Şimdi Ara

fani soktum taktim pc acilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • islemci faninin uzeri tabaka halinde toz kaplanmis temizlemek icin fani soktum ufledim taktim. pc ye 1 sn kadar enerji geliyor gidiyor. islemci ve kasa fani 10 tur donup duruyor. power kabloyu sokene kadar 5 sn de bir kendi kendine bu hareketi yapiyor. her seyi soke soke sadece uslemciyi hatta fani da geri cikardim hala yalnizca ayni hareketi yapiyor. galiba sokerken ya da takarken ya islemciyi ya fani ya da anakarti yamulttuk. kasa ile kisa devre var diye kasadan da soktum anakarti durum ayni. power a basiyoruz 1sn ligine enerji gelip sonra kesiliyor. kendi kendine surekli acilmaya calisiyor. sorun nerdedir bi fikriniz var mi? tesekkur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • PSU kablolarını kontrol edin. Bazen pinleri yerinden oynayabiliyor.
  • iki farkli psu ile deniyorum sonuc ayni. ya board ya gpu gitti. istanbulda msi teknik servisi nerededir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci fanını sökerken yada takarken soğutucuyu oynatmış olabilirsiniz. sogutucunun işlemci üzerine tam oturup oturmadığını kontrol edin. daha olmadı parçaları kasadan çıkarıp uzay kurulum yapın. belki bi kısa devre falan olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KEREM04283 -- 13 Aralık 2012; 13:03:23 >
  • Aynı durum benim de başıma gelmişti. İşlemci fanının takıldığı sokete benzer bir soket daha var Cpu yakınlarında yanlışlıkla ona takmıştım

    Siz de kontrol edin isterseniz böyle bir durum söz konusu olabilir
  • su an o sekilde zaten her seyi tek tek sokerek gittim ayni seyi yapiyor. su an masanin uzerinde sadece islemci takili anakarta. fani da sokuyorum ya da takiyorun ayni sey. islemciyi sokuyorum yine ayni. anakart calisacak gibi oluyor ama cpu cevap vermiyor gibi. ama fani sokerken zarar vermis olamam islemci kizakli metal kafesin altinda gayet korunakli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @obsessive, dostum dogru yere taktigima eminim ve fani soksem de ayni sey oluyor. board un korum ozelligi falan degilse fan takili olmasa da calismasi gerekmez mi sistemin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parcalar yazili degil. yapılanlar en azindan ufakta olsa resmedilmemiş. yapilmis olanlar yada denenenler yazilmamis. bunlari yazmadan herkes boyle sallar işte.
  • Mantıksal olarak sadece işlemci ram ve psu'yu bagladığınızda anakarttan görüntü alabilirsiniz. Tabi 5-10 saniye içinde hemen kapatmalısınız, cpu gümler.
  • çıkartırken hiç birşeye çarmadığna eminmisin?
  • @exeter, parcalarin ne onemi var. gayet acik anlattim saniyorun. su an masanin ustunde msi p67a anakart, uzerinde i7 2600 cpu ve gskill 2x2gb 1600mhz ram takili. diger bilesenleri cikara cikara buraya kadar geldim. ve arkadasin dedigi gibi su an goruntu gelmesi gerek, zaten bios un ufak bi isletim sistemi var. ama 1sn disinda enerji bile gelmiyor sisteme. benim burdan yardim rica etme amacim bu acaba karakteristik bi durum mudur? eskiden ram ekran karti falan uyari verirdi sesinden anlasilirdi.
    sokerken carpma ya da asiri zorlama olmadi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forum-en.msi.com/index.php?topic=148709.0 bu linkte de aynı sorunu yaşamış birisi ve sorunun kaynağı bi lehim artığının ram slotu ayaklarına kısa devre yaptırmasıymış. bende öyle bişey yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.