Kendime bi xbox 360 4 gb edinmiştim zamanında. Kırık değil, bu sebeple yalnızca bir kaç oyunu orjinal dvd üzerinden oynadım.
Şimdi Metal Gear Solid V aldım. Açmak isteyince Hard disk istedi. Orijinal hard diskim yok ancak kendi harici hdd'mi taktım. Konsol üzerinden formatladım.. Oyunu tekrar açmaya çalıştım ama bu sefer "orjinal xbox hdd'si bulunamadı" gibi bir hata verdi.
Bu oyunu kendi hard diskim ile açmanın bir yolu var mıdır?
Yeni Honda Civic ile ilgili yorumları okurken, bir kaç yerde kronik olduğunu hissettiren bir problem şikayetiyle karşılaştım. Çok düşük kilometrelerde, dışarıdan bir etki olmaksızın aracın arka direklerde (C sütunu denilen yer), tavanda vs kendiliğinden göçükler, deformasyonlar oluşmaya başlıyormuş. Bu durum doğruysa ve kronik ise bir otomobil için, hele Honda markası için kabul edilemez bir hata anlamına gelir.
Mevcut Civic sahiplerinden bu sorunla karşılaşan var mı? Varsa sorunu servisler nasıl çözüyor? Yoksa araç mı değiştiriyorlar? Araç değiştiriyorlarsa yeni verdikleri araçta bu şikayetin oluşmayacağını nasıl garanti ediyorlar?
Fiat'ın yeni sedan aracının (yeni nesil Linea'nın) dünya prömiyeri bu ay yapılacak İstanbul autoshow'da gerçekleşecekmiş.
Aracın kamuflajlı hali son haftalarda Bursa sokaklarında geziyordu zaten. Artık tanıtımının yaklaştığının habercisiydi yani. Fuarın en büyük yeniliğinin bu araç olacağını rahatlıklar söyleyebiliriz
quote:
İSTANBUL (AA) - Fiat'ın yeni kompakt sedan modeli, 22-31 Mayıs'ta düzenlenecek İstanbul Autoshow'da tanıtılacak.
Fiat açıklamasına göre, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Stil Merkezi ve FCA'nin en büyük Ar-Ge merkezlerinden biri olan Tofaş tarafından geliştirilen yeni Sedan, konfor, teknoloji, geniş iç hacim ve verimliliğin birleşimini sunacak.
Tüm bu özellikleri İtalyan tasarımı ile taçlandıran yeni model özgün ve güçlü sedan çizgilerini başarılı bir mühendislik projesiyle harmanlıyor. Sedan konseptinde geliştirilen bu yeni araç, geniş iç hacim sunmanın yanı sıra şık stili ile dikkati çekiyor.
Fiat'ın yeni Sedan modeli, "Dünya Klasında Üretim" alanında kazandığı altın madalya ile dünyanın en iyi otomotiv üretim tesislerinden biri arasında yerini alan, Tofaş'ın Bursa fabrikasında üretilecek. Yeni modelin satışına Kasım 2015’te Türkiye'den başlanacak, sonrasında EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi'nde yer alan 40 ülkede devam edilecek.
Fiat ve Mazda ortaklığıyla üretilen yeni nesil MX-5'in Fiat'taki karşılığı olacak Roadster'in "124 Spider" ismini taşıyacağı neredeyse kesinleşti. Fiat "124" ve "124 Spider" için ABD'de patent başvurusunda bulunmuş. Kaynak.
1966-1984 yılları arasında satışta olan ilk nesil Fiat 124 Spider, Pininfarina tarafından tasarlanmış ve üretilmiş, hatta ömrünün son bir kaç yılında direk olarak Pininfarina Spider ismiyle piyasada yer almıştı.
2015 sonu ya da 2016 başlarında tanıtılması beklenen yeni Spider'ın bizim için en büyük güzelliği kaputunun altında taşıması muhtemel olan 1.4 litrelik motor olacak. Platform testleri esnasında (o zamanlar aracın Alfa Romeo markasında çıkartılması planlanıyordu, ürün henüz Fiat'a transfer edilmemişti) bununla ilgili haberler çıkmıştı (Kaynak). Güncel nesli 2.0 litre motorla şu anda 100.000 liraya satılan Mazda MX-5'in fiyatını referans alırsak, 1.4 motorlu bir Fiat 124 Spider'ın 80-85 bin TL bandına oturacağını tahmin edebiliriz. Roadster keyfi için bence mantıklı rakamlar olur.
Aracın nasıl görüneceğiyle ilgili amatör çalışmalar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Güncel 500'ün orjinaline olan yakınlığı dikkate alınırsa, bu aracın da fazlasıyla retro bir havada olacağını şimdiden söyleyebiliriz.
Bugün Hannover'da devam eden ticari araçlar fuarında Doblo'nun makyajlı hali tanıtıldı. Araç 2015 model olarak piyasaya çıkacak. Motor gamında bir değişiklik yok gibi ama aracın önü ve içi tamamen yenilenmiş..
Fiat'ın mini-SUV segmentinde yer alan ve İtalya'da Jeep Renegade ile ortak platform ve teknik altyapıda üretilen aracı 500X, 2 Ekim Perşembe günü Paris otomobil fuarında tanıtılacak. Tanıtım öncesinde aracın kamuflajsız haliyle ilk teasing videosu yayınlandı.
Henüz resmi olarak açıklanmasa da, motor/şanzıman gamının Renegade ile ortak olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Yani 1.4 turbo 140 ve 170 hp benzinli, 1.6 120 hp ve 2.0 140-170 hp dizel motorlar ile TCT çift kavrama ve 9 ileri ZF otomatik şanzıman seçenekleri olacak.
S&S Motors'taki 2. el Abarth 695 Maserati Edition'ı Cem Yılmaz 60.000 € civarında bir paraya satın almış. Araç sınırlı adette üretilmiş özel bir seri, 180 hp'lik bir makine.
Para olunca zevk de oluyor tabi. Ne diyelim, güle güle kullansın.. (Bu arada 500'ün bu versiyonu için malum sitedeki ilanların fiyatını gündeme taşıyan bir kaç başlık açılmıştı, orada merak edip "kim alıyor bunları?" diye soranlara da cevap gelmiş oldu..)