Şimdi Ara

FDA kurumu presbiyopi damlasını onayladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FDA kurumu presbiyopi damlasını onayladı



    Günümüzde gelişen teknoloji tıp ve sağlık alanına da yansımakla birlikte FDA kurumunun onayladığı presbiyopi damlası Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa sunuldu.



    Günümüzde Amerika Birleşik Devletleri’nde 128 milyon insanın presbiyopiden muzdarip olduğu bilinmekle birlikte presbiyopi seniliteye bağlı görme kaybı olarak tanımlanıyor. İnsanlar yaşlandıkça gözde bulunan lens yaşlılığa bağlı bazı reaksiyonlar sebebiyle sertleşiyor ve böylece gözün fokal odağı değişebiliyor.



    Presbiyopi



    FDA kurumu presbiyopi damlasını onayladı



    Presbiyopi ( yaşlılığa bağlı görme kaybı ) denilen durum aslında yaşlılığa bağlı fizyolojik bir olay olmakla birlikte yaşlılıkta gözlük kullanım gereksinimini de oluşturuyor.



    Vuity adlı yeni ilaçta ‘’Pilocarpin’’ etken maddesi bulunuyor ve bu madde pupil olarak adlandırılan göz bebeğinde myozis yani daralma yapıyor böylece lensin yakına odaklanması mümkün oluyor ve görüş keskinliği artıyor.



    Geliştirilen ilaç yaşları 40 ila 55 arasında değişen presbiyopisi olan 750 insan üzerine Faz 3 deneylerinde test edildi ve kişilerin görme keskinlikleri değerlendirildi.



    Ayrıca Bkz.Mikro plastiklerin hücreler üzerindeki etkileri incelendi



    Deneyler sonucunda hiçbir insanda ciddi yan tesir görülmemekle birlikte geliştirilen damlanın uzak mesafede etkili olmadığını yalnız yakın ve orta görüşte etkili olduğunu ekleyelim.



    Yeni araştırma Abbvie / Allergan adlı dergide yayımlandı.





    Kaynak:https://news.abbvie.com/news/press-releases/vuity-pilocarpine-hci-ophthalmic-solution-125-first-and-only-fda-approved-eye-drop-to-treat-age-related-blurry-near-vision-presbyopia-is-now-available.htm
    Kaynak:https://newatlas.com/medical/vuity-presbyopia-eye-drops/







  • Yaşlanmaya doğru her insanın yakını görmekte zorlandığı bilinince sırf bu damla ile yakını görmenin kolaylaşması ve gözlük kullanımına gerek olmaması mucize gibi. Acaba damlanın etki süresi ne kadar araştırmak gerek. Her yaştaki yakın görmeye de etkisi var ise mükemmel olur.

  • Teknolojiyi çok iyi sağlık kurallarına uyarak kullanmama rağmen gözlerim bozuldu gelecekte göz problemleri çok yaygın olacak
    Özellikle yeni nesil çok kötü telefon ve televizyon bağımlısı neredeyse 9 aylık çocukları bile telefonla sakinleştirmeye çalışıyorlar.
    Giden bir daha gelmiyor Bize verilen bu nimetin değerini bilmemiz gerekiyor…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ciwanbilisim kullanıcısına yanıt

    Boş bir cevap... verilen nimet, korumamız lazım falan...


    dünya'da her sağlıklı göz ile doğan insan 40'ından sonra herhangi bir zaman presbiyop olur. Istediğin kadar koru, istersen hayatın boyunca hiç ekrana bakma. Doğanın kanunu bu. Haberde sanki bir nadir bir hastalıkmış gibi yazılmış, ama her sağlıklı göz ile doğan insanda olur. Sadece miyopi gibi kusurlarla doğanların 40'ından sonra avantajı vardır ve okuma gözlüğüne hiç veya çok geç ihtiyacı olur.


    Burada damla okuma gözlüğünün yerini alıyor

  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Geceyi ve gündüzü karıştıran insanoğlu her şekilde bedel öder sadece 15 yıl öncesine kadar dünya ne kadar aydınlıktı
    Her evde kaç tv vardı kaç pc vardı sarı veya beyaz ışıkları saymıyorum bile ? Evet insanoğlu evrim geçiriyor bunu organlarıyla bedel ödeyecek şimdi boş düşünmeye devam edin …

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oyoyoy, yine bişey bilmeyen, ama biliyormuş edasında yazan biri...


    Presbiyopi tv icat edilmeden de vardı, insanoğlu var olduğundan beri var...


    ne TV'si, ne tableti_?!?!?!?! Senin mantığına göre 2-300 yıl önce olmaması gerekirdi..


    Bence daha da mesaj yazma, rezil ediyorsun kendini... seninki artık teknoloji gelişti, kirpiklerimiz o yüzden var demek gibi bişey :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.