Şimdi Ara

FIXNET VS GIBIRNET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli DH kullanıcıları yaklaşık 4 ay kadar GıbırNET kullanıyordum. İlk geçtiğimde ip adresimin amerika gözükmesi pl-spike-stabil olmayan bir bağlantı nedeniyle tonla çile çektim. Yaklaşık 1.5 ay kadar düzgün giden internet son 1 ay içerisinde tekrardan rezile sarınca iyice değişme çanları çalmaya başlamıştı kafamda. En son olarak fiyatının 110 liradan 240 liraya çıkmasıyla birlikte FixNete geçiş yaptım. XDSL numaramı hızlı bir şekilde alıp 1.5 gün içerisinde biraz da GıbırNET MH'ı darlayarak geçişimi yaptım. Daha pek kullanmadım fakat tracert testleri yaptım. İleride konuyu güncel tutmaya ve hizmetin nasıl olduğunu sizlere sunmaya çalışacağım. Firmaya @PythonX adlı kullanıcının önerisiyle geçtim. Biraz kendimde araştırdım yurtiçi pingleri normal sağlayıcılara göre 5-6ms yüksek fakat yurtdışında daha düşük. GıbırNET ve FixNet'in tracert sonuçlarını ekler halinde paylaşıyorum.

    100mbps VDSL2

    Ek olarak bir farkı olur mu bilmiyorum fakat GıbırNET testleri TP-Link Archer VR300 modemde alınmış olup FixNet testleri TP-Link TDW-9970 modemde alınmıştır.

    Denememi istediğiniz burada bulunmayan varsa deneyebilirim geçiş yapmayı düşünen arkadaşlar için.

    Testler Adana/Yüreğirde VDSL2 ile alınmıştır.

    FIXNET VS GIBIRNET


    FIXNET VS GIBIRNET
    FIXNET VS GIBIRNET
    FIXNET VS GIBIRNET
    FIXNET VS GIBIRNET


    FIXNET VS GIBIRNET


    FIXNET VS GIBIRNET


    FIXNET VS GIBIRNET


    Bu eklediğimi GıbırNette tracert almayı unutmuşum bir kaç tane daha böyle ip var FaceIT CSGO serverlarının tracert testi sadece bir ek kullanıyorum buraya dün bü serverda 90ms oynadım.

    FIXNET VS GIBIRNET

    @ApRa- Hocamın uygulamasında daha anlaşılır bakabilmeniz için karşılaştırmasız testler


    FIXNET VS GIBIRNET


    FIXNET VS GIBIRNET



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedLineW88 -- 24 Temmuz 2023; 21:56:27 >







  • Hayırlı olsun @FixNet Kalitesini göstermiş hocam. :)

    Güncel olarak konunu güncelleyin hocam

  • Keşke geçmeden önce aracımı kullansaydınız değer gösterimi daha kolay olurdu :) Araçdaki ekran görüntülerini paylaşırsanız daha kolaylıkla herkesin aklındaki çoğu pingi kolaylıkla öğrenebilir.


    Adana bana yakın, kendimce doğrudan bir karşılaştırma yapabilirim :) Ek olarak modem arayüzünüzdeki ip değiştiği zaman pinglerde ve çıkışlar da bir değişme olmuyor mu kontrol sağladınız mı? TT'de bu havuz çok geniş, bazı ip blokları bazı oyunlar için iyi olurken bazıları için olmayabiliyor.


    FIXNET VS GIBIRNETdonanım arşivi forum
    Modding - ApRa Ping Tester - 2023 Yayında!
    https://forum.donanimarsivi.com/konu/apra-ping-tester-2023-yayinda.684031/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 24 Temmuz 2023; 20:42:34 >




  • ApRa- kullanıcısına yanıt

    Böyle bir aracıyı o kadar fazla aradım ama bulamadım. Nasıl aratma yapacağımı bilmediğimden olsa gerek teşekkür ederim. Hemen test ediyorum bununla.

  • ApRa- kullanıcısına yanıt

    Bu güzel hoşuma gitti fakat hocam burdaki lokasyon ve server her sağlıyıcı için direkt peer oluşmayabilir aynı şirkete farklı bir ip havuzu ile mesela direkt peer imkanı varken diğer firmada olmayabilir.

    Örnek 0.02.2 ip x firma peer sağlarken b şirketine a firması bu ip'e peeri olmayabilir ama b şirketinin farklı ip havuzunda farklı anosları ile x firmadan daha iyi pingde alabilir. Bundan dolayı kullanıcının tercih etmek istediği iplere göre en düşük ping veren firma en iyisidir bence.

  • Hocam günlük deneyimin nasıldı stabil mi?

  • Bıgün Fix.net e geçişimi yaptım. Çok anladığım işler değil ama fifa 23 oynarım ve gıbırda 55 ping altını nadir görürdüm, Fixnet te durum 40-44 arasına çekildi iptvde sorun yaşıyordu oda düzeldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Edirne'den birkaç tracert atayım. Pinglere bakınca edirnede kullanmak lokalde kullanmak gibi neredeyse FIXNET VS GIBIRNET 


    FIXNET VS GIBIRNET


    FIXNET VS GIBIRNET


    FIXNET VS GIBIRNET


    FIXNET VS GIBIRNET


    FIXNET VS GIBIRNET


    FIXNET VS GIBIRNET


    FIXNET VS GIBIRNET




  • .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.