Şimdi Ara

Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı (233. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.873
Cevap
131
Favori
752.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar genelde bu tarz incelemeler için farklı konular açarım ama forumun seviyesi artık bel hizasında olduğundan buradan kısa incelememi sizinle paylaşmayı uygun gördüm.
    Tarih:25.04.2015
    Yer: Birmot Beylikdüzü
    Araç : Fiat 500X Opening edition 1.6 MJ 120HP 320NM

    Cumartesi günü sabah işlerimi hallettikten sonra yolumu Fiat bayiine düşürdüm sırf bu eğlence makinesini incelemek ve test etmek için. Neden eğlence makinesi dediğimi birazdan anlatacağım. Bayii de çok sıcak bir karşılama oldu. Hemen araç başına geçtik. İlk izlenim juke?? Yokk... 500L o da değil.. Derken içine bindim.. Deri döşeme ve yan destekleri çok çok iyi olan koltuklar beni sardı. Hele baldır desteği 500L'den sonra çok çok iyiydi..(Fiat madem böyle koltuk yapabiliyorsun.. O ucube koltukları ne diye verdin bize 500L ile birlikte? ) Araç kırmızı renkteydi, deri döşeme siyah renk ve gayet ferahtı.. deri kalitesi orta düzey diyelim. Hemen önümüzde bilindik uconnect karşılıyor ama benim araçtakinden büyük bir ekrana sahip sanırım 5.8 inch.. Malzeme kalitesi torpido üstü soft touch diğer olması gereken yerler yine aynı şekilde ancak kapı üstleri yine sert ve altı boş plastikten oluşuyor. Torpido gözleri bizim araçlarla aynı mantık ama daha küçükler.. Klima kontrolleri 500L ile aynı. Ve onların tam altında usb sdcard girişi ve aux girişi bulunuyor. Yine 500L de arayıpta bulamadığımız şey olan yükseklik ve derinlik ayarlı tam iki koltuk arasını dolduran kol dayama bir hayli derin ve kullanışlı. İçerisinde de bir adet usb girişi bulunmakta. Vites topuzu ele gayet iyi oturuyor ancak vites ünitesinin plastik kalitesi ve işçiliği vasat.. Direksiyondan bahsetmezsek olmaz.. Direksiyon 500L'nin direksiyonunun hemen hemen aynısı ancak deri kalitesi daha iyi... Bu arada unutmadan deri koltuklu aracımızda koltuk ısıtma da bulunmakta.. Gösterge paneli çok şık ve ergonomik hele ki devir ve hız göstergesi arasında ki renkli ekrandan turbo basıncını görmek paha biçilemez..

    Araç genel olarak 500L'ye göre daha dar ve basık hissettiriyor ancak basık hissettirmesinde şuanda cam tavanlı bir araç kullanmamın da payı yok değil.. Arka koltukta ön koltuk bana göre ayarlı iken ( yaklaşık 1,80m boy 92 kg) diz mesafesi yeterli ancak baş mesafesi sınırda kalıyor. Bagaj hacmi eh işte.. Tam boy stepne yok.. Stepnenin etrafında ki boşluklar da doğru değerlendirilememiş. Unutmadan kapı açma kolları çok şık ve retro hissini sonuna kadar hissettiriyor.

    Gelelim sürüş dinamiklerine... Kullandığım araç cross + 1.6 Multijet ve 6 ileri manuel şanzımana sahipti. Sürüşe çıkarken normal mod da başladık... Ama o da ne araç resmen beni bırak gideceğim diyor. Direksiyonun düşük hızlarda ki yumuşaklığı CITY modunun etkisiyle gayet alışkın olduğumuz bir durum ancak yüksek hızlarda ki sertliği ve direktliği 500L'den alışık olmadığımız bir durum.. Derken ben çoşuyorum ve aracı sport mod'a çekiyorum.. Arkadaşlar bir çok marka ve modelde bildiğiniz üzere böyle sürüş modları vardır ve çoğu da pazarlama stratejisinden öteye gidememektedir. Ama burada mod'lar araca öylesine direkt etki ediyor ki hayretler içerisinde bırakıyor. Sport mod'da çok farklı bir 500X ile karşılaşıyoruz.. Direksiyon tepkileri çok harika artık city modu devre dışı kalmış durumda. Gaza dokunmanız yeterli tekerleklerin patinaja düşmesi ve ESC ışığının yanıp sönmesi için.. Öyle ki 1 ve 2. viteste esc olmasa sarmaktan gidemeyeceğiz.. Durumlar çok eğlenceli bir hal alıyor normal mod'da dozajlaması zaten iyi olan frenler burada daha da iyi tepkiler veriyor.. Yol giriş çıkışların da ve köprü bağlantılarında aracın dinamiklerini hissetmek adına gayet sert direksiyon tepkileri ile aracın önünü ve arkasını açmaya çalıştım ancak önden açmayı başaramadım.. arka bir kaç yerde açıldı ancak esc devreye girerek dur bakalım dedi.. Aracın yüksekliğine karşın sert girilen virajlarda yana yatma ve tedirgin hissettirme durumu kesinlikle yok.. 17 inch jantlar ve serte dönük amortisörler nedeniyle bu tepkiler gayet iyi.. Şehir içi çukurlarda ki hissayatı ise çok da sert değilim diyor...

    Gelelim sonuca bu araç bu hali ile alınır mı evet bal gibi alınır.. 78000TL etiketin altında 5000tl'lik deri koltuktan navigasyon'lu büyük teyp'e. Geri görüş kamerasından bi-xenon farlara bir sürü özellik var araçta.. Bu arada bu fiyat donanım ikilisi sadece opening edition'lar da ve sınırlı sayı da.. Yani opening edition'lar bittiği an böyle bir donanım fiyat ikilisi kalmayacak...Ben sırf meraktan 1.4 turbo 170 hp 250nm ve 9 ileri şanzımanlı için full dolu paket hesaplattım 105000tl gibi bir fiyat çıkardı.. Bu versiyon'da opening edition gelmemiş ve gelmeyecekte.. Ayrıca dizel üniteye 9 ileri ZF gelmeyecek... Dizel ünite'de alfa'dan tanıdığımız 6 ileri TCT görev yapacak...

    Makine tam bir eğlence makinesi olmuş.. Bu fiyat donanım paketleri ile şuanda alınır gayet mantıklı. Ama opening edition bittiğinde ne kadar mantıklı fiyatlara satılır onu bilemem... Ancak şunu biliyorum fiat'ın bugüne kadar yaptığı en güzel ve eğlenceli araçlardan birisi olmuş...

    not: Yazım ve imla hataları için kusuruma bakmayın oldum olası dilbilgisi konusunda zayıfımdır.




  • gorkemchem kullanıcısına yanıt
    Bu güzel inceleme yazısı için teşekkürler.

    Eminim kullandığınız araçtan alınan sürüş zevki 500L 1.6 120 Bg 320 Nm tork araçtan da alınabilir.

    320 Nm tork büyük sürüş keyfi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ebu Computer

    Bu güzel inceleme yazısı için teşekkürler.

    Eminim kullandığınız araçtan alınan sürüş zevki 500L 1.6 120 Bg 320 Nm tork araçtan da alınabilir.

    320 Nm tork büyük sürüş keyfi.

    Teşekkür ederim...

    Aynı zevki alamayız çünkü aracın aerodinamiği, şasisi ve direksiyon tepkileri 500L'den tamamen farklı..
  • 23 Nisan haftasını Çanakkale'de geçirelim dedik ve yollara düştük. Yollarda baya 500L gördüm ki bu kadar görmeyi ummuyordum.
    Ama en şaşırtıcı olanı Bozcaada'ya çıktığımda oldu. Hemen fotoğrafladım. Bİlmiyorum araç sahibi forumdan mı. Aracını parkederken bi güldük selamlaştık ama küçücük ada da bile eşini bulduk. ( 34 ES 7319 benimki )
     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nzmslv -- 27 Nisan 2015; 13:20:21 >




  • Bugün Ankara Kartaş 2014, popstar, 1.3 duologic, geri görüş kamera+navigasyon+panaroma cam 64000 tl fiyat söylediler. Yeni bir kampanya imiş . Bununla birlikte edmunds.com sitesinde, 2015 fiat 500 l ile ilgilgi aşağıdaki bilgiyi buldum:

    "Full 2015 FIAT 500L Review

    What's New for 2015

    For the 2015 500L, Fiat has replaced the previous automated manual transmission with a traditional six-speed automatic on most models."

    yani, dulogic yerine gerçek 6 vites otomatik konmuş. 2015 modelllerin halen piyasaya çıkmadığı düşünülecek olursa, 500 l almayı düşünenlerin yukarıdaki avantajlı fiyatı değerlendirmelerini veya 2015 modeli beklemelerini öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: talaymu

    Bugün Ankara Kartaş 2014, popstar, 1.3 duologic, geri görüş kamera+navigasyon+panaroma cam 64000 tl fiyat söylediler. Yeni bir kampanya imiş . Bununla birlikte edmunds.com sitesinde, 2015 fiat 500 l ile ilgilgi aşağıdaki bilgiyi buldum:

    "Full 2015 FIAT 500L Review

    What's New for 2015

    For the 2015 500L, Fiat has replaced the previous automated manual transmission with a traditional six-speed automatic on most models."

    yani, dulogic yerine gerçek 6 vites otomatik konmuş. 2015 modelllerin halen piyasaya çıkmadığı düşünülecek olursa, 500 l almayı düşünenlerin yukarıdaki avantajlı fiyatı değerlendirmelerini veya 2015 modeli beklemelerini öneririm.


    edmunds.com sitesinde Amerikan 500L'lerinden bahsediyor hocam. Orada çift kavrama otomatik kullanılıyordu, tam otomatiğe geçiyorlar. Avrupa'da ise yarı otomatiğe devam..




  • Ayrıca Amerika'da 1.3 motor kullanmazlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gorkemchem kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten harika bir tanıtım olmuş. Ben de benim aracı alırken sizinki kadar olmasa sa inceleme fırsatı bulmuştum. Açıkçası bizimkilere göre daha bir yumuşak hattı var x serisinin. Ancak iç mekan bence cezbedici değil, sadece gözüm kol dayamada kalmıştı. Benim de boyum 1.90, arabada oturma bakımından aynen sizin izlenimlerinizi edinmiştim. Motoru güçlü bir motor. Benim beats editionda da aynı motor ve şanzıman bulunuyor. Onun için sanırım benzer performansı görüyorum gibi geliyor. Yol tutuşu kesinlikle bizimkilere nazaran iyidir eminim. Ancak şahsen benim tercihim, iç mekan genişliği ve bagaj hacmiydi. Çok performanslı araç kullanan biri değilim, dolayısıyla virajlara girmede bir sorun yaşamıyorum. Koltuklar hakkında aklımda birşey kalmamış hocam, onun için bizimki mi iyi o mu iyi yorum yapamadım. Gerçi bizim araçların koltukları da 1.90 olmama rağmen beni o kadar da rahatsız etmiyor.

    Bilmiyorum sanırım benim aracı seviyorum da toz konduramıyorum belki de.

    Bu arada fiyatı da abartmışlar. Donanım ve motor olarak neredeyse aynı olan beats editionla aralarında 6000 lira fark var. Bence çok. Ha bu bi de kampanyalı fiyatı. 105000 nedir yaw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocucum -- 27 Nisan 2015; 21:22:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • ocucum kullanıcısına yanıt
    105000 olan 9 vites otomatik 170 bg ve 4x4.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocucum

    Hocam gerçekten harika bir tanıtım olmuş. Ben de benim aracı alırken sizinki kadar olmasa sa inceleme fırsatı bulmuştum. Açıkçası bizimkilere göre daha bir yumuşak hattı var x serisinin. Ancak iç mekan bence cezbedici değil, sadece gözüm kol dayamada kalmıştı. Benim de boyum 1.90, arabada oturma bakımından aynen sizin izlenimlerinizi edinmiştim. Motoru güçlü bir motor. Benim beats editionda da aynı motor ve şanzıman bulunuyor. Onun için sanırım benzer performansı görüyorum gibi geliyor. Yol tutuşu kesinlikle bizimkilere nazaran iyidir eminim. Ancak şahsen benim tercihim, iç mekan genişliği ve bagaj hacmiydi. Çok performanslı araç kullanan biri değilim, dolayısıyla virajlara girmede bir sorun yaşamıyorum. Koltuklar hakkında aklımda birşey kalmamış hocam, onun için bizimki mi iyi o mu iyi yorum yapamadım. Gerçi bizim araçların koltukları da 1.90 olmama rağmen beni o kadar da rahatsız etmiyor.

    Bilmiyorum sanırım benim aracı seviyorum da toz konduramıyorum belki de.

    Bu arada fiyatı da abartmışlar. Donanım ve motor olarak neredeyse aynı olan beats editionla aralarında 6000 lira fark var. Bence çok. Ha bu bi de kampanyalı fiyatı. 105000 nedir yaw

    Hocam övgü dolu sözlerin için teşekkür ederim. Evet koltuklar beni de aşırı rahatsız etmiyor ama 500X'in koltukları bizimkine nazaran daha rahat.. Ben de sizin gibi geniş hacim ve yerden yüksekliği tercih ettim yoksa alacağım araç aynı grubun Alfa Romeo 170hp'lik olanı olacaktı. Bu motor hacim olarak 500L'de ki 1.6 ile aynı ama hp ve tork olarak daha yüksek. 120HP 320nm .. 500L'de ise 105hp 290nm idi yanlış hatırlamıyorsam. 105000 tl olan versiyon 1.4 170hp 250nm benzinli 9 ileri zf şanzımana sahip ve tabiri caiz ise gırtlak dolusu... . Valla aracıma ben de toz kondurtmam ama bir araçlık daha bütçem olaydı bu aracı da düşünebilirdim 500L'min yanına..




  • Evet haklısınız hocam rockstarlar dediğiniz gibi, Benim araç beats edition hocam yani 120 hp 320 tork, ondan dedim benzer performansı yakalarım diye, donanım da neredeyse aynı, anladığım kadarıyla 500x'in ekranı daha büyük, koltuğu daha rahat ve kol dayaması kıytırık değil, ama fiyat farkı o kadar da olmamalı demek istemiştim. Ben aracı 71'e aldım, arada 7 bin fark çok geldi bana. Ki zaten dediğimiz gibi daha az bagaj hacmi ve daha küçük iç mekan...

    Arabadan çok anlamam ama ne bileyim 9 vites yeni motor da 105 bin eder mi?

    Boşverin bizimkiler her türlü alır hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocucum -- 28 Nisan 2015; 21:16:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ocucum

    Evet haklısınız hocam rockstarlar dediğiniz gibi, Benim araç beats edition hocam yani 120 hp 320 tork, ondan dedim benzer performansı yakalarım diye, donanım da neredeyse aynı, anladığım kadarıyla 500x'in ekranı daha büyük, koltuğu daha rahat ve kol dayaması kıytırık değil, ama fiyat farkı o kadar da olmamalı demek istemiştim. Ben aracı 71'e aldım, arada 7 bin fark çok geldi bana. Ki zaten dediğimiz gibi daha az bagaj hacmi ve daha küçük iç mekan...

    Arabadan çok anlamam ama ne bileyim 9 vites yeni motor da 105 bin eder mi?

    Boşverin bizimkiler her türlü alır hocam



    Valla bence de etmez. Hatta 105000 tl dediğinde ağzımdan istemsizce oha lafı çıktı. Utandım resmen adamın karşısında. Sağolsun o da bizim kafada abi haklısın dedi bence de fiyat çok yüksek dedi. Evet hocam boşline araçlara 80000 verebilen millet buna da 105000 verir. Mesela orada bir de freemont vardı. 160000tl... resmen vergilendirme maduru. 2.0 motor olduğu için 160000tl'ye dayanmış. Bu arada geçtiğimiz haftalarda iş münasebetiyle italya'da bulundum. Alabildiğine 500L vardı piyasada. 500 X'in ise 2.0 Dizel AWD modellerini gördüm daha çok. Fiat satış temsilcisine bunu söylediğimde: abi vergilendirme sisteminden dolayı o versiyon türkiye'ye gelmeyecek dedi.




  • 1,6 Rockstar için yıllık bakıma ( 20.000 km dolmadığından) İstanbul için aldığım rakamlar alttadır, daha iyi fiyat alabileceğimi düşünen varsa yardım alabilirim.

    OSKA - 500/550
    KARDEN - 650
    ARY OTO- 600-650
    KIRMAK OTO- 600
    ALPER OTO - 585
    BİRMOT Ataşehir - Ulaşılamıyor
    TALİP OTO - Görmeden fiyat veremem dedi
    BİRMOT Zincirlikuyu - 690
    GÜRSOY OTO - 550
    YAKUP OTO - 650
    SEZGİN OTO - 650



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nzmslv -- 29 Nisan 2015; 10:49:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemchem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ocucum

    Evet haklısınız hocam rockstarlar dediğiniz gibi, Benim araç beats edition hocam yani 120 hp 320 tork, ondan dedim benzer performansı yakalarım diye, donanım da neredeyse aynı, anladığım kadarıyla 500x'in ekranı daha büyük, koltuğu daha rahat ve kol dayaması kıytırık değil, ama fiyat farkı o kadar da olmamalı demek istemiştim. Ben aracı 71'e aldım, arada 7 bin fark çok geldi bana. Ki zaten dediğimiz gibi daha az bagaj hacmi ve daha küçük iç mekan...

    Arabadan çok anlamam ama ne bileyim 9 vites yeni motor da 105 bin eder mi?

    Boşverin bizimkiler her türlü alır hocam



    Valla bence de etmez. Hatta 105000 tl dediğinde ağzımdan istemsizce oha lafı çıktı. Utandım resmen adamın karşısında. Sağolsun o da bizim kafada abi haklısın dedi bence de fiyat çok yüksek dedi. Evet hocam boşline araçlara 80000 verebilen millet buna da 105000 verir. Mesela orada bir de freemont vardı. 160000tl... resmen vergilendirme maduru. 2.0 motor olduğu için 160000tl'ye dayanmış. Bu arada geçtiğimiz haftalarda iş münasebetiyle italya'da bulundum. Alabildiğine 500L vardı piyasada. 500 X'in ise 2.0 Dizel AWD modellerini gördüm daha çok. Fiat satış temsilcisine bunu söylediğimde: abi vergilendirme sisteminden dolayı o versiyon türkiye'ye gelmeyecek dedi.

    Hocam 105.000 diye konuşuluyor ama aracın fiyatı 90.400 :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Integrale

    quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemchem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ocucum

    Evet haklısınız hocam rockstarlar dediğiniz gibi, Benim araç beats edition hocam yani 120 hp 320 tork, ondan dedim benzer performansı yakalarım diye, donanım da neredeyse aynı, anladığım kadarıyla 500x'in ekranı daha büyük, koltuğu daha rahat ve kol dayaması kıytırık değil, ama fiyat farkı o kadar da olmamalı demek istemiştim. Ben aracı 71'e aldım, arada 7 bin fark çok geldi bana. Ki zaten dediğimiz gibi daha az bagaj hacmi ve daha küçük iç mekan...

    Arabadan çok anlamam ama ne bileyim 9 vites yeni motor da 105 bin eder mi?

    Boşverin bizimkiler her türlü alır hocam



    Valla bence de etmez. Hatta 105000 tl dediğinde ağzımdan istemsizce oha lafı çıktı. Utandım resmen adamın karşısında. Sağolsun o da bizim kafada abi haklısın dedi bence de fiyat çok yüksek dedi. Evet hocam boşline araçlara 80000 verebilen millet buna da 105000 verir. Mesela orada bir de freemont vardı. 160000tl... resmen vergilendirme maduru. 2.0 motor olduğu için 160000tl'ye dayanmış. Bu arada geçtiğimiz haftalarda iş münasebetiyle italya'da bulundum. Alabildiğine 500L vardı piyasada. 500 X'in ise 2.0 Dizel AWD modellerini gördüm daha çok. Fiat satış temsilcisine bunu söylediğimde: abi vergilendirme sisteminden dolayı o versiyon türkiye'ye gelmeyecek dedi.

    Hocam 105.000 diye konuşuluyor ama aracın fiyatı 90.400 :)

    boşu 90400 . Opening editionda ki deri koltuklar. Geri görüş kamerası. Şerit takip sistemi. Navigasyon. Bixenon farlar. adaptif cruise control falan fişman'ı koyduktan sonra 105000 oluyor. Sadece koltuklara 5000tl yazıyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Integrale

    quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemchem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ocucum

    Evet haklısınız hocam rockstarlar dediğiniz gibi, Benim araç beats edition hocam yani 120 hp 320 tork, ondan dedim benzer performansı yakalarım diye, donanım da neredeyse aynı, anladığım kadarıyla 500x'in ekranı daha büyük, koltuğu daha rahat ve kol dayaması kıytırık değil, ama fiyat farkı o kadar da olmamalı demek istemiştim. Ben aracı 71'e aldım, arada 7 bin fark çok geldi bana. Ki zaten dediğimiz gibi daha az bagaj hacmi ve daha küçük iç mekan...

    Arabadan çok anlamam ama ne bileyim 9 vites yeni motor da 105 bin eder mi?

    Boşverin bizimkiler her türlü alır hocam



    Valla bence de etmez. Hatta 105000 tl dediğinde ağzımdan istemsizce oha lafı çıktı. Utandım resmen adamın karşısında. Sağolsun o da bizim kafada abi haklısın dedi bence de fiyat çok yüksek dedi. Evet hocam boşline araçlara 80000 verebilen millet buna da 105000 verir. Mesela orada bir de freemont vardı. 160000tl... resmen vergilendirme maduru. 2.0 motor olduğu için 160000tl'ye dayanmış. Bu arada geçtiğimiz haftalarda iş münasebetiyle italya'da bulundum. Alabildiğine 500L vardı piyasada. 500 X'in ise 2.0 Dizel AWD modellerini gördüm daha çok. Fiat satış temsilcisine bunu söylediğimde: abi vergilendirme sisteminden dolayı o versiyon türkiye'ye gelmeyecek dedi.

    Hocam 105.000 diye konuşuluyor ama aracın fiyatı 90.400 :)

    Fiyatlar ve opsiyon fiyatları bu şekilde. Opening edition da 12-13000tl'lik paket var. Opening editionlar bittikten sonra. 1.6MJ crossplus alsanız 78.400tl'ye alıyorsunuz. O opsiyonlar olmadan şimdi o opsiyonlarla beraber 78000tl. Bence alacak olan şuan da kaçırmasın yoksa dizel en full'ü 90000tl civarına konfigure edilebilir. Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
     Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı Fiat 500L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemchem

    quote:

    Orijinalden alıntı: Integrale

    quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemchem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ocucum

    Evet haklısınız hocam rockstarlar dediğiniz gibi, Benim araç beats edition hocam yani 120 hp 320 tork, ondan dedim benzer performansı yakalarım diye, donanım da neredeyse aynı, anladığım kadarıyla 500x'in ekranı daha büyük, koltuğu daha rahat ve kol dayaması kıytırık değil, ama fiyat farkı o kadar da olmamalı demek istemiştim. Ben aracı 71'e aldım, arada 7 bin fark çok geldi bana. Ki zaten dediğimiz gibi daha az bagaj hacmi ve daha küçük iç mekan...

    Arabadan çok anlamam ama ne bileyim 9 vites yeni motor da 105 bin eder mi?

    Boşverin bizimkiler her türlü alır hocam



    Valla bence de etmez. Hatta 105000 tl dediğinde ağzımdan istemsizce oha lafı çıktı. Utandım resmen adamın karşısında. Sağolsun o da bizim kafada abi haklısın dedi bence de fiyat çok yüksek dedi. Evet hocam boşline araçlara 80000 verebilen millet buna da 105000 verir. Mesela orada bir de freemont vardı. 160000tl... resmen vergilendirme maduru. 2.0 motor olduğu için 160000tl'ye dayanmış. Bu arada geçtiğimiz haftalarda iş münasebetiyle italya'da bulundum. Alabildiğine 500L vardı piyasada. 500 X'in ise 2.0 Dizel AWD modellerini gördüm daha çok. Fiat satış temsilcisine bunu söylediğimde: abi vergilendirme sisteminden dolayı o versiyon türkiye'ye gelmeyecek dedi.

    Hocam 105.000 diye konuşuluyor ama aracın fiyatı 90.400 :)

    boşu 90400 . Opening editionda ki deri koltuklar. Geri görüş kamerası. Şerit takip sistemi. Navigasyon. Bixenon farlar. adaptif cruise control falan fişman'ı koyduktan sonra 105000 oluyor. Sadece koltuklara 5000tl yazıyorlar.

    Boşu demek haksızlık :) Cross Plus en üst donanım, standardı bile fazlasıyla yeterli (navigasyon, anahtarsız giriş çalıştırma, bi-xenon vs. vs standart hep).

    Cross opening edition'ında sadece deri paketi ve 6,5'' ekranı veriyorlar (ki bu büyük ekran tekil olarak satılmıyor, sadece teknoloji paketi içerisinde alınabiliyor). Hediye donanımın değerini de 7.000 TL olarak veriyor Fiat (5.000 tl deri paket, 2.000 TL 6,5'' ekran).

    Geri görüş kamerası, şerit takip sistemi vs. ise standart opening edition'da (popstar bazlı olanda) sunuluyor. Onlarında toplam değerini 6.000 TL olarak vermiş Fiat.

    105.000 bine ulaşmanız için, en üst donanım 4x4 aracın üstüne deri paketi, teknoloji paketi, dinamik güvenlik paketi, sunroof ve özel inci renk ekletmeniz lazım. O da ekstranın ekstrası bir araç oluyor. Bu şekilde satılan araç sayısı zaten sınırlı olacaktır.

    500X'in ideal noktası 70-75 bandında alınabilecek konfor paketli (dijital klima, eşya gözlü ön kolçak, anahtarsız giriş çalıştırma & sürücü bel destek ayarı) Popstar araçlar. Opening Edition sonrasında da konfor paketli Popstar dizel aracın fiyatı 71.900+1.500=73.400, ki sıkı pazarlıkla 72.000'e alınabilir. Bu fiyat skalasında alınabilecek (hem teknik, hem donanım olarak) en iyi kompakt araçlardan birisi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Integrale

    quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemchem

    quote:

    Orijinalden alıntı: Integrale

    quote:

    Orijinalden alıntı: gorkemchem

    quote:

    Orijinalden alıntı: ocucum

    Evet haklısınız hocam rockstarlar dediğiniz gibi, Benim araç beats edition hocam yani 120 hp 320 tork, ondan dedim benzer performansı yakalarım diye, donanım da neredeyse aynı, anladığım kadarıyla 500x'in ekranı daha büyük, koltuğu daha rahat ve kol dayaması kıytırık değil, ama fiyat farkı o kadar da olmamalı demek istemiştim. Ben aracı 71'e aldım, arada 7 bin fark çok geldi bana. Ki zaten dediğimiz gibi daha az bagaj hacmi ve daha küçük iç mekan...

    Arabadan çok anlamam ama ne bileyim 9 vites yeni motor da 105 bin eder mi?

    Boşverin bizimkiler her türlü alır hocam



    Valla bence de etmez. Hatta 105000 tl dediğinde ağzımdan istemsizce oha lafı çıktı. Utandım resmen adamın karşısında. Sağolsun o da bizim kafada abi haklısın dedi bence de fiyat çok yüksek dedi. Evet hocam boşline araçlara 80000 verebilen millet buna da 105000 verir. Mesela orada bir de freemont vardı. 160000tl... resmen vergilendirme maduru. 2.0 motor olduğu için 160000tl'ye dayanmış. Bu arada geçtiğimiz haftalarda iş münasebetiyle italya'da bulundum. Alabildiğine 500L vardı piyasada. 500 X'in ise 2.0 Dizel AWD modellerini gördüm daha çok. Fiat satış temsilcisine bunu söylediğimde: abi vergilendirme sisteminden dolayı o versiyon türkiye'ye gelmeyecek dedi.

    Hocam 105.000 diye konuşuluyor ama aracın fiyatı 90.400 :)

    boşu 90400 . Opening editionda ki deri koltuklar. Geri görüş kamerası. Şerit takip sistemi. Navigasyon. Bixenon farlar. adaptif cruise control falan fişman'ı koyduktan sonra 105000 oluyor. Sadece koltuklara 5000tl yazıyorlar.

    Boşu demek haksızlık :) Cross Plus en üst donanım, standardı bile fazlasıyla yeterli (navigasyon, anahtarsız giriş çalıştırma, bi-xenon vs. vs standart hep).

    Cross opening edition'ında sadece deri paketi ve 6,5'' ekranı veriyorlar (ki bu büyük ekran tekil olarak satılmıyor, sadece teknoloji paketi içerisinde alınabiliyor). Hediye donanımın değerini de 7.000 TL olarak veriyor Fiat (5.000 tl deri paket, 2.000 TL 6,5'' ekran).

    Geri görüş kamerası, şerit takip sistemi vs. ise standart opening edition'da (popstar bazlı olanda) sunuluyor. Onlarında toplam değerini 6.000 TL olarak vermiş Fiat.

    105.000 bine ulaşmanız için, en üst donanım 4x4 aracın üstüne deri paketi, teknoloji paketi, dinamik güvenlik paketi, sunroof ve özel inci renk ekletmeniz lazım. O da ekstranın ekstrası bir araç oluyor. Bu şekilde satılan araç sayısı zaten sınırlı olacaktır.

    500X'in ideal noktası 70-75 bandında alınabilecek konfor paketli (dijital klima, eşya gözlü ön kolçak, anahtarsız giriş çalıştırma & sürücü bel destek ayarı) Popstar araçlar. Opening Edition sonrasında da konfor paketli Popstar dizel aracın fiyatı 71.900+1.500=73.400, ki sıkı pazarlıkla 72.000'e alınabilir. Bu fiyat skalasında alınabilecek (hem teknik, hem donanım olarak) en iyi kompakt araçlardan birisi.

    zaten ben daha önceki yazımda belirttiğim gibi meraktan öyle bir konfigurasyon yaptırdım. Ben alacak olsam her ne kadar şık dursa da her ne kadar koltuk ısıtması zırtı pırtı olsa da deri koltuk olmayan geri görüş navigasyon cam tavana ve dediğiniz ekstralara sahip aracı 73000-74000 civarına almaya çalışırım. Bence de c sınıfı yerden bitme araçlara 85000 vereceğime kesinlikle bunu alırdım.




  • nzmslv kullanıcısına yanıt
    MEDOS a sormamışsınız. Önceki aracım için Kırmak ile benzer fiyat almıştım ama evinize yakınsa sormaya değer. Servis Kartal da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mayback35

    MEDOS a sormamışsınız. Önceki aracım için Kırmak ile benzer fiyat almıştım ama evinize yakınsa sormaya değer. Servis Kartal da.

    MEDOS a kasten sormadım. Onlarla eski aracımdan mahkemelik olduk.
    Eskiden Punto ile ilgili konu açıp yazmıştım ama detaylı detaylı yazsam MEDOS a gitmek isteyenler tekrar gözden geçirebilir :)

    Teşekkür ederim tavsiye için :)
  • 
Sayfa: önceki 231232233234235
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.