Şimdi Ara

Far terörü (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
2
Favori
12.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
260 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sis farı açık veya far ayarı yüksek gelen herkese uzun farı açarak geçiyorum yanından. Bana yaşattığını kendi de yaşasın.

  • Öncelikle led kullanılacak araçlarda mutlaka ve mutlaka mercek olmalı halojen çanak farlara asla led ampul takılmamalı. Ben açıkcası led kullanımına karşı değilim yol aydınlatması halojene göre çok daha homojen ve kararlı ama dediğim gibi takacak kişilerin öncelikle mercek yapılı far grubuna mümkünse bunlarında yükseklik ayarlı olmasına dikkat etmesi gerekiyor.


    Ben aracımda kaliteli led ampuller kullanıyorum aracımda halojen mercekler var bugüne kadar hiç bir araçtan selektör yemedim. Ama arkamda bitip ister led isterse halojen ayarsız farlarıyla közümü kör edenlerin bilerek arkasına geçip uzunları açmışlığım var. Ha birde uzunları yakarak gelenler var. Geçenlerde arkamda bir araç uzunca bir yol boyu uzunlarla geldi çok uzaklardan fark ettiğim bu araç en son benim arkamda orta şeritte sakin sakin ilerliyor. En son ışıklarda yanımda yakaladım " Abisi sayende tüm sürücüler kör oldu bak dakikalardır arkamdan uzunlarla geliyorsun dörtlü yakıyorum onuda anlamadın kapatsana" dediğimde uzunları ilk defa duymuş gibi suratıma baktı. Zor bela kapattırdık adamın arabadan haberi yok yola çıkmış araba sürüyor kimsede demiyor ki milletin gözünü alıyorsun kaza yaptıracaksın.


    Kısacası olay Led yada başka teknoloji farlar değil asıl olay bilinçli kişi olmak. Eğer önündeki arabada seyreden adamın ensesini aydınlanmış görüyorsan bir zahmet far ayarı yaptır.


    Farlarda kestirme çizgisi diye tabir edilen kısım önünde seyreden arabanın bel hizasını geçmeyecek şekilde yere bakmalıdır. Ayrıca çanak farlarda bu kestirme çizgisi oluşmayacağından asla led ampul kullanılmamalıdır. Kestirme çizgisi olan ve dağılma yapan örnek resimleri ekliyorum eğer sizin aracınızda böyle dağılma yapıyorsa kullanmamalısınız.


    olması gereken belirgin ufuk çizgisi (daha güçlü ışık olmasına rağmen belli bir yükseklikten sonra ışık sızması yok göz almaz)

    Far terörü


    kötü örnekler ( mesafe arttıkça dağılmada artacağından öndeki veya karşıdan gelen aracı rahatsız eder bol bol selektör ve küfür yersiniz daha kötüsü kazaya bile sebep olabilirsiniz.)

    Far terörü
    Far terörü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemus -- 14 Aralık 2020; 15:25:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dura-Ace

    Şu son zamanlarda çıkan yeni model araçların bazılarında fabrikasyon gelen farlarda aynı problem var. Özellikle dikkatimi çekenler son kasa civicler, passatlar, 2008 lerin bazıları vs gibi. Işığı çok fazla dağıtıyorlar.

    İlk dikkatimi çeken bu olmuştu.

    Arkadaş sıfır civic aldı, gece 250 km yol yaptık.

    Öyle dağınık güçlü bir ışık vardı ki arabada, sürekli karşıdan selektör yedik. Kısa olmasına rağmen.

    Birde yol boş iken uzunları yaktı heryere gündüz oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu konuda çok dertliyim... Yapabildiğim tek şey uzunları yakmak... Her araca led far olmuyor olmuyor olmuyorrrrr....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sis farlarını düğmesiyle bir yerlerine sokasım geliyor. Arada kafayı çıkarıp ana avrat gittiğimde oluyor. Cahillik çok zor maalesef

  • Arka stop lambalarına Led taktıran ya da arka sis ikazları açık dolaşana ne diyeceksin hadi karşıdan gelen gidiyor ama aynı yöne gittiğin bu tip seni saatlerce rahatsız edebilir.


    tecrübe edebler nasıl bir çirkinlik olduğunu çok iyi bilirler :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkwood0 kullanıcısına yanıt

    Ana avrat gitmesek daha iyi yinede ☺️☺️

    adam zorda kalmış olabilir kardeşim bir gece kısalarım gitti bir anda şehirler arası yolda 200km yakın uzun gitmek zorunda kaldım yaptıracak tek bir yer yoktu çok kişi sellektör yaptı belki sövdü ama mecburdum yani olabilir sonra ilk işim kısaları düzelttirmek olmuştu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cesurcuguma katiliyorum ben symbolume sari led far takmak istedim. Fakat ne hikmetse bulamadim yok piyasada. Hep apaci isi beyaz ve mavi renkli ledler var. Ben sevmem beyaz rengi gozunu yoruyor. Sari hem yumusak renk hemde gozunu yormuyor.


    Beyaz far bide yagmurda yolu iyi aydinlatmiyor isigin renginden dolayi ileriye gitmiyor isik, sonumleniyor performansi cok dusuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4300 k dan yukarısı yanı 6000 ve 8000 k lar yağmur-kar da onunu goremezsınız.klasık sarılara(yanı xenonsuz) göre kotu performansı vardır.
    k derecesı arttıkca goruntu azalır.
    en ıyısı 4300 k orjınal.
    bakınız yenı mercedes-bmw lere...

    Biri boyle yazmis harbi sarinin performansini vermiyormus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Beyaz farlar yağmurlu havada ve karlı yolda iyi göstermiyorlar. Sarı far o şartlarda daha iyi oluyor evet. Normal hava koşullarında beyaz iyi gösteriyor Kelvin değeri önemli sizinde dediğiniz gibi
  • Çanaklı far'a led takandan daha da kötüsü orijinal ama ayarsız xenon yada led fardır. Resmen göz merceğine nişanlıyor ışığı.

  • Karşıdaki uzunlar açık gelirse kısaları yakana kadar uzunları açıyorum

  • Aslında genel olarak araba kullanmaktan bihaber kişiler var trafikte. Ehliyeti nereden alıyorlarsa.


    Bence şöyle olmalı. Ehliyeti aldığı sürücü kursu sorumlu olmalı sürücülerin cezalarından. aynı kurstan çıkan ve magandalık yapan sürücü sayısı arttıkça kursa da yaptırım uygulanmalı.


    mesela fren kullanmayı bilmiyorlar. kornaya basınca araba yavaşlıyor sanıyorlar!!


    bir diğer genel şikayetim; sinyal kolu ne işe yarıyor kardeşim. yolun kenarına gelmişim Aheste aheste bir araç yaklaşıyor. duracak mı geçecek mi yol mu verecek bir sinyal bir korna çok mu zor be dikilip duruyoruz sizin keyfiniz için!!!


    neyse söyleyeceklerim bu kadar.

  • Ceza kanunu var uygulama yok

  • Instagram'da 40 TL'ye led far sattırıp üzerine bunu denetlemezsen olacağı bu.

  • Zamanında çok söverdim artık alıştım. Ara ara çok abartı olanlara karşılaymaya 50 mt kala çakıyorum uzunları. Özellikle denildiği gibi gelişi güzel takılan zenonlar büyük problem. Allah ıslah etsin böyle insanları.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • televizyonlarda ceza yazılacak diye haber yaptırsalar bu iş bir nebze azalır zamanında cam filminde böyle oldu milletin yarısı cam filmini söktürdü

  • Bu ledler ile benim halojen farların gösteremediği neyi görüyorlar çok merak ediyorum. 20 yıldır araba kullanıyorum hiç farın eksikliğini hissetmedim.
    Arabanız bu ledlerle daha havalı görünmüyor, her gördüğümde ana avrat küfür ediyorum.
    Varsa paran git bixenon farlı olan araçlar var al onlardan, yoksa da özenme onlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.