım diyorsundur. Kafam kalın ygs 260. düşüncem kıt. Fikrimi yazdım oraya haydi sen yoluna ben yoluma.

    Ha ayrıetten ben bilmiyor muyum havanın kaldırma kuvvetini, elbette biliyorum.Çözerken aklıma gelmedi mi, elbette geldi.Ama ben doğru olanı yaptım.Niye mi yaptım çünkü mantıklı düşünebiliyorum.Başarılar
    bu senin cevabın değil mi kardeşim.
    Ben doğru olanı yaptım vs demişsin. Lütfen tutarlı cevap ver yok ben seninkine yanlış mı diyorum vs deme. Burda yanlış dediğini açıkca belli etmişsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j4funn -- 23 Haziran 2014; 18:36:53 >
  • j4funn J kullanıcısına yanıt
    Hocaam hocam anlaşamamız için bir sebep yok,çok şükür iki medeni insanız.Düşüncenizde sonuna kadar haklısınız Çözerken ben de bunu düşündüm.Demem o ki bunu ben çözerken göz ardı ettim.Düşünceniz doğrultusunda doğal olarak cevaplar artıyor keza son derece haklısınız.Fakat bu tip sorularda ben ve çevredeki arkadaşlarım hocalarım böyle yaparız ha sizin şehrinizde bu farklıdır veya okul veya dersanenizde anlarım.Lakin ÖSYM nin bunu cevap göstereceğini biliyordum burada amacımız bilimsel doğruluk mu yoksa 1 net mi o tartışılır ben bir porsiyon net aldım.Buyrun siz de itirazınızı yapın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • j4funn J kullanıcısına yanıt
    Fikren sizinkini de doğru bulsam da ÖSYM nin açıklamasına göre doğru yapan ben oluyorum.Niçin anlamamakta ısrar ediyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Diabolik- -- 23 Haziran 2014; 18:43:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben açıkcası itiraz da iptale çok az ihtimal veririm ancak bu sorunun %50 ye yakın ihtimali olduğunu düşünüyorum. Aynı şeyi söylüyormuşuz baştan beri ve teşekkür ederim ikimizde sınırımızı aşmadığımızı düşünüyorum bir konu üzerinde tartışırken. Yorumların için teşekkürler. Hakkımızda hayırlısı olsun.
  • Aynı görüşte olan arkadaşlar lütfen perşembeden önce dilekçeleri verelim.
  • konuyu açan arkadaşa katılıyorum. gazların kaldırma kuvveti olayı konu olarak anlatılmıştı. okulda gazın kaldırma kuvveti işlendi, eee kardeşim ozaman sorunun altına not yazmak zorundasın. yazmıyorsan konuyu anlattığın ögrenciler ''gazların kaldırma kuvvetini ihmal etmeyecektir.''
  • Teşekkürler eğer yanlış yaptıysan ve itiraz etmeyi düşünüyorsan lütfen dilekçe yazıp gönderelim 20 tl bizim geleceğimizden önemli değil ilk mesajda belirttim zaten nasıl yapılacağını.
  • Ben itirazımı yaptım bu soruya, siz de yapın, belli olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çarş. sabahı ösymnin bilkent şubesine gidip bizzat elden yapacağım en son gün çarş değil mi ?
  • j4funn J kullanıcısına yanıt
    "Üç iş günü" demişler. Çarşamba oluyor yani. Gene de yarın verebiliyorsan ver bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • j4funn J kullanıcısına yanıt
    bende 2-3 yaptım ama havanın kaldırma kuvveti alırsak sorunun cevabı değişir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana sonuna kadar hak veriyorum gerçekten, bende itiraz etmek istiyorumda, talepler kısmına ne yazdın sen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın bu konuya yazıcağım hocayla yazmayı düşünüyorum
  • Tamam o zaman yarïn bakarım ben, teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örnek kitapçık fizik bölümünde 4. soruda gazın yoğunluğu ve kaldırma kuvveti ihmal edileceği bir bilgi olmadığından dolayı net bir cevap bulunamıyor. F kuvvetin uygulandığında eğer ihmal edilmesse gazın yoğunluğu artacağından ve gazın da cisme uyguladığı kaldırma kuvveti artar. Cisim bir miktar yukarı çıkar ancak aynı zamanda batan hacmi de azalır. Cisme uygulanan hem sıvının hem gazın kaldırma kuvveti verilen bilgilerle net olmadığı için H yüksekliği ile ilgili birden fazla yorum yapılabilir.(Batan hacme bağlı olarak.) Verilen bilgilerle sıvının etki ettiği hacim ve gazın etki ettiği hacim oranları bulunamaz. Bu yüzden öğrenci ve öğretmenler arasında 1-3, yalnız 1 ve 2-3 cevapları çeşitli kabullere göre bulunmaktadır.Ancak bu öncül eksikliğinden kaynaklı olarak ortaya çıkan bu tablodaki mağduriyetimizin giderilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını arz ederim.

    Aynen bunu yazacağım saçma gelen kısım varsa eksik gelen değiştireyim




  • j4funn J kullanıcısına yanıt
    umarım iptal olur kardeş ben de farklı düşünenlerdenim 1 3 yapmıştım galiba umarım başarılı olursun iptal konusunda
  • Ewt j4funn ın da dediği gibi, sıkışan havanın yoğunluğu artacak cisim x kadar yukarı çıkacak. Ta ki, havanın artan yoğunluğundan dolayı oluşan yukarı yönlü kuvveti dengeleyecek yay kuvveti+ sıvı kaldırma kuvvetindeki azalma meydana gelsin.
    Hummalı bir denklemle x değeri bulunabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abbas güçlü de benden görüp yazmış sanırım :p :D
  • soru aslında yanlış değil cevap 1,2 olmalı soruda ise gitmiş havanın kaldırma kuvvetini ihmal etmiş. Soru tamamiyle saçmalık, gazların kaldırma kuvveti denen bir konu koymayın o zaman!

    Soruyu böyle sorsa 2,3 olurdu kimsenin de itirazı olamazdı:

     FİZİK 2014 LYS F kuvvetli basınç sorusu

    bakın ne diyor? havanın kaldırma kuvveti ihmal edilecek! Çünkü ihmal etmezsen sorunun cevabı başka çıkar. Doğru yaptım aman bana dokunmasın diye de yanlışı savunmayın!




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.