Şimdi Ara

F-35’lerin eleştirildiği Norveç medyasında Türk SİHA’ları vurgusu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
4
Favori
10.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpugur

    f35 abd nin, satın alınca herşeyiyle bizim olmuyor...... yunanistan nato da.. abd yunanı destekliyor ... sen sanıyor musun abd yunana karşı kullanmana izin verecek f35 leri? yazılım kontrolü bizde değil !!! yunanla bi savaş durumunda elinde 50 tane çalışmayan tenekeye dönüşüyor yazılım sende olmayınca ...


    bu bilgiyi bu videoyu izleyipte alabilrisin, ya da geçmişte yaşananlara veya araştırarakta öğrenebilirsin, abd nin istemediği bi ülkeye saldıramıyorsun.. heee dersenki f35lere müdahale edip yazılımın yerli yapıcaz vs... kaç yıla ?? ayrıca abd izin vericek mi? daha başka sorunlar çıkartmayacak mı böyle bişey olursa? israil yaptı bu kendi yazılım işini ama abd israil ilişkileri belli...


    f35 i kime karşı kullanıcaz?? yunanistana karşı kullanamazsın, israile karşı kullanamazsın ee kime karşı ? geriye bir tek rusya kalıyor... ee onlarla savaşa girer miyiz? girersek bu nato nun savaşı olmaz mı olursa natoya ait f35 ler bizim tarafta olur, nato bizden yana olmazsa zaten yapcak bişey yok... ayrıca rusya ile savaşıcak olsak 50tane f35 de bizi kurtarmaz, savaş alanını düşünürsen 50 f35 yerine 500-1000 siha nın havada olması daha mantıklı...


    bu kadar gerçeğe rağmen haalaa yunanlara israile karşı f35 kullanabileceğimizi düşünmekte 😅🤣 .. bu arada abd çinle ilişkisi olan araplara f35 veriyor bu da başka bi ilginçlik...


    olayın para kısmına bakarsakta, verilen para ile 100 küsür f35 in alınması bakımı vs düşünüldüğünde zararın neresinden dönersek kardır.. 10milyar dolar dan çok daha fazla zarardan kurtulmak için bi kaç milyar doları gözden çıkartmak hatta halkbank davası var belki f35 için verdiğimiz parayı o cezayı kapatmakta kullanılır olay komple kapanır :)





    " three of the fighters were found to have engine wear earlier than expected" https://nltimes.nl/2021/04/22/dutch-ground-f-35s-engine-wear-concerns bu olaylar sonrası pistlerin bile yenilenmesi vs gerekebilir bu da maliyeti katlar .. f35 sorunlu projedir, zaten 10 yılda gecikmiş projedir...



    Alıntıları Göster
    Aynı mantıkla f16’larda amerikan ama abd destekli ypgleri vurabiliyoruz. S400’ler rus, o zaman hiç almasaydık, ilerde ruslar işgal etse soba borusundan farksız elimizde olacak.

    Yani bu işler öyle sanıldığı gibi kolay değil. Gidip sen f35 leri amerikalılara karşı kullanamazsın, yunanlılara karşı filan değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akşam tüm haber bültenlerinde dinleriz haberi

  • okinkurt kullanıcısına yanıt
    o na bakarsan f35 alacağımız zaman kötü diyen muhalefet şimdi güzelleme yapıyor üstelik abd, ingiltere, holanda gibi ülkelerin çok masraflı çabuk yıpranıyor demesine rağmen. bence projeye girmemiz iyi oldu kazandığımız bilgi birikimi açısından, ayrıldığımızda iyi oldu uçakların kontrol ve masraflı olması açısından ama 6 tanesi gelseydi iyi olurdu özel görevlerde kullanılırdık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Lion King~

    Aynı mantıkla f16’larda amerikan ama abd destekli ypgleri vurabiliyoruz. S400’ler rus, o zaman hiç almasaydık, ilerde ruslar işgal etse soba borusundan farksız elimizde olacak.

    Yani bu işler öyle sanıldığı gibi kolay değil. Gidip sen f35 leri amerikalılara karşı kullanamazsın, yunanlılara karşı filan değil.

    Alıntıları Göster

    bilmiyorsan söyleyeyim f16 yazılımlarını biz millileştirdik, yani bize ait şuan, abd nin kontrolünde değil o yüzden bişey yapamıyor ve istediğimiz şekilde geliştirebilir ve değiştirebiliriz ama f35 de mümkün değil, yani yazılımları dahil f16 bizim kontrolümüzde tamamen.. f35 in yazılım kontrolü abd nin elinde ve abd ne derse o oluyor..


    s400 ler büyük ihtimal f35 den çıkmak için bi yoldu, yoksa kendi isteğimizle çıksak hiç bi hak talep edemezdik. ayrıca s400 lerle istediğimizi yapabileceğimizi ruslar kendileri söyledi, ilerde bu ssitemler üzerinden kendi sistemlerimizi vs yapabiliriz, plan nedir bilemem orada., abd nato üyesi ülke olan türkiyeye patriotları parasıyla satmadı s400 alınca olay oldu yunan şerefsizlerinde s300 var aynı mantıkla kullancaz diyip geçiştirmeye bile izin vermiyorlar sisteme entegre etmiycez demeye de müsade yok, f35 de yok eeeee yani hikaye başka...


    bu arada s400 leri yuananlardaki s300 ile nato savaş uçaklarının denenmeside/testinde kullanıldığı gibi sihalarda kullanıp ona göre geliştirmeler vs de yapılabilir, ihtimaller çok...


    f35 i abd nin izin verdiği ölçüde kullanırsın, israile yunanistana karşı kullanmam mümkün değil abd bu ülkelerle ters düşmezse, nato ülkelerine karşıda kullandırtmazlar bence, sonuçta metal yığını olarak kalır, f35 teknolojisinin mantıklı tek kullanım alanı kalıyor o da rusya ya karşı....


    https://t24.com.tr/haber/star-temsilcisi-f-16larda-artik-yerli-yazilim-kullaniliyor,306543




    http://www.gazetevatan.com/abd-f-16-kodlarini-turkiye-ye-neden-verdi--410532-gundem//









  • Yav Norveçin 200km uzağında F35 almış, en büyük hayali Norveç'i işgal etmek isteyen bir ülke var mı?

    Benim bildiğim yok, almasınlar ne işlerine yaracak.

    Böyle birşey olmaz ama olsa bütün Avrupa arkasında duracak zaten.

    Bizim durumumuzla Norveç'in ki bir mi? Bizde 1 tane değil 2-3 tane bizi işgal etmek isteyen ülke var.


    Norveç siha bile almasın ne gerek var onlara? Norveçin dağlarında terörist mi var?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 4 Mayıs 2021; 17:26:15 >
  • https://www.haberler.com/turkiye-deki-f-16-larla-ilgili-carpici-detay-12292590-haberi//


    """24 Şubat 1996'da gerçekleştirdiği Tel Aviv ziyaretinde; F-4 Phantom, F-5 Tigre II savaş uçaklarının yanı sıra, M-60 Patton tanklarının modernizasyonu anlaşmasını imzaladı.

    Türkiye 54 adet F-4 savaş uçağının modernizasyonu için İsrail'e bir milyar doları aşan ödeme yaptı. 170 adet M-60 tankının modernizasyonu anlaşması ise 650 milyon dolara imzalandı.

    Sözleşme kapsamında 54 adet F-4E Fantom uçağının 26'sı İsrail'e yollandı, geri kalan 28 adedi de Eskişehir'de İsraillilerin eline teslim edildi. İsrail; savaş uçaklarımızın beyni sayılan yazılımını değiştirip, kendi yazılımlarını yükledi.

    Bu değişiklikler sonrası savaş uçaklarımızın kontrolleri, İsrail'in eline geçti. İsrail; yerleştirdiği programlar sayesinde, F-4 uçaklarımıza uydudan müdahale edebilir hale geldi. İsrailliler bu yazılımda, kendilerini 'dost kuvvet' olarak tanımladı. Bu değişiklik sayesinde; bizim uçağımız İsrail uçağına kilitlenemeyecek hatta atış bile yapamayacaktı.

    Birkaç yıl sonra işin kokusu çıktı.

    Görüldü ki F-4'lerdeki yazılımın tezgahı, F-16'larda da vardı.

    Türkiye'nin bilgisi olmadan F-16'ların program yazılımına, NATO ülkeleri ile birlikte İsrail de "dost kuvvet" olarak tanımlanmış. Kısaca bizim uçaklarımız herhangi bir İsrail saldırısına karşı bırakın füze atmayı, tek bir mermi bile atamayacak hale getirilmiş. İsrail gibi Yunanistan'da 'Dost kuvvet' sınıfına konulmuş. Yunanistan'la da bir savaşa girsek, bizim savaş uçaklarımız Yunan savaş uçakları karşısında yolcu uçağı gibi kalacaktı. Tıpkı İsrail uçaklarının karşısında olacağı gibi.

    Erdoğan o günlerde bu yazılımların millileştirilmesi için talimat verdi. Bu talimat sonrasında esrarengiz olaylar da ardı ardına geldi. Mühendisler Savaş uçaklarının millileşmesi için çalışırken, şüpheli ölümlerde başladı.

    ASELSAN'da Milli Tank Projesi üzerinde çalışan Hüseyin Başbilen, 7 Ağustos 2006'da boğazı ve bileği kesilmiş olarak aracının içinde bulundu. 2007'de Halim Ünal kafasına isabet eden tek kurşunla öldü. Dokuz gün sonra da Evrim Yançeken oturduğu binanın 6'ncı katından düşerek can verdi. 30 yaşındaki mühendis Ali Ünal 17 Ocak 2007'de kafasına isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi.

    Ali Ünal, F-16 savaş uçaklarının modernizasyonu, komuta kontrol, şifreleme sistemlerini hazırlıyordu. ODTÜ mezunu dört genç mühendisin ortak özelliği, uçaklar için dost-düşman tanıma sistemi üzerinde çalışıyor olmalarıydı. Bu cinayetlere görünmez bir el müdahil olmuş, mühendislerin dosyası 'intihar' damgasıyla kapatılmıştı. ASELSAN'daki "intihar-cinayet" serisinin ardından, 2010'da İsrail'in Mavi Marmara katliamı yaşandı. Bu olay İsrail ile iplerin tamamen kopmasına neden oldu. Anlaşmalar ve yazılımlar iptal edildi. 2013 yılında yazılım millileştirildi, F-16'lar 'özgür' oldu."""



    https://www.sabah.com.tr/gundem/2011/09/13/israil-artik-turk-f16-icin-dost-degil


    "ASELSAN savaş uçakları ve gemilerinde ‘dost-düşman’ ayrımı yapan yazılımın yerlisini hayata geçirdi. Daha öce ‘dost ülke’ görünen İsrail artık bu kategoriden çıkarken, sistem F-16’lara monte edildi."




    aselsan ölümleri araştırılsa arkasından yine fetö ile abd israil vs çıkacaktır... gidipde bu adamlare f35 için yalvarmak **********...





  • F35 projesinin bu hale gelmesinin birkaç nedeni var. Öncelikle orta büyüklükte bir uçak, amma velakin mühimmatı ve ciddi miktar yakıtı gövde içinde taşımak zorunda olduğu için tombul bir uçak çıkıyor karşımıza, bu da uçağın çevikliğini önemli ölçüde engelliyor.

    Klasik ve donanma versiyonu eyvallah ama dikey iniş kalkış versiyonu hem maliyeti hem proje tamamla süresini arttırıyor.

    Kullanılan motor tek başına iki motor kadar güç üretmek zorunda olduğu için oldukca fazla zorlanıyor, bu da ömür, bakım ve güvenirlilik sorunlarına neden oluyor.

    Uçak çok fazla sensöre ve elektronik zımbırtıya ev sahipliği yapıyor. Ne kadar karmaşıksa o kadar maliyetli demektir, ayrıca arıza ihtimali artar. Bakımı hem uzun sürer hem pahalıya gelir.

    Uçağın görünmezliğini arttıran boya kolay yıpranıyor. Ses üstü hızlarda çok daha kolay yapısı bozuluyor. Her uçuştamı bilmiyorum ama sık sık yenilenmesi gerekiyor.

    Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Gelelim asıl meseleye bu uçak bize lazım mı? Malesef çok sıkıntılı bir çoğrafyada bulunuyoruz. Elimizi güçlendirecek her türlü imkana, araca, mühimmata ihtiyacımız var. Amma velakin şu an hemen hemen bütün çıkarlarımız abd ile çakışıyor. Her ne kadar kabiliyet bakımından alternatifi olmayan bir uçak olsada abd paramızı verip satın aldığımız uçağı istediğimiz gibi bize kullandırmayacaktır. Uçak bildiğiniz uçan bilgisayar, yazılım tabanlı bir sistem, uzaktan müdehaleye her türlü açık. Her ne kadar böyle bir sistemi envanterde görmek istesemde, ipler başkasının elindeyken paramızla rezil olmaktan öteye gidemeyiz. Çözüm MMU, gerekirse aç kalacağız ama kendi uçağımızı üreteceğiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesele Kaynak Kod ve 3.ülkelere satış.
    Yok iyiymiş
    Yok kötüymüş
    Geçin bunları artık kimse bu gaza gelmeleri yemiyor.

    Bugün Avrupa ülkeleri bile tek başına uçak üretmiyor toplaşıp toplaşıp imece usulü yapıyorlar sonrasında da amaçları doğrultusunda bunu kullanacak ve satacaklar.

    Türkiye kim ve kimler ile gücünü birleştirip bu uçaklara karşı cevap verebilecek asıl bu sorulmalı ve anlatılmalı.

    Örnek hava savunma sistemi S-400'dür altını çiziyorum işlemcisi bile Rus malı bırak üzerindeki kaynak kodunu felan dolayısıyla eğer tam bağımsız olmak istiyorsak belli başlı konularda bu ülke üretim yapmak zorunda.

    Diğer Örnek Saldırı Helikopteri'dir.Kaynak Kodunu vermedi ABD süper cobra vs olmadı ne oldu şu anda?İtalyan ortak yapıldı fakat Motor'a yine bir ABD'den ambargo geldiği için Pakistana satılamıyor.

    Bu örnekler önemli örneklerdir buralardan dersler çıkarılmayıp bu işleri sulandırılırsa tüm bağımsızlık söylemleri sadece söylemlerde kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 4 Mayıs 2021; 17:42:34 >




  • xpugur kullanıcısına yanıt
    F-35’in yazılımını değiştirsek de bir işe yarayacak mı? Uçak tek motorlu ve aşırı hantal bir yapıda. Bir F-16 kıvraklığı yok. Hadi oldu ki F-16 kullanan pilot bunu gördü. İt dalaşına girseler F-16 daha hızlı olduğu için F-35’i çok rahat bir şekilde harcamaz mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • F35 projesi çöktü.adamlar o defteri kapatmak üzere.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BunuAnanaSorsanaDelikanl

    o na bakarsan f35 alacağımız zaman kötü diyen muhalefet şimdi güzelleme yapıyor üstelik abd, ingiltere, holanda gibi ülkelerin çok masraflı çabuk yıpranıyor demesine rağmen. bence projeye girmemiz iyi oldu kazandığımız bilgi birikimi açısından, ayrıldığımızda iyi oldu uçakların kontrol ve masraflı olması açısından ama 6 tanesi gelseydi iyi olurdu özel görevlerde kullanılırdık.

    Mesele o zaten herkes kendi menfeatine göre yorumu değiştiriyor .

  • Damat bir iha yaptı havadayken yerdeyken devlet düşmanlarını tespit ediyor helal olsun.
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Ryzen çok masrafliymis, onun yerine 1kg üzüm alıp onda render alayım demezsin ama?


    Karşılaştırma yapılacaksa, bağlam göz önüne alınmalı. Hangi amaçla kullanılacağı, bütçeninin ne kadar olduğu vb...


    Sihalar her konuda F35 in yerini tutamaz, fakat bir sihanin yapabileceği iş için F35 kullanmak da israf olur.


    Yani, sadece kabiliyet, ya da sadece maliyet üzerinden tartışmanın bir anlamı yok. Norveç'in askeri doktrini bağlamında tartışılması gereken bir mevzu bu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    F-35’in yazılımını değiştirsek de bir işe yarayacak mı? Uçak tek motorlu ve aşırı hantal bir yapıda. Bir F-16 kıvraklığı yok. Hadi oldu ki F-16 kullanan pilot bunu gördü. İt dalaşına girseler F-16 daha hızlı olduğu için F-35’i çok rahat bir şekilde harcamaz mı?

    f35 f16 ikilisi kıyaslanırse ne olur bilemem detaylarını incelemedim, yazılımları bizim olsa bile, 1 f35 fiyatına 3 f16 alınabilir, hatta aselsan aesa radarıda entegre ediyor f16lar gelişiyor ancak f35 in olayı gizlice düşman sahasına girip bomba atıp kaçmak ki bizim böyle işlerle işimiz yok, teröristlerin radarından gizlenip bomba mı atıcaz? rusyaya gizlice girip bomba mı atıcaz? en fazla yunanla it dalaşına gireriz k ibu durumda f35 in radara yakalanmama olayı işe yaramaz, roket yuvaları açık olduğu an radar görünmezliği artısı kalmıyor....


    f35 in bir diğer özelliği C versiyonundaki dikey iniş kalkış ki bunu alan çok az, bu özellikte uçak gemisi olanların için genelde, ee bu konuda bi ufak uçak gemisi tarzınca bişey yapıyoruz ama sihalarda bunu kullanabilir rahatça...


    f35 in bi üstü f22 onuda abd kimseye kolay kolay vermiyor ve maliyeti de daha yüksek ..





    https://militarymachine.com/f-35-vs-f-16/#:~:text=The%20F%2D16%20is%20designed,a%20real%20dogfight%2C%20in%20mind.&text=Technically%20speaking%2C%20the%20F%2D35,compared%20to%20the%20Fighting%20Falcon.


    "Secondly, the F-35 isn’t meant to fight wars like the F-16. The F-16 is designed with a battle, a real dogfight, in mind. The F-35, with its fused sensors and tactical stealth capabilities, intends to seek, locate and strike its opponents long before the enemy ever even sees the F-35. U.S. Air Force Gen. Mike Hostage said, “The F-35 pilot who engages in a dogfight has either made a mistake or been very unlucky.”

    Technically speaking, the F-35 has a lower thrust to weight ratio – 1.07 vs 1.11 of the F-16 – an important statistic in dogfights. Additionally, its close range weaponry is underwhelming compared to the Fighting Falcon. However, the U.S. Air Force believes that the age of the dogfight is over. Battles will be fought with the long-range, advanced technology inside of the F-35 Lightning II, not the close-range weaponry of the F-16 Fighting Falcon."



    görüldüğü üzere dogfight durumunda f16 f35 i öttürür diyor :) ... yunanlar bu durumda avlanır, hee yunanlar ülke içine gizlice girip saldırmayı planlamıyorsa ava giden avlanıcak durumu var.


    sonuç olarak yine dediğime geliyor olay, bizim f35 metal yığınına ihtiyacımız yok bizim işimize yarayacak bi oyuncak değil :) .. bize yarayacak maliyet odaklı sihalar, kayıp durumunda büyü kkayıp vermemiş oluyoruz ve sayıca çok daha fazlasına sahip olabiliriz, ki dediğim gibi hava sahasına 50 f35 e karşı 500 siha havalandırırsan f35 in radar görünmezliği işe yarar mı? 500 sihanın kapsama alanı!?!?! f35 radara az gözüküyor ama bu radar yerdeki radar, sihalarında kendi radarı vardır diye tahmin ediyorum, ki sırf buna özel sadece radar görevi gören 10-20 ihayı tüm gün havada tutsan f35 gibi son sürat yaklaşan bi jet her türlü radarımızda gözükür...


    bu kadar gerçeğe rağmen bazı geri kafalar f35 ile siha karşılaştırılır mı diyor :) .. kardeşim 1 f35 le 1 siha karşılaştırması yapmayacaksın tabiki olmaz öyle !! ama 1 f35 ile 5 siha 5 de radar iha havada karşı karşıya gelse kim avlanır bunu karşılaştıracaksın!!! burda f35 i bu sihaların olduğu bir havasahasına kim riske edip gönderir? 100milyondoalrlık oyuncağı? ((hesap yaparken norveçliler gibi 1 f35 22 siha olarak değil, 10 siha olarak yaptım, yani durum siha sahibi tarafına daha da iyi olabilir))





  • xpugur kullanıcısına yanıt
    Benim de zaten demek istediğim bu. F-35 stealth özelliğine sahip olduğu için F-16 ile görülemez. Ha olaki F-16 pilotu bunu gördü. İşte o zaman it dalaşında F-16 F-35’i bildiğin harcar. F-16 Flawless Victory hatta Fatality ile bitirir maçı. F-16 avcı bir uçak. F-35 ise avcı değil. Dolayısıyla F-16’nın yerine yine onun gibi olacak avcı bir uçak lazım. Mesela F-22 avcıdır. Zaten ABD İsrail’e bile vermemiştir bunu. ABD dışında satışı yasak bildiğim kadarıyla. ABD’ye özgü bir uçak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • laylaylaylom L kullanıcısına yanıt

    Üstte @kakarikikiri nin yazdığını aynen kopyalıyorum:

    "bu ülke de "mualif" diye yaftalanan insanların lafı biraz dinlenseydi, ne 5milyon suriyeli kucağımızda kalacaktı, ne feto başa bela olacaktı, ne dış politikamız bu halde olacaktı , ne dolar 8.3 e çıkacaktı, ne de işsizlik bu rakamları bulacaktı. mualifler biraz dinlesense ortak akılla ülke daha iyi yönetilirdi, rabia diye atar gider yapıp aramızı bozduğumuz mısır ile şimdi alttan alta uzlaşmaya çalışmazdık mualifler biraz dinlense."


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatan hayini norvecli bir gazetecinin kutsal hükümetini ve mübarek liderlerinin kararını eleştirmesi, yarın sabah gün ağırmadan evine yapılacak bir baskınla bu hayine dersi verilir
    Neyseki biz öyle değiliz müminler reyiz en doğrusunu bilir neye karar verse bu ilahi bir karardır, sorgulamaya kalkana haddini bildiririz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xpugur kullanıcısına yanıt

    Yakın dövüşe giren, bıçaklı biri ile keskin nişancı dan, bıçaklı olan kazanır. Hadi tüm ordudaki keskin nişancı tüfeklerini çöpe atalım, bicakla donatalim herkesi.


    Verdiğin linki okuduğundan şüpheliyim. F-16 ile F35 in it dalaşına girme ihtimali yok gibi bir şey zaten. Böyle bir durum oluşmuşsa ya F35 pilotu hata yapmistir ya da aşırı talihsizlik yaşamıştır diyor adam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

    Benim de zaten demek istediğim bu. F-35 stealth özelliğine sahip olduğu için F-16 ile görülemez. Ha olaki F-16 pilotu bunu gördü. İşte o zaman it dalaşında F-16 F-35’i bildiğin harcar. F-16 Flawless Victory hatta Fatality ile bitirir maçı. F-16 avcı bir uçak. F-35 ise avcı değil. Dolayısıyla F-16’nın yerine yine onun gibi olacak avcı bir uçak lazım. Mesela F-22 avcıdır. Zaten ABD İsrail’e bile vermemiştir bunu. ABD dışında satışı yasak bildiğim kadarıyla. ABD’ye özgü bir uçak.

    f22 konusu evet abd kimseye kolay koaly vermiyor, zaten bu yüzden aşırı pahalı... ama f22 en iyisi :)


    f35 in radar konusu da, radar izi çok düşük belki ancak bu yerdeki radarlar için mi? havadakiler için de geçerli mi? özellikle f16lara aesa radarları da takılıyor geliştiriliyor...


    1 f35 e karşı 3 f16 veya 10-20 siha ... f35 1ini vursa diğerlerini nasıl vuracak? görünmezlik vs kalmıyor... zaten roket atmak için kapakları açtımı radarda daha rahat görünebilir olacak...



    @strategen


    f35 ile napıcaksın onu bana açıkla .. bi ton şey yazdım neden bizim işimize yaramayacak olduğuna dair...

    ayrıca linki de okudum, evet f35 gelişmiş jammer özelliği vs bi ton özelliği var ama sen bunu abd den aldığında abd nin izin verdiği ülkelere karşı kullanabiliyorsun o milyonluk kodun içinde neler geçiyor bilmiyorsun çünkü erişimin ve kontrolün yok.


    f35 i olan yunana f35 le mi saldırcaksın? f35 e karşı f35 almanın ne kadar mantıksız olduğunu söylememe gerek var mı? f35 gizli saldırı için, ee bizde f35 olunca bize saldırı yapamıyorlar mı? en fazla bizde geri saldırırız ama f35 le bize saldırana elimizdeki herşeyle saldırırz zaten, f35 ile gizlice saldırmamıza gerek kalmaz...


    boş boş keskin nişancı bıçaklı vs gereksiz benzetmeler yapacağına f35 i kime karşı nasıl kullanabilrisin onu açıkla da anlayalım.... ben diyorumki f35 i kullanabileceğin tek ülke RUSYA, yunanistan israile karşı kullanamazsın, belki irana karşı kullanırsın ama yani o da başka risk, iran nükleer balistik vs riskine girilmez, rusyaya karşı savaş başlarsa nato desteklecekse başlar zaten yoksa o riske de girilmez, ee nato destekleyecekse zaten natoda f35 ler var illa bizde olması gerekmiyor, benim aklıma f35 in bizim işimize yarayacağı durum olarak dikey iniş kalkış yapan C versiyonunu gemilerde kullanmak içni alabilriz bize en büyük avantajlı olannı o olur ki biz onu da almıyorduk bildiğim kadarıyla (B sınıfı ya da çok az sayıda C sipariş geçmiştik) siha hatta jet motorlu siha bizim işimizi her türlü görür .......... hatta f35 radar görünmezliği ile ön plana çıkıyor ee sihalar daha küçük radar izine sahip olacak bi de jet motoru ile f35 e tamamen gereksiz hale geliyor bana göre...



    https://www.globalsavunma.com.tr/sesten-hizli-jet-siha-geliyor-savas-ucaklari-tarih-olabilir.html


    "çalışmaları devam eden Göksungur ise Türkiye'nin gökyüzündeki en hızlı İHA'sı olacak. Saatte yaklaşık 1600 km süratle uçabileceği kaydedilen insansız hava aracı F-16 ve F-4 savaş uçaklarında kullanılan Gökdoğan ve Bozdoğan füzeleri ile de donatılacak. Göksungur’un radarda kendisini F-16 savaş uçağı gibi gösterip, karşısındaki radarların aldatılmasını sağlayabilecek donanıma sahip olması da bekleniyor."


    "Göksungur için TUSAŞ tarafından üretilen Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi Şimşek’in motorunun geliştirilmesi planlanıyor. Milli Muharip Uçak’daki pilot, etrafında bulunan İHA’ları da yönetebilecek. İHA’nın saatte yaklaşık 1600 km süratte uçabileceği kaydediliyor."



    """f35 in hızı max 1,960 km/h (Mach 1.6)"""



    sihalar daha gelişmeye devam edicek... yunanistanın istediği f35 leri alması 5 yıl var .. o sürede f35 den hızlı siha yapmak mümkün




    ruslar da geliştiryor https://en.wikipedia.org/wiki/Sukhoi_S-70_Okhotnik-B 1000km hızı var.



    https://owlcation.com/misc/Fastest-Military-Drones-in-the-World en hızlıları listesi, tabi bunlar silahlı olmayabilir



    önemli olan iyi yapabildiğimiz sihalara yatırımı arttırmak jet motor gücünü yükseltmek vs..... f35 gecikmiş, haalaa sorunlu ve bizim işimize yaramayacak türden bir uçaktır.





  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.