Şimdi Ara

FİZİK 2014 LYS F kuvvetli basınç sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
2.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim gibi düşünen insanlar olduğunu gördüm ve yarın ben itiraz dilekçemi veriyorum. Eğer başka verebilecek varsa ne kadar çok itiraz gelirse o kadar geçerliliği olur. Soru yanlış değil diyen arkadaşlara tek bir sözüm var sizin doğru diye sorunun yanlış olduğunu iddia etmeyiniz. Eğer neyi yanlış düşündüğümüzü söylerlerse kabul edeceğim sorunun doğru olduğunu. Not: Size suyun kaldırma kuvveti sorularında suyun kaldırma kuvettini alın demez yani o soruda hem suyun buhar basıncı hem de gazın yoğunluğundan kaynaklı kaldırma kuvveti var ve cevap yanlış. Eğer cevabın yanlış olduğu görülürse cevap değişmez soru iptal olur. Dilekçe gönderen herkese teşekkürler dilekçeyi şu linklerden yapabilirsiniz.
    http://www.osym.gov.tr/dosya/1-71343/h/genelamaclidilekce-2014.pdf
    Sınav sorularının bilimsel açıdan doğru olup olmadığının incelenmesini talep eden itirazlar sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde Genel Amaçlı Dilekçe Örneği ile yapılmalıdır. Her bir dilekçede sadece bir soruya yapılan itiraz belirtilmeli ve soru başına 20,00 TL itiraz ücreti ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229)* numaralı hesabına yatırılarak banka dekontu dilekçeye eklenmelidir.
    NOT: Dilekçe süresi bitmiştir.
    http://hizliresim.com/27XrXO bu ihmal edilen soru örneği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi j4funn -- 25 Haziran 2014; 20:35:12 >







  • Bende hatali oldugunu düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya dostum bencede hatalı hatta maetamtikteki bilye sorusunda da bileyelerin hepsi dağıtılıcak denmiyo o da hatalı ama bu itiraz işlerini yapmak zor hem yapsakta çözüm olurmu ki bilmiyorum çıldırmak üzereyim
  • Arkadaşlar çözüm olmuyor diye düşünüp itiraz etmemek daha mantıksız bence. Ben gözden kaçtığını düşünüyorum. Bilye sorusuna gelicek olursak aynısını sınavda düşündüm ancak sorudaki 3 farklı arkadaşa 4 bilye dağıtılacaktır ifadesi var. Sonra düşündüm ben bunlara 3 bilyeyi versem 1 i kalsa 4. yü dağıtmış olmuyorum. Bilmem anlatabildim mi. Ama o soru maalesef doğru bir düşün açıklamaya çalışıyım.
  • bi sen eksiktin
  • Grand ts skype tarzı bir şey varsa sorunun yanlış olduğunu anlatabilirim :) LYS lerim iyidir ki fizik en iyi derslerimdendir boşa açılmış bir konu değil ha mantıklı bir açıklaman varsa dinliyorum.
  • Dostum aynı soruyu 3 kere çözmüşümdür hata yok o soruda aynı soruyu farklı kaynaklarda da görebilirsin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: j4funn

    Arkadaşlar çözüm olmuyor diye düşünüp itiraz etmemek daha mantıksız bence. Ben gözden kaçtığını düşünüyorum. Bilye sorusuna gelicek olursak aynısını sınavda düşündüm ancak sorudaki 3 farklı arkadaşa 4 bilye dağıtılacaktır ifadesi var. Sonra düşündüm ben bunlara 3 bilyeyi versem 1 i kalsa 4. yü dağıtmış olmuyorum. Bilmem anlatabildim mi. Ama o soru maalesef doğru bir düşün açıklamaya çalışıyım.

    ben şunu anlamıyorum orda sadece her biri en az 1 bilye alıcak diyo 4 bilyenin 4 üde dağıtılacak denmiyo yani 1 1 1 de olabilir ben orda hepsinin dağıtılacağına dair bi ibare göremedim başka yayında bu olsa eyvallah ama ösymnin sınavında en ufak bi şüphe olmamalı bence
  • Çözdüğüm fizik kaynakları : FEM-ESEN-PALME-KÖRFEZ haksız yere itiraz etmiyorum eğer sana havanın kaldırma kuvvetini ihmal edeceksiniz vs demez ise almak zorundasınız anlamıyorum ne bu anlayışsızlık benim fizik lys netim +25 ancak her netin benim için önemi var o yüzden boş yere itiraz etmiyorum kendi dayanaklarım var. Bu tür sorularda havanın sürtünmesi ihmal edilecek bilgisi olmadığı sürece alınmak zorundadır. Ha aksini iddia eden var ise Siz suya bir cisim attığınızda suyun kaldırma kuvvetini alıyorsunuz havanınkini niye almayasanız?
    Bilye sorusunda 4 bilye dağıtılacak diyor. Eğer 1 taneyi vermezsen 3 bilye dağıtmış olursun.
  • j4funn J kullanıcısına yanıt
    Dostum sana itiraz etme demiyorum ki hakkını arayacaksın tabiki sorun bunda değil.Fem denemelerinde bir benzerini görmüştüm ondan diyorum.Et hayırlısı artık..
  • j4funn J kullanıcısına yanıt
    Asıl ihmal edilmeyecek derse alırsınız.Bu böyledir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam sana bir şey demek istemedim benim düşüncem bu kbakma sana konuşuyormuş gibi olduysam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: j4funn

    Grand ts skype tarzı bir şey varsa sorunun yanlış olduğunu anlatabilirim :) LYS lerim iyidir ki fizik en iyi derslerimdendir boşa açılmış bir konu değil ha mantıklı bir açıklaman varsa dinliyorum.

    paranız boşa gidecek boşuna itiraz etmeyin para bolsa yardım yapın ya da bana gönderin fakirim ben en azından hayır işlemiş olursunuz.
    Ayrıca buna benzer sorular çözdüm hiçbirinde havanın kaldırma kuvveti ihmal edilecek diye bir not yoktu. Hatta havanın kaldırma kuvveti ihmal edilecek notunu hiçbir soruda görmedim.
  • Bak hocam 1. si kafana bir şeyi takmışsın başka bir şey düşünmüyorsun. 2.si senin çözdüğün her soru doğru diye bir şey yok mesela harmonik harekette sen hangi soruda 10 derece yazdığını gördün ? Ama yazmak zorunda ösymnin sınavında olduğu gibi parasal açıdan sorun yok 2 soruya itiraz edeceğim. Ancak zaten saçma olsa düşüncem itiraz etmem ben elimden geleni yapmış olayım gerisi ösym de . Dediğim gibi her çözdüğün soru doğru diye bir şey yok söylemek zorunda ve ben de buna benzer sorular çözdüm. Her türlü cevap çıkarılabilir. Ayrıca havanın kaldırma kuvveti ihmal edilcek notu soru bankalarında bulunmakta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

    quote:

    Orijinalden alıntı: j4funn

    Grand ts skype tarzı bir şey varsa sorunun yanlış olduğunu anlatabilirim :) LYS lerim iyidir ki fizik en iyi derslerimdendir boşa açılmış bir konu değil ha mantıklı bir açıklaman varsa dinliyorum.

    paranız boşa gidecek boşuna itiraz etmeyin para bolsa yardım yapın ya da bana gönderin fakirim ben en azından hayır işlemiş olursunuz.
    Ayrıca buna benzer sorular çözdüm hiçbirinde havanın kaldırma kuvveti ihmal edilecek diye bir not yoktu. Hatta havanın kaldırma kuvveti ihmal edilecek notunu hiçbir soruda görmedim.

    ulan ne kadar amaçsız bi insansın adam hakkını aramak istiyo heves kırmakta bire birisiniz tama sen doğru yapmış olabilirsin ama en azından adamın çabasına saygı duy hem iptal olursa seninki yanlış sayılmayacak herkesinki doğru sayılacak




  • bence de yanlış ama 20 lira edermi?
  • böle fizik sınavı olmaz olsun fizik yüzünden uykularım kactı yatamıyorum o kadar yorum sorusu sormuslarki ne kadar 2 sık arası kaldıysam hepsi yanlıs
  • quote:

    Orijinalden alıntı: j4funn

    Bak hocam 1. si kafana bir şeyi takmışsın başka bir şey düşünmüyorsun. 2.si senin çözdüğün her soru doğru diye bir şey yok mesela harmonik harekette sen hangi soruda 10 derece yazdığını gördün ? Ama yazmak zorunda ösymnin sınavında olduğu gibi parasal açıdan sorun yok 2 soruya itiraz edeceğim. Ancak zaten saçma olsa düşüncem itiraz etmem ben elimden geleni yapmış olayım gerisi ösym de . Dediğim gibi her çözdüğün soru doğru diye bir şey yok söylemek zorunda ve ben de buna benzer sorular çözdüm. Her türlü cevap çıkarılabilir. Ayrıca havanın kaldırma kuvveti ihmal edilcek notu soru bankalarında bulunmakta.

    tamam kardeşim inşallah iptal olur ama iptal olacağını sanmıyorum sorunun doğruluğundan ya da yanlışlığından değil. soru yanlış da olsa ÖSYM ye göre soru doğru.




  • Saol dostum ama zaten ne derlerse desin sorunun yanlışlığından sınavdan çıktığım andan beri eminim hatta direk fizikçiye gidip anlattım öyle saçmalık mı olur dedi. Yani 20 tl eder mi diyen arkadaşım senin geleceğini belirliyor bu sınav sence etmez mi ? Bütün yılın emeği 20 tl lik bir soruya bağlı zaten :) Lütfen arada kalanlar varsa dilekçeyle başvursunlar üzülmek yerine şansımızı deneyelim.
  • bende etmeye karar verdim açıklanan sorulardan bi bu yanlıs yarın itiraz dilekçesi doldurup vercem bi sorum böle bosa gitmesin yeminle sınavda buhar basıncını dusundum su buharı gibi odugu için bir miktar su yükselir ama desenizki bole soru cozmedinmi cozdum ama sınavda aklıma gelmedi :(
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.