Şimdi Ara

Fırçasız Motor hakkında bilgi yardımına ihtiyacım var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Türkçe olarak nasıl tanımlanır, bilmiyorum ama yabancıların "Ball Mill" dedikleri bir sistem var ve ben bundan yapmak istiyorum. Bu makinenin içerisine pigment + mermer parçaları + su ekleyip motorun hazneyi çevirmesi gerekiyor. Yabancıların bir kaç videosunu izledim ama sadece fırçasız motor kullanıklarını anladım. Takıldığım noktada şu; ya seçtiğim motor bu sistemi çevirmekte yetersiz kalırsa? Uygun bütçeli bir motor tavsiye eder misiniz?

    Ball Mill sistemi örneği: Ev yapımı ball mill







  • Ben uygun fiyatlı birşeyler öneremem, konuyla pek ilgilenmiyorum. Ama videodan gördüğüm şeyden anladığım fırçasız motor şart değil bence. Çıkrık sistemine benzer basit bir düzenek kurulmuş arabanın birinci vitesine benzer şekilde çalışıyor ağırlığa dayanmasının nedeni millerin ufak bidonun büyük olması. Biraz uğraşla yapılabilir bence. Akülü çocuk arabalarını biliyorsunuz motorunu görseni şaşarsınız şarjlı vidalama motoru kadar iki tane motor koymuşlar redüktör yardımıyla güç kazancı elde ediliyor çocuğu taşıyor araba.

    Eğer eliniz yatkınsa fırçasız yerine fırçalı da kullanabilirsiniz hatta sürücü devre de kullanmak zorunda değilsiniz fırçasız motor sürücü devre ister.
  • Fırçasız motorla hiç alakası yok. Devir ayarlı olması için orjinal sistemler üretilmiş olabilir, fırçasız motor verimliliği ve performansı kullanılmak istenmiştir ancak sonradan da geçiş yapabilirsiniz.

    4 adet tekerleği masanıza vidalasanız üstüne bu tip bir döner geometriyi(bidon damacana) yerleştirebilirsiniz. Dönmesi için direk yuvarlak geometriye lastik geçirip motorunuzun kasnağına geçirebilirsiniz. Yani damacana a da bidonun etrafına kemer gibi kayış takarsınız, kayışın diğer kısmını da motorunuzun kasnağına taarsınız iş biter. Pek tabi tekerleklerden bir ya da ikisine de motor bağlantısı yaparak daha iyisi sizin elinizde.

    Döner geometrinin etrafına mınatıs ya da sarım döşeyerek, aslında uygun elektronik devre ile sisteminizi çalıştırabilirsiniz. Üst düzey bir proje olur ama yaparsanız, olur...

    Devir ayarlı motor ihtiyacınız için dc motorlarda pwm devresi lazım. Hazır da satılıyor bu devre, ucuz. Ucunda ekerlek olan hazır motorları da inceleyebilirsiniz uygunu var mıdır diye. Hatta 4 tane alelade tekerlek yerine 4 tane ucunda teker olan motor da kullanabilirsniz. Dikiş makinası motoru gibi hem devir ayarlı hem de direk 220Voltta çalışan motor da düşünebilirsiniz.

    Bu sistem taş öğütme ocaklarında ince kum almak için kullanılan bir tekniğe dayanmakta. İÇi çelik kürelerle(rulman bilyaları vb.) dolu ve döndükçe bilyalar aşşağı düşer,düşerken kumu inceltir. Hem de bilyalar aralarında kalan kumları da dönme esnasında sıkıştırarak ezer inceltir. Gayet büyük ebatlı, kalın malzemelerden kurulu ve ağır hammadde alan bir sistemdir.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.